|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 29 Jan 2013, 09:47 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Vraća se Rafa, ali u kakvoj formi? Rafael Nadal označio je turnir serije 250 u Vinja del Maru za svoj povratak na teren.  Nekada prvi teniser sveta nije igrao od juna prošle godine zbog povrede kolena, pa se svi pitaju u kakvoj formi će se vratiti na teren.
Rafaelov stric Toni, koji je ujedno i njegov trener, očekuje uspešan povratak osvajača 11 Gren slema titula.
„Rafa je trenirao na dobrom nivou, bio je veoma agresivan. Sigurno će biti teško vratiti se u ritam posle toliko meseci pauze. On ide u Vinju sa dozom straha, ali to je razumljivo. Tamo će igrati i u konkurenciji dublova sa Huanom Monakom, pa se nadamo da će brzo ući u ritam. Kao i uvek, on će dati sve od sebe da pobedi. Nadamo se da će dobro početi sezonu i da će biti spreman za naredne obaveze“, rekao je Toni Nadal.
Nadal bi u konkurenciji dublova trebalo da igra 5. februara, a u singlu 6. ili 7. To znači da će nekada prvi teniser sveta nakon više od sedam meseci pauze odigrati prvi takmičarski meč. Poslednji duel Nadal je odigrao 28. juna kada je na Vimbldonu izgubio od Lukaša Rosola. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 30 Jan 2013, 19:27 |
|

rang

|
Đoković: Verujem u našu pobedu Prvi teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Šarlroa gde će predvoditi Srbiju protiv Belgije na startu Svetske grupe Dejvis kupa, od 1. do 3. februara.  "Tek sam doputovao i još uvek se privikavam na vremensku razliku, ali i na drugačije vremenske uslove. Drago mi je da sam sa reprezentacijom jer volim atmosferu kad smo zajedno. Žao mi je što Janko nije sa nama i želim mu brz oporavak", rekao je Đoković po dolasku u Šarlroa.
Šestostruki osvajač Gren slem titula naglasio je da će selektor Bogdan Obradović u predstojećem meču voditi računa o taktici, a da je njegovo da da sve od sebe.
"Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra, ja ću dati sve od sebe i verujem u našu pobedu", poručio je Đoković koji je u nedelju u Melburnu osvojio četvrtu Gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.
Srbija je poslednji put igrala protiv Belgije 2005. godine na terenima Gemaksa, kada su pobedu odneli Belgijanci. Tada su za srpski tim igrali Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 31 Jan 2013, 10:04 |
|

rang

|
Pataja: Ana ispala od 60. na svetu Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je već u prvom kolu turnira u Pataja Sitiju. U meču koji je prethodno prekinut zbog kiše Japanka Ajumi Morita savladala je Ivanovićevu sa 6:3, 5:7, 6:3.
Meč je prekinut pri vođstvu 60. teniserke sveta sa 2:1 u trećem setu, a Ana je u nastavku odlučujućeg seta napravila previše neiznuđenih grešaka i to ju je koštalo poraza. Ana je bila postavljena za prvu nositeljku, ali nije uspela da opravda taj status i novi poraz predstavljaće udarac za njeno samopouzdanje.
Turnir u Pataja Sitiju igra se za nagradni fond od 285.000 dolara. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 31 Jan 2013, 20:19 |
|

rang

|
Novak: Teren je blaga katastrofa Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je teren u Šarlroi najgori na kojem je u životu igrao, ali se nada da će uspeti da se prilagodi za meč sa Belgijom.  Najbolji teniser sveta prvi meč u okviru Dejvis Kupa igra sa Olivijeom Rohusom u petak, nakon meča Troicki – Gofan, koji počinje u 14 časova.
"Nezgodni su uslovi i za mene lično, pre dva dana sam došao u Evropu iz Australije, ali nije mi prvi put da se prilagođavam."
"Istu situaciju sam imao i 2010. godine, kada sam došao iz Dubaija sa tvrde podloge, pa sam u Areni igrao na šljaci protiv Amerike. Iskreno se nadam da će proces prilagođavanja biti što kraći, kako bih već u petak mogao da pružim svoj maksimum", rekao je Đoković i istakao da nikada nije igrao i trenirao na gorem terenu.
"Činjenica je da je ovde teren zaista blaga katastrofa, jednom sam trenirao, ostali saigrači iz su više trenirali, tako da mogu objektivnije da daju mišljenje i sagledaju situaciju. Ono što sigurno mogu da kažem je da je ovo sigurno najgori teren na kojem sam u životu igrao, ali se nadam da će biti u dovoljno dobrom stanju da ne ugrozi zdravlje igrača koji budu igrali." B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 31 Jan 2013, 20:21 |
|

rang

|
Trka za istoriju: Nole u zaostatku Do pre samo godinu dana Rafael Nadal je bio čovek koji bio najbliži dostizanju Federerovog rekorda po broju osvojenih Gren slemova.  Iako je Nadal osvojio već 11 najvećih turnira, mnogi teniski stručnjaci slažu se da sada veće šanse da dostigne Federera ima Novak Đoković.
Teško je međutim očekivati da će neko u skorije vreme ugroziti Federerov rekord od 17 osvojenih Gren slemova. Teško, ali ne i nemoguće...
Novak zbog slabije forme u 2009. i 2010. ima lošije prolazno vreme u odnosu na Borga, Nadala, Vilandera, Samprasa, Federera i Mekinroa koji su bili mlađi od srpskog tenisera kada su osvojili šesti Gren slem trofej.
Na primer, Federer je bio 19 meseci mlađi kada je 2005. pobedio Agasija na US openu i stigao do šeste Gren slem titule. Ubedljivo najbolje ’prolazno vreme’ imali su Bjern Borg i Rafael Nadal. Šveđanin je imao 22 godine i jedan mesec kada je stigao do šeste titule, ali je on karijeru prekinuo u 26. godini.
Nadal je bio sedam meseci stariji od Borga, a kao veoma mlad do šeste titule je stigao i Vilander (23 godine i 10 meseci).
Novak međutim ne želi da razmišlja o rekordima.
„Jednostavno, pokušavam da igram sa 100% posvećenosti, ljubavi i strasti, a da se pri tome i zabavim. Imam 25 godina, osvojio sam šest Gren slemova i još puno trofeja. To je neverovatno. Pokušavam da uživam u ovom trenutku“, rekao je Đokvoić.
Pre nekoliko dana pisali smo o konačnom broju osvojenih Gren slemova Novaka Đokovića.
Starost teniskih šampiona kada su osvojili šesti Gren slem:
Bjern Borg (11) 22 godine i 1 mesec Rafael Nadal (11) 22 godine i 8 meseci Mats Vilander (7) 23 godine i 10 meseci Pit Sampras (14) 23 godine i 11 meseci Rodžer Federer (17) 24 godine i 1 mesec Džon Mekinro (7) 25 godina i 7 meseci Novak Đoković (6) 25 godina i 8 meseci Džimi Konors (8) 26 godina Stefan Edberg (6) 26 godina i 8 meseci Ivan Lendl (8) 27 godina i 6 meseci Boris Beker (6) 28 godina i 10 meseci
(U zaradi je ukupni broj Gren slemova koje su igrači osvojili) B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 01 Feb 2013, 10:07 |
|

rang

|
Britanci bez Marija čekaju Ruse Endi Mari objavio je da neće igrati za Veliku Britaniju na plej-of duelu Dejvis kupa protiv Rusije. Rusi će Britancima gostovati od 5. do 7. aprila u Koventriju.
„Šteta je što ću propustiti meč Dejvis kupa jer uvek uživam u igranju za reprezentaciju. Pričao sam sa selektorom i saigračima iz reprezentacije i definitivno ću biti u timu za sledeće duele“, stoji u saopštenju Škota.
Mari nije nastupio nijednom za reprezentaciju u 2012. a sada je odlučio da se odmori nakon turnira u Majamiju i Indijan Velsu. Njegov prvi turnir na šljaci u 2013. biće Monte Karlo koji počinje 16. aprila. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 01 Feb 2013, 10:08 |
|

rang

|
Poraz za Dolonc u dublu u Parizu Srpska teniserka Vesna Dolonc i Slovakinja Žanet Husarova nisu uspele da se plasiraju u polufinale dublova na turniru u Parizu. Srpsko-slovački par je u četvrtfinalu izgubio or Ruskinje Vere Duševine i Anabel Medine Gariges sa 4:6, 7:5, 12:10.
Vesna prethodno nije uspela da se plasira u glavni žreb singla, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija poražena od Rumunke Monike Nikulesku sa 6:3, 6:4.
Turnir u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 690.000 dolara. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 01 Feb 2013, 23:10 |
|

rang

|
Troicki: Vera navijača me podigla Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je da mu je vera naših navijača ulila energiju kojom je napravio preokret i doneo Srbiji prvi poen protiv Belgije.  Troicki je gubio 2:0 u setovima i bio na pragu brzog poraza, ali je napravio čudesan preokret i doneo verovatno ključni poen Srbiji.
U nastavku duela Novak Đoković igra sa Olivijeom Rohusom, a u subotu je na programu dubl.
"Moram pre svega da pohvalim naše navijače koji su verovali u mene od početka meča i to svoje uverenje napisali na zastavi Srbije. To mi je dalo odlučujuću snagu za pobedu", rekao je Troicki.
Drugi reket Srbije u meču protiv Belgije priznao je da nije bio ni svestan da je napravio preokret.
"Neviđen preokret, nisam ni svestan šta sam učinio. Mislim da je protivnik bio bolji u prva dva seta, čak i u četvrtom, stalno je diktirao tempo. Iako sam ja bio stegnut na početku i nisam igrao kako treba, mislim da je u ovom meču presudilo iskustvo, a nadam se da će mi ovo podići samouzdanje u nastavku karijere", ocenio je Troicki.
On je poručio da mu je ova pobeda veliki izvor samopouzdanja za nastavak sezone.
Drugi teniser Srbije istakao je da će biti spreman i za sutrašnji dubl sa Nenadom Zimonjićem.
"Spreman sam i osećam se dobro na terenu. Najvažnije je da sam vratio glavno oružje - samopouzdanje", rekao je Troicki. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 01 Feb 2013, 23:12 |
|

rang

|
DK: Čišćenje! Srbija vodi 2:0! Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo drugi poen Srbiji u meču protiv Belgije u okviru 1. kola Svetske grupe.  Viktor Troicki je posle velikog preokreta protiv Davida Gofana doneo Srbiji prvi poen u meču protiv Belgije u Šarlroa.
A nastavio je Novak Đoković koji je deklasirao Olivijea Rohusa - 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) za nekih jedan sat i 30 minuta. Rutinska, ubedljiva, lagana pobeda, bez preteranog naprezanja.
Ključni brejk Đoković je napravio u finišu prvog seta, kada je poveo 5:3, a potom je dobio gem na svoj servis.
U drugom setu, potpuna dominacija Đokovića, koga je izvanredno služio prvi servis (imao je 18 as udaraca do trećeg seta, a ukupno 20). Od rezultata 2:2, Đoković je vezao četiri gema (dva brejka) i povede 2:0 u setovima, za samo jedan sat igre.
Zanimljiv je bio poslednji gem drugog seta na servis Đokovića. Novak je servirao četiri as udarca zaredom!
U trećem setu ista slika, a vredan pomena je detalj sa početka tog dela igre, kada je Rohus napravio as svojim drugim servisom, pa je to, u šali, proslavio, maltene kao pobedu nad Đokovićem. Naravno, to nije promenilo dešavanja na užasnom terenu u dvorani u Šarlroa.
Osim pobede i drugog poena za Srbiju, važno je i dobro je da se niko nije povredio.
Na kraju meča, Novak je dobio ovacije, što zbog svog imidža i uspeha koje pravi, ali i zbog toga što je počeo da odgovara na francuskom jeziku.
"Nisam bio ovde još od svoje 16. godine. Ovo je bio dobar dan za moju selekciju. Prvi meč je bio neverovatan, igrali su pet setova, svaka čast obojici", rekao je Novak.
Na pitanje novinara RTS koliko mu je bilo teško da odigra meč "koji je unapred dobijen" po teškoj podlozi, Novak je odgovorio:
"Nije se znao pobednik! Sigurno ne u mojoj glavi, nikako ne potcenjujem svog protivnika. Znao sam kvalitet Rohusa, a nisam bio prezadovoljan podlogom, niti treninzima u poslednja dva dana. Znao sam da će mi biti potrebno vreme da uhvatim ritam i mislim da sam odigrao najbolje u prelomnim trenucima. Drago mi je što sam doneo Srbiji drugi poen. Viktor možda nije igrao na svom nivou, ali je velikom borbom uspeo da preokrene meč u našu korist i zahvaljujem mu se na tome", rekao je Novak.
Ono što je Novakovu igru krasilo u duelu sa Rohusom bio je odličan servis, što na njega i nismo navikli.
"Radio sam na tom segmentu igre i mislim da je taj trud počeo da se isplaćuje. Uz superiorean servis lakše je da ulazim u ovakve mečeve i nadam se da ću ostati na ovom nivou", rekao je Đoković.
Rohus je jedan od retkih igrača na svetu koji je mogao da se pohvali da je imao pozitivan skor protiv Novaka. Do ovog meča vodio je 3:2. Sada je 3:3.
U subotu igraju dublovi dve selekcije (do 14 časova). Očekuje se da Srbiju predstavljaju Zimonjić i Troicki, ali to još nije odlučeno.
Selektor Bogdan Obradović na tu temu kaže da je dobro što su svi spremni da igraju.
"Svi su zdravi i motivisani. Imaćemo sastanak i izaćićemo sa najboljim timom", rekao je Obradović.
Srbiji treba još jedan poen za ukupnu pobedu. Mondo
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 02 Feb 2013, 12:06 |
|

rang

|
DK: Španija pred eliminacijom! Posle prvog dana prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa teniska reprezentacija Kanade vodi protiv petostrukog pobednika ovog takmičenja selekcije Španije sa 2:0. Frank Dančević je savladao Marsela Granoljersa sa 3:0 (6-1, 6-2, 6-3), dok je Miloš Raonić pobedio Alberta Ramosa sa 3:1 (6-7, 6-4, 6-4, 6-4.)
Španci se tako nalaze na pragu prvog poraza na startu Dejvis kupa još od 2006. godine kada su izgubili od Belorusije sa 4:1.
Eventualni poraz, međutim, ne bio bio iznenađenje pošto su Španci u ovogodišnju kampanju Dejvis kupa ušli bez četvorice najboljih tenisera: Rafaela Nadala, Davida Ferera, Nikolasa Almagra i Fernanda Verdaska.
Meč se nastavlja u subotu partijom dublova kojem će Španci Granoljers i Mark Lopes igrati protiv Daniela Nestora i Vaseka Pospišila. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|