Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 13 Maj 2025, 06:00

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 13 Jul 2013, 12:39
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

EP: Debakl košarkaša, Srbija iz borbe za medalje eliminisana već posle prvog kruga!

Mlada reprezentacija (igrači do 20 godina) porazom od Nemačke 66:56, trećim uzastopnim, izgubila je sve šanse za prolaz u drugi krug šampionata u Estoniji

Slika

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) porazom od Nemačke 66:56, trećim uzastopnim, izgubili su i poslednju šansu da ostanu u borbi za medalje na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

Igrači trenera Vlade Jovanovića su u prva dva kola izgubili od Litvanije i Grčke, dok će se u poslednjem sastati sa selekcijom Gruzije.

Srbiju očekuje borba za plasman od 13. do 20. mesta, što je svakako veliko razočarenje.

Najefikasniji u porazu od Nemačke bio je Bezbradica sa 17 poena, dok je Luka Mitrović dodao 15. Kod "pancera" Bogdan Radosavljević i Aleksandar Blesig su postigli po 12 poena.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 14 Jul 2013, 15:47
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Zvezda odustala od Markovića, Radivojević slobodan

Stefan je bio na našem radaru, ali sada smo okrenuti u drugom pravcu kada su u pitanju pojačanja, rekao je direktor crveno-belih

Slika

PRETHODNIH dana pojavila se informacija da je Stefan Marković u pregovorima sa Crvenom zvzedom i da bi mogao da se preseli na Mali Kalemegdan.

- Stefan, kao domaći igrač, jedan od momaka koji je izvesno vreme bio na našem radaru. Međutim, mi smo sada okrenuti u drugom pravcu kada su u pitanju potencijalna pojačanja - kaže Davor Ristović, direktor crveno-belih.

Sledeće sezone u dresu Crvene zvezde neće biti Vuka Radivojevića. Beogradski klub nije iskoristio opciju da produži saradnju sa iskusnim bekom, pa je igrač koji je tri puta u karijeri osvajao trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća biti slobodan u izboru nove sredine.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 15 Jul 2013, 11:25
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Krstić: Svako ima pravo na izbor

To što ja neka ponašanja i razloge za otkaze ne razumem, ne znači da imam nameru nekoga da kritikujem. Svako odlučuje za sebe, kaže kapiten Srbije

Slika

UVODNA faza priprema za mali, ali odabrani košarkaši tim Srbije je završena. „Orlovi“ Dušana Ivkovića u ponedeljak rano ujutru lete za Sloveniju, gde će u Krajnjskoj Gori naredne dve nedelje raditi maksimalnim tempom na formi i fizičkoj spremnosti. Ambicija je da Srbija na EP 2013. ima naizdržliviji tim raspoloženih igrača, kada već, neočekivanom silom prilika, nema onaj najiskusniji sastav.

Najiskusniji među „orlovima“, prvi među jednakima u Ivkovićevoj četi, kapiten Nenad Krstić pred polazak na put ništa ne obećava i nema vizije - jer ovog leta sve je moguće da se desi.

- Krećemo na pripreme i nema sumnje da ćemo ih odraditi maksimalno, ali niko ne može u ovom trenutku ni da nasluti šta bi moglo da bude u Sloveniji. Na ovom EP možemo da eksplodiramo, kao u Poljskoj 2009, a moguće i da potonemo gore nego što možemo i da zamislimo. Nezahvalno je sada davati obećanja. Nismo ni mi još kompletni, a o rivalima da i ne govorimo. Upoznajemo se, radimo i prelazimo prepreke jednu po jednu - kaže, za „Novosti“, Krstić.

Kapiten je pun nade, jer je prijatno iznenađen pozitivnom energijom mladih igrača koji su se priključili seniorskom timu Srbije.
Momci su odlični. Nisam ih poznavao pre okupljanja, ali stvarno imam samo pohvale za njih. Već su se adaptirali, skromni su van terena, nenametljivi, dok su na treninzima bezobzirni u najboljem smislu reči. Ne štede se ni sekunde, a ne štede ni nas - raspoložen je Krstić dok priča o Dangubiću, Birčeviću, Bogdanoviću...

Tokom desetogodišnjeg staža u reprezentaciji Nenad se svačega nagledao. Mnogo toga je proživeo, ponekad bolje, ponekad lošije odluke donosio... Trenutaka je bilo i lepih i ružnih... I zato je bilo neizostavno dotaći se teme brojnih otkaza igrača, doskorašnjih mu saigrača, koji su zajedno sa njim, Teodosićem, Bjelicom i Markovićem krčili put Srbije kroz jedan olimpijski ciklus.

- Igranje za reprezentaciju je dobrovoljna stvar. Svako ko je od nje odustao, ima svoje razloge. Imao sam ih i ja 2006. Oni su tada za mene bili najozbiljniji mogući, ali sada, kada sam stariji i kada se na taj period osvrnem, shvatam da sam ja isterao svoje, a moglo je sve da bude i drugačije. Iz ove pozicije, sa ovim znanjem i iskustvom, mogu da kažem da neka ponašanja i razloge ne razumem, ali stvarno nemam nameru nikoga da kritikujem.

Znao je Nenad i umoran i povređen da se odazove pozivu selektora svako leto, da „rovit“ odradi pripreme...

- Za mene je igranje za reprezentaciju privilegija. Iz mog iskustva, svakome bih rekao da je reprezentacija spas za igrača u oporavku. Prošlo leto sam došao sa „čizmom“ na nozi i ispratio sve timske akcije. Trenirao po posebnom režimu, o meni se brinulo i posvećeno sa mnom radilo. Na kraju sam se oporavio i zaigrao. Imala je i reprezentacija od mene koristi, ali i ja od nje. Sada mogu da kažem da sam možda bio i malo sebičan, jer sam iskoristio da se vratim u igru i klupsku sezonu dočekam nikad spremniji. Stava sam da nekada nešto mora

NISU SVI KAO BJELICA
POVREDE nisu jedini razlozi izostanaka.
- Rekao sam već da neke razloge ni ja ne razumem. Ali, moramo da shvatimo da ima igrača koji ne osećaju pripadnost reprezentaciji. Ne osećaju se dobro, ne doživljavaju taj tim kao svoj. Pa nisu svi kao Bjelica, koji je od prvog dana kada nam se priključio 2009, nacionalni tim prihvatio kao svoju kuću. On je srastao sa idejom da leto provodi u reprezentaciji. Znamo da smo svi različiti i zbog toga nikoga ne bi trebalo optuživati. Fokusirajmo se na ono što imamo i idemo dalje... - kaže Krstić.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 16 Jul 2013, 15:20
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Skromna zvezda Derik Rouz

Iako je velika svetska zvezda, mladi košarkaš nije tražio nikakve specijalne uslove tokom boravka u Beogradu. Jedini zahtev je bio da mu se organizuje privatan trening

Slika

Adidas je u Srbiju doveo jednu od najvećih NBA zvezda današnjice, plejmejkera Čikago Bulsa, Derika Rouza. Popularni as je, u sklopu svetske turneje koju Adidas organizuje u slavu košarke, posetio Beograd i družio se sa mnogobrojnim ljubiteljima basketa.

Iako je velika svetska zvezda, mladi košarkaš nije tražio nikakve specijalne uslove tokom boravka u Beogradu. Rouz je 7. jula doputovao u srpsku prestonicu sa porodicom, suprugom Mikom, sinom Derikom mlađim, rođenim bratom i prijateljima, koji ga prate tokom citave D Rouz turneje. Činjenica da često putuje sa svojim najbližima i da uvek koristi priliku da istakne koliko mu znači porodica, potvrđuju da Rouz uprkos planetarnom uspehu nije zaboravio odakle je potekao.

I Rouz i njegova pratnja odseli su u hotelu „Hajat”, gde nisu imali nikakve specijalne zahteve kada je u pitanju usluga. Popularni košarkaš imao je samo jedan zahtev, da mu se organizuje privatan košarkaški trening.

U Rouzovu skromnost uverili su se i predstavnici medija, koji su uživali u razgovoru sa svetskom zvezdom košarke na konferenciji za medije, na kojoj je Derik, zajedno sa Adidasom i proslavljenim košarkaškim asom Žarkom Paspaljem, predstavio D Rouz turneju čiji je cilj promocija košarke, slavljenje i razvoj ovog sporta širom sveta.

- Iznenadio sam se, jer nisam znao da imam toliko fanova u Srbiji. Velika je čast posetiti vašu zemlju. Jako sam uzbuđen, fenomenalno je videti sve ove ljude - rekao je Rouz novinarima.

Nakon konferencije za medije, kako bi zauvek ovekovečio dolazak u Beograd, slavni as je ispred šoping centra Ušće u stilu prave zvezde ostavio otisak stopala, kao podsetnik na druženje sa fanovima iz Srbije.

Po završetku ceremonije ostavljanja otiska, svim ljubiteljima basketa, adidas je omogućio priliku kakva se pruža jednom u životu, da se u okviru Ol star takmičenja, ispred šoping centra Ušće, druže i nauče košarkaške finte upravo od Derika Rouza. Velika zvezda uživala je u činjenici da ga u Srbiji voli i poštuje veliki broj fanova i sa zadovoljstvom je pozirao fotoreporterima i stpljivo se slikao i razgovarao sa svima koji su želeli da ga upoznaju.

- Ako volite igru, žrtvujte se i posvetite igri. Vi novinari i fotoreporteri želite da budete najbolji u tome. Isto razmišljam i ja. Želim da budem najbolji na terenu. Da budem lider, da vodim svoju ekipu. Zato je Majkl Džordan bio tako veliki - izjavio je Rouz tokom svog boravka u Srbiji.

A koliko je Derik Rouz veliki, Beogradu je pokazao svojim talentom, borbenošću, ali i odmerenim i skromnim ponašanjem kakvo i dolikuje istinskim zvezdama.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 17 Jul 2013, 11:55
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Zvezda bez Rakočevića u novoj sezoni

Iskusni as neće naredne sezone igrati u crveno-belom dresu, epilog je dogovora nekadašnjeg reprezentativca sa čelnicima srpskog vicešampiona

Slika

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi bez Igora Rakočevića.

Posle razgovora dosadašnjeg kapitena crveno-belih sa čelnicima kluba, dogovoreno je da nekadašnji reprezentativac u nastupajućoj sezoni ne bude deo tima.

Trenutno je u prostorijama Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu konferencija za medije na kojoj prisustvuju Igor Rakočević i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 18 Jul 2013, 11:09
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Gagić i Kalinić u Dudinom stroju

Od četvrtka će Orlovi biti za još dve nijanse jači, jer će im se priključiti centar Đorđe Gagić i krilo Nikola Kalinić, koji su bili deo bronzane univerzitetske ekspedicije

ČEKAJUĆI oporavak Nemanje Nedovića, koji je na pripreme za Evrobasket u Sloveniji stigao s povredom skočnog zgloba, selektor Srbije Dušan Ivković u Kranjskoj gori na raspolaganju ima dvanaestoricu igrača. Situacija je za nijansu bolja od one u Beogradu, opisane kao najgore u istoriji nacionalnog tima.

Od četvrtka će biti za još dve nijanse svetlija, jer će se reprezentativcima priključiti centar Partizana Đorđe Gagić i novi krilni košarkaš Radničkog Nikola Kalinić, koji su bili deo bronzane univerzitetske ekspedicije iz Kazanja. Njima će se 22. jula pridružiti i mladi reprezentativac Mega vizure Nemanja Krstić, koji je u sredu odigrao poslednju utakmicu na Evropskom prvenstvu u Estoniji za igrače do 20 godina.

Dakle, od početka naredne nedelje u pripremnom kampu Srbije treniraće petnaestorica igrača, što je minimum potreban za kvalitetan rad. Ivković je pre odlaska u Kranjsku goru naglasio da su mu na treninzima potrebne tri petorke. Do 28. jula, kada se završava prvi deo priprema za Evrobasket, planirano je da se reprezentativcima u Kranjskoj gori pridruži i prvi plejmejker Miloš Teodosić, koji je ostao u Beogradu zbog oporavka od povrede mišića.

Nacionalni tim se potom seli u Rogašku Slatinu, gde će trenirati do 1. avgusta i potom putuje u Celje na prvi pripremni turnir. Prve testove za septembarsku misiju imaće protiv selekcija Turske, Letonije i domaćina šampionata Slovenije.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 19 Jul 2013, 10:37
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Bućanovi juniori startovali pobedom na EP

Predvođeni Zagorcem, Jaramazom, Ljubenkoivćem i Pušicom juniori Srbije savladali su na premijeri u grupi A selekciju Slovnije 88:56

Slika

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Letoniji pošto je danas u prvom kolu A grupe savladala selekciju Slovenije sa 88:56 (22:10, 24:11, 18:17, 24:18).

Izabranici selektora Aleksandra Bućana igrali su odlično tokom celog susreta, tako da ubedljiv uspeh nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Zagorac sa 13, Jaramaz i Ljubenković sa po 12 i Pušica, koji umalo nije ostvario tripl dabl sa 11 poena, 9 skokova i 9 asistencija. U timu Slovenije bolji od ostalih bili su Ritlop sa devet i Janc i Zatežič sa po sedam poena.

U nastavku prvenstva Evrope za košarkaše do 18 godina Srbija igra sutra od 15.15 sati protiv Francuske.

U drugom meču A grupe Francuska je pobedila Litvaniju sa 68:57.

Srbija - Slovenija 88:56 (22:10, 24:11, 18:17, 24:18)
Srbija: Jaramaz 12 (4as, 4il), Zagorac 13, Pušica 11 (11p, 9sk, 9as), Jugović 8, Apić 4, Babović 5 (6sk, 3as), Đukanović, Veljković 10 (10sk), Bursać 6 (6sk, 4il), Ljubenković 12 (5sk, 3ul), Vučetić 2, Davidovac 5 (5sk)
Slovenija: Span, Janc 7, Ulčar 4, Novak 5, Grušovnik 2, Rebec 6 (6sk, 6as, 4ul), Santelj 6, Zatežič 7, Zupan 3 (5sk, 3as), Ritlop 9 (5il), Leskovar 4, Dolenšek 3

Novosti

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 20 Jul 2013, 23:41
Korisnikov avatar
Laki

Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12

Rusi promenili selektora pred EP u Sloveniji

Bivši reprezentativac Sergej Bazarevič neočekivano je dobio poverenje čelnika KS Rusije, da na klupi nasledi Grka Fotisa Kacikarisa, koji je napustio kormilo "zbornaje" posle samo sedam meseci
Slika

BIVŠI reprezentativac Sergej Bazarevič neočekivano je dobio poverenje čelnika Košarkaškog saveza Rusije da preuzme nacionalni tim uoči priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Na klupi će naslediti grčkog stručnjaka Fotisa Kacikarisa, koji je napustio kormilo "zbornaje" posle samo sedam meseci.

Bazarevič je do sada vodio ekipu Krasnaja krila, sa kojom je prošle sezone osvojio trofej Evročelendža. Kao reprezentativac okitio se srebrnim medaljama na SP u Argentini 1990. i 1994, a osvojio je i drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 1993.

novosti.rs

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 20 Jul 2013, 23:45
Korisnikov avatar
Laki

Večiti menjaju stručne štabove

Gligorijević i Šijan su se na kraju sezone zahvalili Partizanu na saradnji. U Zvezdi Gačević menja kondicionog trenera Lukmana, koji prelazi u Himki
Slika

Paralelno sa izgradnjom timova za sledeću sezonu, beogradski večiti rivali rade i na rekonstrukciji stručnih štabova. U četvrtak je iz razgovora sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem moglo da se nasluti da će pred početak sezone biti promena i kod trenera koji mu pomažu. Dan kasnije, dolazi i odgovor koga više neće biti naklupi Partizana - Miloša Gligorijevića i Đorđa Šijana.

Gligorijević je trenutno u stručnom štabu Dušana Ivkovića u A reprezentacijiSrbije, a gotovo ceo radni vek proveo je u Partizanu. Od 2009. godine je clan stručnog štaba crno-belih, a osvojio je četiri titule prvaka države, tri ABA lige i tri Kupa Radivoja Koraća. Šijan je zanat pekao kao pomoćnik čuvenog Ace Janjića, vodio je sve selekcije mlađih kategorija Partizana, a godinu dana je radio i kao prvi trener KK Kotež. Vratio se u Partizan u sezoni 2010-11.

- Gligorijević i Šijan su se još po završetku sezone zahvalili klubu na svemu i otišli da pokušaju samostalno da rade u nekoj drugoj sredini. To je jedini razlog! Nije bilo nikakvih nesporazuma, a mi u Partizanu smo im poželeli sreću i uspešne karijere - objašnjava sportski direktor crno-belih Dragan Todorić.

I Crvena zvezda Telekom je napravila rokade u stručnom štabu. Prošlogodišnji prvi asistent Milivoju Laziću, Vladi Vukoičiću i Dejanu Radonjiću, Milan Gurović, od sledeće sezone biće prvi trener FMP. U Radonjićevom stručnom štabu više nema Aleksandra Lukmana. Provereni kondicioni trener se seli u Moskvu, gde će brinuti o fizičkoj spremi igrača Himkija. Kako može nezvanično da se sazna, novi kondicioni trener crveno-belih je Dragan Gačević.

Iza Radonjića i Gačevića je dugogodiša saradnja, što u Budućnosti, što ureprezentaciji Crne Gore, tako da je ovakav ishod i više nego očekivan.

novosti.rs

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: KOŠARKA  |  Poslato: 20 Jul 2013, 23:47
Korisnikov avatar
Laki

I Pešić želi Veličkovića!

Ambiciozni minhenski Bajern uključio se u aukciju za kupovinu srpskog krilnog centra. Proslavljeni stručnjak smatra da je Novica najbolja „četvorka“ u Evropi
Slika

KOKETIRANjE Novice Veličkovića i Unikahe traje duže od mesec dana, ali još nije palo rukovanje. Kako se često dešava, u igru kojoj se kraj ne nazire uključio se još jedan igrač, opasan i veoma ozbiljnih namera - Svetislav Pešić!

Trener Bajerna osetio je neodlučnost u pregovorima našeg krilnog centra sa timom iz Malage i bacio primamljivu udicu. Dobro je poznato mišljenje proslavljenog srpskog stručnjaka o Veličkovićevim kvalitetima, koje je ponovio prošle godine u razgvoru za špansku „Marku“.

- Novica je još pre tri godine bio najbolja „četvorka“ Evrope i niko ne bi trebalo da sumnja u njega ni danas. On nije toliko atraktivan igrač, ali je timski košarkaš koji čini ostale saigrače boljima. Veličković ima karakter, preuzima odgovornost u ključnim momentima utakmice, skače, dobro igra odbranu i, sve u svemu, sjajno razume košarku. Nema fizičke predispozicije da ode u NBA, ali nema potrebe ni da ide tamo...

Uskoro će se znati gde će otići, a imajući na umu da popularni Kari ima i veliko iskustvo u radu sa igračima koji su tek izašli iz teških povreda, nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko sretne Veličkovića na ulicama Minhena. Osim toga, Pešić je poznat i po sposobnosti da konkretnom ponudom preduhitri konkurenciju, a najsvežiji primer je kupovina američkog plejmejkera Malkolma Dilejnija, za koga je bila zainteresovana Crvena zvezda.

Bajern će naredne sezone nastupiti u Evroligi, što se poklapa sa željom Veličkovića da ponovo igra košarku na najvišem nivou. Nije zanemarljiva ni činjenica da iza košarkaškog kluba stoji moćna mašinerija fudbalskog prvaka Evrope, tako da se u eventualnoj realizaciji transfera ne mogu očekivati poteškoće finansijske prirode.

Tim Svetislava Pešića igraće naredne sezone u C grupi Evrolige, u kojoj su konkurenti Olimpijakos, Sijena, Galatasaraj, poljski Štelmet i, igrom sudbine, upravo Unikaha. Ukoliko se Veličković okrene ka ponudi sa severa, biće to dvostruki udarac za Andalužane.

ODBIJENA PRVA PONUDA UNIKAHE
MIODRAG Ražnatović, menadžer Novice Veličkovića, odbio je prvu ponudu Unikahe vrednu 350.000 evra za jednu sezonu. Kako prenose španski mediji, poručio je klubu da povisi ponudu ili njegov klijent neće igrati u timu iz Malage.

Međutim, ukupni iznos ponuđenog ugovora mogao bi da premaši 400.000 evra, s obzirom na to da je Unikaha spremna da plati bonus za dolazak Veličkovića i klauzulu da u slučaju povrede može da raskine saradnju.

novosti.rs

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu