Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 27 Jul 2025, 11:29

Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:25
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Julia je napisao:
Senka je napisao:
Vidim da ste se raspisali :D
Neka vas.
Neću se uključivati u priču.
Od malena sam vaspitavana tako da me ne edukuje televizija,pa čak ni edukativni program na njoj.
A tako sam vaspitala i svog sina.
Ušla sam samo da vas pozdravim i da kažem da sam sve pročitala :)
Pozdrav!

pa pazi Senka..lako je vaspitati dete da ga ne edukuje televizija..u neka vremena kada na Televiziji nije bilo sunda kakvog ga ima sada, kada nenormalno nije bilo normalno, i kada su moralne vrednosti ustupile mesto nemoralu..
Hteli ne hteli..nije to vise ni samo stvar izbora..koliko god poneli vaspitanja od kuce..danasnjoj deci se prosto namecu ti neki ''trendovi'' jer u suprotnom su oni ti koji iskacu iz drustva..Pocni recimo od oblacenja..od onog celokupnog kiceraja na pinku..od golotinje..od 'poruka'' u njihovim takozvanim pesmama..
Ok..nece tvoje dete to slusati u kuci..
Ali u gradu..u klubu..na splavu..neka devojcica od 16-17 godina..Provede vece slusajuci (a to se mnogim gradskim klubovima i na fensi mestima pusta) takve pesme koje porucuju kako je In biti sponzorusa, ljubavnica nekom ''biznismenu'' i sl..pa sledece vece opet..a pri tom lepo i pristojno obucena nije ni primecena..pa sve to hteo ne hteo a u nekim ludim godinama..navodi na poremecaj moralnih vvrednosti, a da toga nismo ni svesni..dovodi do toga gde sada jesmo..kao drustvo

Još samo i ovo i nišviše...hahaha...
Slažem se sa svim što je napisao Žex...a i ti si sada napisala isto...
Nije problem u televeziji već u kompletnom društvu.TV je samo odraz cjelokupnog društvenog stanja.
I promjene moraju krenuti sa drugog mjesta,da bi se došlo i do promjena na TV.
Toliko od mene.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:28
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Promjene trebaju krenuti od pojedinaca, a ne ocekivati da ce neko drugi nesto promjeniti pa cemo onda i mi ostali...uvijek je lakse reci, sta ja kao jedinka mogu da uradim i promjenim...mozes mozes.
Isto je kao i sa ekologijom...lako je o njoj pricati i zgrazavati se...ali da sutra neko pozove na dobrovoljnu aciju ciscenja usca neke rijeke ili sta vec znam...malo bi se ljudi odazvalo..svi bi imali neku ispriku, uglavnom politickog karaktera, jer nam je politika postala isprika za sve.

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:33
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

E sad stvarno moram jbga [blah blah blah.gif]
Elem, seljačizam, kultura, nekultura i šta ja nam šta sve ne, neogleda se samo po tome da li će neko otpadak baciti u kantu za smeće ili bilo gde(ovo je samo primer), najviše se ogleda u nama samima, koliko i kako smo mi sazdani, ja poštujem i cenim ljude kada mi kažu ili napišu direktno šta, gde, kad i kako ja to nešto npr pogreših, al sve to bez uvredljive konotacije, poganih reči, to mu dođe kao ona konstruktivna kritika koju mi je Ši upućivala na mom blogu npr takođe.
Znači osnova nas potiče iz kuće, sve ostalo je samo nadogradnja tog istog vaspitanja, jbga ja i dan danas starijim ustajem u busu, nekako mi je to normalno al gledam kako to sada uopšte nije normalno, bahatost u ophođenju sa starijima mi je tek dno dna, kao i neiživljenost pojedinaca(da negeneralizujem) koji su silom i li željom stigli u moj Grad.

Odrasla na beogradskoj kaldrmi, sa beogradskim i to Voždovačkim mangupima, to se zna ko su i šta su, i verujte nikada od tih ljudi neprijatnost nisam doživela, naprotiv, Beograd `80 nije isto što i bgd `90tih pa i ovaj bgd od 2000te naovamo, on mi je tek živi šit... osećam se ko onaj laboratorijski miš u sopstvenom gradu u kome je primitivizam i kič doživeo svoj maksimum i to mi je tek šoder(lisa) i fuj.

O izbeglicama, ratovima, bombardovanju, i svom ostalim trivijalštinama na prostoru bivše Yu niti želim, niti imam živaca da elaboriram iz razloga što na tu temu diskusije ne postoje, polemike nema, niko hladne glave ne može da piše o tome, svakoga je na ovaj ili onaj način to dokačilo i ostavilo neizbrisivog traga. Hteli mi to ili ne to nas jeste promenilo.

Moralnost, etika, socijalizacija društva, sve se promenilo i izopačilo danas, uglavnom smo od tog tupavog zapada skupljali i sakupili otpadke i ono najgore. Stid, sram, obraz, data reč, to više ne postoji a bogami niti će se vratiti i zato ne mogu da optužujem političare, ove ili one, kada smo Mi ti koji smo prihvatili da se tretiramo ko jbga aj `marva`, fuj...
Da bi doživeli Kritičnu Masu mora se početi od sebe, kada sebe budemo nadogradili, tako ćemo nadograditi i sve ono što smo negde tih crnih i groznih godina ostavili na tim nekim splavovima, u tim nekim silikonskim siskama, veštačkim noktima, sponzorima i sponzorašicama, krimosima i ostalim najvećim šljamom...

e tako, reknuh i ja

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:37
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Вучица je napisao:
Da bi doživeli Kritičnu Masu mora se početi od sebe, kada sebe budemo nadogradili, tako žemo nadograditi i sve ono što smo negde tih crnih i groznih godina ostavili na tim nekim splavovima, u tim nekim silikonskim siskama, veštačkim noktima, sponzorima i sponzorašicama, krmosima i ostalim najvećim šljamom...

o tome ja cijelo vrijeme trabunjam.
E bas to...nadogradnja , spoznaja, zrelost, htijenje i volja krenuti dalje kao pojedinac prvo, a masa kada dodje. :)

Vrh
UtherPendragon
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:38
Korisnikov avatar
Razarač
Razarač

Pridružio se: 10 Okt 2012, 20:36

moram da kazem.. da kad nesto moram ja onda necu

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:39
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

UtherPendragon je napisao:
moram da kazem.. da kad nesto moram ja onda necu

Tipično dječije...hahahaa...dječak u duši... [kasljuc.gif]

Vrh
UtherPendragon
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:40
Korisnikov avatar
Razarač
Razarač

Pridružio se: 10 Okt 2012, 20:36

moram da kazem da meni odavno nikli brkovi

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:59
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

i sad ič filozofije [ufuf.gif]
ccc more

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 18:12
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

ala ste se raspisali o be-geeee-uuuu
mrzi me citat

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 18:23
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

na farmi je doslo do tuce izmedju Mikija i jos neke vip kome ne znam ime.
javne prenose skupstinskog zasedanja i reality programa zakonom zabraniti :D
sledeci reality krece direktno sa bloka centralnog zatvora u Beogradu. Ili iz Zabele.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu