|
Autoru |
Poruka |
panonski galeb
|
|

Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:57 Postovi: 216
|
Nisam te zvala, jednostavno sam si ušao, tiho sasvim nečujno, poljubio nežno kao niko do sad, umio moju dušu kradeći tugu, držeći u naručju pregršt sreće, tragove života u zagrljaj... Nisam te tražila, sreli smo se, čudan svet nedodirljivosti u bliskosti, i puštam bez kajanja, jer znam slomiće me opet svaka reč, sledeći bez pitanja u tišini, jer znam da si oduvek tu... Nisam htela, tražiti usne tvoje, al strasti naviru bujicama kroz izvore, u koracima se skriju i prate, i steže se sve u moja bedra, da vrisnuti sve može, zarobljeno u meni od nemoći, da će sve nestati bez traga ... -Panonski galeb-
_________________ From the land of dreams, blue sky soul...
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Ponekad jednostavno ćutim, da te ne bi moja reč dotakla, mislima dodirujem taj svet u tebi, sasvim stran koji odiše, pluta, to more nemirno na pučini razuzdano, kad strasti bujaju u buri koje se lome ... –panonski galeb-
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Zagrli me jako, snažno, nepuštaj, jer odneće me vetrovi, što struje šapćući, jer ako me pustiš otrguće sve ono što je u meni, ostaće samo gorke kapi koje klize po mojim dlanovima, zagrlime u tišini, gde moje srce spava, usnula duša, u beskraju malih hodnika, mojim mislima, skrivenim u lavirintu opasanim, budi tu pored mene, i ne daj da se moji snovi prosipaju u malenim biserina, tražeći neke druge, neke nepoznate, sasvim strane dodire, zagrlime, pružam ti ruke, i drhtim, i strepim, da odnećeme vetrovi, u nepoznato, daleko, nedavši da se ikad više dotaknemo, u tom malom svetu gde nije bitno, crno i belo, dan i noć, gde je nebitno sve, jer ako me čvrsto ne zagrliš nestaće, sve ono što smo želeli, a nismo znali da postoji, da diše taj svet u plavetnilu beskraja, zagrli me jako i ne daj ... –panonski galeb -
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Na tvoji grudima usnula, oslobođena straha i nemira, tu na mestu moga raja, usnama ispunjena buđenja, šapat u zagrljaju miluje dušu, i nestajem topeći se čežnjivo i sneno, moleći da traje negde između jave i sna, na mestu gde čujem taj nežan otkucaj, gde ljubim nekrijući od stvarnost, sklopljenih očiju utopam glad, neželeći da prestane tu na grudima tvojim … -panonski galeb -
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Hvala SHE
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Lagano tiho poput svile koračaš snovima grleći kroz odsjaj osmeh koji zrači treperi poput zvezde prstima provejavaš magiju prepliću se dodiri budeći sve uspavano u nama skriveni kutak srca zaigra od nežnosti otvoren kovčeg vremena koje nema ništa sem koji živi i odiše za taj maleni sekund i volim piše se svakim tragom ostavljenim u treptaju strujanja i lebdiš u visine nedostižne i tad znaš da plavetnilo svile za tebe diše … -panonski galeb- [hr]
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Ti divno ćutiš osvajaš tišinom zračiš u tami plavetnila šireći moj spokoj prolaziš u žilama uzavrele krvi struje bujica trenutka gori rukama obavijaš ulaziš tišinom dodirujući usne ljube kroz srce ispunjeno u svakom otkucaju… Ti divno ćutiš i kad su kazaljke sklopljene neželići pomak tren koji gori, divlja u meni, u tebi pogledi koji prodiru nepomičan treptaj duša odiše srce se trga neželeći da stane u ritmu ubrzanih milsi razoreno ponavlja u svojoj besedi tišina stalno kruži ponavlja reči nikad neprestaju vrteći se u krug…
Ti divno ćutiš u trenutku kad se briše prostor vremena prepliće se vreme kroz sadašnjost potirući i stvarajući koraci odjekuju na pola puta miriše daljina hiljadu prkosa i nemira bude se iz sna u zenicama žar bukti topeći prazninu u srcu snovi su budni i čekaju pričajući skida se prašina sa kovčega uspomena lomeći koplje privida u jednom imenu u jednom liku rasute u plavetnilu vremena …
Ti divno ćutiš i kad znaš da me boli kad se kiša sliva u ranjeno srce slušam u tišini trag vetra rasipajući misli u komadićima osluškujem tamu sve ove godine samoće u trnovitim putevima pogubili smo se u svemu na tren doknuti, nikad spojeni a znamo se od postojanja ćuteći jedno pored drugog čekajući da iz ovog pakla pronikne raj naše duše spokoj kroz stisak zagrljaja buđenje nemih usana tajni stopljenih u jednoj senci kad sve progovara i bez reči …
Ti divno ćutiš dodiruješ tišinom upijaš svaki deo moga bića osećaji preplavljeni vrišti sve kroz odjek gde god da bežim tamo smo mi i puštam, i ne žalim poklanjam svaki tren na dlanu malenu kap slivenu u sopstvenoj senci poklanjam ti tu tajnu da je čuvaš u tišini dok ćutiš … -panonski galeb-
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Ćutim i volim taj nemir razorni što rovari u zalivima kutka moga srca sklapam oči i sanjam nedokučiva tajna velom omotana tišina mojih misli skrivam žudnju i čežnju melodija istrošenih sudbina igra u preslatkom ruletu lažući sebe u razbijenom ogledalu ... Ćutim i volim u vremenu između svetova nedosanjanih snova u laviruntu poljupca osećaja da lebdim pod okriljem začaranog kruga vrte se slike u nizu još jednog blefa rasute karike spone dodira previše ih je da stanu na dlanu potrošeno vreme iluzija ... Ćutim i volim svo laganje koje kuca u nama vreme leta kukavica nad gnezdom ispisanih imenima našim ispunjenim minutima u prtljagu izgubljenih duša zabranjeni grad priziva i vodi maglom opravdanje za sva naša ćutanja jer mi se i dalje lažemo... Ćutim i volim i kad znam s tobom i bez tebe nagrada mi je kazna otkinuti su komadići mojih snova opijenost ludila uzima sve iz mene parajući novu reku što nadire i zaboli u trenu, prostruji srcem ruši se daljina i sve je tako blizu nesanica postaje stvarnost između dva otkucaja, uzdaha dva nema pogleda pružena u treptaju slivene suze ... Ćutim i volim -panonski galeb-
|
|
|
|
|
panonski galeb
|
|

|
Tražeći sebe i ono malo topline kroz trag u dodiru stiska osećaja koji izgara pronađoh tebe a izgubih sebe utihnule su moje oči u sivilu podrhtavajući sve dublje prikriveno srce kapa kroz ujed koliko u tebi ono ništa vlada toliko u meni izgara nagrada il kazna, sreća il bol osmeh i suza u istom trenu odlazim, a ipak se okrećem tebi i čekam ono malo sunca da se pojavi meni i tebi … -panonski galeb -
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|