Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 26 Jul 2025, 08:18

Autoru Poruka
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:15
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

Molena je napisao:
Pa kako ne kapiras da je sve vec davno sruseno..jebla te zgrada, zemaljski muzej u Sarajevu je zgrada koja je citava ali radi aktualne vlasti je zatvorena, kino u Mostaru koje nikada nije obnovljeno, pozoriste koje je na rubu propasti....i sad je problem jedna zgrada vlade.
Ne opravdavam, ali ne vidim da je to toliki problem....ali eto, mora se na nesto skrenuti pozornost.

problem je sve,jer u evropi sve pokrije osiguranje
a ovde plati onaj deo naroda koji je naviko da dirinci ceo zivot

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:16
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

ne isplati se radit
to ja stalno govorim

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:18
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

She..a gdje da radi, i oni supruga vec nekoliko godina ne mogu do posla doci radi ovih koji po rodbinskoj osnovi dobijaju poslove...to je istina BiH i to je istina u Tuzli posebno...Tuzla ima enorman broj nezaposlenih i ljudi su na dnu dna....a industrija, a sol..svega ko u prici okolo a niko ne *ebe zivu silu..imaju ciste ulice i parkove..ma jel majke ti, sta bi trebali da imaju.
Shvati nova generacija...to su ljudi koji imaju 20-23 godine, zavrsili skolu, ne znaju za drugacije svih ovih 20 godina..jer je isto...kakva je usporedba sa inostranstvom, halooooo..da barem imamo tu privilegiju da se poredimo s njima....Nema za one s fakultetom posla a ne za njega poslije srednje skole...
70% place koju primi radnik u BiH se placa drzavi..za sta jbt!?

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:20
Korisnikov avatar
*VIP*

Evo pa citaj jedan objavljeni tekst...ovo je vecinska stvarnost ... ne znam za Srbiju ali u BiH sigurno.

" Htjedoh i ja nešto anonimno i tiho reći.

Situacija u gradu sliči onima koje sam kao dijete gledala na televiziji s gađenjem, ali na kraju kad udarne vijesti završe, ja bih se vratila svom životu i na njih ne bih ni pomislila. Sada su vijesti počele objavljivati takve priloge o mom gradu.
Unatoč svemu, ponosim se što sam iz Mostara. Volim ovaj grad, jedino se tu osjećam kao kod kuće. Kad gledam ovakvu situaciju u Mostaru i ostalim dijelovima BiH, srce me boli. Priča se počela vrtiti oko huliganstva i vandalizma, bacajući u pozadinu ono što je stvarno bitno – NAROD JE GLADAN! Dobro, nisu svi. Neki se pored tog naroda vozaju u najskupljim autima i jedu u najskupljim restoranima. Njihova djeca se smiješe na slikama iz svih glavnih separea noćnih klubova sa cehom na stolu iznosa prosječne plate očeva i majki nas „običnih smrtnika“. Ta djeca su odgojena od takvih roditelja da ne znaju što je oskudica. Ne znaju kako je to raditi dok ti nadređeni visi nad glavom, a svaki mjesec hodočastiš k'o osuđenik na bankomat po plaću i sretan si ako i minus nije predubok.
Ne znaju kako je to poslat djecu u školu i sam sebe ubjeđivat „ma hajde, skrpat ćemo mi to“. Ne znaju kako je to jedva skrpat pare od tri plate da bi se uplatio semestar. Ne znaju kako boli imati tu pišanu diplomu i gledati djecu guzonja kako se zapošljavaju na njihova mjesta. Nisu oni crnčili na sto omanjih poslova da bi taj isti fakultet plaćali, a usporedno gulili *u*icu kad dođu s posla krepani, u hladnoj sobi učeći i borili se za svaku ocjenu, jer, ne potiču iz mostarske elitne familije i nisu došli s „bijesnim“ autom, i jer nisu navikli da im mamica i tatica sve serviraju. Njihovi mamice i tatice ne znaju kako je to sjedit na poslu gdje te svi tlače i razmišljati hoće li se konačno ovaj mjesec moći kupiti topla jakna jer dijete pješači kilometrima u školu. A znate i sami, ima i gorih priča. Dok nam se političari skijaju, dobar dio sugrađana svoj obrok traži u kontenjerima. Ljudi su GLADNI!! Čovjek kad je gladan 3 sata, živčan je. A kakav je čovjek kad je gladan godinama?! Može li se tom čovjeku nastaviti mirno lagati iz fotelja, u uglancanim odijelima, obećajući da će bit akobogda? Političari, samo me zanima imate li neki način da izbijete glad iz čovjeka i riješite problem, jer vidim da ste izbili sasvim uspješno problem STIDA I SRAMA kod sebe! Sjedite u prvim redovima crkva i prvim safovima džamija, dok vam sugrađani žive u paklu. Ma boli vas bogata guzica za narod. Ali narod, narod se probudio! Ničija nije do zore sjala, pa da vidimo DOKLE ĆE VAŠA!?

Hoću i ja svašta nešto! Hoću da svi moji sugrađani imaju topal obrok svaki dan. Hoću da počnete cijeniti mlade ljude koji se trude u ovom gradu, koji na fakultetima donose dobre ocjene, koji dižu kulturni život Mostara. Hoću da počnete usmjeravati omladinu, jer dragi moji prestanite se zavaravati i svaljivati problem na huligane. Mladi ljudi u ovom gradu cijeli život gledaju kako im roditelji pošteno rade i za to jedino dobiju listu kroničnih bolesti. S druge strane gledaju one koji imaju 5 razreda osnovne, sjede u udobnim foteljama, ne prežu ni pred kim i ni pred čim da bi ih zadržali, imaju svoje vozne parkove, jedina briga je biranje destinacije za odmor i sve su to dobili jer su namazani u sto boja i nasilni na ovaj, ili onaj način. Niste im ponudili nagrade za uspjehe. O stipendiji se priča kao o jednorogu. Zatvorili ste im sva moguća radna mjesta. Osudili ste ih da krpaju i preživljavaju s roditeljima iz mjeseca u mjesec. To nasilje koje spominjete, sami ste stvorili. Prostrli ste – LEZITE!

O podjelama u svom gradu neću ni pričati. U gladi i siromaštvu, svi smo isti. Svi samo tražimo SVOJA OSNOVNA LJUDSKA PRAVA, a ako nas nećete tretirati kao LJUDE, onda se ne iznenađujte na ŽIVOTINJSKE POSTUPKE!

Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje!"

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Molena je napisao:
She..a gdje da radi, i oni supruga vec nekoliko godina ne mogu do posla doci radi ovih koji po rodbinskoj osnovi dobijaju poslove...to je istina BiH i to je istina u Tuzli posebno...Tuzla ima enorman broj nezaposlenih i ljudi su na dnu dna....a industrija, a sol..svega ko u prici okolo a niko ne *ebe zivu silu..imaju ciste ulice i parkove..ma jel majke ti, sta bi trebali da imaju.
Shvati nova generacija...to su ljudi koji imaju 20-23 godine, zavrsili skolu, ne znaju za drugacije svih ovih 20 godina..jer je isto...kakva je usporedba sa inostranstvom, halooooo..da barem imamo tu privilegiju da se poredimo s njima....Nema za one s fakultetom posla a ne za njega poslije srednje skole...
70% place koju primi radnik u BiH se placa drzavi..za sta jbt!?

i sta sad?
pa ko su bili roditelji toj deci,de reci mi?
i zasto da ne spominjem evropu po pitanju odgoja dece i ucenja istih da cene novac
jokkk!
draga moja moli,znas li ti sta je to?
to ti je ona grupa ljudi,kojoj je sve smor!
koji su navikli da im tutnu mama i tata
kojima je guzica toliko debela da im treba citava vecnost da se nakane da je pomere
a iznad svega su glupi i podvodljivi i glava im koristi samo za frizuru

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:28
Korisnikov avatar
*VIP*

She takvih je samo 1%...
ostali su ljudi kojima je svega preko glave i pomjerili su dupe.
Medju njima su skoro svi moji prijatelji i poznanici...reklo bi se ljudi sa stabilnim i dobrim poslovima, neki su i bez posla, a drugi se solidarisu jer je fakat stanje za Q.

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Molena je napisao:
She takvih je samo 1%...
ostali su ljudi kojima je svega preko glave i pomjerili su dupe.
Medju njima su skoro svi moji prijatelji i poznanici...reklo bi se ljudi sa stabilnim i dobrim poslovima, neki su i bez posla, a drugi se solidarisu jer je fakat stanje za Q.

cekaj sad reci mi sta je u glavama tih tvojih prijatelja?
da li su oni posle svih stvari koje su prosli i dalje toliko slepi
zar stvarno misle da ce se stvari promeniti preko noci
ako skinu jedne,sa novima ce im biti bolje
zao mi je moli,al ja ne mislim da se stvari resavaju tako

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 00:41
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

sad drugarica Molena ima rec
izvolte drugarce

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 10:15
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Bradpresto Pitt je napisao:
Ako mi bilo tko navede neku vlast koja je funkcionirala na nacin da je vlast osvojila na ulici pocevsi od Pariske Kumune,preko Oktobarske Revolucije,pa do Arapskog Proljeca,ja sve povlacim sto tvrdim,ali bojim se da sam u pravu,nazalost!

:D
Dacu ti primere odavde iz Srbije....
Karadjordjevici su masakrirali Obrenovice i preuzeli vlast i vladali 40 godina.
Josip Broz Tito je preuzeo vlast od Karadjordjevica i vladao Jugoslavijom sve do svoje smrti. ta vlast je opstajala 45 godina.
Milosevic preuzeo vlast od Stambolica i vladao 10 godina.
Djindjic preuzeo vlast od Milosevica i vladao dok ga nisu ubili. Njegova stranka je vladala desetak godina.
Da dodam par primera iz sveta, Rusija, masakrirani Romanovi i kumunisti preuzeli vlast i vladali 70 i vise godina.
Napoleon je ratovao sa citavom Evropom, ukinuo monarhiju i Francuska je postala republika. Kasnije se monarhija vratila ali je opet kasnije postala republika... Sta je sa Italijom, Spanijom, Grckom...
Pitte bezao si sa predavanja vidim ja...

SHE
I ovde na ovim prostorima, svi placamo osiguranje. Tacnije, primoran si da ga placas. Bilo kupovinom auta ili nepokretnosti. Uslovi te banka.
Nevera sta citam, bracni par je preko fejsa naterao ljude po celoj Bosni u svim gradovima da kukaju na trgovima zbog onoga sto im pripada. Usput su sami krivi jer su hteli nacionalne i verske podele... Gde ode ti SHE :D
Jednostavno je ljudima prekipelo, rade a nisu placeni. A to je privilegovana kategorija ljudi, ti koji rade. Velika vecina nema posla. Tako je u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, Americi, Africi, Aziji, Evropi...
Ne razumem tvoj stav, osim ako se ne zaebavas i lozis :D

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Feb 2014, 10:20
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

Pridružio se: 06 Dec 2012, 23:15

poenta je u tome da se ni jedna revolucija,pobuna,puč u istoriji nije desila spontano,setimo se samo crne ruke,mlade bosne,itd

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu