Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Htela bih da te volim više nego što mogu Okrenuta od sveta – bez vremena i prostora – biti urezana u tvom odrazu. U teskobi postojanja, htela bih da svest uronim u tvoje spokojstvo oslobađajući se svake suze koju ipak moram isplakati na strašnoj granici izmišljenog odnosa. Milena Pavlović Barili
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Bez izbora
Mislim o tebi u svim oblicima kako kiša dolazi. (Kako starim, počinjem da mrzim metafore - njihovu preciznost i njihovu neadekvatnost) Katkad su ove misli vlaga što jedva pada, od koje nema ničeg nežnijeg, katkad štropotava kiša, užurbano proletnje čišćenje uma: katkad, zaglušni pljusak. Kako starim počinjem da mrzim metafore, volim nežnost, bojim se pljuskova.
Norman Makejg
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
To moze samo zena koja ljubi
To moze samo zena koja ljubi traziti malo, poklanjati sve. Dani su teski, zagrljaju grubi a ona ko nekad vjeruje u sne.
Vjerna i tiha zna jos da ceka kada i ne misle na nju. Prolaze dani, ne vraca se rijeka, a ona jos uvijek stoji tu.
To moze samo zena koja ljubi pruzati njeznost i zivjeti bez nje.
Arsen Dedic
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Dok sam te imao
Jezik sam ptica razaznavao i tajne pticije odgonetao biljke sam razumeo, i u nocima prepisivao razgovor trava tolike sam pesme ispisao prepisujuci rukopis vetra uz more, u noci,u planini tolike navoljnike saslusati umeo i ciniti im male radosti bez napora,bez sebicnosti imalo tolike sam dobrote i plemenitosti umeo u druge utkati a da i prevec ostane u meni san sam s radoscu na oci nanosio i budjenju se kao drvece radovao dok sam te imao
Pero Zubac
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Intima
Hoću samo da te volim Oluja ispunja dolinu Jedna riba rijeku
Stvorih te po mjeri svoje samoće Čitav svijet da se sakrijemo Dane i noći da bismo se razumjeli
Da ništa više ne vidim u tvojim očima Osim onoga što mislim o tebi I o jednom svijetu nalik na tvoj lik
I o danima i noćima upravljenim tvojim vjeđama.
Pol Elijar
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Prva ljubavna pesmaŽudim noć lepu kad se sanja i reci tihe ko bez moći drhte od snova i zvezdanja zbog nje kraj mene u toj noći. I dokle mesec kao zlatno gnezdo u cvetnom granju blista a časi slatko nepovratno klize ko kaplje rose s lista Izneo bih joj svoje srce i svoju radost i svoju tugu na dlanu sto sni milovanje ko toplo srce nežnu drugu. I srce bih joj otvorio da od nežnosti uzdrhte dani i njen bi lepi pogled bio u mraku vodoskok zvezdani. Branko Miljković
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Liši me vida: gledaću tvoj lik, zapuši uši moje: slušaću te, onemi me: al' zvaću te kroz krik, bez nogu još ću k tebi naći pute. Slomij mi ruke: hvataću te srcem; zaustaviš li srce meni, sam moj mozak tad će kucati i bdeti; a ako mi i mozgom užgaš plam - na krvi svojoj ja ću te poneti. Rilke
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
I KAD ŠUTIMO
I kad šutimo mi se volimo Dovoljno je da samo usne gledamo Da se samo očima dodirujemo Da razmišljamo dok kavu pijemo
Da smo samo preko puta Pa preko stola tvoja Pa preko stola moja Ljubav odluta Da ti kaže bez riječi Da te samo takne A ti misliš da su to munje udarile Koliko je jako I zato ne brinem Mi se znamo voljeti i tako.
Zeljko Krznaric
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
UVELO LIŠĆE Želela bih da se uvek sećam Srećnih dana naše ljubavi Tada je život bio mnogo lepši I sunce blistavije bilo no danas Uvelo lišće slaže se po zemlji A ja te još nisam zaboravila Uvelo lišće slaže se po zemlji Ko naša tuga i uspomene Hladni vetar odnosi ih Zajedno sve u noć zaborava A vidiš nisam zaboravila Pesmu koju si mi pevao Ta pesma je bila slična nama I tebi koji si me voleo I meni koja sam te volela Živeli smo zajedno Ti koji si me voleo I ja koja sam te volela Ali život razdvaja one One koji su se mnogo voleli O sasvim polako i bez šuma More briše tragove po pesku Koraka razišlih se ljubavnika. Žak Prever
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ne vjeruj
Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime;-
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo, gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te!- U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t'jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna, Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše.
Aleksa Šantić
|
|
|
|
|
|