|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
|
|
Ameno
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jun 2012, 23:55 Postovi: 4606
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
  НА ДАН ЊЕНОГ ВЕНЧАЊА
И срушише се лепи снови моји, Јер главу твоју венац сад покрива, Крај тебе други пред олтаром стоји – Проста ти била љубав моја жива.
Честит’о сам ти. И ти рече: „Хвала!”... А да ли знадеш да се у том часу Гранитна зграда мојих идеала Сруши и смрви и у пеп’о расу?
Ал’ не! Не видим од тога ни сена; По твоме лицу радост се разлива... И свршено је! Ти си сада жена – Проста ти била моја љубав жива!
Ја нећу клети ни њега ни тебе, Ни горку судбу што сам тебе срео; Ја нећу клети чак ни самог себе, Јер ја бих тиме своју љубав клео.
И нашто клетве! Нашто ружне речи? О срећи својој човек вазда снива; Бол, јад и патњу смрт једино лечи, Проста ти била моја љубав жива!
Па пођи с Богом! Још ти могу рећи: Да Бог да сунце среће да ти сија! Све што год почнеш свршила у срећи! Са твоје среће бићу срећан и ја.
И сваког дана ја ћу да се молим Кад звоно верне у цркву позива... Ја нисам знао да те тако волим, Проста ти била моја љубав жива!
Чуј, Боже, молбу моје душе јадне: Сва патња што си пис’о њој, к’о жени, Нек’ мимоиђе њу, и нека падне На онај део што је писан мени!
Услиши ову молитву, о Боже! И душа ће мирно да почива; И шапутаће вечно, док год може: Проста ти била моја љубав жива!
И онда када дође оно доба У ком ће земља тело да ми скрива, Чућеш и опет са дна мога гроба: „Проста ти била моја љубав жива!”
В.Рајић

|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|