|
Autoru |
Poruka |
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Užasne su večeri hladne - Aleksandar Blok Užasne su večeri hladne, Vetar što drhti od nespokoja, I drumom uznemirujući šum Nestvarnih koraka bez boja. Ko osećanje na bolest skorašnju Hladna je svitanja pruga, Pouzdan znak da smo u vlasti Neraskidivog nekog kruga.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Tek dvije tri riječi izrekli smo bili Slučajno u vrevi taštog svijeta, I gle, kakav žar već ćutim u svakoj mi žili! Zašto mi se um toliko tebi preda?
Vani već sviće, dan stiže već šumno, A ja još bdim, sve više mir svoj gubim, Bacam se u vatri i šapćem bezumno: „O kako si draga, koliko te ljubim!“
Bugarska Kiril Hristov
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Dugo u noć, u zimsku gluhu noć Moja mati bijelo platno tka.
Njen pognuti lik i prosjede njene kose Odavna je već zališe suzama.
Trak lampe s prozora pružen je čitavim dvorištem Po snijegu što vani pada U tišini bez kraja, u tišini bez kraja: Anđeli s neba, nježnim rukama, Spuštaju smrzle zvjezdice na zemlju Pazeć da ne bi zlato moje probudili.
Dugo u noć, u zimsku bijelu noć Moja mati bijelo platno tka.
O mati žalosna! kaži, što sja U tvojim očima
Dugo u noć, u zimsku bijelu noć?
Dragutin Tadijanović
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Rijeka i more - Vesna Parun On je rijeka, a ja sam more. Njegov je nemir naglost voda koje raspasuju travu. Ja ih slušam kako huče u tijesnom koritu probijajuć se kroz duboki kanjon snagom od koje sustaje moja blagost. Ja sam nestrpljivo more. On je rijeka. Njegove lađe nisu moje lađe. Njegove ptice nisu moje ptice. Ali njegovim lađama ja sam sidrište gdje je dopušteno sjesti uz vatru i smiješiti se jednoj priči zbog koje se zaboravlja smionost. Njegovim pticama ja sam klisura koja ih sakriva u svoje stijene misleći da ih otimlje oceanu. On je prispjela rijeka. Ja sam more. Moje obale postaju njegove obale. Moje oluje postaju njegovo uzglavlje. Moja beskrajnost postaje njegov mir.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Potrebno mi je
Potrebno mi je mnogo sunca, i to i noću, jedno da me susreće, jedno da zamnom svetlost baca, u ponoru jedno dubokom, jedno da nosim u ruci kad od jada ne vidim prst pred sobom.
Potrebno mi je mnogo nežnosti, i to svakog dana, i mnogo od milošte reči: potrebno mi je primirje između srca i sećanja između neba i bola koji pred njim kleči.
Potrebna su mi dobrodošlicom ozarena lica mnoga, i to svakog trena, potreban mi prijatelj i to što veći, potrebni su mi mostovi viseći preko mržnje, preko nesporazuma nepremostivoga.
Desanka Maksimović
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Čežnja Kad pustim svoje žedne srne Na potok prepun mjesečine Tvoje ruke - dva gladna vuka, U grmu moje žudnje - čekaju Kad svoju haljinu raskopčam I prhnu prepelice zatočene Tvoji prsti, toploputi Svilene mreže spremaju Kad čežnju svoju rumenu U kupku rose uronim Tvoje usne: zreli jagodnjak Mojim željama - ponude Kad mlado jutro navrati I krošnju noći razgrne Moje će srne bistrooke Po vlažno lane njihati... A, gdje si Ti?! Emilija Vasiljević
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
LJUBAV Zgasnuli smo žutu lampu Plavi plašt je pao oko tvoga tijela Vani šume oblaci i stabla Vani lete bijela teška krila. Moje tijelo ispruženo podno tvojih nogu Moje ruke svijaju se, žude, mole Draga, neka tvoje teške kose kroz noć zavijore, zavijore Kroz noć kose moje drage duboko šumore kao more A.B.Šimić
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Jovan Dučić – Ćutanje
Ostale su strašne reči nerečene, samo tvoje oči, mirne kao tmina, one su gledale i slušale mene; moj bol na tvom uhu pevaše tišina.
Kakva himna srca, ta reč nerečena! Ta reč što ne pozna bespuća ni bludnje! Kad tišina zbori mesto nas, reč njena ima svu čistotu sna i bolne žudnje.
Ta blaga muzika ljubavi što ćuti, ima mir molitve u dubini duha: nikada se rečju laži ne pomuti, nit’ se glas poročni dirne našeg sluha.
Ideja u nemi kamen uvajana; vera sva u suzi što neće da kâpi; ta zakletva što je u neznan čas dâna; I najviši zakon bola koji vapi.
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
More I gledam more gdje se k meni penje i slušam more dobrojutro veli i ono sluša mene i ja mu šapćem o dobrojutro more kažem tiho pa opet tiše ponovim mu pozdrav a more sluša pa se smije pa šuti pa se smije pa se penje i gledam more i gledam more zlato i gledam more gdje se k meni penje i dobrojutro kažem more zlato i dobrojutro more more kaže i zagrli me more oko vrata i more i ja i ja s morem zlatom sjedimo skupa na žalu vrh brijega i smijemo se i smijemo se moru Josip Pupačić
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17 Postovi: 42717
|
Pablo Neruda - "Ne budi daleko od mene" Ne budi daleko od mene ni jedan dan, jer, ne znam kako bih rekao, dan je dug i čeka ću te na nekoj stanici kad negdje daleko usnu valovi. Nemoj otići ni samo jedan čas, jer tada, u tom času, spoje se kapi nesanice i možda će sav dim što traži svoju kuću doći da ubije i moje izgubljeno srce. Jao, neka se ne razlikuje tvoj lik na pesku, jao, neka ne lete tvoje vjeđe u odsutnosti: ljubljena ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom otići ćeš tako daleko da ću obići zemlju ispitujući hoćeš li se vratiti ili me ostaviti da umrem.
_________________ that's it!
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|