|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 10:08 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Srbija sa Novakom i Jankom u 2013. Dejvis kup tim sa Đokoviće, Tipsarevićem, Troickim i Zimonjićem u narednoj godini. U punom sastavu naša selekcija ide na Belgiju u prvoj rundi takmičenja  DEJVIS kup reprezentacija Srbije igraće u punom sastavu naredne godine, prvi put još od meča sa Argentinom u polufinalu Svetske grupe iz 2011! Uprkos zgusnutom kalendaru, obavezama na ATP turu i surovoj borbi za svaki poen na profi takmičenjima, naši najbolji teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, žrtvovali su vreme za odmor, kako bi se u potpunosti posvetili nacionalnom timu.
To se pre svega odnosi na vodeći tandem Đoković - Tipsarević, članove društva deset najboljih tenisera sveta, koji kao top 10 asova imaju dodatni pritisak tokom sezone. Međutim, ne samo da su pristali da se odazovu na poziv selektora Bogdana Obradovića za sve akcije u 2013, već nisu tražili nikakav finansijski bonus za nastup u državnom timu, čime se do skora spekulisalo u javnosti za Janka, Viktora i Nenada.
Naime, igrači, po ranije postignutom dogovoru, dobijaju deo nagradnog fonda od Međunarodne teniske Federacije za svaku pobedu u ovom takmičenju, i to u iznosu od 70 odsto ukupnog novca koji na kraju godine stigne u TSS sa računa ITF iz Londona. Međutim, igrači i taj novac odmah potom prosleđuju u humanitarne svrhe, o čemu ne vole previše da pričaju.
Tek, šampioni sveta iz 2010. ovako će opet moći da jurišaju u najjačem sastavu na popularnu "salataru", počev od meča sa Belgijom. Duel prvog kola zakazan je usred zime 2013. (1-3. februar), a igra se na šljaci u dvorani "Spiroudom" u gradu Šarlroa.
Jasno je da će biti problem našim asovima da se u kratkom roku prilagode novim uslovima u odnosu na one sa kojima se suočavaju u Melburnu, na plus 40 stepeni Celzijusa i na tvrdoj podlozi. Pritom, neće imati ni dovoljno vremena da se odmore od dugačkog puta iz daleke Australije. Ipak, u tom susretu smo ubedljivi favoriti, pa ako pobedimo idemo na SAD ili Brazil u drugoj rundi, a onda verovatno na Španiju u polufinalu koju čekamo kod kuće. U finalu je mogući protivnik Argentina ili Francuska (u gostima), odnosno, uvek opasna Češka Republika, sa kojom bismo se sastali u "Kombank areni".
SUSRET SA SIMONOM U BUDIMPEŠTI DRUGI reket Srbije Janko Tipsarević iskoristio je slobodno vreme prošlog vikenda za egzibicioni meč sa Žilom Simonom. Meč je priređen u "Laslo Pap areni" u Budimpešti, na petom "Teniskom klasiku", gde je rezultat bio u drugom planu. Pored njih, učestvovali su još Karlos Moja i Mark Filipusis, odnosno Mansur Bahrami. Tipsarević je već danas bio u Beogradu, gde je u klubu "Gemaks" priredio druženje sa novinarima beogradskih redakcija.
Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 10:12 |
|

rang

|
Mekinro Novaku i Rodžeru: Pustite emocije Ne znam odlakle im ta izvanredna samokontrola. Nastave li ovako do 35. godine će da dobiju čireve - poručuje je Amerikanac  Čuvena svađalica „belog sporta” Džon Mekinro našao je nešto da zameri Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru. Amerikanacu smeta prevelika ravnodušnost Srbina i Švajcaraca na terenu, čije su emocije poput stene, jer Novak i Rodžer retko kad dopuštaju da unutrašnji osećaji vode. A iako je i sam bio nekada u njihovoj koži i upravo imao taj isti hladnokrvni stav Mekinro želi da Đoković i Federer malo više iskazuju emocije na terenu, jer smatraju da će im to mnogo značiti.
- Mislim da je neverovatno kako ova dvojica tenisera upravljaju emocijama, ne znam odlakle ima ta izvanredna samokontrola. Neću da lažem i kažem da i ja nisam bio nekada takav, ali bih voleo da mnogo više pokzuju emocije na terenu. Nastave li ovako do 35. godine će da dobiju čireve! Nije mi jasno kako mogu da spavaju sa svim tim emocijama... Ko zna možda im pogled na godišnji bankovni račun pomaže u tome - našalio se Mekinro.
Amerikanac je otkrio da je sada spuštena lopta između njega i Ivana Lendla, tako da je sada u mnogo boljim odnosima sa trenerom Endija Mareja.
- Bilo je kao Roki protiv Ivana Draga u Rokiju 4. Amerikanac protiv mapšine, barem se meni činilo. Gledali smo na stavri drutgačije, ali mislim da sada možemo da se šalimo na račun svega toga - otkrio je Mekinro. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 10:14 |
|

rang

|
Tomić: Postaću najbolji teniser svih vremena! Drugi teniser Australije nije dobio poziv za Dejvis kup meč protiv Tajvan, ali ga to nije previše uzbudilo. I dalje ću da dokazujem svoje sposobnosti – ističe Bernard Drugi reket Australije Bernard Tomić nije pozvan na meč Dejvis kupa, koji u februaru „kenguri“ igraju protiv Tajvana.
Kako je objasnio selektor Patrik Rafter, poziv mladom teniseru nije stigao zbog disciplinskih razloga.
- Ove godine išao sam silaznom putanjom i to me je promenilo. Neću biti u reprezentaciji za ovu akciju, i o tome sam razgovarao sa Rafterom. U ovom trenutku sam skoncentrisan na treninge i pripreme za američku turneju – istakao je Tomić, i potom izrekao veoma smelo i optimistično predviđane. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 10:16 |
|

rang

|
Viktor promenio trenera: Sa Riderom u Top 20! Troicki angažovao novog stratega iz Australije za povratak u formu i za napredak na listi. Menadžer Čobuškin mi je preporučio Džeka, kao čoveka sa kojim ću imati odličnu saradnju – kaže srpski teniser  NEMAČKU strogoću zamenio je australijskom toplinom.
Posle par meseci pauze nakon raskida saradnje sa Janom de Vitom, Viktor Troicki je angažovao novog trenera, i to Džeka Ridera, stručnjaka koji je svojevremeno doveo Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 350. na 34. mesto na svetu.
Tandem žestoko radi ovih dana na terenima beogradskog "Gemaksa" gde sparinguju sa našim najboljim mladim teniserom Nikolom Milojevićem, i dočekuju narednu sezonu sa visokim ambicijama.
- Jako sam srećan što sam počeo da radim sa Viktorom, sa kojim se znam dugo vremena. Ipak, kako sam došao iz jako lepog i toplog vremena iz Australije u ovo hladno vreme kod vas rekao sam Troickom da se nadam da će biti dobar momak i da će me slušati na treninzima. Ne bih voleo da sam uzalud dolazio, jer se prosto smrzavam - šali se Rider u razgovoru za "Novosti", opradavajući epitet duhovitog čoveka, koji je majstor da opusti igrača i pomogne mu da se oslobodi bilo kakvog pritiska.
NADAM SE NOVOJ SALATARI DEJVIS kup selekcija najavila je da bi naredne sezone trebalo da igra u najjačem sastavu, sa Viktorom i ostalim vedetama u timu. - Nadam se da će to tako i ostati. Nisam pričao sa ostalima o tome. Uvek sam igrao za reprezentaciju, tako će biti i ubuduće. Nole je najavio da će se vratiti, mada meč pada u nezgodno vreme jer je odmah posle Melburna. Igra se na šljaci, a i prilično je hladno u Evropi. Ko god prođe daleko u Australiji biće mu teško da se aklimatizuje i da se navikne na uslove u Belgiji. Jedino to može da nam bude problem - kaže Troicki. Viktor objašnjava kako je na preporuku svog menadžera iz Italije, Čobuškina, izabrao Australijanca za svog novog "kouča".
- Posavetovao me da bi to bilo dobro rešenje za mene i da će mi biti zanimljivo u radu sa ovim stručnjakom. Džek je interesantan, zabavan, zna sve igrače i trenere na turu, dobro radi posao, tu je već par godina, i iz mog viđenja ljudi ga cene i vole. Drugačije je od onog što sam imao do sada, jer je Jan bio dosta direktan, i sve je bilo po nekim strogim i striktnim pravilima. Rider je dosta opušteniji i mislim da to može da mi pomogne u ovom trenutku - govori Troicki.
Tandem će do 20. decembra raditi na ispravkama određenih stvari u Viktorovoj igri, posle se rastaju na kratko, a onda se opet sreću uoči Australijan opena.
- Već smo krenuli sa korekcijama i sitnicama koje treba popraviti. Biće toga još, jer imam dosta toga što mogu i moram da popravim. Nadam se da ću ući u ritam do početka i da ću se vratiti u top 20, to mi je cilj - ističe naš as.
Treći reket Srbije ima jasan plan kako da ostvari zacrtano.
- Nije velika razlika u poenima do prvih 25 na listi. Važno mi je da što pre zaboravim na ovu sezonu, jednu od slabijih koje sam imao. Nisam beležio konstantno dobre rezultate zbog pada u igri koji mi se desio. Uz to, izgubio sam samopouzdanje, a kad se to skupi stvari ne idu na bolje. Trudim se da izađem iz te krize što pre. Imam slično iskustvo od pre tri ili četiri godine, kad sam isto bio oko 20. mesta, pa sam pao na 40 i neko. Potom sam opet krenuo sa dobrim rezultatima i došao do 12. pozicije. Nadam se da će uskoro ponovo krenuti dobar talas i dobre partije za mene i da ću napasti i bolje plasmane - zaključuje Troicki, koji 2013. počinje iz Dohe, potom ide u Adelejd na egzibiciju, a onda sledi Australijan open.
SPEC. TROICKI je kondicioni deo odradio sa Milošem Jelisavčićem na Kopaoniku gde je vežbao po pet sati dnevno samo na snazi BABOLAT UMESTO PRINSA NA treningu sa Milojevićem u četvrtak, Troicki je igrao sa "Babolat" reketom.
- Promenio sam reket još posle Ju-Es opena. Prešao sam na "Babolat", a prethodno sam 14 godina igrao sa "Prinsom". Više mi odgovara, osećam da mi ide brže loptica i da imam više snage sa reketom. Mislim da sam napravio dobar izbor i da će stvari krenuti konačno napred - ističe Viktor. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 17:58 |
|

rang

|
Mekinro: Mari propustio priliku... Legenda tenisa Džon Mekinro rekao je da veruje da će Endi Mari osvojiti još neki Gren slem u 2013. godini. Amerikanac je dodao da je Škot propustio priliku u finišu sezone da potvrdi dominaciju porazima od Đokovića u Šangaju i Londonu.
„Da je dobio mečeve protiv Đokovića u finišu sezone (Šangaj i London), onda bismo mogli da govorimo kako je Mari imao najbolju sezonu od svih tenisera.“
„U svakom slučaju je napravio veliki korak, pridružio se najboljoj trojici osvojivši Gren slem, ali mi se čini da je u finišu sezone propustio priliku. Znam da je u Kini protiv Đokovića imao meč lopte i znam da je u Londonu bilo neizvestno, 7:5 u trećem setu. sve zavisi kako će ti porazi uticati na njega“, rekao je Mekinro. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Dec 2012, 18:00 |
|

rang

|
Nadal: Više bole porazi od Đokovića Rafael Nadal rekao je da je poraz od Lukaša Rosola nije najteži u njegovoj karijeri. Španac, koji bi uskoro trebalo da se vrati na teren, dodao je da mu mnogo teže padaju porazi od Đokovića ili Federera u finalu.
„Dešava se da izgubite takve mečeve. Poraz od Rosola je označio kraj veoma uspešnog dela sezone za mene.“
„Moje koleno je bilo u veoma lošem stanju nakon Rolan Garosa, bio sam previše umoran. Nikada nije dobro izgubiti, ali bi mi sigurno bilo mnogo teže da sam poražen u finalu, kao protiv Novaka Đokovića u Australiji ove godine, nakon što sam se borio šest sati, ili na Vimbldonu 2007. kada sam posle pet sati izgubio od Rodžera Federera. Mislim da takvi porazi više bole jer ste na korak od cilja koji niste ostvarili“, rekao je Nadal. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 08 Dec 2012, 10:31 |
|

rang

|
Taj brejk u trećem setu na OI? Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da razmatra uvođenje taj brejka u trećem setu na narednim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Čelnici organizacije su došli na tu ideju posle nekoliko maratonskih duela na Igrama u Londonu.
Predsednik ITF Frančesko Riči Biti rekao je da su u Londonu mečevi bili veoma dugi i to je u znatnoj meri remetilo raspored.
Drugi teniser sveta Rodžer Federer je u polufinalnom meču u Londonu dobio Huana Martina del Potra iz Argenine sa 19:17 u trećem setu, a u borbi za zlato je lako izgubio od Endija Marija sa 3:0.
ITF je saopštio da se takođe razmatra mogućnost da se ukine borba za bronzanu medalju, kako bi se olakšalo učešće igračima koji učestvuju u više konkurencija.
Ukoliko se meč za treće mesto ne bi igrao, poraženi u polufinalu bi delili bronzanu medalju, kao 1988. godine na Igrama u Seulu. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 08 Dec 2012, 16:26 |
|

rang

|
Lekont: Monfis je potpuno izgubljen Nekada sedmi teniser sveta Gael Monfis pao je na 77. mesto na ATP listi, a Anri Lekont kaže da je njegov zemljak potpuno izgubljen. Zbog povrede kolena ‘La Monf’ je u 2012. godini odigrao samo 29 mečeva.
“On ne zna šta da radi i apsolutno je izgubljen. Možda prestane da igra tenis, nikad se ne zna, ali nadam se da neće to učiniti. On ima čudan način treninga, razmišljanja o sportu, životu, svemu. To je noćna mora”, kaže 49-godišnji Lekont, nekada peti igrač planete.
“On ne zna u kom pravcu da krene – jedan dan hoće da bude teniser, drugi dan fudbaler, a treći košarkaš. Tako samo gubi vreme, a mogao bi lako da bude u Top 10 kada bi radio. Izgubljen je već dve godine, a to je velika šteta jer je jako talentovan”, dodao je Lekont.
Monfis ima 26 godina, u karijeri je osvojio četiri titule i igrao je polufinale Rolan Garosa 2008. godine. B92
|
|
|
|
|
Passion
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 08 Dec 2012, 20:12 |
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Federer dobija neverovatnih 12 miliona za šest egzibicionih mečeva
Nekadašnji prvi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer dobiće od svog sponzora "Žileta" 12 miliona dolara za učešće na egzibiciji u Južnoj Americi.

Švajcarski list "Blik" precizirao je da će drugom teniseru sveta biti isplaćeno između deset i 12 miliona dolara za šest egzibicionih mečeva u deset dana.
Federer, koji je u karijeri osvojio 76 ATP titula, zaradio je nešto više od 76 miliona dolara.
Blic
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 08 Dec 2012, 22:26 |
|

rang

|
Taj brejk i dve 'bronze' na OI? Teniski zvaničnici razmatraju mogućnost da se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u trećem setu igra taj brejk, a ne kao do sada na dva gema razlike. Takođe, iz ITF-a kažu da postoji i opcija da se eliminiše meč za treće mesto i da se dodeljuju bronzane medalje.
Ove godine na OI u Londonu Rodžer Federer je dobio Del Potra u polufinalu sa 19:17 u trećem setu, a Conga je bio bolji od Raonića sa 25:23 u odlučujućem setu. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|