Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 08 Maj 2025, 02:36

Autoru Poruka
Astra
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2012, 01:30
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58

Vimbldon: Janko siguran, Nalbandijan krivi sudije

Naš teniser je na startu turnira u Londonu pobedio Argentinca 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:2). U 2. kolu protiv Svitinga

Slika

NESTAŠNI dečko iz Argentine, David Nalbandijan, ovog puta nije lomio inventar i povređivao sudije, iako je propustio osam brejk lopti i imao dosta razloga za nervozu. Janko Tipsarević ga je “ućutkao” u tri seta 6:4, 7:6 (7:4), 6:2 i znatno lakše nego što se očekivalo prošao u drugu rundu, gde ga čeka Rajan Sviting iz SAD.

- Osećam se i da me je malo pogledala i sreća u ovom susretu, jer je David imao mnogo šansi da mi oduzme servis tokom meča. Mentalno sam bio snažan do kraja i izdržao sam. Zadovoljan sam kako sam igrao, i nadam se da ću da nastavim u ovom stilu - rekao je Janko posle meča sa Argentincem.

Sledeći duel će biti protiv Svitinga.

- Rajan je ozbiljan protivnik. Igrali smo prošle nedelje u Kvinsu, kada je drugi set bio veoma neizvestan. Teško sam ga dobio. Igraću kao i sada i ne bi trebalo da bude problema - ističe Tipsarević.

Na drugoj strani, David Nalbandijan je bio pomalo ljut što su sudije donosile brzoplete odluke u važnim trenucima meča, plašeći se da to radili svesno.

- Nikad nisu grešili u odlukama na 15:15. Uvek su to činili na brejk poenima ili na đusu. Ne znam zašto su toliko žurili. Ipak, čestitam Janku, bio je bolji u važnim momentima - kaže David.

Novosti

Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2012, 10:39
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 18:35

VB: Četiri pobede i dva poraza Srba

Četvoro srpskih predstavnika na Vimbldonu zabeležilo je pobede prvog dana turnira, a izgubile su Vesna Dolonc i Jelena Janković.

Slika

Bolja od Dolonc bila je Cvetana Pironkova, dok je Kim Klajsters savladala Jankovićevu.

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule prepustivši Huanu Karlosu Fereru samo sedam gemova, Janko Tipsarević je u tri seta dobio Davida Nalbandijana, a Viktor Troicki je u maratonu izbacio Granoljersa. Grkinja Danilidu predala je meč Bojani Jovanovski početkom trećeg seta.

Srbi na Vimbldonu, dan prvi:
Novak Đoković – Huan Karlos Ferero 6:3, 6:3, 6:1
Viktor Troicki – Marsel Granoljers 7:5, 7:6, 3:6, 2:6, 8:6
Janko Tipsarević – David Nalbandijan 6:4, 7:6, 6:2
Bojana Jovanovski – Eleni Danilidu 5:7, 6:3, 2:0, predaja
Cvetana Pironkova – Vesna Dolonc 5:7, 6:0, 7:5
Kim Klajsters – Jelena Janković 6:2, 6:4

Novak Đoković je posle meča izjavio da je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije, a veoma zadovoljni bili su i Janko Tipsarević i Bojana Jovanovski.

B92

SOPENHAUER

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2012, 18:33
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

VB: Ana posle 18h na terenu

Nakon četiri pobede i dva poraza na premijeri, drugog dana Vimbldona od srpskih predstavnika na teren će izaći jedino Ana Ivanović.

Slika

Srpska teniserka svoj meč sa Marijom Hose Martines Sančes iz Španije neće početi pre 18h po srednjoevropskom vremenu, a organizatori će u zavisnosti od razvoja situacije odlučiti na kojem će terenu taj meč biti odigran.

Ana i Marija samo su se jednom sastale, 2010. godine kada je Španjolka slavila sa 6:4, 6:2 u Rimu. To je bio turnir karijere Martinesove, njena najveća titula, a u finalu je savladala Jelenu Janković.

Anina rivalka je profesionalka od 1998. godine, osvojila je pet turnira u karijeri, a najbolji plasman bio joj je 19. mesto 2010. godine. Trenutno je 35. teniserka sveta i gaji neobičan stil igre sa mnogo slajsova i skraćenih loptica.

Slika

Osim Ane, videćemo još mnogo zanimljivih mečeva. Postavlja se pitanje kako će se Petra Kvitova nositi sa teretom braniteljke titule, a protivnica joj je Amanmuradova, teniserka snažnog servisa koja voli kratke poene jer joj je kretanje najveća mana.

Na igralište izlazi i dvostruki šampion Rafael Nadal, naspram kojeg će se naći Brazilac Beluči, dok će se Endi Mari sastati sa Nikolajem Davidenkom.

Ni u doba kada je bio u prva četiri na svetu, Rus nije bio respektabilan protivnik na travi, samo je jednom igrao četvrto kolo (2007). Realno gledano, Endi Mari ne bi trebalo da ima poteškoća u prvom kolu, baš kao ni Nadal, koji bi tempom mogao da samelje oscilacijama sklonog Belučija.

Conga igra sa šampionom iz 2002. Lejtonom Hjuitom, što je jedan od mečeva koje vam preporučujemo da pogledate, baš kao i susret Gofana i Tomića.

U utorak na teren izlazi još nekolicina poznatih imena poput Del Potra, Serene Vilijams, Voznijacki, Hasa, Raonića...

Vimbldon, drugi dan:
Centralni teren, od 14h:
Akgul Amanmuradova – Petra Kvitova
Tomaž Beluči – Rafael Nadal
Nikolaj Davidenko – Endi Mari
Teren broj jedan, od 14h:
Žo-Vilfred Conga – Lejton Hjuit
Irina Falkoni – Viktorija Azarenka
Džejmi Bejker – Endi Rodik
Teren broj dva, od 12.30h:
Bernard Tomić – David Gofan
Serena Vilijams – Barbora Zahlavova Stricova
Robin Hase – Huan Martin del Potro
Karolina Voznijacki – Tamira Pašek

ne pre 18h: Ana Ivanović – Marija Hose Martines Sančes (još se ne zna teren)

B92

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2012, 21:27
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Ana igra tek u sredu

Zbog kašnjenja programa u utorak organizatori su odlučili da srpska teniserka meč 1. kola protiv Špankinje Martinez odigra sutra

Slika

Ana Ivanović će na travu Vimbldona istrčatio tek u sredu. Srpska teniserka je danas od 18 časova trebalo da se sastane sa Špankinjom Marijom Hoze Martinez Sančez, ali zbog kašnjenja programa organizatori su odlučili da ovaj duel bude odigran u sredu.

Pobednica će se u 2. kolu sastati sa boljim iz meča Date Krum - Bondarenko, koji je takođe prolongiran za sredu.

Pored Ane sutra će na teren Novak Đoković, koji se u 2. kolu sastaje sa Harisonom iz SAD, Tipsareviću je Amerikanac Sviting, Troicki igra protiv Slovaka Klizana, dok najteži posao očekuje Bojanu Jovanovsku u duelu sa Nemicom Lisicki.

Novosti

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2012, 21:50
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Nadal siguran, favoriti po planu

Španac je u tri seta pobedio Brazilca Belučija, koji je meč otvorio vođstvom 4:0... Prošli Conga, Bagdatis, Serena Vilijams, Azarenka...

Slika

Drugog dana Vimbldona nije bilo velikih iznenađenja. Španac Rafael Nadal je u tri seta pobedio Brazilca Belučija, koji je meč otvorio vođstvom 4:0... Takmičenje je završeno za veterana Lejtona Hjuita, koji je izgubio od Žoa Vilfreda Conge.

Srena Vilijams je bila ubedljiva u ženskoj konkurenciji, baš kao i Viktorija Azarenka.

Muškarci
Brajan Bejker - Rui Mačado 3:0 (7:6, 6:4, 6:0)
Metju Ebden - Benoa Per 1:3 (1:6, 3:6, 7:6, 3:6)
Felisijano Lopez - Jarko Nieminen 1:3 (6:7, 6:3, 6:7, 4:6)

Kei Nišikori - Mihail Kukuškin 3:0 (7:5, 6:3, 6:4)
Mardi Fiš - Ruben Ramirez Hidalgo 3:0 (7:6, 7:5, 7:6)
Jirgen Cop - Malek Jaziri 2:3 (6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 7:9)
Aleksandar Dolgopolov - Aleks Bogomolov 3:0 (3:3, 6:4, 7:5)
Džesi Levin - Karol Bek 3:1 (6:4, 6:7, 6:3, 6:2)
Bernard Tomić - David Gofan 1:3 (6:3, 3:6, 4:6, 4:6)
Paolo Lorenci - Nikolas Mau 2:3 (3:6, 7:5, 7:6, 5:7, 2:6)
Go Soeda - Igor Kunjicin 3:0 (6:3, 6:2, 6:1)
Nikolas Almagro - Olivije Rohus 3:2 (6:7, 3:6, 7:6, 6:2, 6:4)
Žo Vilfred Conga - Lejton Hjuit 3:0 (6:3, 6:4, 6:4)
Lukaš Lacko - Adrian Ungur 3:0 (7:6, 6:1, 6:3)
Tomas Beluči - Rafael Nadal 0:3 (6:7, 2:6, 3:6)
Rosol - Ivan Dodig 3:1 (6:4, 3:6, 7:6, 7:5)
Montanjes - Markos Bagdatis 0:3 (2:6, 4:6, 4:6)

Žene
Lusi Safarova - Kiki Bertens 0:2 (3:6, 0:6)
Đi Ženg - Stefani Duboa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3)
Vera Duševina - Aleksandra Voznijak 0:2 (2:6, 5:7)
Franćeska Skjavone - Lora Robson 2:1 (2:6, 6:4, 6:4)
Šanel Šepers - Jaroslava Švedova 0:2 (6:7, 6:7)
Petra Kvitova - Akgul Amanmuradova 2:0 (6:4, 6:4)
Vera Zvonarjeva - Mona Bartel 2:1 (2:6, 7:6, 6:4)
Anastasija Pavljučenkova - Sofia Arvidson 2:0 (6:1, 6:2)
Mirjana Lučić - Aleksandra Panova 2:1 (4:6, 6:3, 6:4)
Polona Hercog - Kristina Pliškova 0:2 (2:6, 2:6)
Kristina Mekhejl - Džoana Konta 2:1 (6:7, 6:2, 10:8)
Marijen Bartoli - Kejsi Delakva 2:0 (6:2, 6:4)
Serena Vilijams - Barbora Zahvalova Stricova 2:0 (6:2, 6:4)
Irina Kamelija Begu - Romina Oprandi 0:2 (6:7, 4:6)
Baltača - Knap 2:1 (4:6, 6:4, 6:0)
Mejer - Lepčenko 0:2 (2:6, 3:6)
Medina - Halep 2:1 (3:6, 6:1, 6:2)
Falkoni - Azarenka 0:2 (1:6, 4:6)
Larson - Čink 0:2 (0:6, 2:6)

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2012, 01:06
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Ana: Ne opterećujem se rezultatom, bitno mi je da sam zdrava

Ivanovićeva savladala Mariju Hoze Martinez Sančez iz Španije sa 2:1 u prvom kolu londonsog gren slema

Slika

ČINI levoruke teniserke iz Španije i guste oblake nad jugozapadnim Londonom Ana Ivanović je razbila trijumfom u prvom kolu Vimbldona. Naša teniserka je imala problema sredinom meča protiv opasne Marije Hoze Martinez Sančez, ali je posle dva i po sata na terenu broj 14, zasluženo, uspela da dođe do pobede 6:3, 3:6, 6:3, i završi duel taman pre nego što je kiša zasula travu "Ol ingland klaba".

Statistika kaže da je Ana odservira tri asa, pet puta je napravila duplu grešku, uz 27 neiznuđenih (Sančez imala 16), ali je pogodila i 31 viner, 62 odsto je iznosio procenat prve serve. To su sve parametri koje će Srpkinja biti u prilici da poboljša u sledećem meču, gde je čeka Katarina Bondarenko iz Ukrajine. Sa njom se sastajala dva puta, uz skor 0:2 (Štutgart i Ju-Es open). Biće to odlična prilika da joj se revanšira i napravi proboj ka osmini finala.

Koliko ste zadovoljni igrom i trijumfom?

- Veoma sam srećna zbog pobede, moram da priznam. Naime, nikad nije lako proći prvo kolo, kao ni dobiti rivalku poput Sančezove koja često menja ritam. Ona je levoruka i odlično se prilagodila igri na travi. Zato sam ponosna što sam osvojila i treći set, iako smo vodile otvorenu borbu sve do kraja - rekla je Ivanovićeva.

Šta bi za vas bio uspeh na turniru?

- Često govorim o tome šta bih volela, dokle ciljam da stignem. Ali teško je to predvideti. Pre nego što sam došla na turnir imala sam malu povredu, nisam se pripremila na idealan način, i srećna sam što sam u stanju da se takmičim na najvišem nivou i što se osećam dobro.

Da li ste napredovali u igri na ovoj podlozi?

- Sve ide na bolje, definitivno. Naviknuta sam na pravac lopte koji mi dolazi sa druge strane terena, gde i kako treba da se krećem. Sigurnija sam na slajsu i voleju, a sad sam to miksovala i sa servis-volej igrom. Nadam se da to mogu da integrišem tokom mečeva. Osećam se samouvereno i mnogo vežbam ove stvari na treninzima.

Kakav vam je plan posle Vimbldona, do starta OI?

- Planiram da odem na kraći odmor posle grend slema. Potom se vraćam u Englesku da treniram sedam ili deset dana pred Igre. Volim London i radujem se svakoj prilici da igram mečeve ovde.

Da li će vam ovaj grend slem poslužiti kao pripreme za Igre?

- Želim da pružim maksimum u ovom trenutku, jer je Vimbldon za mene veoma važan i poseban turnir. Bitno mi je da ostavim poslednji atom snage na terenu kako bih odigrala najbolje što mogu. Posle ću da mislim o Igrama. Sad sam fokusirana isključivo na ovo takmičenje - zaključuje Ivanovićeva.

TREĆI SET

1:0 Dobro Ana otvara odlučujući set i bez velikih problema osvaja prvi servis gem u trećem setu.
1:1 I španska teniserka je bila sigurna na svoj servis čime je došla do novog izjednačenja na meču.
2:1 Uz jedan izgubljen poen, Ana održava minimalnu prednost.
2:2 Obe teniserke na početku trećeg seta prilično sigurno čuvaju sopstvene servise.
3:2 Iako španska teniserka nije imala brejk prilike, konstantono je pretila Ani, koja je na kraju uspela da osvoji gem i sačuva servis.
4:2 Prvi brejk u odlučujućem setu pravi Ana, koja je iskoristila prvu priliku da oduzme servis protivnici.
5:2 Bez izgubljenog poena Ana dolazi na gem od plasmana u drugo kolo. Martinez Sančez servira za ostanak u meču.
5:3 Iako je Ana nekoliko puta bila blizu, nije uspela da dođe do prilike za brejk i sada servira za prolazu u drugu rundu takmičenja.
6:3 Ana koristi poslednju od dve vezane meč lopte, čime je izborila nastavak takmičenja na najprestižnijem svetskom teniskom turniru.

DRUGI SET

0:1 Španska teniserka osvaja prvi gem u drugom setu i dolazi do prve prednosti na meču.
0:2 Martinez Sančez oduzima Ani servis.
0:3 Bez velikih problema Martinez Sančez dolazi do tri gema prednosti.
1:3 Prekida seriju osvojenih gemova Špankinje Ana, i uz jedan izgubljen poen osvaja prvi gem u drugom setu.
2:3 Relativno brzo Ana vraća brejk, iskoristivši drugu od tri vezane prilike za oduzimanje servisa protivnici.
2:4 Ana nije uspela da dođe do izjednačenja u drugom setu, pošto joj je rivalka oduzela servis bez izgubljenog poena.
2:5 Martinez Sančez bez većih problema osvaja sedmi gem drugog seta. Ivanovićeva servira za ostanak u setu.
3:5 Bez izgubljenog poena Ana osvaja gem, ali sada Špankinja servira za osvajanje drugog seta.
3:6 Lako, bez izgubljenog poena, Martinez Sančez poravnava rezultat u setovima.

PRVI SET

1:0 Imala je španska teniserka 0:30, ali je Ana uspela da se izvuče i osvoji prvi servis gem na meču.
2:0 Ana koristi prvu priliku i oduzima servis protivnici.
2:1 Španska teniserka odmah vraća brejk, iskoristivši prvu od dve vezane prilike.
3:1 Ana superiorno, bez izgubljenog poena oduzima servis rivalki.
3:2 Četvrti brejk u pet odigranih gemova. Martinez Sančez je imala 0:40, Ivanovićeva je uspela da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.
3:3 U najdužem gemu dosadašnjeg toka meča Ana je imala tri prilike da oduzme servis protivnici, ali nije uspela da ih iskoristi pa je španska teniserka došla do prvog izjednačenja na meču.
4:3 Ana prekida seriju od dva uzastopna osvojena gema Martinez Sančez i ponovo ima minimalnu prednost.
5:3 Bez izgubljenog poena Ana pravi novi brejk i servira za osvajanje prvog seta.
6:3 Ana je ponovo bila u situaciji da juri 0:30, ali je uspela da veže četiri poena i iskoristi prvu set loptu.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2012, 01:32
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Novak tri puta po 6:4 za plasman u 3. kolo

Srpski teniser je na Vimbdonu pobedio Amerikanca Rajana Harisona sa 3:0 u setovima. Đoković: Mislim da sam odigrao dobro od početka do kraja

Slika

ZAGREVA pobedničku mašineriju Novak Đoković i lupa recke rivalima sa nulom na semaforu. U drugom kolu Vimbldona Nole je bio ubedljiv u večernjem terminu, pod krovom Centralnog stadiona, nad mladim i ambicioznim Rajanom Herisonom iz SAD 6:4, 6:4, 6:4.

Đokovića u sledećem duelu čeka bolji iz sudara između Bendžamina Bekera i Radeka Štjepaneka (prekinut zbog mraka pri 6:2, 5:6 za Čeha). I u tom izazovu najbolji teniser sveta napašće rivala svom snagom od starta, kako bi slavio maksimalnim rezultatom i sačuvao snagu za samu završnicu turnira.

- Bilo je mnogo teže nego što skor pokazuje. Odigrali smo sjajan meč. Imao sam problema u drugom setu, kada je duel mogao da dobije drugačiji tok. Igrali smo u zatvorenom, kasno je i bilo mi je teško da se prilagodim uslovima. Rajan je, pritom, sjajno servirao. Ali, uživao sam u borbi i pobedi – rekao je Novak posle susreta.

Herison se, ranije u toku dana, pojavio na centralnom terenu kako bi se pripremio na ono što ga čeka protiv Đokovića. Naš as to ovog puta nije radio, a Britanci su prokomentarisali da je to jer se na Vimbldonu oseća kao kod kuće.

- Drago mi je što mogu da igram na najpriznatijem terenu u tenisu. Osećam drugačiju energiju u odnosu na ostale stadione. Želim zato da uživam u svakom trenutku odigranom na ovom mestu.

Nole je zadovoljan svojom igrom i formom.

- Mislim da sam odigrao dobro od početka do kraja, ali ovo je bio tesan meč jer je Rajan kvalitetan teniser. Pravio sam ključne brejkove u svakom od setova što je, na kraju, donelo trijumf.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2012, 01:38
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Vimbldon: Janko u 3. kolu

U meču 2. kola srpski teniser je pobedio Amerikanca Svitinga sa 3:1. U sledećoj rundi protiv Mihaela Južnjog

Slika

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se danas u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugoj rundi savladao Amerikanca Rajana Svitinga sa 5:7, 7:5, 6:4, 6:2.

Ovaj meč bio je prekinut zbog kiše na početku trećeg seta, a pauza je očigledno mnogo više prijala Tipsareviću.

Srpski teniser i osmi nosilac na Vimbldonu u završnici trećeg, a pogotovo u četvtom setu pokazao je kvalitet i ugasio svaku nadu Amerikanca.

- Morao sam da se namučim i izborim za svaki poen sa osnovne linije. Mislim da je ključni trenutak bio kada sam napravio brejk u drugom setu. Malon nakon toga, a uoči prekida zbog kiše, stvari su počele da dolaze na svoje mesto - kazao je Tipsarević odmah posle meča.

Tipsarević će u trećem kolu igrati protiv Rusa Mihaila Južnjog, koji je pobedio Španca Injiga Servantesa sa 3:0.

- Obično ne razmišljam o mogućim rivalima, ali sada znam koga čekam u trećem kolu. Ipak, ima vremena, sutra ću razmišljati o sledećoj prepreci - dodao je Tipsarević.

Srpski teniser je protiv Južnjija do sada igrao četiri puta i trenutni skor je 2:2. Poslednji put sastali su se 2010. godine u Dubaiju, kada je slavio Rus.

Ukoliko u trećem kolu bude igrao sa Špancem Servantesom, biće to njihov prvi međusobni duel.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2012, 01:40
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Vimbldon: Troicki preokretom do 3. kola

Srpski teniser je u 2. kolu savladao Slovaka Martina Klizana sa 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4. Sledeći rival Argentinac Huan Monako

Slika

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se večeras u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu savladao Slovaka Martina Klizana sa 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4.

Kao i većina mečeva ovog popodneva, i ovaj duel bio je prekinut zbog kiše, u završnici trećeg seta.

Nakon povratka na teren slovački teniser poveo je sa 2:1, ali to kao da je "probudilo" Troickog koji je u nastavku meča izvukao poslednje atome snage i došao do pobede.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Huana Monaka.

Srpski teniser trenutno vodi sa 2:1 u međusobnim duelima, a poslednji meč odigrali su 2010. godine na Svetskom kupu Dizeldorfu, kada je slavio Argentinac.

Plasmanom u treće kolo Troicki je ponovio svoj najbolji dosadašnji rezultat na Vimbldonu.

Novosti

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2012, 17:37
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Ana u trećem kolu Vimbldona

Najbolja srpska teniserka u drugom kolu Otvorenog prvenstva Engleske savladala je Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:3, 7:6. U narednom meču rivalka Srpkinji biće Nemica Julija Gerges

Slika

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kola Vimbldona.

Ivanovićeva je u drugom meču Otvorenog prvenstva Engleske savladala Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:3, 7:6 (7:3) i tako došla do prve pobede u trećem međusobnom meču protiv ukrajinske teniserke.

U trećem kolu najprestižnijeg teniskog turnira na svetu Ana će igrati protiv Nemice Julije Gerges, koja je iz daljeg takmičenja eliminisala Beloruskinju Anastasiju Jakimovu sa 7:6 (7:3), 6:2.

DRUGI SET

0:1 Bondarenko osvaja prvi gem drugog seta na sopstveni servis. Ana došla do 40:40.
0:2 Ukrajinska koristi drugu priliku i oduzima Ani prvi servis u drugom setu.
0:3 Bez velikih problema ukrajinska teniserka dolazi do tri gema prednosti.
1:3 Ivanovićeva prekida seriju Bondarenko i osvaja prvi gem u drugom setu.
2:3 Teže nego što je delovalo posle prva tri poena u gemu, Ana vraća brejk. Ivanovićeva je imala 0:40, ali je tek posle prednosti uspela da dođe na gem zaostatka.
2:4 Srpska teniserka nije uspela da izjednači rezultat, pošto je Ukrajinka iskoristila vođstvo od 15:40 da napravi novi brejk.
2:5 Bondarenko osvaja sedmi gem drugog seta, Ana servira za ostanak u setu.
3:5 Lako Ana dolazi do trećeg osvojenog gema, ali sada mora da oduzme protivnici servis kako bi zadržala nadu da može da završi meč u dva seta.
4:5 Uspeva Ivanovićeva da napravi brejk, iskoristivši prvu od tri vezane prilike za oduzimanje servisa.
5:5 Ana je imala puno problema da dođe do izjednačenja. Prvu gem loptu nije iskoristila, potom je spašavala brejk priliku, ali je ipak uspela da osvoji 10. gem u drugom setu.
5:6 Bila je Ana blizu da napravi brejk, ali je ukrajinska teniserka uspela da se izvuče. Ana ponovo servira za ostanak u setu.
6:6 Ponovo je Ivanovićeva morala da uloži mnogo truda kako bi osvojila svoj servis gem.
7:6 Ana je uz veliku pomoć protivnice, koja je u sva tri prva servisa odservirala duple servis greške, povela sa 6:0 i četvrtu meč loptu pretvorila u poen vredan plasmana u treću rundu Vimbldona.

PRVI SET
1:0 Bez izgubljenog poena Ana osvaja prvi servis gem na meču.
1:1 I Bondarenko je bila prilično sigurna prilikom svog prvog servis gema. Ana je osvojila samo jedan poen.
2:1 Prvi problemi za Anu. Ukrajinka je imala brejk loptu, ali je Ivanovićeva uspela da je spasi i potom sačuva servis.
2:2 Imala je Ana jednu priliku da oduzme servis rivalki, ali je Bondarenko uspela da se izvuče i izjednači rezultat u prvom setu.
2:3 Prvi brejk na meču pravi Katerina Bondarenko.
3:3 Odmah Ana vraća brejk, iskoristivši prvu od dve vezane prilike za oduzimanje servisa rivalki.
4:3 Bez većih problema Ana ponovo dolazi do minimalne prednosti.
5:3 Ana ponovo oduzima servis rivalki, koristi četvrtu brejk loptu i servira za osvajanje prvog seta.
6:3 Posle 31. minuta igre Ana osvaja prvi set, iskoristivši poslednju od dve vezane set lopte.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu