|
Autoru |
Poruka |
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
Купујем половни микрофонко и ја би да пеам дајем сто динЏи да се знае ![[m04110.gif] [m04110.gif]](./images/smilies/m04110.gif)
|
|
|
|
|
MAD BOOKSELLER
|
|
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33 Postovi: 6420
|
ОГЛАСИ ИЗ НОВИНСКИХ АРХИВА (19. и почетак 20. века) прилажем као узорке како треба или не треба писати огласе Глава прва: „Ема Филек, модискиња и Хуго Франк, општински чиновник имају слободе да саопште своју веридбу“ Изишао такав оглас, ништа необично, свако је имао слободу да саопшти своју веридбу и нема ту ничег смешног. Али, онда долази глава друга и последња. У истим новинама, само три месеца доцније, појављују се два огласа. „Овим изјављујем да сам прекинуо веридбу со шваљом Емом Филек. Хуго Франк, општински чиновник", И испод тога Емин оглас: „Овим изјављујем да сам са своје стране прекинула веридбу са уличним чистачем Хугом Франк. Ема Филек, модискиња“. Како је титула, зар не, релативна ствар.
„Милка, Јуче сам те чеко код ону калемегданску клупу где си ме прошле недеље посула с три фишека конфета. Конфети се још познаједу по песак. А познаје се и оно место где ти се смучило од долдрму (сладолед). Све се познаје, само ти мене не познајеш. Немој Милка да се играш с ватру, толико ти кажем. Ти си мени бацила у главу конфети с моју страну ох Милка цигља ће да лети Твој до крајности веран, Влајко“
„Оном фићфирићу, сос брадицу као јарац и с црвено марамче, стављам ово до знање, да се узме у памет и не измотава се пред моју кућу и мој породични живот, јер да му се не стрефи да понесе ребарце кући у руку. Толико засад. Мане Манојловић“
„Непознати господин који се ноћас самном верио у кавани „Ројал" моли се учтиво да саопшти своје име и адресу администрацији овог листа. Изабела“.
„Господ. Влад. Тодосијевићу, рентијерском сину из Палилуле. Молим Вас да ми платите рачун за попивено пиво. Мислим да нећете дозволити да се наплаћујем са вама као што је ћевабџија Јова наплатио свој дуг. Споштов. Пера Благојевић, кафеџија“
„Засебан улаз. По могућству текућа вода. Газдарица да не буде џандрљива, да је кад треба ту, а да се „што мање види“.
„Оглас. Моју жену Ану напуштам зато што сам међу својим крагновима нашао и један № 43. Како се мој веш пере у мојој сопственој кући а ја носим крагну № 37 то значи да ме је моја жена забушила са шес’ нумера. Кад је таква, онда јој одобравам да потражи нумеру 43 и нека му се обеси о врат. К. Томић, лакирер“.
„Млађи књижевник, сарађивао у солидним књижевним часописима, оженио би се интелигентном, сталоженом девојком, алтруистичких осећања чија би му породица могла створити одговарајуће намештење. Опширно, не анонимно, не двосмислено, писати администрацији под „Антитеза 43“.
„Онима који су рекли мојој жени да сам прошле недеље био мртав пијан у неком женском друштву изјављујем и овим путем да су безобразни, а односно њиховог интимног дошаптавања са мојом женом имаће конзисторија (свештени суд) реч“.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Prodajem mleko ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Nikita
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:44 Postovi: 7811
|
Poklanjanje i primanje poklona je duhovna perspektiva! Pa molim produhovljene osoobe da mi se jave sa poklonima . Hvala!
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
МолЕм финог дасу да престане да се дури и подитно да се врче окле је шмугно
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Prodajem ulaznice za vrucu stolicu ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Bradpresto Pitt je napisao: Ako ima neka tu treba koja je nepusacica,spreman sam na sve,,ahhaahh
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
SHE je napisao: prodacu akcije od nis a Prodajemo akcije
|
|
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
...spavam po forumima..nosom ubadam slovo G na tastauri..  ...
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|