Autoru |
Poruka |
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
ZAROBLJENI PJESNIK
Ne gleda nebo plavo ni osmjeh sunca vrela, U vlasti tmine hladne zarobljen pjesnik stoji, A pred svijetlom mišlju visokoga mu čela Kao da i mrak strepi i pred robom se boji.
Uzaman lanci zvone i teretom ga tište, Pokorena je snaga, ali ideja nije: On samo jedno želi, on samo jedno ište - Svjetlost narodu svome, slobodu ljubavi svije'!
Ni mrak ni memla hladna ne ruše vjeru jaku, Njegovo blijedo lice nebeski osmjeh ljubi - On sanja... i pred njime, u najljepšeme zraku, Boginja slobode svijetle božansku himnu trubi.
Aleksa Santic
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Kada mi nedostaješ
Mislim tuđe misli Kradem svoje vreme Provlačim ga Između oblaka, snova, Daljine i snega...
Kada poželim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oči I na kaldrmi zamislim Cvet beli.
Kada te nema Jer tako hoću Zaledim osmeh U sebi kažem ime Udahnem duboko I pomislim
Tako mi nedostaješ...
Miroslav Mika Antić
|
|
|
|
|
SJAJNA
|
|

Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52 Postovi: 6608
|
Tamnicareva pesma
Kuda lepi tamnicaru Sa tim kljucem poprskanim krvlju? Idem da oslobodim onu koju volim Ako jos ima vremena A nju sam zatvorio I nezno i svirepo na najskrovitijem mestu svojih nemira U lazi buducnosti U glupostima zaklinjanja Hocu da je oslobodim Jer hocu da je slobodna Po cenu i da ode Pa cak i da se vrati i da me jos voli Ili da zavoli drugoga Ako joj se taj dopadne Pa ona ode I ja ostanem sam Sacuvacu samo Do poslednjeg daha Blagost njenih dojki,izvajanih ljubavlju.
Jacques Prevert
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Čeznem da ti kažem najdublje reč Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti. Rabindranat Tagore
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Sminku ti tvoju
Veceras podneblja placu u sumrak gusti. I onog dana kad smo bili u cutanju i suzama. Snuzdeno cekam da se pojavis sa kisobranom. Cekajuci slusam,gavran grakce u potrazi za crnim gavranm.
I posle svega,ja se nadam. Muskarac sam, nisi jedina, naci cu neku bolju od tebe dragu za sebe. Ne smem da padam.Ljut sam, nestrpljiv,snuzden,prevaren. Kako si mogla da me lazes, klela se sminkom kojom se mazes, sminku ti tvoju! Koju sam gutao,trljao,lizao, maskoto! Vrati mi moje stvari, sliku,crni kisobran i ono moje-volim te- sve mi vrati osim sebe. Nosi se! ulizice,ruzna lepotice, sminkerice sto me nasminka bez sminke.
Pero Zubac
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
SUDBINA
Prosula sam dušu pred tuđe noge. Da li da bude zgažena?
Otvorila sam im svoje srce. Da li da bi ga pokvarili?
Naveli me da raširim krila. Da li da bi ih sasekli?
Zorica Ačimović
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
SVA TA RAVNICA
Ako ove noci odem ja tragom nekih starih nemira negde da se smirim u sebe da zavirim od sveta da se sakrijem
Ako nocas krene sve po zlu ako nadjes praznu postelju ti ces da razumes samo ti to umes kao toliko puta pre Tvoje srce znace da nadje staze krace do mene znas sve puteve.
Neko bi zvezde skinuo i nebo bi dodirnuo da pored sebe ima to sto imam ja nekom bi zora svanula. Cime te jos zasluzujem ja samo s tugom drugujem i dok za stare rane trazim istinu istinu ti ne das da me uzme zlo. Neko bi zvezde skinuo... Ko me laze,ko mi pravo govori ko me cuva ko bi da me obori proklet salas i sa njim ravnica sva ako sa tobom nisam ja.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
NEBO
U toj dubini, plavoj I bez ruba, Tražio sam, već davno, Goluba.
Al sve što se iznad diglo — Nestalo je. Gore su još samo plave Boje.
Tražiću ga još po krugu Vrtoglavom — Makar oči izgubio, sam U plavom.
Stevan Raičković
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
ŠKOLJKA
Doneli su mi na dar jednu školjku. U njoj je pevusilo more iz atlasa i preplavilo moje srce vodom i ribama od sene i od srebra. Doneli su mi na dar jednu školjku.
Seviljska pesmica U narandžama jutro se ogleda. Pčele od zlata traže kaplju meda. A gde da nađu meda, Izabela? On je u modrom svetu, Izabela. U cvetu ruzmarina oko tvog čela. (Stolica od zlata za Mavra Ferhata, a njegovoj ženi tronožac drveni!) U narandžama jutro se ogleda.
Federiko Garsija Lorka
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
..hehe..ugrabi mi u sekundici..al' briga me..kačim i ja...  ..a evo i nebo...  ..i još zadatak... Ko će te takvu voleti
Ma nema veze ja ću i dalje voleti jer ko ljubav seje ljubav će mu se roditi
Jer tvoje je srce i onako kod mene ja ga negujem nedam mu da vene
Kome ćeš trebati ko će te takvu hteti ženu bez srca čije je srce kod drugog čoveka nemože niko voleti
A kad te svi ostave ti ćeš mi se vratiti tu gde je srce tvoje ono će te čekati a sa njim ću i ja čekati i patiti
Keri
|
|
|
|
|
|