|
Autoru |
Poruka |
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
 Krila Leteti, leteti, leteti visoko, Neznanom prostoru kao starom drugu, Vitlati se kao omađijan soko, I umreti, sjajan, u sunčanom krugu. Čuti samo zamah svoj u prostorima- Muziku svog krila! I na samom kraju, Svoj trag izgubiti i cilj među svima, Iščeznuvši tako u nebu i sjaju. Da mi žeđ osete kobnu i sve višu Oči što su tude dugo svetlost pile, Kao vir dve ovce sa runom od svile, Kao krv dve noćne sablasti što sišu. Da ne pamtim nisko rođenje pod mrakom; Da kao gnev svetlost sva ispuni mene; Da sam kao kopljem prožet svakim zrakom, Tu gde gore večne podnevi bez sene. I strasna raskršća sunaca, i puti Kud oluj svetlost neprekidno ide, Kroz nemi predeo gde vlada i ćuti Bog koji ubija oči kad ga vide. Da samo s visina za ponore znadnem Bacivši u prostor konce svojih žila; I letim večito, i letim dok padnem Samo pod teretom ozarenih krila.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
 Izmirenje I kada te život bolno razočara, I kada prestanu i želje, i snovi; Ono što nam vrati jedna suza stara, Vredi jedan život neznani i novi. Pamti što je prošlo, s puno vere neme, Kroz sve dane drugih stradanja i mena: Čuvaj svoju prošlost za sumorno vreme Kad se živi samo još od uspomena. Pa ćeš da zapitaš jednom, i nenadno - Našto samo suze, našto boli samo? I šta da ikad žali srce jadno, Kada je sve naše, sve što osećamo! Jovan Dučić
|
|
|
|
|
Ameno
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jun 2012, 23:55 Postovi: 4606
|
Šapat Šapatom zovem te, da me ne čuješ, tek da reči u kosi osetiš, pa da se dahu mom raduješ i na njemu sa mnom poletiš. Šapatom ljubim ti oči, dlanove, pazim da ti san ne pokvarim. Ne smeš da se probudiš, rano je, mnogo toga želim da ti podarim. Želim noćas da sve ti ostvarim, da nebo zapalim, pa nek' jutrom, rano ostarim, zbog nas je, ne žalim. Šapat moj opet je na tvojim usnama, prigušen tvojim vrelim uzdahom. Plakaće ova noć za nama, posuta sivim prahom. Znali smo da noć nas neće spasiti, još malo, svanuće. Jedna suza će zvezde gasiti, dok jutro šapuće... Goran Tadić (...nije radio do malopre ovaj sajt za upload gabaritnih slika...pa iz dosade probah vise verzija...)
|
|
Jana
|
|

rang

|
PRETVARAJ SE DA POSTOJIŠ Znam ja dobro kao i ti Kako su ti ruke slabe Ne možeš mi dohvatiti Rubin zvezde iznad glave Ne možeš me zakloniti Ne možeš me odbraniti Ni od bola Ni od mraka Ni od strave Ja sam tebe izmislila Po merama mog ludila Po merama mojih snova I širina I teskoba Ja sam tebe izmislila Izatkala iz očaja Izvajala iz nemira Braneći se od nemoći Od praznine postojanja Od beznađa Znam ja dobro ali ćuti Nemoj ništa da mi sporiš Ogrni me dlanovima Pretvaraj se da postojiš Ljiljana Ninković Mrgić
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
ZNAK I PRAZNINA
Ako je praznina prazna Kako se iz nje rodi ili probudi nešto
Ako postoji nešto van nje Gde ono spava i kroz šta se kreće
Ako je praznina beskonačna Onda je sve u praznini Ako se znak probudi Onda on iz praznine u prazninu gleda
Dejan Stojanović
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Lako je tebi da mirno da spavaš Lako je tebi da mirno da spavaš kad ima ko da misli šta treba da sanjaš. Ja na tvom mestu ne bih mogao zaspati, a ne bi ni ti, kada bi znala šta ti se sprema dok spavaš. Najbolje bi bilo da ćutim i čuvam dah za ono što će nas oboje ostaviti bez daha, al’ kako da prećutim tvoje oči koje me tope? Ni da ih opišem, ni da ih za večnost zapišem, plitke su moje reči za njihovu dubinu. Kako usnama da opišem usne koje me uzduž i popreko opisuju lepše no bilo koje nazovi usne? Bolje bi bilo da ćutim, al’ tvoja koža ne dopušta da držim jezik za zubima (bar ne svoj, ili bar ne za svojim zubima). Lako je tebi da mirno spavaš kad ima ko da nemiran bude čitave noći i da se pita hoćeš li umeti da poslušaš zvezde kada pred zoru šapnu šta treba da sanjaš, pa ostaneš bez daha, ovako kao ja. Goran Tadić
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
..volj vam ova narandžasta..
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
AKO ZNAS BILO STO
Ne znam sto da radim sa sobom na sto misli da bacim eto stvaram polako pjesmu o tebi gledam tvoje tijelo ludujem za njim i ponavljam u sebi samo jedno
Poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znas bilo sto
Zelim da se stisnem uz tebe da te milujem da ti sapucem na uho bisere da pricam o slobodi da se glupiram da ti kazem oh ti ludo jedina
Poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znas bilo sto.
Azra
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Romansa
- Jesi l' moje Najmoje? - Jesam tvoje Najtvoje. - Da ti sviram u usima? - Da mi kupis dve firange od cica. Al' da budu na cvetice. - Da zakacim viljuskama na ragastov od pendzera. - Da me mrze sve komsije. - Da ja imam samo tebe. - Da ti imas samo mene. - Da ne udje ni Mesec ni Sunce. Da u sobi bude jedna crkva. Da gledamo kroz taj pendzer, kroz taj pendzer pun cvetica, da je zivot nesto nase, najnase. - Da je zivot nesto tako lepo kao u samoposluzi "Zvezda". - Jesi l moje? Najmoje? - Jesam tvoje. Najtvoje
Mika Antic
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
VOŽNJA Vozimo se. Pokraj puta razasuta sela leže. Ko potoci posle bure konji jure,lete, beže. Vrh potoka i šipraga topla, blaga večer pada.Vozimo se. Sanja cveće;miris slećesa livada. Gle, seoske kuće bele kao streletek prolete. Pored puta stabla vita, šiblje, žita,lete, lete. Gle, počinju i svetlaci,lete znaci, da se pale,i iz magle trepte sive kao živezvezde male. Po beskrajno nežnom, meko mi dalekom nebu plavu nasmejani mesec bludi, što na ljudiliči glavu.
Desanka Maksimovic
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|