|
Autoru |
Poruka |
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Čović: Vujošević je morao da bude izbačen iz Laktaša, znali smo i o planu prekida meča... Priča se da je i jedan od sudija na poluvremenu utakmice sa Partizanom pozvan da menja kriterijum. Znamo i da je u planu bio prekid ako uđemo sa plusem u poslednja tri minuta – kaže predsednik Crvene zvezde  Poznat je kao čovek koji nema dlake na jeziku. Kao neko ko se ne plaši da kaže šta mu je na pameti i kakvi su mu stavovi oko nekih pitanja. I ovog puta predsednik Crvene zvezde je opravdao takvu reputaciju. Bez uvijanja, cenzure, za „Sport” je direktno pričao o onome što se dešavalo na mečevima fajnal-fora ABA lige, u finalu juniorskog turnira u Čačku, ali i o tome ko već godinama pokušava da sruši ne samo KK Crvenu zvezdu već i sve klubove koji su u trofejnom sportskom društvu.
Priču počinjemo od fajnal-fora u Laktašima gde je Crvena zvezda ispunila primarni ovosezonski cilj - plasman u Evroligu.
- Crvena zvezda je ostvarila osnovni cilj u sezoni 2012-13. plasmanom u Evroligu u sezoni 2013-14. Mada, vidim da opet ima dušebrižnika koji spinuju i prave manipulacije kako se nismo plasirali u Evroligu. Dugo sam u javnom životu i moram da priznam da ni u politici nisam video tako nešto. Sportsko društvo Crvena zvezda je sistematski urušavano, a sve počinje tamo negde od 1991-92. godine i od postavljanja čuvenog sistema. I nije reč samo o košarci, slično je i u fudbalu, pogledajte šta se događa u rukometu gde bivši predsednik Partizana, sada čelni čovek Saveza, oduzima osam bodova našim igračima. U odbojci to ne mogu jer nema kontakta, pa se odmah vidi da li je neko ispucao loptu u aut ili je dotakao mrežu... Tačno, to je sistem u kome su i pojedinci iz medija, neki sportski funkcioneri, članovi sudijske organizacije... - energičnim tonom počinje prvi čovek Crvene zvezde.
Mnogi navijači Zvezde smatraju da su sudije direktno uticale na ishod meča u Lakatšima promenom kriterijuma tokom treće četvrtine finala ABA lige?- Mislim da je postojala tendencija tokom treće četvrtine. Priča se da je i jedan od sudija na poluvremenu pozvan da menja kriterijum. Celu ovu problematiku potkrepiću sa podatkom da u Superligi protivnici našeg najvećeg rivala u proseku šutiraju 19,5 slobodnih bacanja, a Zvezdini rivali prosečno šutiraju 29,5 penala. U ABA ligi to nije tako bilo, ali definitvno je da je presudila treća četvrtina. Mislim da je Dejan Radonjić neopravdano dobio drugu tehničku grešku i da je to bila kompenzancija za izbacivanje Duška Vujoševića. A trener Partizana je tri puta pre toga morao ne da bude isključen, nego izbačen iz Laktaša. Upadao je u teren, psovao Iliju Beloševića spominjao mu i majku i oca... A Belošević verovatno ponovo neće ništa da komentariše. Znam, svi će reći, eto Zvezda napada sudiju koji je među osam arbitara koju sude fajnal-for Evrolige, on je naš najbolji sudija. Međutim, on na jedan način sudi Evroligu, na drugi ABA ligu, a na treći našu ligu. On je samo vrh lednog brega fantomske organizacije kakvo je Udruženje sudija. Košarka se ne igra zbog sudija. Setite se samo kako je tokom prošle sezone napadan Pešić i u javnosti i od sudija i šta su mu sve radili. A samo pogledajte šta radi Vujošević, šta radi Todorić, a njegov kum Nešković se okreće kada pljuje njegovog kolegu sudiju.Čović tu ne staje, ali i podseća da nijednom ove sezone niko iz Crvene zvezde nije ni jednom rečju spomenuo Partizan na konferencijama za medije.
- A oni nas ne vade iz usta. Počevši od sramnog predstavljanja tima na Kalemegdanu prošlog leta, pa do danas. Stalno kukaju za parama i spinuju sliku preko svojih medija koji na svet gledaju crno-belo. Mi smo dva različita sveta, pa smo zbog toga i rekli koliko smo dobili novca od države. Očekujemo od države da izađe sa istim podacima i za Partizan. Međutim, pošto to ne vidim da se događa, izgleda kao da se neko plaši. Šta je potrebno, da donesemo zakon da će Partizan u sledećih 100 godina da bude prvak, da se ne bismo svađali.
Mnogo ljutnje u glasu Čovića pojavljuje se i kada priča o dešavanjima na finalnom turniru juniora u Čačku.
- Videli ste šta se sve dešavalo u Čačku. To je bio skandal. Tuče se dešavaju, ali na snimku se jasno vidi ko je prvi počeo, a zarad istine mora da se kaže da je trebalo da budu isključena naša četiri igrača i četiri igrača Partizana. To su Andrić, Pušica, Milutinov i Đorđević iz Partizana, a Tejić, Kaplanović, Jovanović i naš povređeni igrač Prvulj. Vidi se da je svemu prethodio nesportski faul Pušice, da je Andrić prvi udario Tejića. I sve to se dešavalo pred očima potpredsednika KSS zaduženog za takmičenje Dejana Tomaševića. Odluke Tomaševića su bezobrazne. Zvezdinim juniorima je oduzeta titula. Mi smo uložili žalbu na ishod, a Tomašević je pohitao brže bolje da dodeli pehar Partizanu, iako to nije po pravilima. Nema pobednika, ako je uložena žalba! To mu je rekao i komesar takmičenja Aleksandar Rašinac. Bezobrazno je i da se pobednik proglasi posle 12-13 minuta igre. Ko kaže da bi Partizan vodio posle dva slobodna bacanja i lopte u našem posedu posle nesportske Pušice? A ko je Tomašević? Kao igrač bio je dobar, ali on je sada pripravnik u Savezu kome svi pomažemo da radi – rekao je Čović.Predsednik Zvezde tu ne staje.
- Kako je moguće da KSS i Dejan Tomašević, koji je potpredsednik Saveza za takmičennje dozvoli da finalni turnir juniorskog šampionata sude samo dva arbitra. Pitam se i kako je moguće da četvrtfinalni duel između Partizana i Vršca sudi arbitar Pavlica, koji je oženjen rođenom sestrom supruge trenera Partizanovih juniora, Aleksadra Bućana. Pa zar to nije klasičan sukob interesa? I da li je moguće da tako važnu utakmicu kao što je finale juniorskog prvenstva Srbije sudi sudija Manojlović koji je u pretposlednjem kolu KLS kažnjen zabranom delegiranja na četiri utakmice zbog lošeg suđenja. Zahvaljujem se opštini Čačak i košarkaškom klubu Borac na odličnoj organizaciji turnira i izvinjavam se ako je Crvena zvezda Telekom napravila bilo kakav problem.
Zvezda je tokom ove sezone otvorila front sa čelnicima ABA lige, kao i sa direktorom lige Predragom Bojićem?
- Ne otvaramo frontove i to je deo medijskog predstavljanja. Predrag Bojić je nekometentan, to je čovek koji ne ume da napravi finansijski izveštaj, koji donosi arbitražne odluke koje idu na štetu Zvezde, a ne zna ni šta je upravni postupak. Postavlja se pitanje zbog čega kažnjava onaj koji bi zbog svog nerada i neznanja morao da bude kažnjen. Stalno se predstavlja da se mi oko nečega bunimo i to rade oni koji na život gledaju kao da je crno-beo. Nije to tako, život je u koloru. Kao što su uostalom i krvna zrnca crvena i bela.
Prvi čovek Zvezde nema dilemu i kada priča o sukobu sa predsednikom ABA lige Radovanom Lorbekom. On sve radi preko svoje ekspoziture u Beogradu, koja je navodno protiv Jadranske lige, a za podršku videli ste šta dobija u finalu fajnal-fora. Njegova najnovija glupost je da su vlasnici lige 80 procenata klubovi. To je možda na prvi pogled tako, ali pogledajete koliko glasova imaju vlasnici. Pa svaki od njih ima tri glasa, dakle ukuno 18, a klubovi imaju 12. Kada se uzme da i među klubovima postoje oni koji su njegovi. Zbog toga tražimo da se vide svi papiri - i ko finansira ligu i kome idu pare. Ništa osim onoga što je u dokumentima. Kao što znamo da je u planu bio i prekid finala ABA lige, ako Zvezda uđe sa plusem u poslednja tri minuta. I nije ovo paranoja Nebojše Čovića. Ovo je dokaz da ih se ne plašim, ni njihove organizovane grupe.
Sledi finiš sezone u domaćem šampionatu? Da li ćete smatrati sezonu uspešnom ako Zvezda ne stigne do titule?
- Znate, da sam čovek koji se kladi kao neki, mogao sam da „fiksiram” keca na meču Radnički - Partizan, kao i „dvojku” na Vojvodinu. Kao da neko hoće da nas ostavi bez Jadranske lige sledeće sezone. Nije to prvi put da se događa, neko izenadi Zvezdu. Bio bih zadovoljan kada bismo imali isti kriterijum suđenja kao što imaju druge ekipe kada dolaze u „Pionir”. Ipak, mi smo u zemlji u kojoj je nenormalno normalno, a normalno nenormalno. Zbog toga se i borimo da promenimo situaciju – konstatovao je Čović i na kraju poručio:
- Kao pravoslavi vernik, maksimalno sam se trudio da biram blage reči, jer će ovaj intervju biti objavljen u vreme Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, a ovu priliku ću iskoristiti da svim pravoslavnim vernicima čestitam Uskrs. DVORANA Da li će Zvezda igrati u „Areni” sledeće sezone Evroligu? - Sačekajmo da se završi sezona. Naravno, postoje planovi i radimo da ih ostvarimo. POJAČANJA Da li su na spisku pojačanja Crvene zvezde za sledeću sezonu Vladimir Radmanović i Darko Miličić. - O pojačanjima konačnu odluku donosi stručni štab. Ali, ponovo, kažem, da sačekamo da se prvo ova takmičarska godina završi. BUDŽET Koliko je optimalni budžet da bi Crvena zvezda imala konkurentan tim u Evroligi? - Mislim da je za prvi tim potrebno oko 2.5 - 3 miliona evra. Mnogi će se iznenaditi, ali naš budžet za prvi tim je manji ove sezone od budžeta našeg najvećeg rivala, iako se stvari drugačije predstavljaju. Plaćamo i dugove i sve obaveze proistekle iz plana reorganizacije utvrđenog na sudu. BRAUN NIJE GREŠKA Da li je veća greška bila dovođenje Eltona Brauna ili njegovo vraćanje u tim posle suspenzije? - Ne mislim da je on bio greška. Braun je dao nešto Zvezdi i Zvezda je nešto dala Braunu. Svi oni koji su nakadno pametni ili bivši čelnici kluba koji su doveli Zvezdu na ivicu egzistencije, neka sednu u Upravni odbor i neka vode klub. Novosti
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Vučević: Zvezdaš sam od malena Nadam se da će moja karijera preko okeana potrajati dugo, ali sigurno da bi posle voleo da se desi taj moment da obučem Zvezdin dres, kaže NBA igrač  ORLANDA nema među najboljim ekipama NBA, ali Orlando ima jednog od najboljih mladih košarkaša - Nikolu Vučevića, i zvanično člana „najbolje petorke“ momaka koji su najviše napredovali. Visok letom, crnogorski centar je, uz sunarodnika i imenjaka Nikolu Pekovića, „opomenuo“ NBA ligu da južnoslovenski rasadnik košarke, do ne tako davno najveći u Evropi, i pored svih finansijskih poteškoća, zna da proizvede izdanak za najvrednije svetsko tržište.
- Zadovoljan sam ličnim igrama. Velika je satisfakcija biti među košarkašima koji su napredovali, ali iskreno bio bih sretniji da smo imali koju pobedu više i da smo napravili bar jedan korak u plej-ofu - kaže Vučević za „Novosti“, apostrofirajući da je košarka ipak timski sport, u kom najvrednije priznanje dodeljuje polovinom jula - šampionski prsten.
Prva naredna prlika je od novembra. Ipak, Nikolu, pre novog lova na šampionski prsten, očekuje drugi pokušaj sa reprezentacijom Crne Gore da se vine u evropsko sazvežđe. Za razliku od 2011, kada su kao debitanti stali već na prvoj prepreci, Crnogorci su sada u najužem krugu favorita, čak i za medalju. Glavni aduti ka ostvarenju istorijskog cilja su im upravo dva NBA centra, koja su stekla status zvezde u svojoj zemlji. - Daleko sam ja od zvezde. Treba još da radim i učim. Svestan sam da se mnogo očekuje od Nikole (Pekovića) i mene, odnosno od nacionalnog tima, koji je bez nas dvojice odigrao kvalifikacije na visokom nivou, pa samim tim podigao i prag očekivanja u Sloveniji. Ipak, nismo mi jedini koji ćemo biti na EP. Najvažnije je da se okupimo, da treniramo i da se spremimo za velika iskušenja, a teren će pokazati koliko smo dobri.
Predstojeći Evrobasket, biće zanimljiv što će se u grupi opet naći Crna Gora i Srbija, koje su i u kvalifikacijama odigrale prve dve zvanične međusobne utakmice, iz kojih se izrodio jedan novi rivalitet na evropskom košarkaškom nebu i koji nosi jedan poseban naboj.
- Možda to izgleda drugačije sa strane, van parketa, ali za nas, ili ako hoćete, konkretnije za mene, to je kao i svaka druga utakmica, trudimo se da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo. Mnogi od mojih saigrača iz nacionalnog tima igraju sa košarkašima iz Srbije, mnoge i ja lično poznajem. Biće zanimljiv meč, a bilo bi lepo da se opet vidimo 22. septembra u „Stožicama“, jer bi oba tima ispunila ciljeve. Naravno, primarni cilj za našu reprezentaciju je da napravimo korak više u odnosu na prošli šampionat, odnosno da se plasiramo u drugi krug, a onda je sve moguće.
Nekako, kada se pomenu Zvezda (ili Partizan) igračima sa ovih prostora, neizbežno je pitanje da li bi obukli dres jednog od dva velikana.
- Od malih nogu navijam za Zvezdu, a sa tim, uz san da se otisnete u NBA, ide i ona dečačka želja da zaigrate za klub koji volite. Nadam se da će moja karijera preko okeana potrajati dugo, ali sigurno da bi posle voleo da se desi taj moment da obučem Zvzedin dres - objašnjava Nikola, priznajući da nije gledao fajnal-for u Laktašima. - Nisam mogao. Mnogo se nerviram kada gledam, samo su mi javljali rezultat obe utakmice. Uh, lakše je igrati, nego gledati - zaključuje Vučević. RADONjIĆ TOKOM kratkog boravka u Budućnosti, dok je čekao da se završi lokaut u NBA, Nikola je igrao za prvi tim nastavljajući saradnju sa trenerom Dejanom Radonjićem, započetu u nacionalnim timu 2011. - Dejo je sjajan trener, vredan, radan. Zaslužio je poziv velikog kluba. Drago mi je što je došao u Zvezdu. ODMOR SA DEVOJKOM NIKOLA prve dane godišnjeg odmora provodi u Baru, rodnom gradu njegovog oca Bore Vučevića (jednog od članova legendarne Bosnine ekipe koja je prva unela Kup šampiona u SFRJ), koji je već više godina i njegov evropski dom. - Trebalo bi sa devojkom Nikoletom da odem na odmor nekoliko dana. Videćemo. Tokom sezone ni ne možete da prebrojite koliko puta ulazite i izlazite iz aviona, koliko ste časova leteli, tako da sam se malo uželeo da budem na zemlji - objašnjava Nikola, ne zaboravljajući da napomene veliku podršku porodice, ne samo otkad se otisnuo u NBA, već od prvih košarkaških koraka. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Košarkaški derbi na ratnoj nozi Partizan i Crvena zvezda se u sredu (21.00) u „Pioniru“ sastaju šesti put ove sezone. Odnosi večitih rivala uoči drugog duela u Superligi dostigli najnižu tačku  NEKAKO neprimetno, desetak dana posle finalnog jadranskog obračuna u Laktašima, prišunjao se šesti večiti derbi ove sezone, drugi u Superligi (sreda, 21.00).
Domaćin je Partizan, zasad neprikosnoveni lider domaćeg ringa, koji će posebnu priliku iskoristiti za proslavu šeste regionalne titule sa svojim navijačima.
U tom slavljeničkom rivalskom ambijentu košarkaši Crvene zvezde videće idealnu šansu da pokvare žurku, revanširaju se za poraz u svom prvom jadranskom finalu i, pre svega, pronađu samopouzdanje izgubljeno u poslednja dva susreta sa crno-belima. Timu sa Malog Kalemegdana pobeda je potrebna i za učvršćivanje nestabilne superligaške pozicije, rasklimane porazima od Mega Vizure i Metalca.
Incidenti u bizarnom dvodnevnom finalu Kupa Koraća u Kragujevcu, preteće tenzije u poslednjoj regionalnoj utakmici u kojoj su isključena oba trenera i prekid meča večitih rivala za juniorsku titulu zbog opšte tuče na terenu, upozoravaju na to da su odnosi Partizana i Zvezde slični ratnom stanju.
- Evidentno je da su odnosi beogradskih rivala dotakli najnižu tačku - saopštili su crveno-beli povodom jednog novinskog članka okačenog na zid svlačionice crno-belih. - Iako su iz našeg tabora u nekoliko navrata poslati signali za normalizaciju situacije, a tu pre svega mislimo na činjenicu da nismo tužili Partizan za neplaćeno obeštećenje za Miljenovića, u taboru crno-belih su na takve poteze dobre volje ostali nemi. Ovo je još jedan dokaz da u postupcima ljudi iz Partizana nema zdravog sportskog rivalstva, da njima rukovode neke drugačije emocije, koje proizvode nemile scene ne samo u Beogradu, već i u Laktašima, Čačku...
U Humskoj ne osećaju odgovornost za podizanje neprobojne ograde između komšija.
- Već duže vreme ne iznosimo stavove u medijima, a vidi se ko se stalno oglašava i napada - kaže sportski direktor Partizana Dragan Todorić, koji ističe da se crno-beli za ovaj derbi pripremaju kao za bilo koju utakmicu. - Osvajanjem jadranskog trofeja ostvarili smo glavni cilj u sezoni, što ne umanjuje našu želju da osvojimo i drugi na spektakularan način. Nadam se da ćemo u takvom ambijentu podići pehar šampiona Srbije.
Po već ustaljenoj praksi, ulaznice za derbi neće biti puštene u prodaju i važiće samo pretplatne karte crno-belih, koji su uoči prvog meča u Superligi odbili Zvezdinu ponudu da im stavi na raspolaganje 400 mesta. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
EL: Olimpijakos i Real u finalu Aktuelni šampion je na Fajnal-foru u Londonu ubedljivo pobedio CSKA sa 69:52, dok su Madriđani bili bolji od Barselone sa 74:67. Finale u nedelju u 21 čas  Košarkaši Olimpijakosa i Real Madrida igraće u nedelju u finalu Evrolige.
Aktuelni prvak Evrope Olimpijakos je u prvom polufinalnom meču pobedio moskovski CSKA sa 69:52 (24:17, 16:11, 13:8, 16:16), dok su Madriđani u "El Klasiku" bili bolji od Barselone sa 74:67 (11:18, 28:15, 9:18, 26:16) .
Olimpijakos je u potpunosti su nadigrali Moskovljane i zasluženo izborili priliku da se bore za novi trofej. CSKA je važio za favorita Evrolige, ali se ponovo namerio na izvanredni grčki tim, koji je odigrao majstorski celu utakmicu.
Olimpijakos je u prošlogodišnjem finalu elitnog takmičenja nokautirao "armejce" i osvojio trofej pogotkom Printezisa u poslednjoj sekundi. Taj poraz očigledno je ostavio ozbiljne posledice na košarkaše ruskog prvaka, koji nisu mogli da se prepoznaju.
Atinjani su večeras u londonskoj "O2 areni" odigrali fantastično i prosto "oduvali" favorizovanog rivala, tako da njihov trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Predvodili su ih nezadrživi Karl Hajns i Pero Antić, koji su ubacili po 13 poena, dok su Vasilis Spanulis i Stratos Perperoglu dodali po osam.
Izabranici Etorea Mesine promašivali su iz skoro svih pozicija, srljali iz greške u grešku, čime su olakšali posao nadahnutom protivniku. U sivilo tima iz Moskve utopili su se i srpski internacionalci Nenad Krstić, Miloš Teodosić, Vladimir Micov i Zoran Erceg, što je dodatno unazadilo igru "armejaca".
Nešto bolji u neprepoznatljivoj ekipi CSKA bili su Soni Vims, koji je ubacio 13, i Viktor Hrijapa sa 11 poena. Teodosić je ostao na razočaravajućih pet poena, Micov je ubacio tri, a Krstić i Erceg po dva, tako da nije bilo nikakvih sansi za eventualni preokret.
S druge strane, kompletan tim Olimpijakosa odigrao je zadivljujuće kvalitetno i sigurno, tako da trijumfu Atinjana nema nikakvog prigovora.
Real Madrid odlično odigrao drugu i četvrtu četvrtinu i to im je bilo dovoljno da se plasiraju u finale i napadnu trofej koji nisu osvojili još od 1996, kada ih je predvodio Željko Obradović. Čovek odluke bio je Felipe Rejes, koji je u poslednjoem periodu ubacio 11 od ukupno 17 poena.
Odličan jebio i Serhio Rodrigez sa 12 poena i 9 asistencija, Serhio Ljulj je postigao 13... U poraženom timu Marselinjo Uertas je upisao 19, a Ante Tomić poen manje, uz 12 skokova.
Finalna utakmica je u nedelju od 21 sat, a od 18 sati za treće mesto boriće se Barselona i CSKA Moskva. Novosti
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Novica Veličković sa 37 poena srušio Radnički!
U uzbudljivom meču Mega Vizura je drugi put u sezoni savladala Kragujevčane - 87:85 i gotovo sigurno obezbedila mesto u plej-ofu, odnosno ABA ligi
[thumb=http://novosti.rs/upload/thumbs/images/2013//05/sp-velickovic_620x0.jpg]http://novosti.rs/upload/thumbs/images/2013//05/sp-velickovic_620x0.jpg[/thumb]
Košarkaši Mega Vizure drugi put u Superligi su pobedili Radnički iz Kragujevca - 87:85 (22:15, 20:19, 24:26, 21:25). Ovim trijumfom MEga je gotovo sigurno obezbedila mesto u plej-ofu, odnosno Jadranskoj ligi u sezoni 2013-14.
Junak još jedne velike pobede ekipe trenera Dejana Milojevića biuo je Novica Veličković, koji je z 33 minuta na terenu postigao 37 poena 814.11 slobodna bacanja, 9-7 za dva, 7-4 za tri), uz 8 skokova i 2 asistencije! Ukupan indeks korisnosti nekadašnjeg reprezentativca bio je 44.
Dakle, Veličković se na velika vrata vraća ozbiljnoj košarci posle teške povrede i višemesečne pauze zbog operacije kolena, a pored njega odlični u domaćem timu bili su mladi Vasilije Micić sa 11 poena, 5 skokova i 8 asistencija i Boban Marjanović sa 11 poena i 8 skokova.
U timu trenera Miroslava Nikolića Stefan Sinovec je postigao 27 poena, uz 7 skokova, Teriko Vajt je dodao 19, Miloš Borisov 17 /7-5 za tr), a Uroš Nikolić 10 poena. Ćapin je imao 10 asistencija, ali i samo 4 poena.
Mega Vizura posle 10. kola ima osam pobeda i dva poraza i deli prvo mesto sa Partizanom, dok je Radničkom ovo već peti neuspeh.
U 20 časova sastaju se Konstantin i Crvena zvezda. U subotu je Partizan slavio protiv Vojvodine u novom Sadu sa 100:85, dok je Metalac bio ubedljiv u duelu sa Slobodom - 89:56.
TABELA: Partizan 8-2, Mega Vizura 8-2, Vojvodina 6-4, Crvena zvezda 6-3, Radnički 5-5, Metalac 3-7, Sloboda 2-8, Konstantin 1.8. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Real vodio sa 17 poena razlike, Olimpijakos odbranio titulu! Košarkaši iz Pireja su u finalu Evrolige pobedili Madriđane sa 100:88 i postali tek treći tim koji je odbranio titulu od kako je 1988. uveden Fajnal-for  Košarkaši Olimpijakosa su odbranili titulu šampiona Evrope! Crveno-beli su u finalu Fajnal-fora u Londonu pobedili Real Madrid sa i treći put u istoriji kluba postali šampioni Starog kontinenta. Prve dve krune, 1997. i 2012, Grcima je sa klupe doneo Dušan Ivković.
Kao i prošle godine u Istanbulu, Olimpijakos je na završni turnir doputovao kao autsajder, ali je uspeo da postane tek treći tim u istoriji koji je odbranio trofej od kako je 1988. uveden završni turnir. Pre njih to je pošlo za rukom samo Jugoplastici i Makabiju.
Madriđani su i dalje sa osam titula rekorderi, ali najvredniji pehar nisu osvojili još od 1995, kada ih je predvodio Željko Obradović. Tada su, u Saragosi, u finalu savladali upravo Olimpijakos.
Real je u prvoj četrvtini imao i 17 poena prednosti, ali su Grci polako "topili" prednost rivala, da bi u odlučujućem periodu imali i plus 12.
Vasilis Spanulis je sa 22 poena bio najefikasniji igrač utakmice, Ejsi Lo je ubacio 20 i bio najkorisniji košarkaš u finalnom duelu, Kostas Slukas je dodao 11, Pero Antić i Stratos Perperoglu po 10...
Kod Madriđana Rudi Fernandez je postigao 21, Serhio Rodrigez 17, Serhio Ljulj 14 poena...
Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Savanović o nastupu za Srbiju: Trenutno sam neupotrebljiv Zdravstveno stanje mi je očajno. Imam dosta problema sa leđima i konstantno primam injekcije da bih „izvukao” sezonu do kraja. Selektor Ivković je to shvatio i razumeo – kaže košarkaš Anadolu Efesa  Sa njim nikada nije bilo laži, prevare i foliranja. Uvek direktan, konkretan i korektan, prvotimac Anadolu Efesa i jedan od najiskusnijih članova nacionalnog tima Srbije Duško Savanović objašnjava kakva je situacija sa njegovim učešćem u reprezentativnoj akciji „Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji“.
Naime, njegovo ime našlo se na spisku igrača za koje grčki mediji tvrde da sigurno neće biti u sastavu Srbije na predtojećem takmičenju najboljih reprezentacija Starog kontinenta uz Zorana Ercega (CSKA), Stefana Markovića (Valensija) i Milana Mačvana (Galatasaraj).
Krilni centar tima iz Istanbula, specijalno za „Sport” objašnjava šta je u vesti koja je stigla iz Londona, a u Beogradu odjeknula kao napalm bomba - istina.
- Kada je selektor Dušan Ivković nedavno bio u Istanbulu, videli smo se i razgovarali. Izložio sam mu trenutni zdravstveni bilten, koji je daleko od dobrog. Objasnio sam mu da sam u očajnom stanju, da imam dosta problema sa leđima i da konstantno primam injekcije protiv bolova kako bih mogao da igram i izguram sezonu do kraja – priča Duško.
Jedan od nosilaca igre reprezentacije Srbije poslednjih godina, kaže da je Ivkoviću objasnio da u stručnom štabu nacionalne selekcije moraju da razmišljaju o opciji da on možda neće biti u stanju da se pojavi na pripremama i igra na EP u Sloveniji.
- Duda je to shvatio i razumeo... Uostalom, on je uvek bio za to da je zdravlje igrača na prvom mestu i brinuo je o nama. Sigurno da ćemo da se čujemo i budemo u kontaktu i narednih nedelja, pa ćemo da vidimo kako će da se razvija situacija... Uvek sam se odazivao pozivima u reprezentaciju, što ću i dalje da činim, ako mi telo i zdravlje dozvole. Šta da se radi, nisam više ni mlad... – uz osmeh završava Savanović. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
VIDEO: Sjajan doček za košarkaše Olimpijakosa Igrači i stručni štab Olimpijakosa dočekani su kao heroji, nakon što su u spektakularnoj utakmici zadivili sve ljubitelje košarke i pobedili Real Madrid sa 100:88  Više hiljada navijača dočekalo je večeras u Atini košarkaše Olimpijakosa, koji su sinoć u Londonu odbranili titulu kontinentalnog prvaka savladavši u finalu završnog turnira Evrolige ekipu madridskog Reala (100:88).
Igrači i stručni štab Olimpijakosa dočekani su kao heroji, nakon što su u spektakularnoj utakmici zadivili sve ljubitelje košarke i izborili veličanstvenu pobedu nad favorizovanim protivnikom.
Već na atinskom aerodromu mnogobrojne pristalice crveno-belih okupile su se da pozdrave svoje ljubimce, a potom su na motociklima i u automobilima pratili autobus sa ekipom do Dvorane mira i prijateljstva, gde je organizovano veliko slavlje.
Olimpijakos je u Londonu osvojio treću titulu prvaka Evrope, a postao je prvi tim posle Makabija 2005. godine koji je odbranio trofej.
Crveno-beli iz Pireja prethodno su trijumfovali 1997. i 2012. pod vodhstvom srpskog stručnjaka Dušana Ivkovića. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Pau Gasol propušta EP u Sloveniji! Prioritet mi je da se oporavim i budem spreman za sledeću sezonu, kao i za naredni izazov sa nacionalnim timom, SP u Španiji 2014. godine – kaže iskusni centar Jedan od najboljih španskih košarkaša Pau Gasol objavio je da neće igrati na predstojećem šampionatu Evrope u Sloveniji.
- Posle procene perioda rehabilitacije, kojoj sam već podvrgnut, i u konsultaciji sa medicinskim timom od poverenja, sa žaljenjem potvrđujem da neću igrati na EP u Sloveniji, iako sam imao želju – rekao je stariji od braće Gasol.
As LA Lejkersa rekao je i da želi da bude maksimalno spreman za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Španiji, za koje se predpostavlja da će biti poslednje veliko takmičenje šampionske španske generacije.
- Prioritet mi je da se oporavim i budem spreman za sledeću sezonu, kao i za naredni izazov sa nacionalnim timom, SP u Španiji 2014. godine. Želim najbolje reprezentaciji na prvenstvu u Sloveniji – istakao je Pau Gasol. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Radnički preko Zvezde do Jadrana Košarkaši kragujevačkog kluba u sredu (18.00) u dvorani ”Jezero” dočekuju crveno-bele u najvažnijoj utakmici sezone. Nikolić: Još nije vreme za matematiku  ŠESTI duel Radničkog i Crvene zvezde, ako izuzmemo polufinalni na završnom turniru ABA lige, biće najznačajniji u dosadašnjem toku sezone.
Posebno za Kragujevčane, koji će u sredu u hali "Jezero" (18.00) pokušati da uskoče verovatno u poslednji vagon jadranskog voza. S druge strane, pobeda Beograđanima garantuje plasman u plej-of.
Poslednja dva meča završena su srećnim trijumfima crveno-belih, ili nesrećnim porazima crvenih. U prvoj superligaškoj utakmici Zvezda je slavila sa 82:81, u Laktašima sa 79:78, čime je međusobni skor uvećala na 4:1.
- Zvezda je naš dužnik posle ta dva dramatična poraza - kaže centar Radničkog Uroš Nikolić. - Imamo model za uspeh, trebalo bi da primenimo ono što smo prikazali protiv Partizana: ogromnu želju, borbenost, motivaciju. To je osnov za pobedu. Sve ostalo, poput taktike, samo je nadgradnja.
Crveno-beli su svesni da pet poraza Kragujevčana u Superligi ne daju realnu "krvnu sliku" današnjeg rivala.
- To nas svakako neće zavarati - tvrdi Demarkus Nelson, plejmejker Zvezde, za koju ponovo neće igrati povređeni Aleksandar Cvetković. - Činjenica je da su zabeležili nekoliko neočekivanih poraza, ali to je tim sastavljen od izvanrednih igrača. Ukoliko želimo da pobedimo, moraćemo da pružimo 100 odsto mogućnosti. Neophodno je da budemo agresivni u odbrani, jer imaju sjajne šutere, naročito za tri poena. Nadam se da ćemo u Kragujevcu ponovo imati podršku naših navijača, kao što je to bilo u Kupu Koraća.
Jednačina igrača Radničkog za plasman među četiri najbolja tima je jednostavna: poraz ih gura u ambis, jer bi u slučaju pobede Vojvodine u Nišu konkurent bio na korak do Jadrana.
- Imamo četiri kola do kraja i znamo šta je cilj, ali još nije vreme da se bavimo matematikom - smatra Nikolić. - Razmišljamo samo o Zvezdi, daćemo sve od sebe da pobedom otvorimo seriju uspeha koji vode u plej-of i Jadransku ligu. U poslednje tri utakmice pred Kragujevčanima pobedili smo Partizan, Konstantin i Metalac. Rešeni smo da Zvezdu pridodamo tom nizu.
SUPERLIGA, 11. KOLO Mega vizura - Metalac 18.00 Radnički - C. Zvezda 18.00 Partizan - Sloboda 19.30 Konstantin - Vojvodina 20.00
1. PARTIZAN 8 2 18 2. MEGA VIZURA 8 2 18 3. C. ZVEZDA 7 3 17 4. VOJVODINA 6 4 16 5. RADNIČKI 5 5 15 6. METALAC 3 7 13 7. SLOBODA 2 8 12 8. KONSTANTIN 1 9 11 Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|