Autoru |
Poruka |
klara
|
|

rang

Pridružio se: 28 Sep 2012, 11:50 Postovi: 796
|
Hvala Jano ![[ccc3.gif] [ccc3.gif]](./images/smilies/ccc3.gif)
|
|
klara
|
|

rang

|
*** N I K O Praznina je mesto gde život ćuti teža od odlaska, crnja od mraka kazna bez roka i bez čuvara; ponekad laka, nagradi bliska predah od bitke, beg od besmisla varljiva gospa anđelu slična
Zna biti na tren bojena tuđim očima istog bespuća punim što te u prolazu okrznu željom, žalosno nesvesne da spasa traže u srcu pajaca slamnatog tela osmeha lažnog vezenog svilom.
Otvrdla koža katkada sluti dodire čulne protkane jezom vrtloge neme što vape krikom; tad ruka vaja jer duša ne zna noktima grebe nove obline ostavlja brazde za seme stida
Praznina je mesto gde reči čame pretećim hukom pridošle tera poslušno čedo nagradi mirom; kad ne znaš gde si i kome ličiš spoznaja rađa bezglavu sliku - ništa ni u čemu, a u sred niko
M.
|
|
Ameno
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jun 2012, 23:55 Postovi: 4606
|
Hvala ti sto mi ulepsavas blog ...sad me malo i sramota ,jer obecah davno...da cu ti uraditi jedan spot ali kasnim bas dugo sa obecanjem...bice uskoro i zbog cekanja imas pravo na jos jedan po izboru  ...uh sad bih i ovaj ponovo uradio ,bas sam ga pretrpao...
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Nadam se da će ti se dopasti ovi stihovi! ![[001_smile.gif] [001_smile.gif]](./images/smilies/001_smile.gif)
|
|
|
|
|
klara
|
|

rang

|
Hvala Jano, jako mi se svidjaju, i stihovi i kako si ih oslikala. ~~~
K R U G
Neko je ukrao staze, putokaze izmesao, savio pruge u veciti krug. Koraci grabe a cilj sve dalji, sablasno zevaju puti.
Obalama u zagrljaj plovim a srce sa jarbola visi. More brani svoje luke, ako me talasima ne potopi, ajkule su mu poslednji aduti.
Pokusavam s' vetrom, ledja mu okrecem, on valjda zna gde zuri. Ali se lopov stari u krosnji kestena smirio, i cuti.
Od vremena sam odustala, sati se nevoljno vuku. A znali su gladno najlepsu noc u trenu pojesti. Sada su siti minuti.
Ne verujem sudbini, sama cu da je rodim. Reci i boja dzepovi puni. Da li sam stvarna, il' se to samo pokusaj zivota sluti.
M.
~~~
|
|
Ameno
|
|

rang

|
|
|
Ameno
|
|

rang

|
|
|
Ameno
|
|

rang

|
...za mog stilistu dorucak , kafa ako porani moze u krevetu a ako se uspava onda na stanici 
|
|
klara
|
|

rang

|
|
|
Ameno
|