|
Autoru |
Poruka |
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 09 Jul 2012, 10:34 |
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 18:35 Postovi: 539
|
Prosinečki: Naviknite se da pobeđujete! Ovo je Zvezda, ko nije toga svestan toga, može odmah da ide u drugi klub Spreman da sruši Partizan. Otvoren kao i uvek, spreman da zastane kraj svakog klinca koji mu traži autogram, Robert Prosinečki ponovo je sa Zvezdom na Zlatiboru. Poseta nova, snovi isti - titula prvaka Srbije. ♦ Proletos ste tri puta zaredom pobedili Partizan. Možete li im konačno uzeti i titulu?
- Mi želimo prvenstvo. Želimo da prekinemo tu dominaciju. Sa te tri pobede napravili smo dobar pomak, i to i igračima, i klubu, i svima nama daje veliki, veliki optimizam.
♦ Na ove vaše najave iz Partizana kažu: „Dok je Robi u Zvezdi, mi ne brinemo za titulu“.
- Ne poznajem uopšte tog gospodina koji tako priča... Zaista ga ne poznajem i to ne mogu da komentarišem!
♦ I poslednja sezona pokazala je da prvenstvo ne odlučuju direktni mečevi Zvezde i Partizana, već utakmice s „malim“ klubovima.
- Tu je sve jasno, ako želiš prvenstvo, onda moraš da pobeđuješ. Mi smo u prošloj polusezoni napravili jednu super seriju, osvojili Kup, izgubili tek poslednju utakmicu, kad je sve bilo rešeno... Učinićemo sve da i u sezoni koja dolazi igramo dobro, da pobeđujemo.
♦ Koliko je teško držati ekipu osam-devet meseci pod stalnim pritiskom da moraju da pobeđuju iz kola u kolo?
- Neka se naviknu! Ovo je Zvezda. I u Barseloni i Realu moraju da pobeđuju svaku utakmicu. Ko ne može, neka ide u neki drug klub, pa ako dobiju utakmicu, dobro je, ako ne dobiju, isto je dobro. Ne želim da potcenjujem nikoga, ali zato i igraju u Zvezdi, moraju stalno da igraju dobro, da stalno pobeđuju.
♦ Mnogi kažu da ste nekad bili više posvećeni treningu, da ste bili manje zvezde, a više radnici i trkači na terenu...
- Ne bih se složio s tim. Ono što mogu reći, jeste da moji momci rade izvanredno. Za godinu i po dana ni sa jednim nisam imao ni jedan jedini problem... Nije to bilo baš tako, nego, jednostavno bila je mnogo jača liga, ali tu ima puno stvari... Kada bih počeo da analiziram, ne bi stalo u čitav Kurir. Navijam i za Srbe i za Hrvate ♦ Čekaju nas mečevi između Srbije i Hrvatske za Svetsko prvenstvo. Ako bi vas Siniša pitao za savet, šta biste mu rekli? - Siniša zna dovoljno Hrvatsku, imao je prilike često da ih gleda. Ista je situacija i sa Štimcem. Cela grupa je teška, ne svodi se tu sve samo na mečeve Srbije i Hrvatske.
♦ Čitaoci Kurira očekuju da nam kažete za koga ćete navijati u okršaju Srbije i Hrvatske? - Navijaću za dobar fudbal, za dobru atmosferu, i da obe reprezentacije odu na Svetsko prvenstvo. Eto, toliko mogu da kažem.Kurir
_________________ "SUDBINA MESA KARTE - MI IGRAMO." SOPENHAUER
|
|
|
|
|
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 10 Jul 2012, 10:26 |
|

rang

|
Ko se boji Hrvata još Aleksandar Janković: Ne slažem se s Bilićem. Mi smo u periodu konstrukcije tima, oni u punoj snazi Ne treba ih idealizovati. Bivši selektor Hrvatske Slaven Bilić izjavio je da „kockasti“ imaju bolji tim od Srbije! To je obrazložio stavom da „orlovi“ imaju sjajnu odbranu, ali da je vezni red i red napada daleko bolji kod Hrvata. Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković smatra da sada nije pravo vreme kada treba donositi sud da li su Hrvati jači od nas.
- Ne mogu sada da se porede Srbija i Hrvatska! Mi smo u periodu konstrukcije tima, dok su oni u punoj snazi i nemaju mnogo kadrovskih i sistemskih promena. Teško je sada doneti ocenu - rekao je za Kurir Aleksandar Janković i dodao:
- Sigurno je samo da Hrvata ne treba da se plašimo! Ne treba ih idealizovati. Sve to što se priča ne mora ništa da znači kada počne utakmica. Ima još mnogo vremena do prvog meča između nas i njih.
Aleksandar Janković poštuje rezultate reprezentacije Hrvatske poslednjih godina, ali tvrdi da putnik za Brazil na Mundijal 2014. godine neće biti određen u duelu dva velika rivala.
- Hrvatska je u kontinuitetu učesnik velikih takmičenja, i to treba ceniti. Bilić je mnogo uradio, i njegov odlazak može biti veliki udarac za njih. Novi selektor Štimac nema iskustva i treba videti kako će on postaviti stvari. Da li će nastaviti kao Bilić, ili će uneti nešto svoje. Po meni, bitnije su utakmice sa Belgijom, Škotskom, Velsom i Makedonijom. Grupa je ujednačena i ne verujem da će se sve rešavati u dva duela, između Hrvata i nas - smatra Janković. Uvek sve kažem Mihi
Aleksandar Janković ne želi da preko medija komentariše srpske fudbalere, sadašnje i moguće nove reprezentativce:
- Sve što vidim, i dobro i loše, kažem selektoru Siniši Mihajloviću. Tako je i sa igračima. Podržavam sve što on radi, jer smo na istom zadatku. Sloga i jedinstvo su nam sad najviše potrebni - smatra Janković.Kurir
|
|
|
|
|
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 10 Jul 2012, 19:23 |
|

rang

|
FSS: Partizan i Zvezda mogu da dovode igrače Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije potvrdila da su "večiti rivali" izmirili finansijske obaveze i da im je ukinuta mera zabrane dovođenja igrača. Odluka o zabrani registracije igrača ukinuta je i Vojvodini, Radničkom 1923, Smederevu, BSK Borči, Inđiji, Slozi, Mladosti i ŽFK Mačvi.
Svi navedeni klubovi dostavili su Disciplinskoj komisiji dokumentaciju kao dokaz o izmirenju finansijskih obaveza.
Sredinom juna kažnjeni su i superligaši Jagodina, OFK Beograd, Rad, Donji Srem i Radnički iz Niša, kao i svi prvoligaši osim Teleoptika.
FSS još jednom je uputio apel na klubove koji još nisu izmirili sve finansijske obaveze da što pre dostave obaveštenje sa dokumentacijom o izmirenju dugova. Samo u tom slučaju i njima će biti ukinuta zabrana registracije novih igrača.
Podsetimo da je FSS 13. juna nabrojanim klubovima zabranio prodaju i dovođenje igrača.
Partizan je bio kažnjen zbog neizmirenja obaveza prema Vojvodini, to jest zbog naknade štete njihovih navijača na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, a Zvezda zbog neizmirenja obaveza prema igračima, neisplaćivanja kazne za polufinalnu utakmicu Kupa Srbije, kao i obaveze prema fudbalskom klubu Metalac za polomljene stolice na stadionu u Lučanima.
"Lale" su se našle na crnoj listi jer su imale određena dugovanja prema igračima, treneru i OFK Kosmosu.Mondo
|
|
|
|
|
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Jul 2012, 10:55 |
|

rang

|
Lukić se obračunava sa štrajkačima Štrajk fudbalera Crvene zvezde krajem minule sezone i dalje je glavna tema na Marakani i način da se predsednik Vladan Lukić obračuna sa onimakoji su pred meč sa Vojvodinom pokrenuli kratku obustavu rada Štrajk fudbalera Crvene zvezde krajem minule sezone i dalje je glavna tema na Marakani i način da se predsednik Vladan Lukić obračuna sa fudbalerima koji su pred meč sa Vojvodinom pokrenuli kratku obustavu rada, piše jedan beogradski sportski mediji.
Tvrdi se da je otkaz koji je nedavno dobio Marko Perović, odnosno odstranjivanje iz prvog tima, nije u vezi samo sa novcem, odnosno puštanjem menice kako je javnosti predstavljeno. Isti izvor navodi da je Perović oteran iz prvog tima jer se u maju nalazio u grupi igrača koji su predvodili štrajkače, odnosno one koji su bili zagovornici ideje da fudbaleri odbiju da treniraju zbog neizmirenih obaveza.
Duško Tošić, Kristijan Borha, pa sada i Perović, a radi se i na prekidu saradnje sa Vinisijusom Pašekom.... Predsednik Crvene zvezde, Vladan Lukić, očigledno želi da za crveno-bele igraju igrači kojima je klupski uspeh, a ne novac, na prvom mestu. Podsećamo, Nikola Petković, takođe jedan od igrača koji je jesenas branio boje Zvezde, teško je optužio čelnike kluba rekavši da uprava gazi preko igrača, a da to radi na čelu sa trenerom Robertom Prosinečkim.Kurir
|
|
|
|
|
Nina
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 12 Jul 2012, 18:57 |
|

Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33 Postovi: 5555
|
ZVEZDA UVODI VANREDNE MERE: Manje plate igračima i otpuštanje 50 zaposlenih
U Radnoj zajednici je u decembru bilo zaposleno 208 ljudi, a 1991. kada je osvojen Kup šampiona samo 78. Maksimalna plata igrača ubuduće 15.000 evra mesečno

Očajna situacija u Ljutice Bogdana, u svim strukturama nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, nije nikakva tajna. Veliki minus, više od 30 miliona evra, neko kaže i čitavih 40 i kusur je ogroman teret sa kojim sadašnja uprava FK Crvena zvezda mora da se izbori. U Zvezdi su se odlučili za otpuštanje radnika i smanjenje plata fudbalerima!
Prva akcija koju sprema uprava “crveno-belih” je smanjenje troškova bar za trećinu. Od Duška Tošića i njegovog odlaska u Genčlerbirligi Zvezda je inkasirala 650.000 evra, ali je taj novac već potrošen na igrače iz takmičarskog pogona.
Radna zajednica je sada na potezu, a nezvanično, od 1. septembra čak 50 zaposlenih će se naći na ulici, sa rešenjem o otkazu u rukama. “Nabavka” para je problematična. Račun je blokiran. Repovi prošlosti i dalje se vuku, a prema nekim informacijama za normalno funkcionisanje kluba potrebno je oko osam miliona evra godišnje.
Sagovornik Telegrafa, dobro upućen u dešavanja u klubu, kaže da je Zvezda bukvalno na “veštačkim plućima”.
- Danas je 111. dan od kada je račun kluba u blokadi, a dug je veći od 220 miliona dinara. Ovo je novac koji se odnosi samo na održavanje kredita. Zaposleni u klubu nisu plate dobili pet ili šest meseci, a na spisku zaposlenih ima čak 208 ljudi. U stvari, toliko ih je bilo u decembru prošle godine. Verujem da ih je sada i više, a verujem zbog toga što se pojedinci bore za prevlast u Radnoj zajednici. Zvezda je sada postala idealno mesto za uhlebljenje drugara, kumova, poznanika… Poređenja radi 1991. godine, kada je Zvezda osvojila Kup šampiona i Interkontinentalni kup, na platnom spisku je bilo samo 78 ljudi. Ponavljam, u decembru ih je bilo 208. To Zvezda sa ovim prihodima ne može da izdrži – priča sagovornik Telegrafa.
List “Sport” navodi da će u narednom periodu biti smanjene i plate igračima. Plan je da maksimalna plata najplaćenijih igrača bude 15.000 evra, a do sada je taj limit bio između 20.000 i 30.000. Plate bi, dakle, bile skoro prepolovljene, ali bi Zvezda garantovala redovne isplate.
Teška finansijska situacija u klubu samo će otežati pokušaj trenera Roberta Prosinečkog i ekipe da posle pet godina konačno osvoje šampionski pehar, što je proklamovani cilj za narednu sezonu. “Crveno-beli” su ove godine osvojili kup i tri puta zaredom pobedili Partizan što je bila kakva – takva uteha navijačima. Pitanje je, međutim, koliko će oni iskazati razumevanja, ako titula ni šestu godinu zaredom ne stigne na Marakanu. Telegraf
|
|
|
|
|
Nina
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 16 Jul 2012, 18:46 |
|

Moderator

|
Mihajlović:Pozdraviću Štimca iako mi je neprijatelj
On je istakao da njegovo neprijateljstvo sa Igorom Štimcem nema veze sa fudbalom i da će se rukovati sa novim selektorom Hrvatske.
 Siniša Mihajlović: Selektor sa zadatkom
BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da je na tu poziciju došao, između ostalog, i zbog toga što će selekcija Hrvatske biti jedan od rivala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazili 2014. godine.
"Jedan od razloga zašto sam postao selektor Srbije je i to što se u našoj grupi nalazi Hrvatska. To je moj veliki motiv. Hrvatska je favorit, trenutno ima kvalitetniji tim, što je pokazala i na EP. Mislim da će Hrvatska biti prva u grupi, Belgija i mi ćemo se boriti za drugo mesto", rekao je Mihajlović za hrvatske medije.
On je istakao da njegovo neprijateljstvo sa Igorom Štimcem nema veze sa fudbalom i da će se rukovati sa novim selektorom Hrvatske.
"Vaspitanje i poštovanje prema poslu nalažu da se sa njim pozdravim. Ja, kao srpski selektor, moram da budem primer lepog ponašanja na terenu svojim igračima, navijačima i celoj zemlji. To što Štimac i ja ne razgovaramo, što nismo prijatelji nema nikakave veze sa fudbalom. Predstavljaću tada svoju zemlju i moram da se ponašam kako dolikuje. Da se sretnemo u gradu ne znam da li bismo se pozdravili", poručio je Mihajlović.
Mihajović je rekao da je prilikom izbora za selektora obećao da će u reprezentaciju uvesti red, rad i disciplinu.
"Kada sam ja igrao u reprezentaciji nije bilo reda. Nismo imali autoritativnog selektora i svako je radio šta je hteo. Čim sam postao selektor uveo sam veću disciplinu i standarde rada koji vrede u Evropi. Postavio sam sebi dva cilja: da se kvalifikujemo na SP u Brazilu i da promenimo loše mišljenje u evropskom i svetskom fudbalu o srpskim navijačima", rekao je Mihajlović.
Prvi korak ka uspostavljanju discipline bilo je obavezno pevanje himne uoči meča.
"Dok sam bio reprezentativac, uvek sam zavideo rivalima na tome. Svoju himnu nismo mogli da pevamo, jer nije bila naša nego jugoslovenska. Bilo mi je krivo i tada sam rekao:
"Ako jednog dana budem selektor, svi će morati da pevaju himnu. Sada svi pevaju. Ko neće nema mesta u državnom timu", objasnio je Mihajlović. Kurir
|
|
|
|
|
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 20 Jul 2012, 10:11 |
|

rang

|
Savo Milošević direktor svih selekcija FSS Izuzetno sam srećan i zadovoljan dogovorom koji je proistekao iz otvorenog i konstruktivnog razgovora sa predsednikom Karadžićem. Trudiću se, kao što sam to činio i na terenu, da uvek budem maksimalno na usluzi reprezentaciji", rekao je Milošević BEOGRAD - Završeno.
Savo Milošević od četvrtka je direktor svih reprezentativnih selekcija FSS, čime je potvrđeno pisanje Kurira od utorka.
Nakon sastanka s Tomislavom Karadžićem Milošević je rekao da se raduje brojnim izazovima i da se ne plaši velikog posla.
- Izuzetno sam srećan i zadovoljan dogovorom koji je proistekao iz otvorenog i konstruktivnog razgovora s predsednikom Karadžićem. Trudiću se, kao što sam to činio i na terenu, da uvek budem maksimalno na usluzi reprezentaciji. I kao direktor, biću iskreno i do kraja posvećen svim selekcijama u FSS. Ne plašim se velikog posla, čak se radujem brojnim izazovima, koji će uvek imati jedan, univerzalni cilj, a to je napredak srpskog fudbala - rekao je Milošević za sajt FSS.
Bivši centarfor odigrao je 102 utakmice za nacionalni tim, od čega je samo jednom nastupio u dresu Srbije, na svom oproštaju od aktivnog igranja sa selekcijom Bugarske.
Kurir
|
|
|
|
|
Nina
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 24 Jul 2012, 02:19 |
|

Moderator

|
FSS apeluje na navijače Zvezde i Partizana
Apelujemo na razum i toleranciju, jer samo tako pomažemo našim klubovima i srpskom fudbalu u celini, piše u saopštenju FSS objavljenom pred revanše kvalifikacija

NACIONALNA kuća fudbala izdala je saopštenje na zvaničnom sajtu, u kojem se pozivaju navijači Partizana i Crvene zvezde da fer i korektno navijaju.
- Fudbalski savez Srbije poziva navijače Partizana i Crvene zvezde da pruže sportsku podršku svojim timovima u predstojećim evropskim utakmicama revanša protiv Valete i Naftana u Beogradu! Apelujemo na razum i toleranciju, jer samo tako pomažemo našim klubovima i srpskom fudbalu u celini. Vizija i misija FIFA, UEFA i FSS su borba protiv nasilja, rasizma, svih barijera, nereda i nevaspitanja na svim stadionima!
Sigurni smo da navijačka podrška Partizanu i Crvenoj zvezdi u novim izazovima na evropskoj klupskoj sceni neće izostati, ali treba je svesti i na poštovanje prema celokupnom timu rivala, sudijama, službenim licima i navijačima protivničkog tima. Samo tako možemo da budemo bolji i uspešniji. Tako svi pobeđujemo - kaže, se između ostalog, u saopštenju. Novosti
|
|
|
|
|
Nora
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 24 Jul 2012, 12:14 |
|

rang

|
Džajić predsednik ako Lukić sam ode Zoran Ivošević: Džaja može da postane predsednik Crvene zvezde samo u tom slučaju, zato sam zatečen ovom vešću Čekaju ga. Zoran Ivošević, profesor prava i jedan od autora statuta FK Crvena zvezda, poručuje da ne postoje prepreke za povratak Dragana Džajića na Marakanu. Legendu srpskog fudbala već čeka radno mesto rukovodioca celog sportskog sektora!
- Dragan Džajić je u Crvenoj zvezdi, iz nje nikada nije ni odlazio! Bilo bi lepo da se vrati u klub, lično to bih mnogo voleo. Dobio je najviše glasova na izborima u maju. Ne treba zaboraviti da je Džajić, zajedno sa Cvetkovićem, tvorac najvećeg uspeha srpskog fudbala iz Barija i Tokija - rekao je za Kurir Zoran Ivošević i dodao:
- Džaju čeka radno mesto rukovodioca celog sportskog sektora! Lično sam pisao pravilnik kluba kako bih uskladio te pozicije. Hoće li prihvatiti? Ne znam! Govorio je da čeka da se završi ta neprilika koju ima. Njemu su nudili sporazum, on je to odbio. Igrači ga ne terete. Čist je! Vreme je da se sve to završi.
Poslednjih dana u Beogradu ponovo je aktuelna priča da će legenda crveno-belih opet postati predsednik kluba. Prema novom statutu Crvene zvezde, taj proces ne bi išao lagano.
- Potpuno sam iznenađen takvim scenarijom... Zatečen... Nemam pojma da se tako nešto sprema. Ništa ne može na silu. Da je kojim slučajem Dragan Džajić hteo da postane predsednik Crvene zvezde, mogao je da se kandiduje u maju. Vladan Lukić se onda sigurno ne bi kandidovao. Mesto predsednika Crvene zvezde sada je popunjeno.
Ivošević objašnjava pod kojim uslovima bi, prema statutu kluba, Dragan Džajić mogao opet da postane prvi čovek crveno-belih.
- Postoje dva scenarija. Prvi, da Vladan Lukić podnese ostavku, što bi bio njegov lični čin. Drugi je razrešenje pre kraja petogodišnjeg mandata. Tada je potrebno da postupak pokrene jedna trećina od ukupnog broja članova skupštine kluba, ali pod uslovom da predsednik izvrši grubu povredu statuta ili drugih akata. Odluka se donosi prostom većinom članova skupštine, 50 odsto plus jedan glas - citirao je statut Zoran Ivošević. Bruka kako je hapšen
Profesor prava Ivošević smatra da bi visoki političari trebalo da pomognu Draganu Džajiću.
- Bilo bi lepo da se ubrza postupak koji se vodi protiv Džajića. Da političari pomognu na taj način. Bruka je i sramota kako je Džaja hapšen od prethodnih vlasti. Sada bi makar mogli da se operu od svega šta su uradili tom čoveku - kaže Ivošević.
Izbori su skupi
Zoran Ivošević smatra da ne bi bilo logično da Dragan Džajić postane predsednik Crvene zvezde, jer su u maju završeni izbori.
- Izbori su tek završeni, Lukić je tek na početku petogodišnjeg mandata. Njegov program nije ni počeo da se realizuje. Izbori su nas mnogo koštali. Suludo je sada nešto menjati - smatra Ivošević.Kurir
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
LŠ: Pobede Dinamo Kijeva i Panatinaikosa
Ukrajinci su na domaćem terenu savladali Fejenord sa 2:1 (0:0), iako su gosti poveli, dok je Panatinaikos slavio u Škotskoj protiv Madervela sa 2:0 (1:0)

U utorak su odigrane prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona u kojima su prednost pred revanš stekli Dinamo iz Kijeva i atinski Panatinaikos.
Kijevljani su na domaćem terenu savladali Fejenord sa 2:1 (0:0), iako su gosti poveli, dok je Panatinaikos slavio u Škotskoj protiv Madervela - 2:0 (1:0).
Preostale prve utakmice 3. kola na programu su u sredu, a sastaju se AEL Limasol - Partizan, BATE Borisov - Debrecin, Hapoel Kirjat Šmona - Nefči Baku, Molde
- Bazel, Šerif - Dinamo Zagreb, Anderleht - Ektanas, Kopenhagen - Briž, Maribor - Didelanž, Seltik - Helsinki, Fenerbahče - Vasluj, Slask Vroclav - Helsingborg i Kluž - Slovan Liberec. Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|