Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 04 Maj 2025, 01:55

Autoru Poruka
Nina
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 13 Sep 2012, 10:15
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Danas žreb za šesnaestinu finala Kupa

Posle Superlige i evropskih kupova, na red je došlo i najmasovnije takmičenje, a za danas (12.00) u Staroj Pazovi je zakazan žreb za šesnaestinu finala

Slika

OTVARA se treći front na fudbalskoj sceni za srpske klubove.

Posle Superlige i evropskih kupova, na red je došao Kup, a za danas (12.00) u Staroj Pazovi je zakazan žreb za šesnaestinu finala.

Pehar brani Crvena zvezda, koja je u finalu savladala Borac iz Čačka.

Ekipe su podeljene u dva šešira. U grupi povlašćenih: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Jagodina, Sloboda, Radnički Kragujevac, Spartak, OFK Beograd, Javor, Rad, Hajduk, BSK, Smederevo, Novi Pazar, Borac i Metalac.

Grupu nenosilaca čine: Radnički Niš, Donji Srem, Mladost Lučani, Bežanija, Inđija, Napredak, Sloga, Teleoptik, Proleter, Novi Sad, Kolubara, Čukarički, Timok, Kovačevac, Dunav i pobednik meča Trepča - Mladenovac.

Mečevi šesnaestine finala Kupa igraće se 26. septembra.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 13 Sep 2012, 23:14
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Zvezda gostuje u Nišu, Partizan dočekuje Proleter

Fudbaleri Crvene zvezde, branioci trofeja u Kup Srbije, igraće protiv Radničkog iz Niša, dok aktuleni šampion Partizan dočekuje novosadski Proleter određeno je žrebom.

Slika
Pehar koji pripada pobedniku fudbalskog kupa
Foto: Fonet
Fudbaleri Vojvodine dočekaće Donji Srem na Karađorđu.

Utakmice šesnaestine finala su na programu 26. septembra. Najzanimljivje će biti u Smederevu gde domaći dočekuju Napredak. U slučaju nerešnog rezultata odmah će se izvoditi penali.

Parovi u najmasovnijem takmičenju su:

Mladenovac - Spartak
Mladost Lučani - Novi Pazar
Partizan - Proleter
Novi Sad - Radnički 1923
Radnički Niš - Crvena zvezda
Vojvodina - Donji Srem
OFK Beograd - Sloga KV
Sloboda Point - Inđija
Borac - Kolubara
Teleoptik - Javor
Kovačevac - Hajduk
Timok - Rad
Bežanija - Jagodina
Dunav (Stari Banovci) - Metalac
Čukarički - BSK
Smederevo - Napredak

Press

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Sep 2012, 16:13
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Mihajlović: Ako nam budu zviždali nikad više u Beogradu!

Ovo nije samo moja reprezentacija i onih koji za nju igraju, želim da svi budemo kao jedan, a to ne može ukoliko se vređaju pojedini igrači – kaže selektor Srbije

Slika

Po „pravilu službe“ Siniše Mihajlovića, ponedeljak je dan za komunikaciju sa selektorom, čovekom koji nas, priznajemo, iz dana u dan „kupuje“ iskrenošću i stavovima koje ne prilagođava mišljenju javnosti, već jednostavno to je on... Dopalo se to nekome ili ne, tek, Mihajlović od kada je preuzeo kormilo nacionalnog tima definitivno gleda a ne vidi, sluša a ne čuje sud javnosti, jasno stavljajući do znanja da veruje samo sebi i onima koje zove u nacionalni tim. I spreman je da odgovori na svako pitanje, bez obzira na njegovu težinu, da odgovori bez fraza i floskula. Naravno, nama je još u fokusu rezultat protiv Velsa (6:1) i ishod koji niko nije očekivao. Mnogi su sumnjali i u pobedu, a dogodilo se čudo.

Selektore, da li ste i vi iznenađeni ishodom meča u Novom Sadu?

- Priznajem, jesam, ali samo rezultatom, jer nikome danas nije lako dati šest golova. S obzirom na probleme koje smo imali u napadu i realizaciji, iznenađen sam, ali isto tako znao sam da ekipa ima veliki potencijal, da treba samo malo da se neke stvari poklope, da se dobije na samopouzdanju... I, sve se to poklopilo u tom meču. Igrom, međutim, nisam iznenađen, jer znam koliko momci mogu, samo je nedostajalo malo više drskosti, vere u sebe da stvari dođu na svoje mesto - kaže Mihajlović za „Sport“.

Stalno apostrofirate kvalitet igrača na koje računate i pored velikog broja skeptika i ne baš ubedljivih rezultata u toku priprema za start u kvalifikacijama?

- Gledam klubove i druge reprezentacije, njihove igrače, a s druge strane, poznajem potencijal mojih igrača. Razlika je samo u tome što naši momci još nisu svesni koliko vrede, koliko mogu. A mogu mnogo! Hoću i to tražim od njih, da veruju u sebe onoliko koliko ja verujem u njih! I ova pobeda ne vredi samo tri boda, koliko znači za samopouzdanje naših momaka.

U javnosti se moglo čuti, a opet sve u skladu sa našim mentalitetom, da „Vels ništa ne zna“. Drugim rečima, da će nam tek dueli sa Belgijom i Hrvatskom dati odgovor na pitanje koliko može Srbija sa Mihajlovićem. Da li je tako?

- Nije to baš tako... Svaka utakmica je priča za sebe. Ja sam rekao i pre duela sa Velsom da sve zavisi od toga da li ćemo i kada postići gol, da taj trenutak može da odredi tok utakmice. Tako je i bilo. Uostalom, da smo i protiv Irske ili Škotske postigli gol, poznavajući kvalitet i karakter moje ekipe, sigurno bismo dali još dva ili tri gola. A slažem se, Belgija i Hrvatska su kvalitetnije od Velsa, što opet ne znači da ćemo u te mečeve ući tako što ćemo ih potceniti ili preceniti. Ne, ući ćemo svesni da možemo da pobedimo svakoga, ali isto tako od svakoga i da izgubimo. Sve zavisi samo od nas, našeg odnosa na terenu, naše vere u pobedu, naše istrajnosti i discipline u sprovođenju postavljenih zadataka koje moramo da ispunimo u toku utakmice. Dakle, niti smo bili najslabija reprezentacija pre meča sa Velsom, u našoj grupi, niti smo sada najbolji posle te pobede. Mi smo tu negde u sredini, a gde ćemo biti na kraju, ponavljam, zavisi samo od brzine kojom će momci da rastu tokom kvalifikacionih ispita.

Imate li utisak da vodite bitku na dva fronta: jednom koji vodi na Svetsko prvenstvo, drugom koji biste ubedili javnost u vaš trenerski potencijal?

- Nisam došao da bih ubeđivao nekoga u nešto... Znam da niko od nas nema čarobni štapić da od ništa napravi nešto. Ne, iza svakog trenera stoji ekipa, ona je njegov rukopis. Ukoliko on nema igrače, kvalitet u koji veruje, može da ih trenira i Murinjo, ali neće moći ništa da napravi! Ovo sudim i na osnovu mog iskustva, životnog, kao igrača, kasnije i kao trenera. Imate velike trenere koji ostanu bez dva dobra igrača i nastanu problemi... Naš posao je takav, kada pobeđuješ - najbolji si, kada gubiš, onda „nemaš pojma“. Ili si najbolji, ili si najgori. A istina je, u stvari, negde između. Ne želim, dakle, nikoga da ubeđujem u moj trenerski kvalitet, jer iza mene će stajati rezultat, kao jedini sudija svakom treneru. A da li ću ga imati u slučaju Srbije, mnogo zavisi od igrača i toga da li će verovati u sebe, koliko ja verujem u njih.

Okrenimo se oktobru i mečevima sa Belgijom i Makedonijom, posebno prvom duelu sa, mnogi smatraju, favoritom naše grupe...

- Svaki meč zahteva posebnu pripremu, analizu. Ako i povedeš protiv Belgije, to neće imati efekat kao kada si otvorio Vels, jer i Belgija i Hrvatska imaju kvalitet da se vrate u igru i načine preokret. Ono što je meni važno jeste da igrači u svakom trenutku treba da znaju šta da rade, od pristupa i odnosa koji moraju da budu maksimalni. Drugim rečima, da smo izgubili od Velsa, meni bi ponovo „bilo drago“, jer momci su bili pravi u svakom smislu kada se radi o nastupu u dresu reprezentacije. Hoću da kažem da ja kao selektor ne gledam samo rezultat koji je, naravno, najvažniji, gledam ekipu kako se ponaša, pojedince... I da smo sada izgubili, sa takvim pristupom bismo možda pobedili narednih četiri ili pet utakmica. A pobeda od 1:0 uz lošu igru protiv Velsa samo bi nas zavarala.

Fudbalski savez Srbije čini sve kako bismo naredni meč sa Belgijom igrali u Novom Sadu, a znamo da je to želja vas i igrača...

- Videćemo šta će biti, ali šanse nisu velike, jer su Belgijanci već rezervisali smeštaj za sebe, goste, sponzore... Ma, ne bismo ni tražili „premeštaj“ da ne postoji ta grupa ljudi koja pali masu i vređa pojedine igrače, ponašanjem šteti reprezentaciji. To nisu navijači koji žele dobro reprezentaciji! Ova Srbija nije moja, ni Srbija Saveza, već Srbija koja pripada svima nama i za koju svi moramo da živimo i navijamo.

Ukoliko Belgiju, ipak, dočekamo na "Marakani"?

- Ako se budu čule uvrede i zvižduci, Srbija više neće igrati u Beogradu dok sam ja selektor! Ne želim da zbog takvih „navijača“ stradaju mladi igrači kojima najteže padaju zvižduci i loša atmosfera - zaključio je Siniša Mihajlović, selektor "orlova".

NE ZOVEM NAJBOLJE IGRAČE
Nedavno vam se zahvalio Marko Pantelić što ga ne pozivate u nacionalni tim, jer na taj način ste mu produžili igrački vek. Rekao je i da on ne vidi podmlađivanje, već da vi zovete najbolje što Srbija ima bez obzira na godine...
- Ne mogu reći da zovem najbolje igrače, ali u određenom momentu za mene su oni - najbolji. Da se razumemo, svaki trener ima viziju tima, igre. U mom slučaju, ne gledam ni godine, ni iskustvo... Jednostavno, ne pada mi na pamet da zovem nekoga zbog toga što je mlad, iskusan ili neiuskusan, a ne uklapa se u moj sistem igre. Ne gledam, dakle, godine, gledam sistem igre i igrače za koje mislim da mogu da odgovore mojim zahtevima.

SREĆA DA JE NEVEN „NEMAC“
Odsustvo Nevena Subotića iz duela protiv Škotske i Velsa nateralo nas je da vas pitamo kako je to prihvatio defanzivac šampiona Nemačke, odnosno, da li može da dođe do nekog nesporazuma?
- Razgovarao sam sa Subotićem i pre utakmice i pre neki dan - kaže Mihajlović. - On je veliki profesionalac. Dobro je da nema naš mentalitet, pre bih rekao da je „Nemac“. Što je dobro u ovoj situaciji, jer da je ovde formiran, možda bi drugačije reagovao. Nemamo nesporazum, svima sam još na početku rekao da ne postoji 11 igrača u reprezentaciji i sve koje pozovem za mene su standardni i u službi nacionalnog tima. Rekao sam im da na sve njih računam, ali i da će neko igrati, neko biti na klupi ili tribinama. I ko to ne može da prihvati, odmah da kaže. Onaj ko kvari atmosferu neće imati mesta u reprezentaciji, bez obzira na ime i prezime.

ĐURĐIĆ NIJE MATERIJAL
Golovima u Norveškoj, pa sada u Švedskoj, pokazao je da poseduje određeni kvalitet, ali nije dobio poziv - Nikola Đurđić.
- Gledeli smo ga nekoliko puta i nije materijal za najbolji naonalni tim - bez dlake na jeziku kaže Mihajlović.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Sep 2012, 15:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Pantelić "oterao" Dioga iz Olimpijakosa?

Svađa i zamalo tuča koja je izbila između Marka Pantelića i Dioga Luiša Santoša na treningu Olimpijakosa u subotu, najverovatnije će koštati Brazilca mesta u timu.

Slika

Tačnije, dovešće do raskida ugovora sa njim.

Ne zbog toga što je Diogo proglašen krivim za sukob sa srpskim napadačem, već zato što su u klubu procenili da nikako nije postao deo grupe, da je nesrećan, da se ne razume sa saigračima, a pritom ima "đavolski" jak ugovor.

U subotu, Diogo se ispred teretane, a pred izlazak na teren, igrao sa loptom, žonglirao i potom pogodio Pantelića u glavu, piše "Redplanet.gr". Naš fudbaler burno je reagovao na to i uhvatio Dioga za "gušu", ali su ozbiljan fizički sukob sprečili ostali saigrači.

Potom, Diogo se na svom Twitter profilu požalio da se svakodnevno bori sa demonima na treninzima Olimpijakosa i da postoji jedan igrač u timu koji ne može da ga podnese.

"Verovatno sam uveliko u paklu, jer moram da se borim sa demonima svakog dana", citirao je Diogo stihove pokojnog repera Tupak Šakura, a potom obrazložio:

"Svakom strpljenju postoji granica. Nadam se da ću sesti sa ljudima i reći istinu o onome što se dogodilo na treningu, jer nisam ništa loše uradio. Istina je da postoji osoba koja se igra sa mnom, a da to niko ne zna i ne želi nikako da me prihvati".

Diogo je dodao i da:

"Za kraj, ja želim dobre odnose, ali ljudi ne govore istinu. Ja imam dobre odnose sa svima".

Ipak, "Gazzetta.gr" navodi da Diogo nema baš dobre odnose sa ostalima u timu i da nije prihvaćen, možda i zbog toga što je došao kao jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Isti portal navodi da Uprava crveno-belih iz Pireja ne računa više na Brazilca i da namerava da se otarasi i njega i njegovog teškog ugovora.

Incident između Pantelića i Dioga ovaj portal razume kao nešto sasvim normalno u trenucima kada se pojedinci bore za mesto startera u timu, a u Olimpijakosu vlada jaka konkurencija.

Diogo (25) je od 2008. godine u Olimpijakosu, ali je konstantno na "ivici" ekipe, pa je 2010. godinu proveo na pozajmici u Flamengu, a 2011. u Santosu. Prošlog leta ponovo je pokušao da se nametne u Pireju, ali nije da mu baš ide. Ni Pantelić ne može da se pohvali da je ove sezone u fokusu pažnje trenera, jer je odigrao samo jednu utakmicu do sada.

Prošle sezone postigao je 16 golova na 18 utakmica u crveno-belom dresu, što je zavidan prosek za jednog 34-godišnjaka.

Mondo

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Sep 2012, 11:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Mihajlović: Treba nam podrška

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je reprezentaciji potrebna podrška navijača u kvalifikacionom periodu.

Slika

"Ako se budemo delili po tome da li navijamo za Crvenu zvezdu ili za Partizan, da li nam je draži ovaj ili onaj igrač, onda su sve to što radimo obične gluposti. Mi volimo da budemo jaki na rečima, a slabi na delima. Volimo da kažemo da hoćemo na Svetsko prvenstvo, ali ne volimo da uradimo ništa po tom pitanju", rekao je Mihajlović.

On je kazao da sukob posle utakmice Lige Evropa između golmana Partizana i Nefčija Vladimira Stojkovića i Saše Stamenkovića nije ni prva, ni poslednja prepreka na koju će naleteti zbog klupske podeljenosti u srpskom fudbalu.

"Znao sam za to i pre nego što sam prihvatio da vodim ekipu. Znao sam u šta se upuštam i odmah sam to uračunao u neke probleme koje bi svi zajedno trebalo da rešimo. Želim da protivnici kada dođu u našu zemlju imaju osećaj kao da igraju protiv cele Srbije, a ne samo protiv 11 igrača na terenu. Navijači moraju da budu jedinstveni kao i mi dole na terenu", kazao je Mihajlović.

Selektor Srbije je rekao da navijači moraju da shvate koliko njegovim fudbalerima znači podrška.

"Protiv Irske u Beogradu nam je zviždalo pet hiljada navijača i tu smo igrali sa 50 odsto mogućnosti. U Novom Sadu smo sa onakvom publikom dali 120 odsto od sebe. Mi ćemo igrati i pod zvižducima, nemamo šta drugo da radimo, ali bih voleo da navijači shvate koliko njihova podrška znači ovim našim mladim momcima", rekao je on.

"Ova ekipa ima veliki potencijal, ali treba da izrastu u tim, da veruju u sebe. Da veruju koliko ja verujem u njih ne bi bilo problema", dodao je selektor.

Srbija je u prvom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu odigrala u gostima nerešeno bez golova sa Škotskom, a potom je pobedila Vels u Novom Sadu sa 6:1.

"Mogu oni mnogo, ja sam to od početka znao, ali javnost nije verovala. Zato protiv Škotske nisu pružili koliko mogu. Da smo bili malo drskiji i odlučniji i tamo bismo ostvarili pobedu. Ali, nije njima bilo lako, igrali su prvu zvaničnu utakmicu pred 55 hiljada navijača", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da u Grupi A nema lakih utakmica, a kao najtežeg protivnika Srbije istakao je selekciju Belgije.

"Nema lakih utakmica, ali je važno da sve zavisi od nas. Ako budemo bili svoji, ako budemo igrali kao protiv Velsa i budemo bili ubeđeni u svoju snagu, onda iz naredne dve utakmice možemo da osvojimo i svih šest bodova. To je sada na meni i mojim igračima. Da se psihički spremimo za te izazove, da ih motivišem i ubedim da umeju i mogu", kazao je Mihajlović.

Mihajlović je najavio da će za utakmice u oktobru pozvati samo fudbalera Torina Alena Stevanovića od debitanata, a za prijateljsku utakmicu u novembru, koju će Srbija najverovatnije igrati protiv Čilea, pozvaće napadače Nikolu Đurđića i Filipa Đorđevića.

"Mislim da ću za oktobar samo Stevanovića zvati od novih igrača. U prijateljskoj utakmici u novembru, verovatno protiv Čilea, probaću i neke igrače koji do sada nisu imali priliku da se pokažu. Biće tu sigurno Nikola Đurđić i Filip Đorđević, a ima i dosta momaka koji privlače pažnu u mladoj reprezentaciji. Tu pre svih mislim na malog Nikolu Ninkovića i Aleksandra Mitrovića", rekao je on.

Mihajlović je istakao da će u nacionalni tim zvati samo one koji osećaju nešto prema Srbiji i da je priča sa napadačem Milana Bojanom Krkićem "gotova".

"Želim da zovem igrače koji osećaju nešto prema ovoj zemlji. Mnogo radim na psihološkom planu, mnogo mi je bitno da igrači kada obuku dres Srbije ne predstavljaju samo sebe, nego i svoju rodbinu, prijatelje, narod. Ne znam kako bi, recimo, jedan Brazilac mogao da ima takav motiv", istakao je selektor Srbije.

"Priča sa Krkićem je gotova. Razgovarao sam sa njegovim ocem, rekao sam mu da mi se Bojan javi, on to nije učinio. Igranje za reprezentaciju trebalo bi da bude čast i ne pada mi na pamet da nekoga molim", kazao je on.

Srbija u sledećoj utakmici dočekuje Belgiju 12. oktobra na stadionu Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 26 Sep 2012, 10:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Pajović:Bez publike sve dok huligani divljaju

Predsednik Disciplinske komisije FSS ističe da će ta organizacija strogo primenjivati propise i prazniti stadione ako navijači prave incidente.

Slika

Nemile slike na stadionima u Kragujevcu, Novom Pazaru, Beogradu upozoravaju javnost u Srbiji da situacija u fudbalu postaje alarmantna. Gotovo da ne prođe prvenstveno kolo da se neka od utakmica ne odigra pred praznim tribinama. Statistika pokazuje da je u prošloj sezoni odigrano čak deset mečeva bez prisustva publike.

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije samo primenjuje propise, a oni koji ih pišu neka ih menjaju. Naši propisi su usklađeni sa propisima UEFA i jedni su od najboljih u Evropi", istakao je za "Sport" predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović.

Poslednji put huligani su pravili incidente u Kragujevcu. Zvezda je zbog toga kažnjena jednim mečom igranja bez publike, koji je odradila u Kuli, dok će Radnički 1923 naredni prvenstveni duel sa Spartakom morati da odigra pred praznim tribinama "Čika Dače". Oba kluba kažnjena su i sa po 500.000 dinara.

"Znate li šta se događalo na meču Radničkog i Zvezde u Kragujevcu? Pravo je čudo što neko nije smtrno stradao! Mi smo posle svega reagovali samo u skladu sa propisima. Jasno je, ima onih koji se protive takvom načinu kazne, ali najlakše je kritikovati i bežati od odgovornosti. Smatram da je problem širih razmera i da podrazumeva odgovornost mnogih društvenih sfera. Dakle, mi se držimo samo propisa i na nama je da ih primenjujemo", rekao je Pajović, jasno stavivši do znanja da sve dok huligani budu divljali po stadionima, Diusciplinska komisija FSS će prazniti tribine.

Na pitanje da li je to način da se iskoreni zlo na fudbalskim stadionima u Srbiji, Pajović je odgovorio, takođe, upitno.

"A kako je ragovala UEFA kada su u pitanju naši klubovi ili reprezentacija? Da li oni imaju milosti? I ne samo za nas, nego i za druge asoscijacije i njihove klubove? Ne! i UEFA je svesna problema sa kojima se suočavamo... Dakle, što se nas tiče, bićemo dosledni u sprovođenju propisa, a klubovi neka se bave navijačima i organizacijom utakmica", zajključio je predsednik Disciplinske komisije FSS.

Ove sezone čak tri duela igrana su bez prisustva navijača: mečevi Novi Pazar - Zvezda u 3. kolu, Novi Pazar - Spartak u 5. kolu, Hajduk - Zvezda u 6. kolu, dok će u narednom, 7. kolu biti ispražnjene tribine na meču Radnički 1923 - Spartak.

Mondo

Vrh
MARRIIN
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 27 Sep 2012, 13:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 26 Sep 2012, 15:39

Slika

Šokantno otkriće argentinca Matijasa Almeide
Savo i ja smo bili žrtve mafije!
Četvrtak - 27.09.2012
Zaboravite sve autobiografije sportista jer nijedna se ne može porediti s onim što je u priči o svom životu napisao bivši argentinski reprezentativac Matijas Almeida.

Neumorni vezista govorio je o puštanju Rome da uzme titulu, drogiranju igrača, svom pijanstvu, ali ništa nije toliko interesantno koliko priča o tome da su on i Savo Milošević bili žrtve italijanske mafije dok su nosili dres Parme.
- Jednom prilikom sam se potukao sa predsednikom Tancijem. Neposredno posle toga mi je policija zaplenila automobil bez ikakvog razloga. Nekoliko dana kasnije mi je nestao još jedan automobil iz garaže. Ista stvar se desila i Savu Miloševiću, koji je takođe imao konflikt sa upravom kluba. Jednog dana je moja trudna žena došla u našu kući i začula glasove. Automatski je pobegla i zvala policiju. Otkriveno je da iz kuće nije ništa nestalo, ali je na zidu sobe bila napisana poruka mašinskim uljem. Od mafije! Od silnog stresa, moja supruga je pobacila. Posle toga sam pobegao iz Parme glavom bez obzira - napisao je Almeida i opisao kako je izgledalo uzimanje “vitamina” u Seriji A:
- Pre mečeva su nam davali neke koktele i govorili da je to miks vitamina. Ali, kada popijete to, mogli ste da skačete do plafona. Onda nije ni čudo što su se kasnije dešavale neke čudne smrti fudbalera i što su mnogi imali ozbiljne zdravstvene probleme.
Kada je u pitanju nameštanje mečeva, Almeida je pomenuo poslednje kolo šampionata 2001. godine, kada je Roma postala prvak.
- Bila je to utakmica u kojoj smo gostovali Romi, njima je pobeda bila neophodna, a nama bodovi nisu ništa značili. Pre meča su mi neki saigrači rekli da su nas iz Rome zamolili da ne zapinjemo mnogo. Ja sam rekao „ne“. Većina ih je tako govorila. Ali, kada je počeo meč, video sam da se neki ne trude kao i obično. Zatražio sam izmenu i izašao ne želeći da učestvujem u tome. Ne znam da li su neki dobili novac za to. Možda je to bila samo usluga - stoji u ovoj veoma zanimljivoj biografiji.

Savo nedostupan za komentar
U želji da čujemo od Sava Miloševića detalje o kojima je pričao njegov nekadašnji saigrač iz Parme Argentinac Matijas Almeida, tokom dana smo uporno pokušavali da uspostavimo telefonski kontakt, ali do zaključenja ovog izdanja novina naš fudbaler nije odgovarao na pozive.
Inače, Savo je za Parmu igrao u periodu od 2000. do 2002. godine.

ALO

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 27 Sep 2012, 15:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Ulaznice za Belgiju u četiri grada

FSS objavio da će se ulaznice za kvalifikacioni meč sa Belgijom prodavati od ponedeljka u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Slika

Duel sa Belgijom, na stadionu Crvene zvezde 12. oktobra, biće "meč godine" srpskog fudbala.

Kako bi zainteresovani navijači lakše došli do ulaznica za utakmicu A grupe kvalifikacija za Mundijal 2014, Fudbalski savez Srbije odlučio je da prodaju organizuje u četiri grada.

Od ponedeljka, 1. oktobra, radnim danima i subotom, punktovi će biti Beograd (stadion Crvene zvezde), Novi Sad (stadion Karađorđe), Kragujevac (poslovnica broj 1 Parking servisa, Ulica 27. marta 17) i Niš (dvorana Čair).

Ulaznice za "sever" i "jug" koštaće po 500 dinara, za "istok" 1.000 i 1.200, a za zapadnu tribinu 1.200 i 1.500 dinara, zavisno od toga da li je reč o centralnim ili bočnim mestima.

Na raspolaganju navijačima je i kol-centar FSS (broj telefona 011/381-81-77), kao i sajt "I-tiket".

FSS apeluje "da fer i sportskim ponašanjem i navijanjem, respektujući protivnika i sve aktere utakmice, još jednom napravimo nezaboravni ambijent i time pomognemo najboljim fudbalerima naše zemlje na putu ispunjenja zajedničke misije - plasmana na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu".

Mondo

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Sep 2012, 09:45
Korisnikov avatar
rang
rang

Prosinečki lupa gluposti

Generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović tvrdi da klub ne kasni sa isplatom zaostalih zarada bivšem treneru

Slika

Dobiće pare, samo sutra!
Generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović tvrdi da klub iz Ljutice Bogdana u ovom trenutku nema dugovanja prema bivšem treneru Robertu Prosinečkom! Pantović misli da je izjava hrvatskog stručnjaka da će tužiti Zvezdu FIFA i UEFA zbog neisplaćenih plata izvučena iz konteksta.

Bivši trener osvajač Kupa Srbije je pre tri dana u intervjuu za hrvatske medije, između ostalog, izjavio da je primio samo četiri od 20 mesečnih plata, kao i da poslednjih devet meseci nije dobio ni dinara od kluba. Takođe, on se nada da se Zvezda neće raspasti kako bi preko čelnih fudbalskih organizacija mogao da namiri svoj zarađeni novac.

- Ne bih da preko medija vodim polemiku s Prosinečkim, pošto mi je to u najmanju ruku degutantno. Naročito zbog toga što mislim da je Robertova izjava izvučena iz konteksta.

Zvezda na dan 27.9, kada je medijima Prosinečki navodno dao intervju, bivšem treneru ne duguje ni dinar. Zapravo, nakon raskida saradnje obe strane su potpisale ugovor po kome će naš klub Prosinečkom isplatiti dug u ratama. Za to postoje specijalno precizirani rokovi, a za 10 dana bi trebalo da isplatimo jedan deo duga, a još jednu ratu u januaru sledeće godine - rekao je Pantović u razgovoru za Kurir.

Zvezda pustila Dinamo 1991.

Doskorašnji trener Crvene zvezde u poslednje vreme izazvao je dosta bure svojim izjavama za hrvatske i srpske medije. Poslednji u nizu je intervju zagrebačkom nedeljniku Globus u kojem je Prosinečki između ostalog otkrio da je Crvena zvezda 1991. godine pustila Dinamo iz Zagreba da ih pobedi.

- Priznajem da je Crvena zvezda u proleće te čuvene 1991. godine pustila Dinamo da pobedi u poslednjoj utakmici fudbalske istorije bivše zemlje. Pančev je pogodio za 2:0, a Dinamo je slavio sa 3:2 - otkrio je Prosinečki.
Tuži ih ko stigne!

Fudbalski klub Crvena zvezda do sada se zbog dugovanja nekoliko puta našao pred sudskim organima FIFA i UEFA. Podgorička Budućnost je tužila crveno-bele zbog neizmirenih obaveza za transfer Marka Vešovića. Takođe, južnoafrički prvoligaš Berekum Čelsi je zbog obeštećenja za Lija Adija učinio istu stvar.

Beogradski klub su tužili bivši igrači i treneri Dejan Milovanović, Goran Drulić, Mirnes Šišić, Ilija Ivić, odnosno Čedomir Janevski, Zdenjek Zeman.

Kurir

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Sep 2012, 09:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Terzić ponovo na čelu OFK Beograda

Iako se protiv njega još vodi sudski spor zbog zloupotreba, Terza izabran na mesto predsednika kluba s Karaburme

Slika

Jednoglasno!
Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, koji je do pre šest godina bio na čelu OFK Beograda, a protiv koga se vodi sudski spor zbog zloupotrebe službenog položaja za vreme boravka na Karaburmi, ponovo je izabran na funkciju čelnog čoveka „romantičara“. Na jučerašnjem zasedanju klupske Skupštine Terza je dobio jednoglasnu podršku za mesto predsednika Upravnog od­bora, dok je Momčilo Minić ostao predsednik najvećeg klupskog tela.

- Situacija nije baš sjajna, plate kasne, dugovi rastu, a da bi klub normalno funkcionisao potrebno je 150.000 evra mesečno. Ne vidim jasno rešenje, ali verujem u sebe i sve nas - rekao je Terzić odmah po imenovanju.

Mesto generalnog sekretara pripalo je Draganu Mrvaljeviću, dok su potpredsednici postali Dragoljub Lekić i Stojan Kljajić.

Kurir

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu