|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 19 Dec 2012, 17:40 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
"Bojkotujte ATP a ne Gren slemove" Nekadašnji Top 10 teniser Vejn Fereira izjavio je da bi igrači trebali da bojkotuju ATP turnire, a ne Gren slemove.  Mnogi najbolji teniseri nisu zadovoljni nagradnim fondovima, odnosno raspodelom novca na ATP turu.
„Nemojte bojkotovati Gren slemove. Morate bojkotovati ATP jer nagradni fondovi nisu godinama rasli, a na Gren slemovima se povećavaju svake godine“, rekao je Fereira.
„Kada sam ja prestao da igram, osvajač Gren slema je dobijao između 800.000 i 900.000 dolara, a sada dobija dva miliona. Prvo kolo se plaćalo 10.000 fdolara, a sada 30.000. A iznosi na turnirima serija 250, 500 i 1000 su praktično isti“, rekao je Fereira.
Fereira je inače nastupio na 56 Gren slemova zaredom i po tome je rekorder. On međutim ne bi imao ništa protiv da mu taj rekord obori Rodžer Federer koji je nastupio na 52 Gren slema uzastopno.
„Nikako ne bih mogao da navijam protiv Federera kako bi moj rekord ostao na snazi. Federer će me sigurno prestići, on će igrati još najmanje četiri godine. Volim Federera i želim da on obori moj rekord.“ B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 19 Dec 2012, 20:29 |
|

rang

|
Nadal: Ne mogu da dočekam povratak Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da jedva čeka da ponovo zaigra posle polugodišnje pauze. Nadal nije igrao od poraza u drugom kolu Vimbldona od Lukaša Rosola, a na teren se vraća na egzibiciji u Abu Dabiju (27-29. decembra).
“Posle dugog perioda van takmičenja, posle svih ovih meseci rehabilitacije i sada jakog treninga, veoma sam uzbuđen što se bliži trenutak mog povratka na teren”, rekao je Nadal.
“Svaki put kada igram, dajem maksimum i želim da pobedim, a tako će biti i u Abu Dabiju. Naravno. povratak posle povrede biće težak, ali egzibicija u Abu Dabiju savršen je test za moju igru i fizičku pripremljenost. Ne mogu da dočekam da se pojavim na igralištu”, dodao je Španac.
Nadal je zaključio rekavši da mu nedostaju tenis i navijači i da zna da će biti toplo dočekan u Abu Dabiju. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 19 Dec 2012, 20:35 |
|

rang

|
Enkvist: Đoković osvaja Melburn Nekadašnji četvrti teniser Tomas Enkvist smatra da je Novak Đoković najveći favorit za osvajanje Australijan opena. Đoković je već tri puta slavio na Australijan openu – 2008, 2011. i 2012. godine.
“Ukoliko moram da biram, moj favorit za titulu u Melburnu je Đoković. Bilo bi lepo da neko izvan Top 4 osvoji trofej, nije da imam nešto protiv njih, ali jako ih je teško pobediti. Mislim da Tomaš Berdih može da bude prvi igrač van Top 4 koji će da osvoji GS trofej, možda već u Australiji”, rekao je Šveđanin,
Enkvistov zemljak Robin Soderling nije igrao još od jula prošle godine i pitanje je kada će se vratiti na teren.
“Molimo se svakog dana da se Soderling vrati uskoro na teren. Nema više mononukleozu, ali još se brzo umara i ima poteškoće kada se pojavi na terenu. Na pravom je putu, ali teško je predvideti kada će se vratiti, to ni on ne zna”, dodao je Enkvist, finalista u Melburnu 1999. godine. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 20 Dec 2012, 10:35 |
|

rang

|
Đoković i Nadal u julu na Bernabeu Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće odgođeni egzibicioni meč na stadionu Real Madrida, Sanjtago Bernabeu u julu 2013. godine. Povreda Rafaela Nadala sprečila je ovogodišnji spektakl na stadionu Reala koji je trebalo da bude odigran 14. jula.
Španski teniser morao je da otkaže duel zbog hroničnih bolova u kolenu, zbog čega je ujedno i otkazao ostatak sezone ove godine.
Organizacija Real Madrida i Nadal već rade na detaljima humanitarnog meča, koji bi trebalo da postavi novi rekord gledanosti, postavljen od strane teniserki Kim Klajsters i Serene Vilijams. Njih dve su 8. juna 2010. godine odigrale svoj meč na fudbalskom stadionu u Briselu pred 35.681 gledalaca.
Nadal je potvrdio da će sevratiti na teren na egzibicionom turniru u Abu Dabiju 27. decembra, a u međuvremenu je odlučio da postane donator organa. Novak Đoković će braniti titulu na Australijen openu u januaru, a legendarni Tomas Enkvist smatra da će Srbin ponovo trijumfovati u Melburnu. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 20 Dec 2012, 17:00 |
|

rang

|
Pobednicima AO 2.43 miliona Organizatori otvorenog prevenstva Australije povećali su novčane nagrade za učesnike turnira, i za pobednike sledeće godine obezbedili po 2.43 miliona dolara. Teniski savez Australije odlučio je da im ispuni zahteve tenisera, kako bi bio sprečen eventualni bojkot jednog od četiri Gren slema, koji počinje u januaru 2013.
Teniseri koji uđu u prvo kolo dobiće 27.600 dolara, što je 32,7 odsto više od prošlogodišnjih nagrada, a za one koje stignu do drugog kola, predviđena je povišica od 36,6 odsto, tj. po 45.500 dolara.
Plasirani u treće kolo zaradiće 30 odsto više nego prošle godine odnosno po 71.000 dolara. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 20 Dec 2012, 22:52 |
|

rang

|
Aranča Sančes napustila tim Španije Aranča Sančez-Vikario podnela je ostavku na mesto selektora FED kup reprezentacije Španije zbog eskalacije sukoba između Federacije i igračica nacionalnog tima. Grupa igračica u kojoj su Karla Suares Navaro, Silvija Soler Espinosa, Lurdes Dominges Lino i Laura Pous Tio, okončale su saradnju sa Španskom teniskom federacijom i izjavile da njen predsednik Hose Luis Eskanela nije uspeo da ispuni svoja obećanja. Prošle nedelje one su izrazile duboko razočaranje, a sada je i Sančes-Vikario stala na njihovu stranu.
„Iako ne mogu da budem na svakom sastanku igračica i Federacije, ne mogu da ih ignorišem i ostanem po strani“, izjavila je nekada najbolja teniserka sveta, „Nadam će da će ovo navesti Špansku tenisku federaciju da napravi radikalne promene u svom pristupu ženskom tenisu“.
Španija je izgubila dva meča FED kupa dok je reprezentaciju vodila Sančes- Vikario, a sada mora da pronađe zamenu za nju pre narednog meča, koji igra sa Ukrajinom u februaru, u okviru druge Svetske grupe. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 21 Dec 2012, 10:16 |
|

rang

|
TSS raspisao konkurs za izbor saveznih kapitena Kandidati moraju da imaju iskustvo od najmanje pet godina kao igrači ili treneri na ATP ili VTA turu, ili kao selektori reprezentacije TENISKI savez Srbije raspisao je konkurs za izbor saveznih kapitena Dejvis i Fed kup reprezentacije Srbije.
Kandidati moraju da imaju iskustvo od najmanje pet godina kao igrači ili treneri na ATP ili VTA turu, ili kao selektori reprezentacije.
Potrebno je da se podnese i plan rada u četvorogodišnjem periodu, koji mora da obuhvata i plan rada sa igračima iz A junior tima.
Konkurs traje do drugog januara 2013. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 22 Dec 2012, 10:23 |
|

rang

|
Nadal: Koleno je ok, ali nije savršeno Cilj mi je da se što bolje pripremim za turnire u Indijan Velsu i Majamiju, kako bih bio savršen za Montekarlo - rekao je nekadašnji najbolji teniser planete Španski teniser Rafael Nadal koji će se uskoro vratiti na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede izjavio je da mu je najvažniji cilj da se dobro pripremi za Indijan Vels i Majami.
- Cilj mi je da se što bolje pripremim za turnire u Indijan Velsu i Majamiju, kako bih bio savršen za Montekarlo - rekao je Nadal za emisiju "Taj brejk" španskog TV Kanala plus.
Nadal nije precizirao da li to znači da mu je Australijen Open u drugom planu.
Treći teniser sveta je istakao je da mu je koleno u ovom trenutku "u dobrom stanju, ali ne i u savršenom".
Nadal će učestvovati na egzibicionom meču u Abu Dabiju od 27. do 29. decembra. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 22 Dec 2012, 10:32 |
|

rang

|
Vraneš: Ostajem selektor Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da ostaje na toj funkcija, uprkos spekulacijama da će napustiti tim. FED kup tim Srbije proglašen je za najbolji ženski tim u 2012. godine od strane Olimpijskog komiteta Srbije, a Vraneš je primio to priznanje na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.
„Za tu vest sam čuo iz medija, nemam šta da komentarišem. Nisam ni pomišljao na odlazak, niti mi je iko iz Saveza govorio o tome“, rekao je Vraneš.
Vraneš je, takođe, istakao da veruje u budućnost tima, iako su Ana Ivanović i Jelena Janković najavile povlačenje iz reprezentacije.
„Ovo nije kraj FED kup reprezentacije Srbije. Čeka nas budućnost u kojoj želimo da ispunimo svoje ambicije. Devojkama hvala za sve što su uradile, ali mislim da možemo da nastavimo sa uspesima ako nas zdravlje posluži“, naglasio je Vraneš. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 22 Dec 2012, 22:46 |
|

rang

|
Zvonarjova ne igra u Melburnu Ruska teniserka Vera Zvonarjova propustiće zbog povrede prvi Gren slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, početkom sledeće godine. "Neću biti u stanju da idem u Australiju na početku sezone. Moje telo se nije 100 odsto oporavilo i želim da počnem da igram onog trenutka kada budem znala da ću moći da izdržim do kraja godine", napisala je Zvonarjova na svom Fejsbuk profilu.
Bivša druga teniserka sveta pala je ove godine na 96. mesto, a naOtvorenom prvenstvu Francuske, kao i na Vimbldonu, eliminisana je već u trećem kolu.
Ova 28-godišnja Moskovljanka 2010. je dva puta igrala finala gren slema, Vimbldona i Ju-Es Opena, ali je izgubila od Kim Klejsters i Serene Vilijams.
Otvoreno prvenstvo Australije igraće se od 14. do 27. januara. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|