|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 22 Dec 2012, 22:57 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Serena: Karolina nije rasista Serena Vilijams izjavila je da Karolina Voznijacki nije rasista i da Dankinja nije imala loše namere kada je nedavno imitirala Serenu u Brazilu. Voznijacki je grudnjak i šorc napunila peškirima aludirajući na ’atribute’ Vilijamsove, a potom je optužena za rasizam. „Poznajem Karo, smatram je prijateljicom i mislim da nema ništa rasističko u njenom postupku“, izjavila je Serena, koja kaže da nije ni videla video-klip.
„Rodik i Đoković stalno rade imitacije i sada je odjednom rasistički kada je Karo to učinila?“, rekla je mlađa Vilijamsova i na kraju ipak posavetovala Dankinju da bude opreznija u budućnosti.
„Ako se ljudi osećaju loše i misle da je njen postupak nekorektan, možda bi sledeći put trebalo nešto drugo da uradi“. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 23 Dec 2012, 10:56 |
|

rang

|
Klajsters: Serena će osvojiti AO Na pitanje novinara šta misli ko bi mogao da pobedi na turniru u Melburnu, Kim je rekla: Serena, ona je teniserka koja u poslednje vreme igra na vrhunskom nivou i ima kontinuitet Bivša prva teniserka sveta Belgijanka Kim Klajsters izjavila je da će Amerikanka Serena Vilijams osvojiti Australijan Open.
Vilijams je prošle sezone trijumfovala na Vimbldonu, US openu i Oilmpijskim igrama u Londonu, a proglašena je za najbolju igračicu u 2012. godini po izboru Udruženja profesionalnih teniserki (WTA).
Na pitanje novinara šta misli ko bi mogao da pobedi na turniru u Melburnu, Klajsters je rekla:
- Serena, ona je teniserka koja u poslednje vreme igra na vrhunskom nivou i ima kontinuitet.
Klajsters se tokom karijere dva puta vraćala iz penzije i iza sebe ima četiri titule na turnirima gren slem kategorije.
Otvoreno prvenstvo Australije počinje 14. januara, a titulu brane Novak Đoković i Viktorija Azarenka. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 23 Dec 2012, 11:00 |
|

rang

|
Vemić zadovoljan saradnjom sa Novakom: Zbunili smo protivnike! Tražili su način da mu otežaju, ali i mi smo pronalazili odgovor da ta njihova nastojanja osujetimo. Drago mi je da je, pre svega, Novak odoleo napadima – kaže jedan od Đokovićevih trenera  DESNA ruka Marjana Vajde i važan šraf u pobedničkoj mašineriji Novaka Đokovića je i Dušan Vemić, dugogodišnji Dejvis kup reprezentativac i svojevremeno jedan od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima.
Zbog objektivnih okolnosti nije uspeo u teniskoj karijeri da iskaže sav potencijal, ali je zato kao trener dobio šansu da radi sa najboljim na svetu.
- Novakova sjajna osobina je da je maksimalno posvećen radu s timom i da svaka jedinka u toj mašini ima svoje mesto u slagalici. Naravno, on je najveći deo svega toga, a mi smo tu da mu pomognemo. A on u svakom trenutku pokazuje privrženost "svojim" ljudima - kaže Dušan.
Đoković je drugu godinu zaredom završio na prvom mestu.
- Ova godina je ponovo pokazala koliko je Novak stabilan i potpuno posvećen tenisu. Naravno da je zasluženo ponovo na "svom" mestu - broja jedan. Poslednji turnir sezone odigrao je skoro bez greške i to mnogo znači za samopouzdanje u 2013.
Dosta toga Novaka izdvaja od drugih, tvrdi Vemić.
- Nole ima osobinu da upija svaku informaciju i odabira ono optimalno što je njemu potrebno. Oko njega nema mnogo ljudi, ali im on bezgranično veruje. Ima mnogo obaveza prema sponzorima, što nije nimalo lako. Napravio je izuzetan podvig odbranom titule najboljeg tenisera sveta, a da pritom ne odigra mnogo turnira, da ostane zdrav i psihički jak. I, na kraju, da sebi da dve i po nedelje odmora.
Mnogi su želeli da ga skinu s trona, ali to nisu uspeli.
- Tražili su način da mu otežaju, ali i mi smo pronalazili odgovor da ta njihova nastojanja osujetimo. Drago mi je da je, pre svega, Novak odoleo napadima, a to je i nama satisfakcija da smo dobro radili. Mislim da smo rivale doveli do toga da ne znaju kako da se suprotstave Novaku i njegovoj igri. A Đoković je još više napredovao - zaključuje Vemić. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Dec 2012, 00:55 |
|

rang

|
Argentina bez Del Potra na Nemačku Argentinski teniser Huan Martin del Potro neće igrati u prvom kolu Dejvis kupa, u kome njegov tim od 1. do 3. februara gostuje Nemačkoj. Selektor Martin Haite rekao je da se Del Potro nije javio na poziv koji je upućen svim igračima, ali da je 10 dana posle određenog roka poslao telefonsku poruku saveznom kapitenu da neće biti dostupan. "Nismo pokvarili odnose sa Del Potrom, vrata reprezentacije su mu uvek otvorena", rekao je Haite
Delpo je sedmi igrač sveta, i bez njega Argentina će imati problema da ponovi uspeh iz sezone 2012, kada je ispala u polufinalu od Češke.
Argentina je do sada šest puta pobeđivala Nemačku u duelima Dejvis kupa, a dva puta je izgubila. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Dec 2012, 10:20 |
|

rang

|
Laslo Đere: Do trofeja iz magacina Mladi teniser iz Sente osvojio omladinski turnir “Oranž boul”. Pred finalni meč podršku mu dao i deveti na ATP listi i drugi reket Srbije Janko Tipsarević  TROFEJ prestižnog teniskog turnira “Oranž boul” u Majamiju, najznačajnije smotre tenisera do 18 godina, prvi put je stigao u Srbiju. U rodnu Sentu doneo ga je mladi Laslo Đere (17), savladavši u finalu Šveđanina Eliasa Imera.
Utisci mladog i nasmejanog člana Sente još se nisu slegli. Svetska javnost ga već poredi sa Novakom Đokovićem i najavljuje da uskoro može postati broj jedan u seniorskoj konkurenciji.
Nole mu je i idol, ali krila pred finale skromnom mladiću dao je neočekivani poziv devetog tenisera sveta Janka Tipsarevića.
- Mojoj sreći i uzbuđenju nije bilo kraja kada sam čuo Tipsarevićev glas iz Dubaija - priča u dahu Laslo.
- Pričali smo desetak minuta. Janko me je savetovao kako da se držim u igri, da ne pokleknem u momentu kad mi je trofej bio nadohvat ruke. Njegov poziv mi je dao vetar u leđa i tokom igranja finalnog meča njegove reči su mi bile u glavi.
PRIPREME ZA MELBURN LASLO Đere uskoro počinje pripreme za Australija open u Melburnu početkom februara. - Za Australija open pripremaću se u Novom Sadu, a kako će biti ne znam, daću sve od sebe iz meča u meč pa dokle stignem - dodaje mladi Senćanin. - Moram da rešim i finansijske probleme, a nadam se da ću uskoro pronaći sponzora koji će stati iza mene. Laslov put do najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri i osvajanja 10 ATP poena nije bio nimalo lak. Beli sport trenira od pete godine često u jako lošim uslovima.
Poput Noleta i Ane koji su trenirali u praznom bazenu, Laslo u zimskom periodu vežba u magacinskoj hali bez grejanja u Senti. Društvo mu pravi godinu dana mlađa sestra Judit, takođe uspešna i talentovana mlada teniserka. Mladića je nedavno potresla i lična tragedija, smrt majke Hajnalke.
- Pored ogromnog bola koji osećamo, Laslovi uspesi nam svima daju novu snagu, a sport mu je pomogao da prebrodi najteže trenutke - kaže ponosni otac Čaba. - Lagao bih kada bih rekao da nije teško odgajati uspešnog sportistu, ne samo finansijski, već i vremenski, zahteva mnogo odricanja i posvećenosti. Zbog toga je uspeh i veći, kada se uzme u obzir kako se teško do njega došlo.
Trijumfom u Majamiju i osvajanjem činije sa pomorandžama, koja je san svih mladih tenisera, juniorski reprezentativac stigao je do sedmog mesta na ITF listi. Čini se preko noći, poraslo i interesovanje javnosti ali i sponzora za njega. Slede mu pripreme za gren slem turnir Australija open i učešće na fjučersima. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Dec 2012, 10:24 |
|

rang

|
Lendl: Mari je previše fin Trener Endija Marija Ivan Lendl rekao je da bi Škot morao da očvrsne ukoliko želi da dominira na ATP turu.  Saradnja Čeha i Škota počela je u 2012. i dovela je Marija do osvajanja prvog Gren slema u karijeri.
„Mislim da je Endi ponekad previše fin i to bi trebao da promeni“, rekao je Lendl koji nikada nije bio poznat kao džentlmen u tenisu.
Legendarni češki teniser dodao je i da bi Mari morao da postane čvršći kako bi bio iznad svih, a da je ključ za to agresivna strategija na treningu.
„Da bi bio još bolji, Endi mora da bude fizički besprekorno spreman, mora da bude brz i nepovređen, a povrh svega mora da igra puno tenisa u određenim situacijama“, rekao je 52-godišnji Čeh koji je sa Marijem počeo da radi početkom 2012.
„Otišao sam kod Džeza Grina (Marijev kondicioni trener) u Australiji u januaru i rekao gde vidim njegove slabosti. Džez mi je pokazao neke nove vežbe i do Vimbldona se Mari popravio.“
Škot iza sebe ima ubedljivo najbolju sezonu u karijeri u kojoj je osvojio prvi Gren slem (US open), a osvojio je i zlato na Olimpijskim igrama. On će novu sezonu početi u Brizbejnu gde brani titulu. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Dec 2012, 22:34 |
|

rang

|
TSS: Nagrade za Anu, Novaka i B92 Ana Ivanović i Novak Đoković proglašeni su za najbolje u 2012. godini, u izboru Teniskog saveza Srbije (TSS).  Na svečanosti u hotelu Hajat za najboljeg trenera proglašen je selektor ženske FED kup selekcije Dejan Vraneš, Crvena zvezda je najbolji klub, a Nemanja Radić najbolji sudija.
Predsednik TSS Vuk Jeremić rekao je da je godina na izmaku bila sjajna za srpski tenis i da je taj sport postao "najjače oružje za afirmaciju naše zemlje u svetu".
"Ovo je posebno veče za srpski tenis, ali i za mene, jer sam po prvi put ovde u ulozi predsednika saveza. Prethodna godina bila je sjajna, kako za naš tenis, tako za afirmaciju naše zemlje. Srbija je na čelu Ujedinjenih nacija, što je čini izuzetno vidljivom u svetu, ali zahvaljujući uspesima tenisera ona je još vidljivija. Treba da budemo ponosni na rezultate, imamo najboljeg na svetu, sjajne tenisere i teniserke, nadam se uskoro i neke nove šampione", rekao je Jeremić, podsetivši na vredan jubilej - 90 godina od osnivanja saveza.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da se tenis nalazi na pijedestalu srpskog sporta, i to potpuno zasluženo, zahvaljujući svojim rezultatima.
"Kada sam započinjala šahovsku karijeru, upoznala sam Moniku Seleš, koja je tada počinjala svoju veliku karijeru. Čak sam i igrala s njom. U tenisu i u šahu uvek je najvažnije pronaći protivnika po meri. Kasnije sam u Beogradu posmatrala mečeve tenisera i teniserki, tada nije bilo mnogo ljudi na tribinama, ali sad su se stvari promenile, tenis je zasluženo na pijedestalu srpskog spoprta. Nadam se da će u budućnosti beležiti još bolje rezultate", rekla je Marićeva.
Nagrada "Ponos nacije" za najveće dostignuće na polju sportskih rezultata u istoriji TSS dodeljena je Moniki Seleš, Slobodanu Živojinoviću, Nenadu Zimonjiću, Jeleni Janković, Ani Ivanović i Novaku Đokoviću, teniserima koji su u karijeri bili prvi na ATP ili WTA listi u singlu ili dublu.
Radmilu Armenuliću, Jeleni Genčić i Nikoli Špearu dodeljena je nagrada za životno delo.
Najbolji juniori su Nina Stojanović i Laslo Đere, u konkurenciji do 18, odnosno Ivana Jorović i Petar Čonkić među 16-godišnjacima.
U konkurenciji do 14 godina najbolji su Nikolina Jović i Momir Kecmanović, dok su Jovana Vuković i Bodin Žarković najbolji među 12-godišnjacima.
Među nagrađenima našao se i novinar televizije B92 Milan Bošković, koji je najbolji komentator teniskih mečeva. Nagradu je dobio i novinar ‘Sportskog žurnala’ Vojin Veličković.
Nagrada za sveukupan doprinos na sportskom polju, za pojedince i organizacije koje su svojim radom i delovanjem pomogli da TSS bude na vrhu piramide najuspešnijih Saveza u Srbiji dodeljena je: Teniskim klubovima Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Spartak Subotica, Radnički Niš i Palić, Ministarstvu omladine i sporta, Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, RTS, Telekomu Srbije, Gemaksu, Srbija openu, Dejvis kup ekipi, FED kup ekipi, NIS Gaspromu, Kombank Areni, Imleku, Aleksandru Popoviću, koji je najstariji živi Dejvis kup igrač, Ivku Plećeviću, Janku Tipsareviću, Dušanu Vemiću, Viktoru Troickom, Borisu Pašanskom, Nebojši Djordjeviću, Maji Djukić, Dragani Zarić, Tatjani Ječmenici, Katarini Mišić, Ani Timotić, Aleksandri Krunić i Bojani Jovanovski. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Dec 2012, 22:44 |
|

rang

|
Janko preko Endija i Rafe do Novaka Deveti teniser sveta Janko Tipsarević igraće na otvaranju egzibicionog turnira u Abu Dabiju protiv Britanca Endija Marija.  Turnir u Abu Dabiju otvoriće novu sezonu u tenisu, a na terenu će se naći pet od šest najboljih tenisera sveta, uključujući i najboljeg Novaka Đokovića.
"Radujem se duelu sa Marijem, imam dobar skor sa njim. Novak je osvojio Mubadala turnir prošle godine i rekao mi kako mu je bilo fantastično u Abu Dabiju. Rekao mi je da je to odlična priprema za Australijen open", rekao je Tipsarević.
Tipsarević je u poslednje dve godine doživeo vrhunac karijere, osvojio je turnire uŠtutgartu Kuala Lumputu i Moskvi, bio u deset najboljih na svetu u poslednjih 12 meseci, te stigao do završnog turnira u Londonu.
Njegov skor sa Marijem sugeriše da će duel biti izjednačen, s obzirom da je tri boda savladao Britanca u osam mečeva. Janko se nada da će iznenaditi Marija i igrati finale sa Novakom Đokovićem.
“Finale protiv Novaka bi bilo sjajno, ali idemo meč po meč. Endi je imao super godinu, u sjajnoj je formi. Tu je i Rafael Nadal, jeste dugo pauzirao zbog povrede leđa, ali će biti veoma motivisan da se vrati pobedom. Zbog toga neću razmišljati o finalu dok ne dođem do njega. Uživaću u upoznavalju Abu Dabija i pobrinuti se da publika ima šta da vidi, najuzbudljiviji tenis”, rekao je Tipsarević.
Bolji iz duela Tipsarevića i Marija igraće drugog dana turnira protiv Rafaela Nadala, dok će Novak Đoković čekati pobednika duela prošlogodišnjeg finaliste turnira Davida Ferera i Čeha Tomaša Berdiha. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 25 Dec 2012, 10:53 |
|

rang

|
Belgijanci pred Dejvis kup: Šljaka je naša prednost protiv Srbije Niko nam ne daje prevelike šanse protiv Srbije, ali mi imamo svoju računicu. Znamo da više vole tvrdu podlogu – kaže prvi reket Belgije Gofan  VIŠE od mesec dana ostalo je do duela između Belgije i Srbije u prvom kolu Dejvis kupa, ali domaćini su uveliko počeli pripreme za duel sa šampionima iz 2010.
U odsustvu selektora Johana van Erka, treninge nacionalnog tima trenutno vodi trener Ananda Vanden Doren, a reket u ruke su uzeli David Gofan (46. na listi), Olivije Rohus (ATP 90) i Stiv Darsis (ATP 93).
Zajedničkim snagama pripremaju taktiku kojom bi mogli da iznenade favorizovane "orlove". Na terenu provode po nekoliko sati, a posle kondicionih, ovih dana odrađuju i teniski deo priprema.
- Ekipi će se za duel sa Srbima priključiti još Ruben Bemelmans, dok su na spisku rezervi Maksim Autom i Janik Mertens, kao igrači van top 100. Ne treba očekivati promene u sastavu, jer je ovo najbolje što imamo - rekao je Doren za belgijske medije, posle jednog od treninga u Šarlroi, gradu domaćinu meča prvog kola svetske grupe.
Najveći pritisak domaćina biće na njihovom prvom reketu, Gofanu.
- Niko nam ne daje prevelike šanse protiv Srbije, ali mi imamo svoju računicu. Napašćemo ih prvog dana u singlu, i tu vidimo šansu. Pritom, izabrali smo šljaku, kako bismo ih izbacili iz ravnoteže. Znamo da više vole tvrdu podlogu - priča Gofan.
Domaćini su najavili da će crvena zemlja biti veoma spora, što bi zasmetalo našim igračima koji stižu pravo sa završnice Australijan opena.
- Voleli bismo da Novak Đoković nije prijavio učešće u reprezentaciji, ali šta je tu je. Neće nam biti lako protiv najboljeg na svetu. Nije on za džabe broj jedan - upozoravaju Belgijanci.
Meč je na programu od 1. do 3. februara u Belgiji, a finale Australijan opena je 27. januara. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 25 Dec 2012, 11:07 |
|

rang

|
Nadal: Nisam zaboravio da igram Iako nije igrao od Vimbldona, španski teniser Rafael Nadal smatra da će brzo uhvatiti priključak sa Đokovićem, Federerom i Marijem. “Nisam zaboravio kako se igra. Već sam ukupno dve godine proveo van terena, a odigrao sam više od 600 ATP mečeva. Osećam se dobro, osvojio sam Rolan Garos i te emocije još su u meni”, rekao je Nadal pred egzibiciju u Abu Dabiju.
“Turnir u UAE je test, moj cilj nije taj turnir, ali ni Doha ni Australijan open. Moj cilj jeste da ponovo budem spreman i da povratim osećaj. Koleno je jedino do čega mi je stalo. Neću pridavati mnogo značaja onome što će se dogoditi u narednih mesec-dva. Želim da Indijan Vels i Majami, a potom i sezonu na šljaci, dočekam u dobrom stanju”, dodao je osvajač 11 Grend slem titula.
Nadal kaže da je svestan da mu koleno neće biti u najboljem stanju u Abu Dabiju i dodaje:
“Ipak, osećam se bolje, doktori kažu da je u redu i to su dobre vesti. Sve što se dogodilo prihvatio sam normalno, kao deo svoje karijere. To je još jedan izazov”. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|