Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 15 Maj 2025, 00:55

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 19 Jul 2013, 10:39
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Janko krenuo pobedom u Bogoti

Janko Tipsarević uspešno je započeo takmičenje na turniru serije 250 u Bogoti plasmanom u treće kolo.

Slika

Prvi nosilac ovog turnira je u svom prvom meču od Vimbldona u drugoj rundi savladao 153. na svetu Rubena Bemelmansa sa 6:4, 7:5.

Janko je odigrao izuzetno kvalitetan meč, čemu svedoči i podatak da Belgijanac nije imao nijednu brejk loptu na celom meču.

Srpski teniser imao je najveće problem upravo u situacijama kada je trebalo da napravi brejk, pa je od devet šansi iskoristio samo dve.

Njegov naredni rival biće favorit domaće publike Alehandro Falja koji je u dva seta izbacio Metjua Ebdena.

b92

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 19 Jul 2013, 12:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Slika

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 20 Jul 2013, 08:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Bogota, Colombia  Slika

Slika

Типса као форсира бекенд Фаљи, а лопте пласиране без дубине и Фаља као на тренингу не мрда ни корак..
после пар пребачених лопти Типса као да нема идеју и ударци све слабији и несигурнији.. Фаља се све више комотно осећа и види се да је сигуран у добар исход... Јанко разочаран, веровао је да може на овој подлози да игра са Фаљом, али шипак, ноћас по оном хладном времену није ишло... публика у капутима срећно дочекала крај...

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 20 Jul 2013, 23:25
Korisnikov avatar
Laki

Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12

Federera izbacio 114. na svetu

Švajcarski teniser Rodžer Federer završio je učešće na turniru u Hamburgu u polufinalu, posle poraza od 114. na svetu Federika Delbonisa.

Slika
Beta/AP Photo/dpa,Axel Heimken

Argentinac je do trijumfa došao sa 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), posle jednog sata i 54 minuta igre.

Delbonis je do glavnog žreba turnira u Hamburgu došao kroz kvalifikacije, a od prvog gema susreta sa Federerom uspeo je odlično da parira sada petom reketu sveta.

Federer je ove nedelje počeo da koristi novi, veći reket i ispostavilo se da ima mnogo problema sa njim. Protiv Nemca Florijana Majera u četvrtfinalu bila su mu potrebna tri seta da bi prošao dalje, a prethodno je izgubio set i na prvom meču na turniru, takođe od domaćeg tenisera Danijela Brandsa.

Argentinac je bio taj koji je bio ofanzivniji, dosta je mučio Federera, a iako je imao priliku da i ranije završi prvi set, to je učinio tek u taj-brejku. Isti slučaj bio je i u narednom setu, iako je Federer na početku nagovestio buđenje, ali mu Delbonis nije dozvolio preokret.

Taj poraz je za Federera drugi od igrača koji nije među prvih 100 za mesec dana, pošto je prethodno u drugom kolu Vimbldona poražen od Sergija Stahovskog.

Delbonis je pobedom nad Federerom došao do prvog finala u karijeri, a za titulu će se boriti sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:4, 7:6 (7:1). Za Fonjinija je to drugo finale zaredom, pošto je prošle nedelje došao do prve titule u karijeri, pobedom nad Nemcem Filipom Kolšrajberom u finalu turnira u Šutgartu.

Hoće li se Federeru isplatiti novi reket?
Slika
AP Photo/dpa, Axel Heimken

Federer je već više puta pokazao da je spreman za sve da bi osvojio još neku Gren slem titulu, a novi korak ka tom cilju napravio je ove nedelje promenom reketa. Švajcarac se odlučio za nešto veći reket, a teniski stručnjak Piter Bodo, koji piše za ESPN, pita se da li će mu se to isplatiti.

U odnosu na prethodni reket, novi je za oko osam odsto veći, što je značajna promena. Još uvek je rano predvideti koliko će se Švajcarcu taj ‘eksperiment’ isplatiti. Evidentno je da mu je potrebno nešto novo, zato što više ne može tako lako da se izbori sa trenutno boljima od sebe, što Đoković i Mari sigurno jesu. Federer sada ima 32 godine i posle Vimbldona je pao na peto mesto, ali ova promena nagoveštava da nije još uvek spreman da se preda.

“Još uvek tražim tajming i ritam”, rekao je Federer posle druge pobede sa novim reketom ove nedelje na turniru u Hamburgu, “Očigledno je da novi reket reaguje bolje pri nekim udarcima, ali bitno je da ne razmišljam o tome sve vreme, da ne pričam o tome, već da se prepustim, da se borim za svaki poen, budem optimista i pokušam da ostvarim dobar rezultat”.

Ono što je zanimljivo je da je Federer ove nedelje odigrao veliki broj neizvesnih poena i to sa igračima protiv kojih ne bi trebalo da ima većih problema. Takođe, nije bio fokusiran, ali to nije problem koji je samo do reketa, i odlikuje njegovu igru već neko vreme. Više na brejk loptama ne napada kao ranije, to je već pitanje motivacije, a bar ove nedelje to je možda i do reketa.

Prema Bodoovom mišljenju, promena u Federerovoj igri sa novim reketom se vidi. On ističe da je slajs švajcarskog tenisera malo opasniji, a posebno mu novi reket koristi kada treba da se brani, a drugačije mu izgledaju i bekhend i forhend. To znači da bi kada se uigra mogao ponovo da bude poprilično opasan, a sigurno je da će njegovi rivali sve pratiti iz prikrajka.

b92

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 20 Jul 2013, 23:31
Korisnikov avatar
Laki

Verdasko 'poludeo', povredio šaku

Posle četvrtfinala na Vimbldonu i finala u Bostadu, činilo se da Fernando Verdasko pronalazi formu koja ga je nekada učinila Top 10 igračem.

Slika
Beta/AP Photo/dpa, Axel Heimken
Delovao je staloženije i racionalnije, ali je njegov burni temperament ponovo isplivao na površinu u Hamburgu.

Nakon što je izgubio taj brejk drugog seta od Argentinca Delbonisa, Verdasko se veoma iznervirao i počeo je tako što je reketom udario po liniji na koju je rival poslao lopticu.

Potom je urlao u pravcu svoje lože, a onda je otišao u svlačionicu na pauzu za toilet. I tamo je pravio lom, a organizatori su potvrdili da je Španac povredio šaku jer je udario u ormarić.

Verdasko je bio na ivici živaca i sredinom trećeg seta oduzet mu je poen zato što je poslao lopticu u gledalište, a to mu je bila druga opomena. Tim poenom Delbonis je dobio gem za 4:3, a zatim je vezao još dva gema za plasman u polufinale.

b92

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 21 Jul 2013, 20:52
Korisnikov avatar
rang
rang

SlikaSlika                                          

Slika Place: Hamburg, Germany Slika

Slika   Slika

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 22 Jul 2013, 10:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Slika  Slika

Bogota, Colombia  Slika

15.-21.07.2013
Hard
$ 727,685

Финале:  

Slika

Иво Карловић /34 (28.02.1979)/ је освоио последњи трофеј 2008 године... пре овог турнира је био на 155 месту са 355 бодова, а сада са 605 бодова заузеће  87 место на АТП листи професионалаца!  :gospodin:

Slika  Slika

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 24 Jul 2013, 16:09
Korisnikov avatar
Laki

Viktor pobedom startovao u Umagu

Srpski teniser uspešno je startovao na ATP turniru u Hrvatskoj, pošto je u prvom kolu pobedio domaćeg igrača Antonija Veića sa 7:6 (8:6), 6:1

Slika
Viktor Troicki foto: Arhiva VN

Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na ATP turniru u Umagu pošto je u prvom kolu pobedio Hrvata Antonija Veića sa 2:0 u setovima - 7:6 (8:6), 6:1.

Protivnik Troickog u nastavku turnira je peti nosilac, Španac Tomi Robredo, koji je savladao Čeha Jana Hajeka sa 6:3, 6:2.

U utorak je Dušan Lajović poražen na startu od Španca Alberta Montanjesa sa 7:6 (7:3), 6:1.

Turnir u hrvatskom gradu igra se na šljaci za ukupan nagradni fond od 467.800 evra.

novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jul 2013, 10:20
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Troicki: Ovo je prava noćna mora

Viktor Troicki izdao je zvanično saopštenje povodom njegove suspenzije od strane Međunarodne teniske federacije (ITF) na 18 meseci.

Slika

On je suspendovan jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Srpski teniser detaljno je opisao da mu je doktorka dozvolila da ne preda uzorak krvi 15. aprila nakon prvog kola i duela sa Jarkom Nieminenom.

"Osećao sam se užasno loše 15. aprila pre, tokom i nakon prvog kola protiv Jarka Nieminena. Izabran sam da dam uzorak urina i krvi nakon meča i otišao sam do kontrolne stanice doping kontrole nakon što sam se istuširao. Dao sam uzorak urina i rekao doktorki da se osećam veoma loše te da bi mi uzimanje krvi pogoršalo stanje. Uvek se osećam loše kada dajem krv, a tog dana sam se plašio da ću završiti u bolnici.

Doktor mi je rekao da sam bled i da izgledam bolesno i dodao da bih trebalo da preskočim test ako napišem pismo ITF u kojem ću objasniti situaciju. Ona mi je izdiktirala pismo i pustila me da idem bez uzorka krvi. Bila je puna razumevanja i dosta mi je pomogla… Sada su me optužili da sam odbio da dam uzorak krvi. Ovo je prava noćna mora za mene. Bio sam 100% siguran da je sve u redu, baš kao i moj trener Džek Rider koji je bio sa mnom”, napisao je srpski teniser u zvaničnom saopštenju.

On je dodao da je sledećeg jutra istoj doktorki na istom mestu dao uzorak krvi i da su i test urina i test krvi bili negativni.

Međutim, razlog zbog kojeg igrači moraju da odmah kada im se zatraži daju uzorak na pregled je što se pojavila zabranjena supstanca koja može brzo da bude izbačena iz tela.

Međunarodna teniska federacija saopštila je da je doktorka navodno rekla Troickom da ona ne može da ga posavetuje da li je razlog njegovog odbijanja da preda uzorak krvi ispravan.

Srpski teniser najavio je žalbu, a ukoliko ona bude odbijena turnirima će moći da se vrati tek 24. januara 2015. godine. On je prethodno nakon odluke ITF izjavio da je nevin i da nikada nije koristio nedozvoljene supstance.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Jul 2013, 11:15
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Milojević: Prvo Njujork, onda fjučersi

Jedan od najboljih mladih tenisera sveta u Beogradu se sprema za završnicu sezone. Nikola: Bitno mi je da odigram dobro, a ako tako bude, doći će i pobede

Slika

DVA sata žestokog treninga na plus 35 stepeni nije skinulo osmeh sa lica Nikole Milojevića. Jedan od najboljih mladih tenisera planete vredno radi ovih dana na šljaci TK "Prestiž" u Košutnjaku, zajedno sa trenerom Aleksandrom Slovićem.

Pre podne tenis i tehnika, potom teretana i kondicija, a onda ponovo povratak na teren u poslepodnevnim satima. Drugačije i ne može ako se zna da je cilj momka iz Beograda da kraj sezone završi u top tri juniora na ITF rang listi do 18, odigra Ju-Es open najbolje što može i počne sa usponom na ATP lestvici igrajući fjučerse.

- Upravo sam se vratio sa odmora iz Turske i željan sam rada. Za pet dana čeka me i odlazak na EP, sa Đereom i Ilićem. Bićemo jedina reprezentacija sa dvojicom juniora iz top 10, i imamo lepa očekivanja. Posle sledi Ju-Es open za koji želim da se što bolje spremim. Možda ću da odigram turnir u Vašingtonu pre toga - govori Nikola.

"Rane" sa Garosa i Vimbldona, gde je zaustavljen u polufinalu i četvrtfinalu, Milojević želi da izleči baš u Njujorku.

- Svestan sam da na tvrdoj podlozi imam ubedljivo najviše trofeja do sada u karijeri i tu odlično znam na čemu sam, a imam i najviše samopouzdanja na betonu. Sve od polufinala Ju-Es opena je solidan uspeh. Bitno mi je da odigram dobro, a ako tako bude, doći će i pobede.Posle Amerike Nikola bi trebalo da bude deo našeg seniorskog Dejvis kup tima, kao gost na klupi uz Novaka i ostale.

- Raonić je veoma opasan, mada je šljaka podloga koja mu najmanje odgovara. Kanadski dubl igra strašno, ali i mi smo dobili braću Brajan u prošlom meču i time dobili snagu na psihološkom planu. Ne znamo kada će tačno Nole biti spreman da igra po dolasku u Beograd, ali pored njega, i Janko i Viktor znaju vrlo kvalitetno da odigraju na zemlji.

Krajem godine završava se juniorski staž za Milojevića.

- Planiram da odigram nekoliko fjučersa u Srbiji na jesen. Nadam se i da ću za godinu dana uspeti da dođem do čelendžer nivoa, a želja mi je da imam i nekoliko upisanih mečeva u Dejvis kupu. Svestan sam da ću to morati da zaslužim isključivo dobrim igrama na terenu, radom i kvalitetom. Naša reprezentacija je spoj sjajnih momaka, radi se o standardnom timu i bilo bi izvanredno ako bi se sledeće sezone ukazala prilika da steknem poverenje igrača i selektora i dobijem šansu - zaključuje Milojević.

SVIM SRCEM UZ ĐOKOVIĆA
STRUČNjACI iz Britanije i SAD prognoziraju novi uspeh Mareja, ali Nikola kaže da je Novak bliži trofeju u Njujorku.

- Nije džabe Novak prvi na svetu toliko dugo vremena. Siguran sam da je izvukao neke zaključke iz finala Vimbldona. Taj jedan poraz ništa ne znači. Pitanje je koliko će Endi moći da održi konstantnost u Americi. S druge strane, Nadal očigledno još ima problema sa kolenom, a to bi moglo da mu smeta na tvrdoj podlozi. Federer polako posustaje, nije onaj stari Rodžer. Promenio je i reket, menja stvari i sam verovatno oseća da to više nije to. Novak i Marej će svakako biti prva dvojica favorita, ali sam srcem uz Đokovića da osvoji novi pehar.

VRATIĆE SE JANKO
MENTOR i prijatelj Nikole Milojevića, Janko Tipsarević, trenutno prolazi kroz vrlo težak period u karijeri.
- Janko je u situaciji da brani poene i nije mu lako. Ako smem da kažem svoje mišljenje, verujem da ne treba da misli na plasman, već da radi na povratku samopouzdanja. Nije dobijao dovoljno mečeva u proteklom periodu i nekoliko pobeda će ga vratiti u vrh.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu