E sad stvarno moram jbga
Elem, seljačizam, kultura, nekultura i šta ja nam šta sve ne, neogleda se samo po tome da li će neko otpadak baciti u kantu za smeće ili bilo gde(ovo je samo primer), najviše se ogleda u nama samima, koliko i kako smo mi sazdani, ja poštujem i cenim ljude kada mi kažu ili napišu direktno šta, gde, kad i kako ja to nešto npr pogreših, al sve to bez uvredljive konotacije, poganih reči, to mu dođe kao ona konstruktivna kritika koju mi je Ši upućivala na mom blogu npr takođe.
Znači osnova nas potiče iz kuće, sve ostalo je samo nadogradnja tog istog vaspitanja, jbga ja i dan danas starijim ustajem u busu, nekako mi je to normalno al gledam kako to sada uopšte nije normalno, bahatost u ophođenju sa starijima mi je tek dno dna, kao i neiživljenost pojedinaca(da negeneralizujem) koji su silom i li željom stigli u moj Grad.
Odrasla na beogradskoj kaldrmi, sa beogradskim i to Voždovačkim mangupima, to se zna ko su i šta su, i verujte nikada od tih ljudi neprijatnost nisam doživela, naprotiv, Beograd `80 nije isto što i bgd `90tih pa i ovaj bgd od 2000te naovamo, on mi je tek živi šit... osećam se ko onaj laboratorijski miš u sopstvenom gradu u kome je primitivizam i kič doživeo svoj maksimum i to mi je tek šoder(lisa) i fuj.
O izbeglicama, ratovima, bombardovanju, i svom ostalim trivijalštinama na prostoru bivše Yu niti želim, niti imam živaca da elaboriram iz razloga što na tu temu diskusije ne postoje, polemike nema, niko hladne glave ne može da piše o tome, svakoga je na ovaj ili onaj način to dokačilo i ostavilo neizbrisivog traga. Hteli mi to ili ne to nas jeste promenilo.
Moralnost, etika, socijalizacija društva, sve se promenilo i izopačilo danas, uglavnom smo od tog tupavog zapada skupljali i sakupili otpadke i ono najgore. Stid, sram, obraz, data reč, to više ne postoji a bogami niti će se vratiti i zato ne mogu da optužujem političare, ove ili one, kada smo Mi ti koji smo prihvatili da se tretiramo ko jbga aj `marva`, fuj...
Da bi doživeli Kritičnu Masu mora se početi od sebe, kada sebe budemo nadogradili, tako ćemo nadograditi i sve ono što smo negde tih crnih i groznih godina ostavili na tim nekim splavovima, u tim nekim silikonskim siskama, veštačkim noktima, sponzorima i sponzorašicama, krimosima i ostalim najvećim šljamom...
e tako, reknuh i ja