SHE je napisao:
nekako ovih dana svi smo hteli mi ili ne ucesnici u ovoj prici iz bosne
ne pratim tv,ali redovno citam dnevnu stampu.bas onaj list koji je zoran zivkovic pre neki dan iscepao na pola
u danasnjem listu strana 18,ogroman naslov "eu salje vojsku u bosnu"
hmmm...
dole ispod na istoj strani "organizatori protesta suglad,beda i ponizenje"
pa de ces vece ponizenje?!!
pa stvarno pitam se
gledajuci sve one slike popaljenih zgrada,automobila...
pa majku mu,od kad se to zovu mirne demonstracije?
pa kad cemo jednom kao narod da sidjemo sa one grane sa koje smo evoulirali u coveka?
dokle cemo da unistavamo,palimo,silujemo,sopstvenu sirotinju(mislim na ono malo imovine koje imamo),da bi je iznova obnavljali i placali?!
i kad ce vec jednom da prestane taj zacarani krug,padanja na istim greskama?kad cemo nauciti?
Tako je "sveta alijansa" sastavljena od mnogih evropskih monarhija slala pomoc francuskom kralju u borbi protiv Napoleona. Tako sada i EU hoce da posalje vojsku da ugusi proteste. A ko to protestuje...? Pa ljudi, obican narod, babe i dede, roditelji... "demokratski" ugusiti proteste ljudi koji iz ocaja protestuju. Vojskom.
SHE, kako moze da se mirno demonstrira kada se na nezadovoljan narod posalje policija? Ne znam da li ti je poznato ali zamisli situaciju kada roditelji odvedu dete kod lekara a oni nece da prime dete jer mu nije overena zdravstvena knjizica? Nije im firma u kojoj rade uplatila staz, socijalno, penziono... U isto vreme, jedna demagoska poluobrazovana grupacija ljudi na vlasti svoju decu skoluje u inostranstvu, bas u EU. Zatvaraju fabrike, a one koje rade, ne isplacuju plate zaposlenima. Da bi sebe zastitili, na narod koji protestuje salju policiju. Specijalce u punoj ratnoj opremi.
Dodje vreme kad se digne "kuka i motika" i tu ni policija ne pomaze. A sto se tice "sopstvene sirotinje" i njenog unistavanja, ne brini to placa osiguranje. Poredjenja radi, samo jedan dan zaposlenih u zgradi Vlade jedne drzave (ministri, zamenici ministara, savetnici, sekretarice, sekretari, referenti, kuriri, obezbedjenje, vozaci, vozni park, dnevnice, reprezentacije i ko zna sta jos) kosta kao sva ta unistena imovina. Samo jedan njihov radni dan pokriva sve troskove i ostace i kusur...
Suvise je bahato sve postalo i ja se licno veoma radujem sto se desava nesto sto ce te politicare ogrezle u lazi i kradjama dobro protresti. Usrali su se. Citam da su kompletno predsednistvo izmestili. Apsurd je sto su ga izmestili u strahu od svog naroda. Postavlja se pitanje da li to predsednistvo, Vlada, postoje sebe radi ili naroda radi.
Na kraju je i policija presla na stranu onih koji protestuju.
a ti se SHe zabrinula za par zapaljenih automobila i kontejnera

ma treba taj narod postreljati kako se samo drznuo da se buni sto je gladan, ponizen, bez perspektive, ocajan...
trebalo je da upute ostru protestnu notu u pisanom obliku.
Koliko sam shvatio, ljudi traze da se pokraden novac vrati, da se lopovi kazne i da se zna ko su odgovorni za situaciju u kojoj se nalaze...
Sve ono sto su im pred izbore obecali bas ti koji sada salju policiju na njih.