Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 23 Jul 2025, 15:59

Autoru Poruka
casual
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 14:10
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

a svi su ljudi u osnovi dobri ali se to vremenom izgubi. Sto zbog nasledjenih gena, sto zbog pogresnog vaspitanja, nedovoljno razvijene svesti kao posledica manjka obrazovanja onog osnovnog a o opstem i strucnom i da ne govorim....
Pametni i obrazovani znaju, manje pametni i manje obrazovani ce misliti da znaju :D
Podela ce uvek biti, razloga postoji mnogo. Ali najvaznija je ta na ljude i one koji su to malo manje. Ne samo na Balkanu vec u svakom delu sveta.

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 14:12
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Ja baš mislim da je umijeće postati dobar čovjek...lakše je biti zao, nego dobar...

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 15:23
Korisnikov avatar
P
P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58

Casual, pročitaj moj post ponovno. Napisao sam u "zadnje vrijeme", valjda nisam time mislio na vrijeme od prije 800 godina. :D

Naravno da mislim na zadnjih 25 godina i nikakva povijesna klauzula od 30 godina (koja doista postoji) mi ne treba da sagledam činjenice,
a to je da je vojska kojoj je pripadala Srbija (nazivala se ona JNA, Srpska ili kako god) gubila, čemu ove izlike...
A to kako se u devedesetim godinama, prije nego li se nazivala Srpskom vojskom zvala ista, me ne zanima. Ili se pak formirala iz nule?! Ovdje se igramo terminima, igra riječima, kao u vrtiću...
To je kao da se Talibani sutra preimenuju u Kanibale pa sve ono što je bilo jučer sada više nije bitno, puj pike ne važi, to nismo bili mi... smiješno.
Treba prihvatiti i taj dio svoje povijesti kao svoj, a ne odricati ga se tako olako i nazivati onim nekim drugim vremenima koja se više ne računaju, a mi smo sada neki sasvim drugi i časni smo, po cijelom tijelu, nije fer...

Činjenica je da je devedesetih JNA (u kojoj je Srbija ili, ako hoćete, srpski vojnici bili glavni udio... ili su pak Rumnunji bili?) činila strašna zlodjela na teritoriju susjednih zemalja, koja nikako ne možemo nazivati čašću...
Naravno, u konačnici je i kažnjena gubitkom na većini bojišta.
...i to je činjenica, sve ostalo je neozbiljno piskaranje. Isto tako je i Hrvatska vojska u 2. svj. ratu činila strašne stvari, neke su se dogodile i devedesetih, nikakve časti tu nema.
Rekao bih da je u pitanju manjak osobne katarze, zbog koje se nekim, istim, ili sličnim, stvarima pridaju različite nomenklature.

Svi znamo tko je u JNA bio na vodećim pozicijama i gdje je većina arsenala (u kolonama) iz susjednih zemalja transportirana prije samog početka rata, u Hrvatsku sigurno nije.
Vjerujem da je i danas, dio tog arsenala sastavnica Časnih vojnih snaga (vjerojatno je jedan dio prikazan i na spomenutoj ceremoniji), pošto ne mislim da je bilo tolike količine novaca da se isti u potpunosti obnovi i modernizira,
a svo dotadašnje oružje rastali u velikim viskokim pećima veličine tenka. :D

A da vam pravo kažem, ja sam inače kontra svih vojski i zamišljam si (kao u Lennonovom "Imagineu") kakav bi Svijet bio bez ijednog metka, ijedne puške ili topa...
... tako da me te vojne parade ni najmanje ne impresioniraju jer je svako oružje napravljeno da prolije krv (bilo u napadu ili obrani), što je ne samo kontra moje struke, nego i kontra mojih osobnih uvjerenja.
Toliko o paradama, što s ove, što s one strane.

A dok vi uživate i opijeni ste tim, nazovimo, skupim kazališnim komadom, koji za cilj ima destrukciju, ja ću se, ako dopustite, radije pozabaviti nekim konstruktivnijim stvarima ili (kako bi rekao Casual) utopiti u svojem neznanju.
Ah, blaženo je neznanje... :D

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 16:01
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Dotore, kakav danak neiskustvu :D
JNA je povucena sa prostora danasnje Hrvatske. Potpisan je sporazum u UN i povucena je 1992-e godine a umesto nje je na linije razgranicenja dosao UNPROFOR. Ostalo je lokalno stanovnistvo sa naoruzanjem koje je 3 godine posle povlacenja JNA, proterano NATO avionima, NATO logistikom, i pesadijom sinova tisucljetnje kulture.
Ali to je vec druga prica, sto se vojske Srbije tice, dotore, bolje ti idu prirodne nauke mani se ovih drustvenih :D

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 19:34
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

GiGi je napisao:
Ja baš mislim da je umijeće postati dobar čovjek...lakše je biti zao, nego dobar...

ovaj tvoj post mi se najvise svidja.
i onaj od Laki isto...many many many must be funny

Vrh
Mojne
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 20:19
Korisnikov avatar
mojne

Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41

Moleneni guzovi, pokazala mi na blic i otišla

kao ona riba u niskim strastima što je na blic pokazala šubaru

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 20:29
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Picard je napisao:
Vidim da su se neki našli uvrijeđeni mojim komentarom, žao mi je ako je tako, međutim, bio sam svjestan potencijalne oštrine mojih riječi.

Senka, tko je to dobio rat kojim su oslobođene susjedne zemlje, tko su to "MI" i što se to nije znalo iskoristiti?!
Ako mene pitaš, iskorištavalo se i to obilato. [shakinghead.gif]

Picard...ne znam šta si učio u školi...ali sam sigurna da si trebao naučiti ovo...Srbija je i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu bila zemlja pobjednica koja je mogla da bira.
Pošto ove godine obilježavamo 100 godina od tog prvog rata,trebao bi znati da je Srbija iskrvarila i kao pobjednička zemlja se grdno zeznula stvarajaću Kraljevinu SHS.
Utopila je svoju Kraljevinu u neku glupu iluziju...a nije trebala...nismo vas trebali ni od koga oslobađati...samo one teritorije gdje su živjeli Srbi...pa se zapitaj šta biste sada imali od države...ništa...bili biste i dalje kolonija austrougarske...Istra sa Rijekom i Dalmacijom bi i dalje bili pod Italijom...
A o lijepom i slobodarskom Dubrovniku da ne pričam...nikada nije bio u granicama nikakve Hrvatske,i ne znam ko vam ga uopšte dade.Neka jebena tiletova komunjara.
I da dodam...ono MI se odnosilo na Srbiju i na nas Srbe.
I mani mi se te demagoške priče koju vodiš,a preporučam ti da manje gledaš HRT,to vam je informativna rak-rana.

Vrh
Mojne
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 21:29
Korisnikov avatar
mojne

Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41

stalno mislim na ONE stvari [shakinghead.gif]

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Okt 2014, 22:54
Korisnikov avatar
P