Moje su pesme semenje iz kojeg rastu tajge. Šiprazi puni hladovine i čestari prašine. Stavim glavu na pregršt uvele mahovine i zaspim u svojoj pesmi, ali odnekud, iz paparati, nekakva malecka crna i strašno otrovna nežnost uvuče mi se u uho i umrem u toj lepoti. Pa metar dalje oživim. Jer disanje mi je semenje iz kojeg rastu nebesa. (Omsk, 1974.)
U san mi dodješ tiho, na prstima. Ni ne pokucaš na vrata. Sakriješ se iza gomile papira i gviriš dok te ne primetim. Onda prilaziš lagano. Zvezdani prah po meni sipaš pa ja zažmurim jako i onda brzo sa mene skidaš okove moje, burmu i prsten, lančić i broš i taman kad pomislim šta hoćeš još, ti prstima zapucketaš i ja se budim i:. ne ludim ~ više. Samo osećam moje kiše kako me kvase i pitam se: Koga Ti Sanjaš?
Noćas sam prepuna sjete koja razara. A u zraku miris vanilije koji dopire iz obližnje keksare...lijepa ljetna noć,sa svim preduslovima da mi bude drugačije...a nije...
Kazem ti, treba imati jednog da ti pise duga pisma i pesme. Jednog za pozoriste i bioskop za duge nocne setnje, da ga pokazujes svima.
Treba imati jednog da te svojim ledjima stiti. Jednog da mu na ramenu spavas, ako skrenes-ispravlja.
Treba imati jednog da bude tu. Treba imati jednog da te uvek slusa podrzava i razume.
Jednog za kim ces ceznuti i sanjati, ciji povratak ces ocekivati sa velikim nestrpljenjem.
Treba imati jednog koji ce te zgrabiti i osvojiti u dahu ili sekundi/minutu. Jednog sa kojim ces uvek biti nasmejana. Jednog da te mazi i ceska.
Treba imati jednog da te docekuje i ispraca. Treba imati jednog za putovanja. Za sve one lude avanture.
Treba imati jednog da ti pece palacinke. Jednog da zajedno pijete vino. Jednog za pivo i rakiju, za neumorno igranje kartama. Treba imati jednog, za razgovore o zivotnim stvarima.
Jednog da te ogovara kod prijatelja svojih I jednog da te samo gleda. Treba imati jednog za jutarnje poruke. Jednog da te budi. Jednog da te uspavljuje.
''Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...'' Đorđe Balašević
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu