|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46265
|
To je,Molena,ono što sam ja prije neki dan napisala...poješće nas birokratija...a zbog te iste birokratije,u mom gradu nema ko ni da se buni...hoću reći da radnika i nema,sve sama birokratija i budžetski korisnici...što će reći zdravstvo,školstvo,policija i prekrcata opština...nijedna tvornica više ne radi...nema ko ni da se buni.. A u Federaciji 13 kantona,13 vlada...možeš zamisliti koliko je tu nepotrebnih službenika... Premijer unsko-sanskog kantona,a ujedno i ministar tamošnje policije,je prije dva dana pred demonstracijama u Bihaću,pobjegao u Hrvatsku...sa ženom i troje djece...i sa hrvatskim pasošem...BRUKA... I ovo što se događa je malo...premalo da bi se nešto značajnije promijenilo...
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
na tu 'nacionalnu kartu" ce i ugusiti ovo... Vec su se Dodik i ovi iz Sarajeva dogovorili kako ce... Jer postoji realna opasnost da se nezadovoljstvo izlije na i prelije na ceo region. I naravno ekipa je sela, dogovorila se. Vladaju vec dugo i vladace dugo. Nece njima tamo neki narod pokvariti njihove zivote. Neka cute i trpe, nigde ne tece med i mleko. ali narod je izgleda mnogo zaeban  pa nece da cuti i trpi. Nekada su se na mnogo laksi nacin menjale monarhije nego danas neka stranka na vlasti. Neverovatno na sta su spremni samo da zadrze vlast i moc. Situaciju u Srbiji su verno u stihove preslikali ovi momci iz BS. Citiraj: Welcome to Srbija, gde murija ubija, gde nema pravde ni za lek i samo Bog je sudija. Gde sve ima svoju cenu, al' nema nista u postenju, umesto da se igraju -- klinci se „iglaju" u venu. Gde uzori su lopovi, dileri, pevacice, klinke ne porastu, a vec su postale jebacice. Dok mlecni jos se klimaju, na mobilni se snimaju, ortacima iz skole u WC-u kako sipuju. Posle se pitate zasto nemamo decu, a ja pitam Boga da li pamti nasu adresu. Ceo zivot na cekicu, slusam istu pesmu, 33 godine kad se okrenem, gde su?! Neki kazu meni: Sacekaj jos malo pa da krene, promene su proces za koje potrebno je vreme, idi kuci pisi rime, ne razumes ti te teme, pusti da nas vode, pametniji od tebe. A ja im kazem: Izdajnici palite od mene, slusajte dobro sada ovo saopstenje, oformili smo frakcije, ekipe su spremne, kao „Bader Majnhof" ima sve da vas sjebem. Spreman kao „Hamas" repetiram kalas, k'o „Novembar" ja te vrebam dok ne postanes moj talac. Kao Apis, „Crna ruka", za prevrate sam znalac, k'o Beogradski sindikat drzim cvrsto pravac.
Refren:
Ovo je pitanje zivota i smrti, i ove reke krvi pustili ste prvi. Sateran u cosak ja nemam izbor drugi, svestan sam da gubim, ali bice vasih zrtvi.
Ovo je pitanje zivota i smrti, i ove reke krvi pustili ste prvi. Odgovor je teror ne bi li me culi, preziveti necu, ali bice vasih zrtvi. Sve ste nam uzeli i cast i dostojanstvo, pa sta nije jasno kada sutra neko s' maskom, do zuba u oruzju, neki ocajnik u gradskom, da cuje se glasno, digne sve u vazduh. Gazite po nama, gazite i mrtve, ne gledate nazad, samo pare da se vrte. Dok ugledni gradjani seku kila gudre, radnici u sudnici seku sebi prste. Nekad je znacilo kad neko ima skolu, sad hiljade takvih visi na birou, gledaju u solju kad ce sljaku da zabodu, dok vi gledate u ponude da zabodete bolju. Rasprodajete drzavu, sibicarite lovu, pustate stoku da jedni druge kolju, ne prljate ruke, to nije za gospodu, ubijate Srbiju bez otiska na pistolju. Dok vi okrecete glavu od muke i bede, drzite medije koji mogu sve da srede, narod strajkuje gladju, jer nema sta da jede, pre ce umreti glasno, nego tiho da izblede. Od metroa u Tokiju, do voza u Bombaju, po svaku cenu da za nasu borbu znaju, zivot je jeftin kada izbor ti ne daju, zato naplaticemo kozu da poruke traju!
Refren
Opet je zasrala banda, vi i vasa strahovlada, opet je znak Sindikata na nebu iznad grada. Stolica na vrata, zaglavljena kvaka, preko usta traka, da te pitam nesto sada: Je l' ovo napredak vrste, novo deljenje pravde, jedni gube, drugi grabe, jaci jedu slabe. Gledam barabe ove nase kako igraju na karte, terorizam, virus, kriza, plase da zataskaju sranje. U facu nam se smeju, loze k'o dileju. Resenje ili greska nemam vise ni dilemu. Jutros izljubio sam zenu, u skolu odveo sam decu, da zive u boljem sistemu, ja cu da umrem za ideju. Od malih nogu sam u cosku, od zida dalje ne mogu, u zivotu k'o u rovu, na ulicu izneo sam borbu. U skupstinskom holu drzim zolju i bombu, odajte poslednju postu diskretnom heroju. Znoj kaplje po papiru, poslednju pisem zelju, Ostajte mi zdravi, verni nasem htenju. I kad umrem za istinu, ispunite moju volju, poljubite za mene neku Srbiju bolju!
|
|
|
|
|
Bradpresto Pitt
|
|

*VIP*
Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21 Postovi: 35483 Lokacija: Zagreb
|
Zaigrat ce mecka i pred vasim vratima,nedobog,,,,
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Bradpresto Pitt je napisao: Zaigrat ce mecka i pred vasim vratima,nedobog,,,, a ne bi ti bio pitt kad ne bi odvalio tako nesto  evo prijateljski te pitam, da li moguce da ne citas sta se pise ovde, da nemas volje da razumes ili ti zaista ne mozes da razumes  i zasto "nedobog"? dace Bog da i ovde ljudi shvate da nas ovi na vlasti drndaju decenijama. ali sve sto bih napisao devalvirao bi one stihove gore u kojima je sve objasnjeno za desetku.
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Ima na netu tako dobrih clanaka i tekstova, ljudi koji pisu svoje misljenje i stavove, ‘’OBICNIH’’ ljudi sa svih strana…ludilo. Budem tuzna kad vidim kakvih debila ima i gdje su zapeli u devedesetim jos uvijek, ali sam ponosna u vecini slucajeva koliko su se ljudi pomjerili i napokon shvatili da od bilo kakvih podjela nema nikakvog dobra, a posebno nacionalnih i vjerskih….ovaj put su ljudi zajedno i jedinstveno izasli i boli ih briga kako se ko zove i preziva…g**na u kojima se svi oni redom trenuto nalaze jednako smrde i dolaze od vladajuce strukture koja je ista na svakoj strani…Ipak oni sjedaju skupa i dogovaraju se a nista nisu napravili do sada i nista se nisu dogovorili…samo seru svi na svakoj strani, i nikako da se dogovore…a sve kao u interesu svog naroda…Ma dokle vise !!! Ljuta sam jos uvijek sto se to desava ali se zbilja nadam da ce se sve dovesti u neki red i da ce se nesto dobro desiti i da ce na kraju ipak narod nesto napraviti kako valja. Mirni prosvjedi su najavljeni, i kao takvi su i trebali da zavrse ali stoka sebi uzima previse za pravo pa su se obrusili oruzjem na goloruki narod bez marke u dzepu, bez mogucnosti da djetetu obezbjedi osnovno …Kazu kad si gladan nisi svoj…e pa ako oni imaju glupa opravdanja koja pusimo vec 20 godina, moze i ovo biti opravdanje za nerede koje je napravio gladan covjek. Kazu 3000 ljudi bilo na ulici i 30 huligana…to je 1% ukupnog broja ljudi ,haloooooo samo 1% i svi pricaju o tih 1%....pa to je nista i ne postoje demostracije u svijetu koje nemaju taj 1% ….Zasto mi trebamo da budemo drugaciji….kao do sada smo pruzali dobre primjere svijetu i EU…nek se napuse svi redom. A vladajucoj strukturi je u interesu da se prica skrene na tih 1% i da se opet pokusa igrati na kartu nacionalizma i nacionalnih interesa. Ne mogu vjerovati da postoje oni koji puse tu pricu…. Eh sada bih ja raspravljala, ali posao zove….a i net mi los...nastavit cemo veceras...zelim postaviti par dobrih tekstova tih OBICNIH ljudi.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
БреДкасти нек заигра та мечка већ једном! Ја сам прва да изађем и мењам, нисам једина... двадесет пет година кењају да простиш, и шта су боље донели народу, ма ништа бре... плаћамо данак дал у крви ил у парама, играју се са људима, е па тим људима је допиздило да буду марионете, нек се шири и треба! ЕУ се игра народима! Све би ја то лепо испратила њиховим кућама, па нек они спроводе ту њихову "не силу" тамо окле су дошли! У Србији у Београду и већим местима и некако ал у унутрашњости Никако! Ови што дођоше 2000-те нису се још накрали и најели, они из 90`тих крвожедне скотине распарчали су а ови докусурили... распродали су Балкан или ти бившу Југославију за сићу!!! А људе, људе третирали ко марву! Свака част клинцима! Батина је из раја изашла, само та иста батина има два краја а овај пут је у правим рукама!
|
|
|
|
|
Bradpresto Pitt
|
|

*VIP*
Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21 Postovi: 35483 Lokacija: Zagreb
|
Ja se ne slazem s tim demonstracija,nikako.Prvo nisu li ti ljudi birali upravo te politicare?Jesu.Dakle narod zasluzuje vlast koju izabere.Mogli su na izborima birati mlađe,pametnije,bolje,ovako tko im je kriv?!Drugo,tu se iz aviona vidi huliganstvo,koje treba sasjeci u korijenu,to su sve mladi ljudi koji imaju viska energije,i koriste ovakve prilike za pljacke,krađe,razbojništva...Policija mora raditi svoj posao,to je tako u demokraciji,demokracija nije anarhijaNe kazem ja da su te i takve politicke elite imalo u pravu,ali dragi moji,oni su legalno izabrani,i molim lijepo.Neka sacekaju izbore i izaberu one za koje misle da ce biti dobri ili bar bolji,ili neka se sami kandidiraju.Ulica nikad nije donijela nista dobro....
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Vucice svaka ti je ko Njegoseva  naravno da ce se ovo u Bosni smiriti. Na zalost. Ali mi je nekako drago da vidim da postoji mogucnost da obican covek uzme stvari u svoje ruke. Fijuuuu koliko su se oni usrali kada kako Senka kaze, ministri migriraju sa prodicama. Zbog ciste savesti nisu pobegli sigurno. Da mi je da vidim ove nase ministre, bivse i sadasnje, kako beze odavde. Kako ko postane ministar, preseli se na Dedinje. Do juce je gajio breskve u selu a danas ima poslugu, licnog doktora, prevodioca, lozu u svim pozoristima, halama, stadionima. Ali jednom ce i ovde da pukne, dace Bog. Evo jos jedna adekvatna...
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
јооој па не може оних 1% да буду сви демонастранти, па ти би БреДкасти теребао да знаш да је то чиста попаганда, прва вест која се пласира остаје запамћена и прихваћена... уф бре! Веома наивно с твоје стране је то "гласајте на изборима", кад и сам знаш ко и како "дрма" Босном а народ се најмање пита. Да, полиција мора радити свој посао ал не батинама на голоруке људе и децу, не сузавцима, не на тај начин. Поновићу се "нек ти из ЕУ иду својим кућама и спроводе ту и такву врсту заштите у својој авлији". Владавина народа - демократија - па и улица је део земље у којој се живи па самим тим и народа. Ух што нисам ближе... ма ни тенковима нам бре нису могли ништа ал хаубицама и томахавцима нас средише... мамицу им ону петоколонашку! Не желим у ЕУ Нова Млада Босна и треба да покаже зубе.
|
|
|
|
|
Trile
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05 Postovi: 23789
|
...truch
_________________ Omnia Tempus Habent
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|