Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 11 Maj 2025, 12:36

Autoru Poruka
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jul 2012, 22:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 18:35

Serena Vilijams kraljica Vimbldona

Američka teniserka u finalu je pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:1, 5:7, 6:2

Slika

LONDON - Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je trofej na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:1, 5:7, 6:2.

Viljamsova je opravdala ulogu favorita, ali je imala dosta problema da dođe do petog trijumfa na Vimbldonu, a 14. gren slem titule u karijeri.

Američka teniserka imaće priliku da osvoji i "duplu krunu" na Vimbldonu, pošto će u paru sa starijom sestrom Venus igrati i finale ženskog dubla.Serena se danas po broju titula u singlu na Vimbldonu izjednačila sa Venus.Vilijams je danas agresivno počela meč, lako je osvojila prvi gem i nakon brejka povela sa 2:0.

Mlađa od sestara Vilijams mogla je set da osvoji "sa nulom", pošto u tim trenucima Radvanska nije znala gde se nalazi, ali je uspela da spasi čast i uzme jedan gem.

U drugom setu, međutim, poljska teniserka sa hrabro suprotstavila favorizovanoj Amerikanki i pokazala da nije slučajno stigla do svog prvog gren slem finala.Radvanska, međutim, nije imala snage za više od toga, pošto je u trećem setu Vilijams opet preuzela potpunu kontrolu nad igrom i trijumfom potvrdila da se nalazi u odličnoj formi.

Serena: Nisam ni sanjala da ću ponovo osvojiti Vimbldon

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je danas posle petog trijumfa u ženskom siglu na Vimbldonu da nije ni sanjala da će posle 2009. godine uspeti ponovo da osvoji taj grend slem turnir.

"Ne mogu da opišem kako se osećam, za malo nisam ispala, prošle godine sam bila u bolnici, a sada sam uspela ovo da uradim i jako sam srećna. Nisam sanjala da ću ponovo biti ovde, ali nikada ne odustajem", rekla je Vilijamsova posle pobede u finalu sa 2:1 nad Poljakinjom Agnješkom Radvanskom.

"Bilo je zaista teško, Radvanska je tako mlada, ali jako uspešna i dobra teniserka", dodala je Amerikanka. Serena Vilijams se petim trijumfom na Vimbldonu izjednačila po broju titula u singlu sa svojom starijom sestrom Venus.

"Mentalno se osećam kao da imam 12-13 godina. Uspela sam da osvojim ono što je imala Venus, želela sam da je iskopiram i uradim isto što i ona", našalila se 30-godišnja Serena.

Radvanska je istakla da nije bila dovoljno dobra u finalu, ali da je srećna što ga je uopšte i igrala. "Ponosna sam, mislim da su ovo dve najbolje nedelje u mom životu, ali danas nisam bila dovoljno dobra, međutim, srećna sam što sam igrala finale. Ovo nije bio moj dan, vremenski uslovi su bili loši, ali pokušaću naredne godine i videćemo šta će se dogoditi", dodala je Poljakinja.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jul 2012, 22:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Zimonjić i Srebotnik zaustavljeni u polufinalu Vimbldona

Srpski teniser Nenad Zimonjić završio je takmičenje na Vimbldonu, pošto je danas sa Slovenkom Katarinom Srebotnik ispao u polufinalu miks dubla od Majka Brajana i Lize Rejmond iz SAD sa 2:0

Slika

LONDON - Srpski teniser Nenad Zimonjić završio je takmičenje na Vimbldonu, pošto je danas sa Slovenkom Katarinom Srebotnik ispao u polufinalu miks dubla od Majka Brajana i Lize Rejmond iz SAD sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4). Meč je trajao 55 minuta.

U drugom polufinalnom paru igraće brat blizanac Majka Brajana, Bob sa Lejzel Huber protiv Leandera Paesa i Elene Vesnine. Srpsko-slovenački par će podeliti nagradu od 23.000 funti.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 09 Jul 2012, 05:14
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58

Federer srećan, Marej plakao

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da je veoma srećan što je osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i što je uspeo ponovo da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Slika
Ponovo broj jedan - Rodžer Federer

Federer je pobedio Endija Mareja u finalu Vimbldona sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:3, 6:4).

Prema njegovim rečima, imao je veliko samopouzdanje, igrao je "kao lud" i pored porodičnih obaveza i to mu se vratilo.

"Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme. Sjajno se osećam. Osvojio sam titulu. On je bio odličan tokom cele godine. Mnogo mu znači ovaj turnir i siguran sam da će ga uskoro osvojiti. Što se mene tiče, osećam se sjajno, a inače sam u Vimbldonu igrao najbolje u polufinalu i finalu. Vratio sam trofej, osećam kao da ga nikad nisam ni ispuštao", rekao je Federer posle meča.

On je dodao da je imao nekoliko teških godina u svom životu i da je ova titula došla u pravom trenutku.

"Sa sedam titula na Vimbldonu izjednačio sam se sa Pitom Samprasom, koji je moj heroj, ali sam presrećan što sam se vratio i na poziciju broj jedan, jer se do nje ne dolazi lako. Imao sam ranije prilike, ali nisam uspeo", rekao je Federer i dodao da su mu sad misli usmerene na Olimpijske igre u Londonu.

"Olimpijske igre su mi veoma važne. Ukoliko budem igrao kao ove nedelje u Vimbldonu, verujem da imam odličnu priliku da osvojim zlatnu medalju u singlu", izjavio je Federer, koji je olimpijsko zlato osvojio u dublu 2008. u Pekingu sa Stanislasom Vavrinkom.

Slika
Razočaran - Endi Marej

Ljubimac domaće publike Endi Marej nije krio suze posle poraza, a Švajcarski teniser je pohvalio igru protivnika u finalu i naglasio da se nada da će uspeti "jednog dana da osvoji Vimbldon".

Marej nekoliko minuta nije mogao da govori, a publika je neprekidnim aplauzom pokazala koliko je ponosna na njegov plasman u završnicu turnira i igru u finalu.

"Čestitam Rodžeru. Ima 30 godina, ali uopšte nije loš", pokušao je da se našali finalista Vimbldona.

Zatim je dodao da je Federer igrao dobro i pokazao da u njegovoj igri "još ima rezerve".

"Pokušaću da ga ne pogledam. Ne mogu da gledam ni u pravcu moje lože. Svi govore o pritisku na Vimldonu... Nisu u pitanju ljudi koji me gledaju, oni me podržavaju. Nije bilo lako, ali mislim da sam napravio korak napred, igrao sam bolje nego na prethodnim gren slem turnirima. Zahvalan sam na neverovatnoj podršci ", rekao je Maraj pokušavajući ponovo da ne zaplače.

Vesti

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 09 Jul 2012, 10:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Federer i zvanično skinuo Novaka sa ATP trona

Prethodni put, Federer je držao prvu poziciju na ATP listi do 7. juna 2010. godine, kada ga je na prvom mestu nasledio Španac Rafael Nadal

Slika

Švajcarac Rodžer Federer u ponedeljak je zvanično posle godinu dana i jedne nedelje svrgnuo Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.

Federer je u nedelju došao do sedme titule na Vimbldonu i 17. Gren slem titule ukupno, pobedom nad Endijem Marijem sa 3:1 u setovima, i zahvaljujući tome se posle dve godine vratio na tron.
Tim povratkom na čelo ATP listi Federer se izjednačio sa legendarnim Pitom Samparsom po broju nedelja na prvom mestu na svetu – 286. Sa 30 godina i 335 dana, švajcarski je drugi najstariji teniser koji se našao na tronu, iza Andrea Agasija, koji se na čelu ATP liste našao sa 33 godine i 131 danom.
Prethodni put, Federer je držao prvu poziciju na ATP listi do 7. juna 2010. godine, kada ga je na prvom mestu nasledio Španac Rafael Nadal.

Federerova prednost na čelu ATP liste je minimalna, pošto ima samo 75 bodova prednosti u odnosu na Đokovića. Ipak, najbolji srpski teniser prvu priliku da se vrati na prvo mesto imaće tek posle Olimpijskih igara u Londonu, i novih okršaja na terenima Vimbldona.

Federer na prvoj poziciji sada ima 11.075 bodova, a prate ga Đoković sa 11.000 i Nadal, koji ima 8.905. Marej je ostao četvrti posle odličnog izdanja na Vimbldonu, a viđena je samo jedna promena među prvom desetoricom, pošto je Nikolas Almagro pretekao Džona Iznera i došao do desete pozicije.

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević zadržao osmo mesto, a iza najbolje četvorice, a ispred njega i dalje se nalaze David Ferer, Žo-Vilfred Congai Tomaš Berdih. Prvu desetoricu kompletiraju Huan Martin del Potro i Nikolas Almagro.
Za razliku od Đokovića, koji je imao pad, i Tipsarevića, koji je zadržao poziciju, Viktor Troicki je plasmanom u osminu finala Vimbldona zabeležio skok. Troicki je sada 31. na svetu, pošto je napredovao za tri pozicije.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 10 Jul 2012, 10:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Federer i po zaradi pretekao Novaka

Federer je u dosadašnjem toku sezone od nagrada na turnirima zaradio 5.488.141 dolara. Đoković je zaradio 5.237.265 dolara, a Nadal 4.997.448 dolara

Slika

LONDON - Najbolji teniser sveta Rodžer Federer našao se na prvom mestu najnovije liste zarada od nagrada na ATP turnirima, ispred Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala.

Federer je u dosadašnjem toku sezone od nagrada na turnirima zaradio 5.488.141 dolara. Đoković je zaradio 5.237.265 dolara, a Nadal 4.997.448 dolara.

Janko Tipsarević zauzeo je 10. mesto na listi sa 956.436 dolara, a Viktoru Troickom pripala je 23. pozicija (557.846 dolara).

Prvih 10 tenisera na listi zarada:1. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.488.141 dolara 2. Novak Đoković (Srbija) 5.237.2653. Rafael Nadal (Španija) 4.997.4484. Endi Marej (V. Britanija) 2.326.1605. David Ferer (Španija) 1.939.2536. Huan Martin del Potro (Argentina) 1.403.2037. Žo-Vilfred Conga (Francuska) 1.386.2998. Tomaš Berdih (Češka) 1.335.0629. Nikolas Almagro (Španija) 975.71010. Janko Tipsarević (Srbija) 956.436

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Jul 2012, 04:27
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Tipsarević protiv Monaka za titulu u Štutgartu!

Srpski teniser je u polufinalu bio bolji od Tomaša Belučija sa 6:4, 2:6, 6:4. Janko "napada" treći trofej

Slika

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se danas u finale turnira Mercedes kup u Štutgartu, pošto je u polufinalu savladao Brazilca Tomaza Belučija sa 6:4, 2:6, 6:4.

Protivnik Tipsarevića u finalu biće Argentinac Huan Monako koji je pobedio Giljerma Garsiju Lopeza iz Španija sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:5).

Srpski teniser je protiv Monaka igrao tri puta i Argentinac vodi sa 2:1.

Tipsarević je u Štutgartu postavljen za prvog nosioca, a u nedelju će u finalu imati priliku da se bori za treću titulu u singlu u karijeri.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 410.000 evra, a pobednik će osvojiti ček na 64.700 evra i novih 250 bodova.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Jul 2012, 21:50
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Tipsareviću titula i novi Mercedes u Štutgartu!

U finalu "Mercedes kupa" srpski teniser je pobedio Argentinca Monaka sa 6:4, 5:7, 6:3. Janku je ovo treći trofej u karijeri

Slika

KLJUČEVI novog belog "mercedesa SLK 350" zazveckali su u rukama Janka Tipsarevića, koji je kao nagradu za osvajanje titule u Štutgartu dobio i vredan pobednički pehar, ali i ček na 64.700 evra! Naš as je u finalu ATP turnira u Nemačkoj dobio Huana Monaka iz Argentine 6:4, 5:7, 6:3, što je treća titula u njegovoj karijeri, odnosno prva u 2012. Prethodno je bio najbolji u Moskvi i Kuala Lumpuru.

Srbin je potvrdio da s pravom zauzima mesto u top 10, a zahvaljujući novih 250 poena učvrstio je svoje pozicije u vrhu.

Duel za tron trajao je preko dva i po sata, uz par prekida zbog kiše i nekoliko preokreta. Drugi set je posebno bio uzbudljiv, jer je Janko vodio 4:0, ali je gaučo nekako uspeo da se vrati i izjednači na 1:1.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, u trećem odlučujućem delu meča, Tipsarević je bio hladne glave, odigrao je sigurno, bez grešaka, a isplatio mu se i pritisak koji je stvarao na Monaku (imao šest prilika za brejk i iskoristio tri).

Ceremonija dodele pehara bila je skroz neobična, jer je Janko prvo seo u mercedes, otvorio krov kabrioleta, a zatim učinio nešto nesvakidašnje - poklonio je automobil svojoj supruzi Biljani.

- Bio joj je rođendan pre nekoliko dana, ali i godišnjica našeg braka. Obećao sam joj da ću joj pokloniti auto ako osvojim turnir. To i ispunjavam - rekao je Tipsarević, što je ceo stadion pozdravio burnim aplauzom.

Držeći slavljenički šampanjac u ruci, Janko je dodao:

- Čestitam svom rivalu Monaku, koji je bio izvanredan i pokazao da će uskoro biti u top 10 na svetu. Što se mene tiče, još nekako ne verujem da sam uzeo pehar. Imao sam četiri meč lopte minusa protiv Faua pre par dana, ali spasio sam se. Mislim da sam osvojio titulu pre svega jer sam se borio svake sekunde tokom ove nedelje - istakao je Tipsarević, koji je, potom, provozao pobednički krug po šljaci.

Naredni turnir Tipsarević igra već sledeće nedelje, u švajcarskom Gštadu (410.175 evra nagradni fond, serija 250), gde je slobodan u prvom kolu. U drugom ide na pobednika meča između Ehrata i nekog od kvalifikanata.

TROICKI PROTIV ROSOLA

NAJVEĆE vimbldonsko iznenađenje, Čeh Lukaš Rosol, koji je izbacio Rafu Nadala sa grend slema u Londonu, biće prvi rival Viktoru Troickom na turniru u Hamburgu (1.015.000 evra nagradni fond, serija 500). Naš as je osmi nosilac, a igraće i u dublu sa Nemcem Kasom, protiv Šardija i Simona. Na takmičenju učestvuje i Nenad Zimonjić, kome ponovo društvo neće da pravi Ljodra, već je to Austrijanac Peja, baš kao i na Vimbldonu.

Novosti

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 16 Jul 2012, 12:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Slika

Najbolji srpski teniseri su na novoj ATP rang listi zadržali prošlonedeljne pozicije. Novak Đoković je drugi teniser sveta sa 11.000 bodova, samo 75 manje od vodećeg Rodžera Federera, koji je oborio rekrod Pita Samprasa.

Federer je prvi teniser sveta 287 nedelja čime je prestigao je Pita Samprasa po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste. Švajcarac ove godine ima skor 46-6, a nedavno je osvojio Vimbldon sedmi put u karijeri. Treći je Rafael Nadal sa 8.905 bodova.

Slede Endi Marej, David Ferer, Žo-Vilfrid Conga i Tomaš Berdih, dok je na osmom mestu Janko Tipsarević. Listu 10 najboljih zatvaraju Huan Martin del Potro i Nikolas Almagro.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Viktor Troicki je zadržao 31. mesto, a Dušan Lajović je zadržao 188. poziciju. Boris Pašanski je pao za četiri pozicije i sada je 280. mestu, dok je veliki pad zabeležio Nikola Ćirić koji je sada na 288. mestu što je čak za 79 mesta slabije nego pre sedam dana. Ogroman pad je ostvario i Ilija Bozoljac koji je dospeo na 493. mesti, što predstavlja pad od čak 149 pozicija.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 16 Jul 2012, 23:27
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

VTA lista: Jankovićeva i Jovanovska napredovale

Iako je ispala u prvom kolu turnira u Stemfordu Jelena je ove nedelje sa 20. skočila na 19. poziciju. Bojana 95. Ana i dalje 12.

Slika

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 12. mesto na najnovijoj WTA listi, dok je Jelena Janković uprkos ispadanju u prvom kolu na turniru u Stenfordu "skočila" za jednu poziciju i sada je 19. na svetu.

Dva koraka nazad napravila je Bojana Jovanovski, trenutno 95. na svetu, dok je Vesna Dolonc sa 213. pala na 216. mesto.

Na vrhu nema promena, vodi Beloruskinja Viktorija Azarenka ispred Poljakinje Agnješke Radvanske, Ruskinje Marije Šarapove i Amerikanke Serene Vilijnams.

Prvih 20 igračica na WTA listi:
1. (1) Viktorija Azarenka (Belorusija) 8.800 bodova
2. (2) Agnješka Radvanska (Poljska) 8.530
3. (3) Marija Šarapova (Rusija) 8.370
4. (4) Serena Vilijams (SAD) 7.830
5. (5) Samanta Stosur (Australija) 6.195
6. (6) Petra Kvitova (Češka) 5.275
7. (7) Angelika Kerber (Nemačka) 5.170
8. (8) Karolina Voznijacki (Danska) 4.081
9. (9) Sara Erani (Italija) 3.620
10. (10) Marion Bartoli (Francuska) 3.400
11. (11) Na Li (Kina) 3.245
12. (12) Ana Ivanović (Srbija) 3.190
13. (13) Vera Zvonareva (Rusija) 3.160
14. (15) Dominika Cibulkova (Slovačka) 2.675
15. (14) Marija Kirilenko (Rusija) 2.635
16. (16) Kaja Kanepi (Estonija) 2.514
17. (18) Sabine Lisicki (Nemačka) 2.297
18. (19) Andrea Petković (Nemačka) 2.260
19. (21) Jelena Janković (Srbija) 2.220
20. (17) Flavija Peneta (Italija) 2.205.....

Novosti

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 20 Jul 2012, 10:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Janko jedva pobedio 245. igrača sveta

Iako je Janko bio izraziti favorit u ovom meču, malo poznati Austrijanac se odvažio i iznenadno poremetio planove našem teniseru. Ipak u meču prepunom preokreta Janko je uspeo da pobedi svoju slabost, kao i razgoropađenog protvnika.

Slika

GŠTAD - Izgleda da je poberda na turniru u Štutgartu podobro ispraznila Janka Tipsarevića, jer je na jedvite jade uspeo da u drugom kolu turnira u Gštadu savlada 245. igrača sveta, Austrijanca Martina Fišera. Osmi igrač sveta se plasirao u treće kolu tek posle preokreta 2:1 4:6, 7:6 (1), 6:3, a pri tome je potrebno istaći da je spasao i meč loptu u drugom setu.

Iako je Janko bio izraziti favorit u ovom meču, malo poznati Austrijanac se odvažio i iznenadno poremetio planove našem teniseru. Ipak u meču prepunom preokreta Janko je uspeo da pobedi svoju slabost, kao i razgoropađenog protvnika.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu