|
Autoru |
Poruka |
Iskra
|
|

kure nane moj milane
Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17 Postovi: 42717
|
Takvi smo mi ljudi, jednom merom merimo reč kad je upućujemo ljudima oko sebe, a posve drugom kad nas ta ista reč, vraćena, udari u lice. A stvar bi bila u redu, kad bismo, upućujući reči drugome, imali bar deseti deo one osetljivosti koju pokazujemo primajući tu istu reč upućenu nama.
Andrić
_________________ that's it!
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
Da li ti nekada razmišljaš o svojoj duši? Zatvori oči na kratko, diši, oslušni...
Da, to što zajedno s tobom diše, osjeća, misli, prati treptaj tvoga oka... jeste tvoja duša.
Duboko, duboko... u tebi sakrivena, sa puno misli, sjećanja, osjećanja... pokrivena, živi i diše... samo tvoja duša.
Kako ti zamišljaš svoju dušu?
Tvoja duša može biti... poput proplanka cvijeća,
- ima svega u njoj po malo, i korova može biti.
Ali ona diše, miriše...
U tebi, sa jednim posebnim omjerom svake vrste cvjeta, mirisa i boje, živi, diše... samo tvoja duša.
Osjećaš li sada neki mir, i kako ti grudi spokoj mije?
To se tvoja duša u tebi zbog pomena njena širi... i pored srca, ona ti sad treperi.
Tvoja duša može biti poput ptice, što nečujno krila skuplja, pa širi... glavicu propinje, pa poginje...
Duboko, duboko... u tebi ona ravnomjerno diše, ponekad bolno uzdiše... ali i cvrkuće, grgolji...
– tvoja duša.
Može biti labuđe bijelog perja ili malo, samo malo... sivlje boje, može biti siva ili tamnija ali,
– to je ipak tvoja duša.
Posebne nijanse živosti i boje, na posebnoj kod tebe dubini sakrivena, i s posebnim omjerom misli pokrivena, živi i diše... samo tvoja duša
Razmišljaj o njoj, ne dozvoli da se krije, i tvoje pravo lice od tebe skriva.
Senada Brčaninović -
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
Velika sloboda dolazi iz sposobnosti da ne brineš šta drugi misle o tebi.Dok god te brine šta drugi misle o tebi, oni te zapravo poseduju.Tek kad prestaneš tražiti odobrenje iz okoline, postaješ vlasnik sopstvenog bića Dženi Holcer
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
"Budi ono što jesi: ne obični imitator drugoga, nego svoj najbolji. Postoji nešto što radiš bolje od ostalih. Slušaj svoj unutarnji glas i hrabro mu se pokoravaj. Radi stvari u kojima si izvrstan, a ne ono što nikad i nije stvoreno za tebe." Emerson
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
Možeš imati ogromno bogatstvo, čak i zlatne planine - ali, ako nisi zadovoljan, neće biti mira u tvom srcu."
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
|
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
I nema nista gore od ravnodusnosti....cak je i mrznja neki osjecaj,ali ravnodusnost te pojede...proguta!! Eh taj Dostojevski...  Iskra....jos par dana i uzivat ces sa svojim klincima...:*
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|