|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Mostovi U meni večeras jedna reka razbija ogromna brda daleka, muči se, urliče, razmiče klance i kida svoje zelene lance i rije kroz moje srce i peče i kroz oči mi kipi i teče. U tebi večeras ista reka čudno je meka. Sva je od mleka. I čas je srebrna. I čas je plava. U njoj se tišina odslikava. Svako u sebi reke druge pod istim mostovima sretne. Zato su naše srece i tuge uvek drugačije istovetne. Mika Antić
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
NE VJERUJ...
Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime;-
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo, gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te!- U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t'jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna, Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše.
Aleksa Santic
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Gradinar - Rabindranat Tagore
Nikada ne kažeš reč koju bi trebalo. Da te ne bih ocenio, izmičeš mi na hiljadu strana. Da te ne bih pomešao s mnogima, stojiš odvojeno. Poznajem, poznajem lukavstvo tvoje… nikada ne ideš putem kojim bi trebalo.
Tvoj prohtev veći je od prohteva drugih, zato ćutiš. Pritvornom ravnodušnošću ne haješ za moje darove. Poznajem, poznajem lukavstvo tvoje… nikada ne uzimaš što bi trebalo.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Oprosti mi
Oprosti mi što te tražim tako nespretno u tebi. Oprosti mi katkada moju bol. To je zato što želim otkriti u tebi najbolji deo tebe.
Ono što ti nisi videla, a ja vidim, plivač u tvojoj nutrini, dragocenoj. I uzeti to, i držati visoko, kao što stablo drži poslednju svetlost koju je našlo u suncu. I tada ćeš ti, u potrazi za tim, uzići gore.
Da bi došla do toga, popeta iznad sebe, kakvu te želim, dotičući još samo svoju prošlost ružičastim vršcima nogu, dok ti je celo telo napeto, u usponu od sebe samoj sebi.
I neka tada mojoj ljubavi odgovori novo biće, koje si ti.
Pedro Salinas
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Opomena Vazno je, mozda, i to da znamo: covek je zeljan tek ako zeli. I ako sebe celog damo, tek tada i mozemo biti celi. Saznacemo tek ako kazemo reci iskrene, istovetne. I samo onda kad i mi trazimo, moci ce neko i nas da sretne. Mika Antić
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
ILUZIJA
Trazili smo se po tudjim zalutalim osmesima blesavo razvučenim i praznim... Jurili po ranjivim slikama bledih uspomena, otrovnom dahu sosptvene setve... Upijali bezvezne reči u nemim odjecima zamorno tupim i neprolaznim... I snili uzdah zenice, oblik i miris kolena... San koji uzleće iznad kletve...
Ne, nisi ti iluzija... Tako nešto ne postoji. U iluziju veruju samo izgubljene duše. U svakoj dozi nemira koja bojom telo žesti oživljavaju dubine što te videše i čuše kako izranjaš iz svemira kroz paučinu svesti...
Izgubljeni trenuci slažu se u memljive kule otežalih eona vremena... Ustalasani se oblici stapaju s okolinom i prelivaju poslednje kapi... I one što su sve videle, i one što su čule posrću pod teretom bremena... Hoće li se bar jedna obojiti svojom silinom pre no što se stopi, ishlapi...?
Ne, nije sve iluzija... Tako nesto ne postoji. U iluziju veruju samo umorni i stari. U svakoj senci trajanja nazirem nešto o tebi što mi zenice boji i ćutanje osmehom zari dok te u moru kajanja nalazim negde u sebi...
Dragana Konstatinović
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
 Nebeske tkanine Da imam nebeske tkanine vezene, Zlatnim i srebrnim svetlom ispletene, Tkanine plave i zagasite i tamne Od noci i svetla i polutame, Ja bih ih rasirio pred tvoja stopala: Ali siromasan sam, imam tek snove; Rasirio sam snove pred tvoja stopala; Hodaj nezno jer hodas po mojim snovima. Vilijam Batler Jejts
|
|
|
|
|
SJAJNA
|
|

Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52 Postovi: 6608
|
Samoca
Povlačim se u svoju samoću tamo gde su ljudi moga kova tamo gde se teško živi noću od tišine i opasnih snova
Digao sam ruke od skandala od prošlosti i pogrešnih želja od lepote izvora svih zala od ljubavi i od prijatelja
Povlačim se,a ostavljam ljude u njihovoj zabludi od zlata da me nadju kad i njima bude zakucala samoća na vrata
Dusko Trifunovic..
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
 KAD BI JASTUCI PROGOVORILI
Kad bi jastuci progovorili o tome sta neko sanja i krije, kada bi zaista progovorili o tome sta neko radi kradom, o devojcici, na primer, sto imitira starije i nesto spletkari... spletkari, sva izbrljana pomadom, ili o decaku sto se tupim ziletom brije - kao: kuburi covek s bradom, i sve ostalo kad bi progovorili o tebi i o meni, bilo bi da se place i smeje i da se pocrveni.
Srecom: jastuci nista ne govore. Cuvaju milion tajni u mekoj belini perja. Oni su kao ladje, velike bele ladje, sto plove u nemoguce, u snove, u bezmerja. Uvece te odvedu. U zoru te dovedu, I zna se: sve je uredu...
Miroslav Antić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
ako vam mnogo puta kazem da vas volim, je li to vise ljubavi, ili je ista, jedna jedina?
ako svakoga jutra ponovo oktrijete da ste zivi, je li to vise zivota, ili je ovaj, jedan jedini?
moze li da se rodi pet miliona necega, a da pre toga ne umre isto toliko istovetnog?
tu umetnost pretakanja iz jedne vrste necega u drugu vrstu necega zovemo nase sad i ovde.
zar vam je vaznije da prezivite ma i nekako, nego da dokucite sta je zivot?
dozivljaj ovog sveta kod vas je, na zalost, samo dozivljaj vase vrste sveta.
Miroslav Antic
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 49 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|