|
Autoru |
Poruka |
Miss Helen
|
|

rang

Pridružio se: 25 Dec 2012, 20:14 Postovi: 1249 Lokacija: Tu negdje..
|
Ooooo Toni...Lijepo ime.... ![[m04110.gif] [m04110.gif]](./images/smilies/m04110.gif)
|
|
|
|
|
Bradpresto Pitt
|
|

*VIP*
Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21 Postovi: 35483 Lokacija: Zagreb
|
Miss Helen je napisao: Ooooo Toni...Lijepo ime.... ![[m04110.gif] [m04110.gif]](./images/smilies/m04110.gif) Pa eto,trudim se,,hahahahahaha
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
Zlobni je napisao: Tomislav ![[kez.gif] [kez.gif]](./images/smilies/kez.gif) их бре Злоћко љубим те у име ![[dzokac.gif] [dzokac.gif]](./images/smilies/dzokac.gif)
|
|
|
|
|
Zlobni
|
|

YANG
Pridružio se: 18 Sep 2012, 23:21 Postovi: 2128
|
jes bre imam ime ki preCednik ![[dzokac.gif] [dzokac.gif]](./images/smilies/dzokac.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
Вучица je napisao: крштено име ми је Јелена, е то ретко ко зна Српско, хришћанско наслеђе. Потиче из грчког "Елене, Хелене", изворно из "хеле" у значењу "сунчева светлост, сјајна, блистава". Према хеленској легенди то је било име најлепше жене света, кћерке Зевса - Лабуда и Леде, сестре Кастора и Полукса. У Хомеровој Илијади, лепу Јелену, жену спартанског краља менелаја уграбио је тројански принц Парис, син тројанског краља Пријама и због тога је вођен дуги и крвави Тројански рат. У календар је ушла друга Јелена, супруга римског цара Константина Великог, који је Миланским едиктом прогласио општу верску толеранцијуи тиме први укинуо прогоне хришћана. Због тога су Константин и Јелена проглашени за светитеље. Од најстаријих писаних извора до данас веома је често код свих хришћанских народа. Од овог имена изведена су имена Ела, Елена, Јека, Јеленица, Јеленка, Јецка, Лела, Лена, Ленка, Ленче и Хелена. Световно име ми је Мирјана. На име Мирјана у Србији се одазива око 100. 000 особа. Садржи свесловенски корен "мир" што значи "бити мироточив, сталожен, спокојан". Неки сматрају да потиче из старохебрејског "Мириам" што значи јогунаста или од латинског "Мира" са значењем чудесна. Име Мира вероватно потиче из грчког "Мџррха", што је по легенди име Адонисове мајке преобраћене у дрво мирта.
|
|
|
|
|
Bradpresto Pitt
|
|

*VIP*
Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21 Postovi: 35483 Lokacija: Zagreb
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
Bradpresto Pitt je napisao: Lijepo,lijepo Miro,,, ако ћеш ме по имену ословљавати, ондак ме ко сви моји пријатељи зови Микица а ја чем тебе Тони ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17 Postovi: 42717
|
 pa da se predstavim ![[smisljanesto.gif] [dosadjujese.gif]](./images/smilies/dosadjujese.gif)
_________________ that's it!
|
|
|
|
|
Miss Helen
|
|

rang

Pridružio se: 25 Dec 2012, 20:14 Postovi: 1249 Lokacija: Tu negdje..
|
Световно име ми је Мирјана. Divno ime ![[001_smile.gif] [001_smile.gif]](./images/smilies/001_smile.gif)
|
|
|
|
|
Zlobni
|
|

YANG
Pridružio se: 18 Sep 2012, 23:21 Postovi: 2128
|
A kako ja nemam to svetovno ime.... gde to moze da se nabavi? ![[think.gif] [think.gif]](./images/smilies/think.gif)
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 37 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|