Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 25 Jul 2025, 14:40

Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 28 Jan 2014, 14:53
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Zemljotres...noćas u 1.03...epicentar u Ivanjskoj,između Banja luke i Prijedora...osjetio se u većem dijelu BiH i Hrvatske...moram priznati da sam se jako uplašila...
A jutros čujem da ga neki nisu ni osjetili...imaju jak i čvrst san...mada su u manjini...većina je osjetila,a neki su se i uspaničili...

Slika

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 28 Jan 2014, 14:58
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

auuu
kakav je osjecaj
mozda je glupo pitanje:))

pa je l bilo strasno?

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 28 Jan 2014, 15:15
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Nije glupo Megi...ružan je osjećaj...sve vibrira...imala sam osjećaj da mi i mozak vibrira...strašno...
S tim što se ugao na kom sam ja bila skroz tresao...umalo da spadnem s njega...i onda ne znaš gdje bi...znam da treba pod neki nosivu gredu se skloniti...ali kad se pođe tresti,sve se zaboravi...

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 28 Jan 2014, 21:38
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

bas tako strasno bilo.....
ja bih odma izletela vani ,da nesto ne padne na glavu

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Jan 2014, 10:02
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

Pridružio se: 06 Dec 2012, 23:15

ova naša Majurka će pobediti u onom faktoru

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Jan 2014, 11:28
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

ti zemljotresi
uhhhh
jednom sam samo osjetila bas bas i odmah sam se ispod stoka vrata zakucala i zaljepila se za zid..a bila sam na 5 katu od 8 postojecih i zgrada se bas ljuljala.
poslije sam citala da je sve ok dok zgrada 'plese' u ritmu zemljotresa, jer su one obicno postavljene na nekim tockicima i dok se ljulja i 'plese dobro je..u suprotnom ni pet stokova vrata ti ne bi pomoglo...one koje se ne ljuljaju ruse se kao kule od karata.

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Jan 2014, 11:30
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

Senki srecan dan uz pesmu

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2014, 13:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

nekako ovih dana svi smo hteli mi ili ne ucesnici u ovoj prici iz bosne
ne pratim tv,ali redovno citam dnevnu stampu.bas onaj list koji je zoran zivkovic pre neki dan iscepao na pola
u danasnjem listu strana 18,ogroman naslov "eu salje vojsku u bosnu"
hmmm...
dole ispod na istoj strani "organizatori protesta suglad,beda i ponizenje"
pa de ces vece ponizenje?!!
pa stvarno pitam se
gledajuci sve one slike popaljenih zgrada,automobila...
pa majku mu,od kad se to zovu mirne demonstracije?
pa kad cemo jednom kao narod da sidjemo sa one grane sa koje smo evoulirali u coveka?
dokle cemo da unistavamo,palimo,silujemo,sopstvenu sirotinju(mislim na ono malo imovine koje imamo),da bi je iznova obnavljali i placali?!
i kad ce vec jednom da prestane taj zacarani krug,padanja na istim greskama?kad cemo nauciti?

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2014, 16:10
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

SHE je napisao:
nekako ovih dana svi smo hteli mi ili ne ucesnici u ovoj prici iz bosne
ne pratim tv,ali redovno citam dnevnu stampu.bas onaj list koji je zoran zivkovic pre neki dan iscepao na pola
u danasnjem listu strana 18,ogroman naslov "eu salje vojsku u bosnu"
hmmm...
dole ispod na istoj strani "organizatori protesta suglad,beda i ponizenje"
pa de ces vece ponizenje?!!
pa stvarno pitam se
gledajuci sve one slike popaljenih zgrada,automobila...
pa majku mu,od kad se to zovu mirne demonstracije?
pa kad cemo jednom kao narod da sidjemo sa one grane sa koje smo evoulirali u coveka?
dokle cemo da unistavamo,palimo,silujemo,sopstvenu sirotinju(mislim na ono malo imovine koje imamo),da bi je iznova obnavljali i placali?!
i kad ce vec jednom da prestane taj zacarani krug,padanja na istim greskama?kad cemo nauciti?

Tako je "sveta alijansa" sastavljena od mnogih evropskih monarhija slala pomoc francuskom kralju u borbi protiv Napoleona. Tako sada i EU hoce da posalje vojsku da ugusi proteste. A ko to protestuje...? Pa ljudi, obican narod, babe i dede, roditelji... "demokratski" ugusiti proteste ljudi koji iz ocaja protestuju. Vojskom.
SHE, kako moze da se mirno demonstrira kada se na nezadovoljan narod posalje policija? Ne znam da li ti je poznato ali zamisli situaciju kada roditelji odvedu dete kod lekara a oni nece da prime dete jer mu nije overena zdravstvena knjizica? Nije im firma u kojoj rade uplatila staz, socijalno, penziono... U isto vreme, jedna demagoska poluobrazovana grupacija ljudi na vlasti svoju decu skoluje u inostranstvu, bas u EU. Zatvaraju fabrike, a one koje rade, ne isplacuju plate zaposlenima. Da bi sebe zastitili, na narod koji protestuje salju policiju. Specijalce u punoj ratnoj opremi.
Dodje vreme kad se digne "kuka i motika" i tu ni policija ne pomaze. A sto se tice "sopstvene sirotinje" i njenog unistavanja, ne brini to placa osiguranje. Poredjenja radi, samo jedan dan zaposlenih u zgradi Vlade jedne drzave (ministri, zamenici ministara, savetnici, sekretarice, sekretari, referenti, kuriri, obezbedjenje, vozaci, vozni park, dnevnice, reprezentacije i ko zna sta jos) kosta kao sva ta unistena imovina. Samo jedan njihov radni dan pokriva sve troskove i ostace i kusur...
Suvise je bahato sve postalo i ja se licno veoma radujem sto se desava nesto sto ce te politicare ogrezle u lazi i kradjama dobro protresti. Usrali su se. Citam da su kompletno predsednistvo izmestili. Apsurd je sto su ga izmestili u strahu od svog naroda. Postavlja se pitanje da li to predsednistvo, Vlada, postoje sebe radi ili naroda radi.
Na kraju je i policija presla na stranu onih koji protestuju.
a ti se SHe zabrinula za par zapaljenih automobila i kontejnera :D ma treba taj narod postreljati kako se samo drznuo da se buni sto je gladan, ponizen, bez perspektive, ocajan...
trebalo je da upute ostru protestnu notu u pisanom obliku.
Koliko sam shvatio, ljudi traze da se pokraden novac vrati, da se lopovi kazne i da se zna ko su odgovorni za situaciju u kojoj se nalaze...
Sve ono sto su im pred izbore obecali bas ti koji sada salju policiju na njih.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2014, 16:33
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Tako je Casual.
Neku noc sam razgovarala ovdje sa jednom zenom koja radi za EU Policiju...inace je iz sjedista EU tj iz Brisela i bila je tamo i radila je za istu formu jos u vrijeme dok je kod nas buktio rat, i pomenemo i to vrijeme i to razdoblje i njenu odusevljenost Balkanom,i ona mi kaze kako je bila mlada i naivna ( danas ima 55 godina ) i vjerovala u ono sto joj se tada serviralo za situaciju na Balkanu, kada ga je kaze poslije posjetila i malo dublje istrazivala ustanovila je da je Brisel napravio milion i jednu gresku, da su bili nepripremljeni na taj mentalitet i na taj narod ( zato sto nisu planirali nista, isplanirala je Engleska pa im suknula..to je vec neka drga prica)....Kaze napravili su veliki zajeb i nadam se da nece opet.
I kaze upoznata je i sa ovim sto se sada desava i vec je imala par poziva vezano za tu situaciji...i meni kaze, nekada su ove demostracije dobre i niko nece reagirati sa strane bez obzira sto pricaju jer i EU zeli da ide dalje a sa postojecom strukturom vlasti ne moze jer ih narod bira vec 20 godina zato sto nema aternative, nekada su demonstracije i dobre..i ja joj na to kazem opet se EU igra s nama ;)....
Sruseno je vec davno dole sve...u mom gradu imaju cak i policijski sat u 23 navecer zadnjih par dana..i protiv toga se treba pobuniti...cuj zatvaraju nas u kuce kao da je rat, odjebi. Pokusvaju sve okrenuti na nacionalnu pricu kao sto sam i pisala vec da hoce...ispade da je ovo ''bosnjacko proljece'' i da samo muslimani lose zive, a da hrvatima u Hercegovini ili srbima u RS-u zlato tece u potocima...kako da nije. Svako ko popusi tu pricu je plitak , glup i ne zasluzuje nista drugo od onoga sto trenutno ima.
U trenutnoj Bih vladi je zapsoleni 22000 ljudi, halooooooo….msm sto je previse previse je, posebno kad uzmes u obzir rezultate kojih nema…koji q radi njih 22000.
Ogromni su to troskovi a ni za sta…a ovamo ljudi traze samo osnovno pravo koje zasluzuje svako od nas u 21 stoljecu. Neki su imali srece da osjete kao je zivjeti u onom ranijem sistemu pa imaju sa cime da uporedjuju…Ove nove generacije , ratne i poslijeratne…oni imaju 20-23 godine…nemaju sa cim da uporede, oni sustavno lose zive od rodjena, osim ako nisi privilegiran pa nisi dijete nekog od tih politicara….Ja mogu da se bunim jer uporedjujem, on se buni jer gubi nadu da ce nesto da se promjeni ako napokon nesto ne napravi.
Ne svidja mi se huliganizam i paljenje..ali ako je to jedino sto je preostalo…nek gori, samo mi zao sto njihove kuce ne napadose.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu