|
Autoru |
Poruka |
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
SREĆA
Ne merim više vreme na sate, ni po sunčevom vrelom hodu; dan mi je kad njegove se oči vrate i noć kad ponovo od mene odu. Ne merim sreću smehom, ni time da li je čežnja moja od njegove jača; sreća je meni kad bolno ćutim s njime i kad nam srca biju ritmom plača. Nije mi žao što će života vode odneti i moje grane zelene; sad neka mladost i sve neka ode: on je zadivljen stao kraj mene. Desanka Maksimovic
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Lampa
Ali ti si opšiv mojih nesanica, Pena što rubi vrtlog od praznine, Bezlična , znam ti svaku crtu lica u mreži ostakljene paučine.
U naprslom ogledalu,tišina. Mreška se kao skorup od tvog glasa Iz druge sobe , gde je pomrčina U kojoj treptiš ko praslika spasa.
Leptire sive ti šaljem, da mi kruže Okolo lampe u krhkoj orbiti , Po slojevima nevidljive ruže,
A kad pred zoru usnem ,tada i ti Utrneš , ko na okret prekidača U ruci što je odsutna ,al jača.
Ivan V. Lalić
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
BREZA
Pod prozorom mojim Bela brezica je Ogrnuta snegom Ko srebrna da je.
Na punim granama Ledenim po strani, Razvile se rese Ko beli đerdani.
U tišini stoji Breza, ko u gaju, I plamte pahulje U ognjenom sjaju.
A zora, polako, Naokolo plovi, I na strane sipa Srebrni prah novi...
S.Jesenjin
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Dokazi
Dokaži, ako možeš, da te nema - To neće biti dokaz da ja jesam. Dokaži opet, jer dokaze sve sam Zaboravio. Zato trajem, zeman.
Katkada noću u tišini slušam: Treperi prostor, rađa se oluja. Pulsira oganj u zvezdama zgrušan Po volji Boga slavuja i guja...
Dokaži svoju odsutnost na način Da um se smrzne, a da srce shvati - Zašto od tebe ištem nemoguće?
Promaja noći, jedan krov bez kuće, Pehar kukute, napev kao začin - Pošalji tvoju senku, da me prati.
Ivan V. Lalić
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Posveta - Zvonimir Golob
Ponovo citam stihove koje si ti napisala mojom rukom. Isti ih covjek cita i razumije ih jos na isti nacin. Koliko njeznosti u njima za tebe, koliko nade i nevolje izmedju prvog i posljednjeg stiha. Tako je htjela tvoja dusa, ali koja izmedju mnogih, koja dusa, kojega dana na kojem mjestu obiljezenom pored kojeg zelenila srebrnog, dok su oblaci bili na drugoj strani, a tvoje lice uz moje lice? Ili ona druga jos nepoznata, u kome je kamenu od mene skrivena, gdje da je trazim, u kome jutru, ispod koje planine pokrivene vatrom? Vidim ono sto ne vidis i cujem ono sto ne cujes dok se udaljavam od sebe sama.
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 SAMOTNA LJUBAV Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi, Na baršunu crnom leži teška noć; Čelom mi se truni spomen tvojih vlasi Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć? Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si, Udaljenost ima smrti tužnu moć, Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi Poginut ću noćas i za dragom poć. Ljubav nije sreća!;znaš li kad mi reče? Ljubav, to je rana, i ta rana peče, Ljubav boli, boli, kao život boli, Teško, teško onom koji jako voli. Nisi pravo rekla. Ljubav bol je, plamen, Ali muči samo kad sam sam ko kamen. Antun Gustav Matoš
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
"Hrabrost je kada činite ono čega se bojite. Ne može biti hrabrosti ako se ne bojite!"
Eddi Rickenbacker
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Hiljade čuda U svetu ovom sa hiljadu čuda svaki čovek živi svoje drame I moja pesma neka pođe tuda u svemu tome ima nešto za me. I baš me briga i sve me se tiče jer pesma koja dolazi iz tame i reči njene na molitvu liče u zvuku njenom ima nešto za me. U ruci koja maše ili preti u noći kad su zvezde tužno same u suncu koje nikad neće umreti u svemu tome ima nešto za me. Duško Radović Blago nama dvema ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
ufff ti si brza .. svaka cast ae sad cu ostavim za druge da oslikavaju ne mozemo samo ti i ja ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
 Buket Karanfil, crvenkast kao stid, Otvara slatku laticu sećanja. Od belog jorgovana boli me vid, Od plavog - ruka skoro sanja Da su joj prsti postali cvet Pa tužno i veselo mirišu Kraj ruže koja je skupila svet I krv i tajnu i usne koje sišu Sa druge usne smeh i smrt. O najlepše se lipa smeje - U samom vazduhu kao gust vrt. Pod očima trava mirno veje. Žuta se lala u njoj zlati I klati i tako teku sati. Stevan Raičković
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|