Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 11 Maj 2025, 16:14

Autoru Poruka
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 02 Jul 2012, 23:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 18:35

Rodžer: Biću u sredu 100% spreman

Rodžer Federer rekao je da očekuje da će biti 100% spreman za četvrtfinale Vimbldona.

Slika

Švajcarac je u ponedeljak savladao Belgijanca Malisa sa 3-1, ali je u prvom setu zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u leđima.

„Mislim da je Gzavijeu bilo veoma teško. Izvinio sam mu se nakon meča zbog tog prvog seta. Znam koliko je teško kada igrate protiv nekoga ko je povređen“, rekao je Švajcarac.

Protivnik Federera u četvrtfinalu biće Rus Mihail Južni koji je savladao Denisa Istomina. Rodžer smatra da će biti spreman za taj duel.

„Imao sam problema sa leđima tokom prethodnih godina. Ti bolovi nestaju brzo kao što se i vraćaju. Ali naravno da moram da obratim pažnju na to. Imam dan i po za odmor, što je dosta vremena. Dva dobra sna i prilično sam siguran da ću biti u sredu 100% sporeman. Prilično sam uveren jer u suprotnom ne bih mogao da dobijem meč danas kao šrto sam ga dobio“, rekao je Federer.

B92

SOPENHAUER

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jul 2012, 01:04
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Vimbldon: Đoković u četvrtfinalu

Najbolji teniser sveta u tri seta je savladao svog zemljaka (6:3, 6:1, 6:3) i plasirao se u borbu za polufinale turnira na kome brani titulu

Slika

Novaku Đokoviću je pripao srpski duel u osmini finala Vimbldona. Najbolji teniser sveta je savladao svog prijatelja i rivala VIktora Troickog ubedljivim rezultatom - 6:3, 6:1, 6:3. Ovo je 12 pobeda Đokovića nad Troickim, iz na 13. međusobnom susretu.

- Znamo se jako dobro, među nama nema tajni, jer smo prvi put igrali kada je on imao devet, a ja osam godina. Ipak, nikada nije lako kada igrate protiv prijatelja, pošto neko mora da izgubi - rekao je Đoković, koji je zabeležio 12. pobedu nad Troickim u njihovom 13. međusobnom duelu na ATP turnirima.

Novak koji brani titulu u Londonu, u narednom kolu igraće protiv boljeg iz meča između Francuza Rišara Gaskea i Nemca Florijana Majera

TREĆI SET

2:2 Svaki od igrača brani svoj servis
4:2 Novak je prvi stigao do brejka
5:2 Troicki je imao šansu da uzvrati brejk, ali je prvu priliku propustio. Novak je izjednačio, stekao i prednost u gemu u kome spašava svoj servis, ali nije uspeo da ga osvoji tek iz drugog pokušaja
5:3 Viktor se brani kao da je početak meča. Sa prednošću od 30:0 pokušao je da spreči Novaka da mu uzme možda poslednji servis na Vimbldonu. Đoković je izjednačio, ali ga je Troicki opet pretekao i osvojio treći gem.
6:3 Osvojio je Novak svoj poslednji gem u osmini finala sa jednim izgubljenim poenom

DRUGI SET

1:0 Viktor je prvi servirao, ali mu je Novak odmah oduzeo servis i napravio brejk
2:0 Potom je Đoković odbranio i svoj servis i poveo sa dva poena prednosti
2:1 Viktor brani svoj servis i prekida Novakovu seriju
3:1 Đoković vraća prednost
4:1 Stiže Novak do svog drugog brejka i potpuno sigurno ide ka osvjanju drugog seta
5:1 I gem na svoj servis osvaja najbolji teniser sveta
6:1 A potom stiže i do tri set lopte, a u gemu na Vikotorov servis osvaja set već posle prve šanse

PRVI SET

1:0 Novak Đoković je prvi servirao i bez izgubljenog poena odbranio svoj servis, odnosno osvojio prvi gem
1:1 I Viktor Troicki brani svoj servis, koji je overio asom
2:1 Novak je očekivano dobro odbranio svoj servis
3:1 A onda je Đoković napravio i prvi brejk na meču. Do ovog trenutka Viktor je napravio četiri, a Novak nijednu, grešku.
3:2 Ne da se Troicki. Odmah uzvraća brejk, dozvolivši protivniku da osvoji svega jedan poen u gemu
4:2 Pravi Novak novi brejk i vraća vođstvo od dva poena prednosti
5:2 Đoković je odbranio i svoj servis
5:3 Ali to nije poremetilo Viktora u odbrani svog servisa i opstanka u prvom setu
6:3 Novak je sigurnom igrom došao do prvog seta, ali se Troicki ne predaje

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jul 2012, 06:39
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Vimbldon: Đoković u polufinalu!

Najbolji teniser sveta je pobedio Nemca Majera 6:4, 6:1, 6:4. U borbi za plasman u finale sastaće se sa Rodžerom Federerom, koji je savladao Mihaela Južnjog 6:1, 6:2, 6:2

Slika

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu savladao Nemca Florijana Majera sa 6:4, 6:1, 6:4.

Iako je jutros bila najavljena jača kiša, meč je samo jednom bio prekinut na 15 minuta u prvom setu.

Branilac titule plasirao se u svoje treće uzastopno polufinale na Vimbldonu.

Đoković je samo u uvodnom delu meča imao izvesne probleme sa Majerom, koji je u više navrata atraktivnim potezima i bacanjem po travi podsetio na legendarnog Borisa Bekera.

Ipak, u nastavku meča nije više imao ni snage, ali ni dovoljno znanja i živaca kako bi poremetio ritam srpskog tenisera.

ĐOKOVIĆ MAJER
7 asovi 2
3 duple greške 1
65 prvi servis% 57
16/22 na mreži 15/24
5/9 brejk poeni 1/8
35/77 ritern poeni 25/84 50 vineri 14
20 neizn. greške 17
94 ukupno poeni 67
Srpski teniser će u polufinalu u petak igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera koji je, takođe, posle tri seta eliminisao Rusa Mihaila Južnjija - 6:1, 6:2, 6:2.

Đoković će u polufinalu braniti i prvo mesto na ATP listi, pošto bi Federer u slučaju trijumfa mogao da se vrati na vrh.

Srpski i švajcarski teniser do sada su igrali 26. puta, a Federer trenutno vodio sa 14:12.

MAJER: NOVAK JE NEVEROVATAN!

HVALOSPEVE nije štedeo Florijan Majer na račun Srbina.
- Novak je trčao toliko brzo, a bekhend u odbrani mu je jedan od najjačih na svetu. Igrao je sa osnovne linije, odlično se kretao, terao me da žestoko radim za svaki poen i nije mi bilo lako ni u jednom trenutku. Da sam osvojio prvi set, možda bih i imao neke šanse, ali sumnjam. On je pojačao ritam od tog početnog dela i bio je neverovatan. Pokazao mi je zašto je najbolji igrač na planeti - rekao je Majer.

TREĆI SET
6:4 Novak je u polufinalu. Majer je propustio priliku da napravi brejk. Đoković u polufinalu igra protiv Federera, koji je savladao Mihaela Južnjog 6:1, 6:2, 6:2.
5:4 Brejk u pravom trenutku. Bez izgubljenog poena Novak je oduzeo servis Majeru i u sledećem gemu servira za plasman u polufinale, gde ga čega Federer.
4:4 Nemac je imao brejk loptu, međutim, Novak je uspeo da osvoji bitan gem.
3:4 Imao je Novak brejk loptu, ali je nije iskoristio.
3:3 Đoković ne dozvoljava Majeru ni da pomisli da napravi brejk.
2:3 Lako je Majer osvojio gem.
2:2 Đoković je izjednačio na svoj servis.
1:2 Ponovo je Majer poveo.
1:1 Bez izgubljenog poena Novak je izjednačio.
0:1 Prekunuo je Majer seriju Đokovića i poveo u trećem setu.

DRUGI SET
6:1 U velikom stilu Novak je poveo 2:0 u setovima...
5:1 Nastavio je naš as u istom stilu. Oduzeo je Đoković ekspresno servis rivalu. U sledećem gemu servira za vođstvo od 2:0 u setovima.
4:1 Novak je sve bolji. Još jedan gem je odigrao na vrhunskom nivou i blizu je osvajanja drugog seta.
3:1 Sjajan gem Đokovića.
2:1 Prvi brejk u drugom setu, Novak vodi 2:1.
1:1 Jedan poen Majer je prepustio Đokoviću u ovom gemu.
1:0 Sigurno je Novak otvorio drugi set na svoj servis.

PRVI SET
6:4 Novi brejk Đokovića, drugi u prvom setu, za vođstvo 1:0.
5:4 Imao je Majer 00:40, ali je Novak osvojio pet vezanih poena.
4:4 Prekid je trajao 20-tak minuta, a Majer je uspeo da izjednači.
Kiša je posle 26 minuta četvrtfinalnog duela prekinula meč Đokovića i Majera. U trenutku prekida bilo je 40:40 na servis nemačkog tenisera.
4:3 Ekspresno je Đoković završio gem na svoj servis i ponovo vodi.
3:3 Novak je odmah vratio brejk rivalu.
2:3 Majer je oduzeo servis Đokoviću. Prvi brejk u meču.
2:2 Još nema brejka, Nemac za sada pruža odličan otpor Novaku.
2:1 Mučio se Srbin, ali je uspeo da sačuva svoj servis.
1:1 Majer je odgovorio Đokoviću na isti način.
1:0 Novak je prvi servirao i bez većih poteškoća osvojio gem.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jul 2012, 06:43
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Vimbldon: Conga i Marej u polufinalu

U četvrtfinalu turnira u Londonu Francuz je savladao Filipa Kolšrajbera sa 7:6, 4:6, 7:6, 6:2, dok je Endi bio bolji od Davida Ferera 6:7, 7:6, 6:4, 7:6

Slika

Britanski teniser Endi Marej i Francuz Žo Vilfred Conga plasirali su se u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu i u međusobnom meču će odlučiti ko će igrati u finalu.

Marej je u četvrtfinalu posle velike borbe uspeo da savlada Španca Davida Ferera rezultatom 6:7, 7:6, 6:4, 7:6, dok je Conga pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera sa 7:6, 4:6, 7:6, 6:2.

Ferer je imao veliku priliku da stigne do polufinala, jer je posle dobijenog prvog seta u taj brejku drugog vodio 5:2, ali nije iskoristio šansu i Marej je preokrenuo rezultat.

Conga je do polufinala stigao dosta lakše, uprkos odličnom otporu koji je pružio Kolšrajber.

Novosti

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jul 2012, 21:15
Korisnikov avatar
rang
rang

FINALE PRE FINALA DJOKOVIĆ: OD SERVISA ZAVISI FEDERER: NAPADA IZ SVIH ORUŽJA

Novak u sutrašnjem polufinalu brani vimbldonsku krunu i prvo mesto na svetskoj rang listi, Federer napada dva rekorda Pita Samprasa

Slika

Biće to definitivno jedan od istorijskih teniskih duela. Okršaji Novaka Đokovića i Rodžera Federera već spadaju u tenisku klasiku, ali ovaj sutra će zaista imati posebnu težinu. Iako je u pitanju polufinale, mnogi smatraju da je to finale pre finala i da će pobednik ovog duela biti u pol poziciji za osvajanje trofeja.

Novak ima šansu da odbrani krunu i prvo mesto. Gde ćete veći motiv? Federer ima šansu da postane sedmostruki pobednik londonskog Gren slema i time se izjednači sa rekorderom Pitom Samprasom. Ima šansu da izjednači još jedan Samprasov rekord. Ako pobedi, vratiće se na prvo mesto rang liste i time doći do ukupno 286. nedelja na čelu liste, što je rekord koji je do sada bio u vlasništvu čuvenog “Pistol Pita”.

Srpski i švajcarski teniser će odigrati svoj 27. međusobni meč. Trenutno Federer vodi sa 14:12, a zanimljivo je da nikada nisu ukrstili rekete na travnatoj podlozi.

- Rodžer ima raznovrsnu i pametnu igru za ovu vrstu podloge. Odlično koristi servis, voli slajs udarce, jer tako loptica odskače nisko. U pojedinim trenucima je veoma agresivan, a zna i da se brani. Pretpostavljam da njegovom načinu igre najviše i odgovara travnata podloga. Većina naših mečeva su teški i dugi. Veoma dobro se poznajemo, često smo igrali na velikoj sceni i ovaj put će ulog za obojicu biti veoma veliki - kazao je Ðoković.

Novak smatra da je najvažnije da se fokusira na svoju igru i da će servis biti ključni segment u obračunu sa Švajcarcem.

- Trudim se da igram što agresivnije. Hoću da u odlučujućim poenima udaram što jače i preciznije i da koristim servis kao jedno od glavnih oružja. Razmišljam pozitivno, a laknulo mi je prošle godine nakon trijumfa na Vimbldonu, jer je to bio moj prvi trofej na travi. Sada se osećam sjajno dok igram na toj podlozi – kazao je Ðoković novinarima u Londonu.

On je priznao čak i da je prošle godine probao komadić trave posle trijumfa na Vimbldonu.

- Obećao sam sebi da ću to uraditi ako pobedim, ali ne znam da li je to bilo baš pametno. Ko zna, možda ponovim tako nešto i ove godine – poručio je Ðoković.

Federer u poslednje vreme sve teže podnosi poraze od Đokovića, pa se istakao nekim neprimerenim komentarima. Ipak, u najavi meča kaže da ne postoji netrpeljivost između njega i najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića.

- Nije da krivim novinare, ali uvek vole da naprave situaciju u kojoj se nešto dešava između top igrača. Bio sam ljut na njega kada je igrao protiv mog prijatelja Stanislasa Vavrinke u Dejvis kupu 2006. godine. Kratko smo razgovarali o tome u Madridu i odnosi između nas dvojice su dobri već duže vreme. Ne idemo na večere, ali nemam nikakvih problema s njim -rekao je Federer.

Švajcarac je prokomentarisao i šanse u sutrašnjem meču…

- Odigrali smo mnogo mečeva. Kada za protivnika imate vrhunskog tenisera ne možete da kažete da je gotovo, sve do poslednjeg poena. Reč je o igraču koji iz svih pozicija može da osvoji poen – rekao je Federer.

On je dodao da razlike u podlogama nisu više toliko velike i da je veoma srećan što se ponovo našao u polufinalu najprestižnijeg grend slem turnira.

Telegraf

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jul 2012, 09:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Ne daj se, Nole!

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona danas igra protiv Rodžera Federera, najboljeg igrača na travi svih vremena

Slika

Spektakl.
Nole i Fedeks prvi put na travi, i to u polufinalu Vimbldona! Današnji meč na centralnom terenu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera sigurno može da se uvrsti u kategoriju epskih. Najbolji teniser sveta protiv najboljeg na travi svih vremena, Srbin koji diktira sadašnjost i kroji budućnost protiv legendarnog Švajcarca, kome vreme više nije najbolji saveznik. Finale pre finala.

- Ovo je za mene ultimativni izazov, posebno što igramo na travi. Uvek je čast igrati protiv Rodžera, velikog šampiona. Uostalom, on je ovde osvojio šest titula i sada želi da dokaže da to može da uradi još jednom - rekao je Nole.

Obojica su u četvrtfinalu demonstrirali silu. Novak je preslišao Majera, a Švajcarac se poigravao s Južnim.

- Igram odlično već dosta dugo, srećan sam što sam se tako plasirao u polufinale. Nisam povređen, nisam umoran, nije mi ništa... Dakle, spreman sam. Ipak, svestan sam da igram protiv prvog tenisera sveta, koji je veoma opasan - optimista je Federer, koji na travnatoj podlozi ima neverovatan skor 109 - 16.

Ukoliko Federer osvoji titulu, izjednačiće se s Pitom Samprasom, jedinim čovekom iz moderne ere koji je sedam puta pokorio Ol Ingland klub.

Slika

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jul 2012, 23:46
Korisnikov avatar
rang
rang

Federer zaustavio Novaka, može da preotme i ATP tron

Federer će, ukoliko sedmi put u karijeri osvoji Vimbldon, ponovo biti prvi reket sveta, prvi put od 6. juna 2010, a ujedno bi izjednačio rekord Pita Sampras po broju titula na Ol Ingland klabu i nedelja na prvom mestu

Slika

LONDON - Švajcarac Rodžer Federer porazio je Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona 1:3 i svrgnuo ga sa trona najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

Meč Đokovića i Federera trajao je dva sata i 22 minuta. Federer koji je sada treći teniser sveta - iza Đokovića i Nadala, bolje je počeo meč i pri vođstvu sa 3:1 u prvom setu iskoristio prvu brejk loptu i rutinski došao do prednosti.

Đoković je u drugom setu poveo sa 2:0 u gemovima i lako došao do izjednačenja u meču, pošto u tom delu meča protivniku nije dozvolio nijednu priliku za brejk. Treći set protekao je u izjednačenoj igri do samog njegovog kraja, kada je Federer pri vođstvu sa 5:4 u gemovima iskoristio prvu od dve brejk lopte i ponovo poveo u setovima.

Đoković je loše počeo četvrti set i izgubio već u prvom gemu na svoj servis i Federer je do kraja meča sigurnim servisom došao do pobede i plasmana u finale.

Ovo je bio 27. meč između Đokovića i Federera, srpski teniser je od poslednjih osam dobio šest, ali Švajcarac i dalje ima više pobeda - 15:12. Do sada su se jedanaest puta su se sastajali na Gren slem turnirima, i rezultat je - 5:6.

Duel na Centralnom terenu je bio njihov osmi susret u Gren slem polufinalima, 2007. godine na Australijan openu igrali su u osmini finala bolji je bio Federer, kao i u finalu US Opena iste godine. Zanimljivo je da je ovo bio njihov prvi meč na travi iako su na poslednjih šest od sedam Vimbldona bili u istoj polovini žreba.

Federer će, ukoliko sedmi put u karijeri osvoji Vimbldon, ponovo biti prvi reket sveta, prvi put od 6. juna 2010, a ujedno bi izjednačio rekord Pita Sampras po broju titula na Ol Ingland klabu i nedelja na prvom mestu.

Posle meča Novak Đoković je priznao da je Švajcarac Rodžer Federer bio bolji i da se zasluženo plasirao u finale Vimbldona.

"Federer je odigrao dobro. Bio je bolji. U važnim momentima bio je agresivan, udarao je snažno i forhendom i bekhendom. To sam i očekivao od njega u završnici Gren slema. Očekivao sam da će biti na vrhunskom nivou, ali sam to očekivao i od sebe, a to se nije dogodilo", rekao je Đoković.

Srpski teniser se osvrnuo i na padove koje je imao u igri.

"Da biste dobili ovakav meč, morate da budete konstantni. Imao sam uspona i padova tokom čitavog susreta. Nažalost, onaj jedan trajao je 15-20 minuta. I baš tada, na kraju trećeg i početku četvrtog seta, koštao me je pobede. Odigrao sam mlako nekoliko gemova, imao loš procenat ubačenog prvog servisa i teško je u takvim okolnostima uhvatiti ritam i kontrolisati meč", dodao je Đoković.

Ukoliko pobedi u nedelju Federer će osvojiti rekordnu sedmu titulu na Vimbldonu, ali i vratiti se na prvo mesto na ATP listi.

"Presrećam sam. Igrao sam sjajan meč i ovo je dobar turnir za mene. Đoković je bio dobar, takođe. Prva dva seta bila su prilično brza i treći je bio ključan. Možda sam imao malo sreće, jer je i protivnik nekoliko puta bio nadomak brejka", rekao je Federer.

Švajcarac će u finalu igrati protiv pobenika meča između Endija Mareja (Velija Britanija) i Žoa Vilfreda Conge (Francuska).

"Predamnom je težak zadatak. Mnog toga je u igru, mogu da dođem do rekordne sedme titule na Vimbldonu, ali i prvog mesta na ATP listi. Osećam pritisak, ali sam istovremeno i uzbuđen", rekao je Federer.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jul 2012, 23:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Marej pobedio Congu u finalu na Federera

Marej je prvi Britanac finalista Vimbldona još od Banija Ostina 1938. godine. Poslednji Britanac koji je osvojio titulu na najprestižnijem svetskom turniru je Fred Peri 1936. godine

Slika

LONDON - Britanski teniser Endi Marej plasirao se u finale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je u polufinalu savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 3:1 u setovima - 6:3, 6:4, 3:6, 7:5.

Marej je poražen u svakom polufinalu u poslednje tri godine, a sada će se boriti za trofej sa šestostrukim šampionom, Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je ranije pobedio branioca titule, Srbina Novaka Đokovića sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Marej je prvi Britanac finalista Vimbldona još od Banija Ostina 1938. godine. Poslednji Britanac koji je osvojio titulu na najprestižnijem svetskom turniru je Fred Peri 1936. godine.Marej je prethodno igrao u tri gren slem finala, ali nije uspeo da se domogne trofeja. Na Ju-Es Openu 2008. i Australijan Openu 2010. izgubio je od Federera, a na Australijan Openu 2011. od Đokovića.

Sada ima istorijsku priliku da konačno skine "prokletstvo" britanskog tenisa i da se u nedelju, u finalu protiv Federera, prvi put u karijeri okiti titulom u Vimbldonu.U ženskom finalu Vimbldona sutra se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jul 2012, 23:51
Korisnikov avatar
rang
rang

Zimonjić i Srebotnikova u polufinalu Vimbldona

Prvi set je bio izjednačen, a u drugom su Zimonjić i Srebotnik odigrali mnogo sigurnije i sasvim zasluženo pobedili u ovom meču

Slika

BEOGRAD - Teniser Srbije Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik iz Slovenije plasirali su se du polufinale turnira u Vimbldonu, pošto su savladali Britanca Kolina Fleminga i Su-Vei Sije iz Kineskog Tajpeha sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Prvi set je bio izjednačen, a u drugom su Zimonjić i Srebotnik odigrali mnogo sigurnije i sasvim zasluženo pobedili u ovom meču. Zimonjić i Srebotnik postavljeni su za treće nosioce, a u polufinalu će igrati protiv američkog para Majk Brajan i Liza Rejmond, drugih nosioca na turniru.

Nagradni fond za miks dubl je 330.000 funti, a pobednički par će podeliti 92.000 funti.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jul 2012, 10:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Federer: Odigrao sam strašno dobar meč

Veoma sam srećan, odigrao sam strašno dobar meč danas. Turnir je jako težak bio do sada, ali sam ipak bio sposoban da odigram danas dobro. Imao sam možda i malo sreće i bilo je zadovoljstvo igrati", rekao je Federer

Slika

LONDON - Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da je odigrao "strašno dobar meč" protiv Novaka Đokovića i da je srećan zbog plasmana u finale Vimbldona.

"Veoma sam srećan, odigrao sam strašno dobar meč danas. Turnir je jako težak bio do sada, ali sam ipak bio sposoban da odigram danas dobro. Imao sam možda i malo sreće i bilo je zadovoljstvo igrati", rekao je Federer posle pobede sa 3:1 u setovima.

Federer će u finalu igrati u nedelju protiv pobednika duela Francuza Žo-Vilfreda Conge i Endija Mareja iz Velike Britanije.

"Protivnik neće imati mnogo šta da izgubi jer nikada do sada nijedan od njih dvojice nije bio u finalu Vimbldona, te očekujem da izađe na teren i odigra sjajan meč. Od Mareja sam nekoliko puta izgubio, od Conge prošle godine na Vimbldonu, ali ću pokušati da uđem u meč bez pritiska i dobiti taj duel", kazao je Federer.

Federer je šest godina uzastopno igrao finale Vimbldona, ali je prethodne dve ispadao u polufinalima.

"Prvi put kada nisam ušao u finale to je bio šok za mene. Nisam znao kako to da preživim, ali sam se prebrodio to i dobro se spremio za predstojeće turnire. Sjajno je biti ponovo u finalu, zbog toga igram tenis", rekao je Federer.

Kurir

SOPENHAUER

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu