|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Uvelo lišće
Želela bih da se uvek sećam Srećnih dana naše ljubavi Tada je život bio mnogo lepši I sunce blistavije bilo no danas Uvelo lišće slaže se po zemlji A ja te još nisam zaboravila Uvelo lišće slaže se po zemlji Ko naša tuga i uspomene Hladni vetar odnosi ih Zajedno sve u noć zaborava A vidiš nisam zaboravila Pesmu koju si mi pevao Ta pesma je bila slična nama I tebi koji si me voleo I meni koja sam te volela Živeli smo zajedno Ti koji si me voleo I ja koja sam te volela Ali život razdvaja one One koji su se mnogo voleli O sasvim polako i bez šuma More briše tragove po pesku Koraka razišlih se ljubavnika.
Z. Prever
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Jedan maleni cvet
Jedan maleni cvet još ni progovorio nije a već je znao sve tajne Sunca i sve što zemlja krije.
Jedan maleni cvet još nije ni prohodo a već je umeo sam da se hrani svetlošću, vazduhom i vodom.
Jedan maleni cvet na zna da čita i piše, al' zna šta je život, šta je cvet, i miriše, miriše.
Branko Miljković
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Odlazak
I bledi behu njih oboje I jecaj zamro je u njima
Ko snežne latice i tvoje Ruke po mojim poljupcima Jesensko lišće padalo je
Gijom Apoliner
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Mila
"Vina, Mila!" orilo se Dok je Mila ovde bila, Sad se Mila izgubila. Tuđe ruke vino nose. Ana toči, Ana služi, Al' za Milom srce tuži.
Nema nama Mile više! Ono malo veselosti, Što imaše dobri gosti, To kod Mile ostaviše. Ana toči, Ana služi, Al' za Milom srce tuži.
Iz Milinih ruku malih, - Ma se rasto bela sveta - Meto čaše od bermeta Otrova bi progutali - Ana toči, Ana služi Al' za Milom srce tuži.
Ko da igra, ko da peva, Ko da žedni, ko da pije, Ko li brigu da razbije...? Nesta Mile, nesta ćeva! Ana toči, Ana služi, Al' za Milom srce tuži.
Đura Jakšić
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Zelja
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probudjena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula, samo treptaj rose, kratki ples leptira... ? Ako s prvim daškom vetrometnih frula sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči, i plaši me pogled s tim osmehom smelim. Obojena slutnjom strahujem da kročim i ne mogu ništa osim da te želim...
D. Konstatinović
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46112
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Ja ne znam kuda ovo idu dani moji, ni kuda vode ove noci moje Ne znam. Ni otkud magla ruzna na sve sto se cekalo ni otkud nemar jadni na sve sto se radilo, ni zaborav otkuda, zalosni na sve sto se ljubilo. Magla. Ko ce da mi kaze nocas,sta meni znace lica i stvari i spomeni minulih dana? I kuda idu ovi dani moji i zasto bije tamno srce moje? Kuda? Zasto?
Ivo Andrić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Bezanje
Kad jesen pogasi sumove, I boje u predsmrtnom sjaju Stanu polako da mru, Kad se suncu otme vlast, Ja cu se dati na put.
Znam da se nece vratiti Leto sagorelo, I da je mrtva radost i pogasena zedj, I da tudjina nikom Jos srece nije dala, Ali znam: da su za nesrecne oci Novi krajevi lek, I da se svaki bol jedino novim i vecim Sazize i leci.
Ivo Andric
|
|
|
|
|
Ameno
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jun 2012, 23:55 Postovi: 4606
|
PRIJE Prije no što sam te ljubio ništa ne bijaše moje: teturao sam ulicama i stvarima: ništa ne bijaše važno, a sve bez imena svijet je bio od zraka koji je čekao. Upoznao sam salone pepeljaste, tunele nastanjene mjesečinom, hangare okrutne koji su se opraštali, pitanja što su ustrajala u pijesku. Sve bijaše prazno, mrtvo i nijemo, palo, napušteno i propalo, sve bijaše neotuđivo strano, sve bijaše tuđe i ničije, dok tvoja ljepota i tvoje siromaštvo ne ispuniše jesen darovima. Pablo Neruda ( ...zasto ne mogu odavde da postavim sliku ? http://slike.cooligre.net/images/c3UY2.gif )
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46112
|
Evo vidiš da može.... ![[namigusa.gif] [namigusa.gif]](./images/smilies/namigusa.gif)
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|