|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu.
Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je.
Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te...
Maja Miljkovic

|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Pozeleces
Pozeleces jednom, znam, kvadrat moje koze I litre mirisa naseg. Pozeleces to jedne noci kad budes sama, kad pocnes da kopas po mislima svojim.
Pozeleces kad nikog ne bude bilo da dodjem, da slomim tisinu u tebi. Da razbistrim tu mutnu tisinu I ocistim maglu Koja se danima vuce po zidovima secanja.
Donece dani neke cudne oblake u tvoju glavu, Secanja ce navirati, a ti kao I ja, Dragocenosti cuvas duboko u dzepu,jer su Suvise dragocene da bi se prosipale uzaludno, I suvise dragocene da bi se poklanjale svakom.
Ici ces na mesta gde smo zajedno provodili vecnosti Odlutaces, zastaces u pola reci, u pola koraka. Setices se I pozeleces, da se sve to vrati. Da se vratim I sivilo pretvorim u boje.
Pozeleces jednom, znam, Da se ceznja pretvori u dodir, Kad prodje vreme, jedne noci Kad dani donesu cudne oblake u tvoju glavu, Pozeleces tad samo par kvadrata moje koze I nista vise…
Teodor24

|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
...drug..priatno sanjarenje..  ... 
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Blagovesti
LJubav što beše nije više. Sudba mi bludi po nebu ovih dana, blaga i mirna, kišom oprana, kao ruka nekad po telu dragana.
Nad zemljom više ne miriše krin, u proleću, oštar, bludan, ženski. Rascvetane voćke stiskam na rebra, kroz vazduh blagoveštenski.
Nestaje noć, puna žalosti i bolnog razvrata, a ja ostajem u vedrom vidiku, modrim vodama, i rujnim šumama, kao sen trske, lišća, rosnog vlata.
Miloš Crnjanski

|
|
MAD BOOKSELLER
|
|
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33 Postovi: 6420
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|