|
Autoru |
Poruka |
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
Srbija se ponaša kao neka Mlada pred udaju, pa bi u EU, pa bi s Rusima, pa bi i jedno i drugo... Aj, odlučite se više... A ta Rusija, baš nam je krasna, sa represijom ljudskih prava, u vlasti oligarha, nastanjena sirotinjom. Moja prijateljica, koja je Ruskinja i živi u Moskvi, a po profesiji je kardiolog, ima plaću 150€!!! ...divna i moćna Rusija! Da nema plina, bila bi jad i kukavelj, ništa više. Nije teško biti fasciniran likom i djelom "brata Vladimira", sa motom "sam protiv svih", u ulozi suvremenog Robina Hooda u borbi protiv bogatog i bahatog Zapada... samo što ovaj Robin, za razliku od onog, leži na milijardama i milijardama (vjerujem da ni sam ne zna broj istih), sa statusom nedodirljivog vladara. A pomalo je i smiješna ova parada... parada vojske koja je u zadnje vrijeme gubila toliko ratova... ne znam tko se pametan tome domislio, možda "brat Vladimir", tko će ga znati. E moj narode... Panem et circenses! ![[boredsmiley.gif] [boredsmiley.gif]](./images/smilies/boredsmiley.gif)
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46261
|
Uh Pic...hoćeš da budeš demokrata a postavljaš uvjete...ili-ili...  Zašto bi se Srbija odlučivala između EU i Rusije?I zbog čega bi jedno od toga isključivalo ono drugo? BZVZ I ne budi bezobrazan sada...čuj izgubil tolike ratove...kakav komentar...jbt.. Važno je da smo dobili onaj u kom smo oslobodili i sad već susjedne nam zemlje...i ko nas ebe kad to nismo znali iskoristiti... A brata Vladimira ljubim u srce rusko ![[srce.gif] [srce.gif]](./images/smilies/srce.gif)
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
na zalost kad si mali i siromasan i nerazvijen,moras da se ponasas ko snasa a i taj prvi utisak vara ne znam kako se ponasaju susedne nam bratske republike,bivse Jugoslavije al verujem da su razlike minimalne
na kraju krajeva i jedan veliki drzavnik,Tito se udavao malo vamo,malo tamo i nije nam bilo lose dobro posle su dosli pametnjakovici pa razdrndali zemlju i ono bratstvo jedinstvo pa su ga jos pljuvali kako nas je uvalio do guse u dugove prodao teritorije , trpao politicke protivnike na Goli otok danas realno za ovu bagru,malo je jedan goli otok,malo!!! tako da dolazimo u situaciju da zbog prevelike demokratije na tv u nevaspitani klinci stete ugledu svoje drzave i tamo i vamo! da se vratim na dugove druga Tita ahahaha posle par godina ih vise niko ne pominje demokrate iz srbije su prodale pola Vojvodine moguce da je tako i u drugim zemljama,ne znam! uvukli nas u bulu do guse!
dobar je bio bravar,fenomenalan
|
|
|
|
|
Naopak
|
|

N

Pridružio se: 05 Apr 2013, 20:20 Postovi: 14794
|
Dakle, da zapad i Amerika nisu prcali Srbiju tada dok su trajali ti ratovi, Srbija bi jebala sve njene protivnike i to zajedno na jednu veliku gomilu... To mogu da kazem i potpisem jer sam bio u tim ratovima i video sve i malo je bez veze da neko komentarise sve to ko nije ni pomirisao neki rat.Toliko od mene. Pic razocarao si me i promenio sam svoje misljenje o tebi, znam da te to nece pogoditi ali eto...tek da se zna.
_________________ Uz vetar sam uvek is'o i nikoga nisam sis'o, od malena radim tako ja sam rodjen naopako!
˙ɐɾ ı oıq ɥıq ǝu oʇsɐz ɐd 'oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
Dotore, odgovoricu ti stihovima Jovana Ducica koji se odnose na vojske naroda koji zive na ovim prostorima a pripadali su nekadasnjoj Austrougarskoj carevini. Zaci, ne na narode, iskljucivo na vojske, znaci profesionalne vojnike... Ja nisam nacionalista, o sovinizmu da i ne govorim. ali te "izgubljene ratove" srpske vojske mozes cuti iskljucivo u informativnim emisajama danasnje Republike Hvatske, Federacije BiH i nepostojece "Republike Kosovo". Citiraj: Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно. Китио си цвећем сваког освајача, Певајућ' му химне, бестидно и гласно...
...Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце.
С туђинском си камом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с леђа дао Брату, И убио пород у утроби жене.
Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву каму у недрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш.
Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име усташе, Ставио си Христа, Слободу и Свеце.
У безумљу гледаш ко ће нове каме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит' о раме, Ко најбоље уме да ти командује. Dotore, mene si uvredio ali ne zameram ti, propaganda je u danasnje vreme mnogo jaka.
Poslednji put menjao casual dana 18 Okt 2014, 11:10, izmenjena samo jedanput
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
i pravo da vam kazem bas me briga dal je Putin trebo doci na paradu ili jok ovoj su se radovali mali obicni ljudi mozda je neke to podsetilo na Titove parade neke na fasizam velike Nemacke,koja obrni okreni opet vodi glavnu rec u Evropi neke opet da kritikuju i pluju sa debelom guzicom zavaljenom u krevetu 
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
Vidim da su se neki našli uvrijeđeni mojim komentarom, žao mi je ako je tako, međutim, bio sam svjestan potencijalne oštrine mojih riječi. Senka, tko je to dobio rat kojim su oslobođene susjedne zemlje, tko su to "MI" i što se to nije znalo iskoristiti?! Ako mene pitaš, iskorištavalo se i to obilato. Naopaki, prijatelju (a dozvolit ću si da te tako nazovem), to što je netko bio sudionik rata (na bilo koji način) ne znači da je upućen u sva zbivanja koja su se zbivala iza kulisa, štoviše, teško je (priznat ćeš) ne biti subjektivan. A to što si napisao da nisam primirisao rat je trebala biti valjda neka uvreda upućena meni, ali ne vrijeđam se, znam da time nisi mislio ništa loše, zapravo je dobro ne primirisati takvo nešto. Prijatelju Naopaki, imao sam 6 godina kada je rat počeo, te godine krenuo u prvi razred, sate i sate proveo u podrumu škole, prestravljen, dok su se oglašavale uzbune od zračnih napada u kojima su bombardirana područja udaljena tek par kilometara od moje škole. I osobno mislim da nema osobe na ovim prostorima koja, kako si ti kvalificirao, nije "primirisala" rat na ovaj ili onaj način. Žao mi je što ti kao aktivni sudionik oružanih snaga toga nisi svjestan. Casual, ne razumijem čemu kod tebe potreba da stalno povlačiš ideju kako je netko (čim ima drugačije mišljenje) indoktriniran bilo čime, propagandom, medijima, ovime, onime... ...mani se toga... naravno da mišljenja formiramo na temelju nečega, nekih informacija, netko na temelju nečega realnog, netko više na temelju onog nerealnog, ovisi valjda o pojedincu, koliko je sam sebi spreman iskreno pogledati u oči prije negoli pogleda u oči onoga drugoga. Al' to je već neki drugi fenomen, o kojem ne bih. Čitao sam te nekoliko puta u prepisci s Bossom, kome si slično spočitavao. A sada vidim da ti je to očigledno zaštitni znak i izgleda da si od svih nas jedini ti imun i otporan na sve utjecaje koji nas bombardiraju sa svih strana, svaka čast ako je tako, a bojim se da nije. Živi bili. ![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](./images/smilies/cheers1.gif)
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Kako smo mi mali, glup i napaćen narod... Izvinite na konstataciji... Jel pisalo negde koliko to košta? Znate ONAJ milion što se toliko spominjao? A koliko miliona košta ova parada? Budi ponosna Srbijo, budi ponosna na šaku jada koja je defilovala po pljusku, budi ponosna Srbijo što tri dana u mesecu go radnik kuva klot pasulj, budi ponosna Srbijo što najstariji učesnik se vraća GSP-om dok je podgojeni gico uvalio se u milionsku limuzinu, budi ponosna Srbijo što skrkanim parama su hiljade domova mogli biti izgradjeni, budi ponosna pa zbog miliona daj 10...Putin je već dolazio i dolaziće, a ti ostaj ponosna!
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
Dotore, informacije i "nesto realno" moze se dobiti iz dnevno-politickih desavanja koje nam mediji serviraju jel tako? A istorija je nauka. nauka koja na osnovu pisanih i realnih tragova, pomognuta drugim naukama, donosi svoj sud. istorija jos uvek nije i nece sledecih 30 godina reci svoju rec o gradjanskom ratu u SFRJ. Ne znam odakle ti "gubljenje tolikih ratova" srpske vojske? BiH postoji od 1994 ili pete, koliko znam. Hrvatska od 1991, godine. kako onda Picard, ti mozes za jednu slavnu vojsku, vojsku sa najsvetlijom tradicijom u Evropi, srpsku vojsku, reci da je "izgubila mnoge ratove"? Koje ratove dotore? I od kojih to vojski? Jedino ako mislis na JNA, koja je mozda nasramniji deo istorije svih naroda SFRJ. JNA generale koji su branili svoje pozicije i svoju imovinu sto vojnu sto privatnu, svoj licni status, uticaj i polozaj. Srbija je ratovala (ako se to moze tako nazvati) samo jednom u poslednjih 70 godina i to na Kosmetu protiv tkzv UCK i ocistili su ih za petnaestak dana, sa sve SAS i CIA i legijom stranaca. Za 15 dana. Ako je nesto, mozda i jedino u Srbiji svetlo i casno, to je vojska Srbije. tako da tvoje neznanje tumacim kao plod bombardovanja medija. i opet ti ne zameram sto si me uvredio, ne samo mene... A onda je NATO ubijao bombama decu po Novom Sadu, Nisu, Beogradu, Valjevu, Sapcu, Jagodini... Pa ni tada, vojska Srbije nije odustala, casno i onako kako vojna doktrina i istorija srpske vojske nalaze, borili su se i nisu odustali. Tako da dotore, pitam te opet pa ako ti nije mrsko odgovori mi, koje ratove je "srpska vojska izgubila"? Nikada u svojoj istoriji vojska Srbije nije izgubila rat. To kaze istorija a sta kazu stranacki direktori elktronskih i stampanih medija informativnih programa nasih nam komsija, to je vec nivo za kafansko raspredanje. Sto se tice "brata Vladimira", pa dosao je da podseti naseg vrlog premijera da se politika na Balkanu ne moze voditi a da se on ne pita 
|
|
|
|
|
Bradpresto Pitt
|
|

*VIP*
Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21 Postovi: 35483 Lokacija: Zagreb
|
Bravo Picarde,malo kad se slazem s toboma,ali ovo si dobro uocio.Naime šta,istina je da je Srbija izgubila sve ratove,recite mi ako je koji dobila,ja neznam,naravno ne radi se o narodu Srbije nego toj i takvoj politici i onma koji ju podrzavaju.Od tako perspektivne drzavei lijepe politika je napravila skoro najsiromasniju ili jednu od najsiromasnijih europskih država.Sto se tice Putina,*ebe se Putinu za Srbiju,on gleda svoj interes,pa di je bio kad je Srbija bombardirana,on je kako ga zovi demokratski autarah,koji svoje neistomisljenike zatvara na robiju,a ako mislite da se u Rusiji zivi dobro,varate se.Samo je malo bolje nego u Sribiji.Vojna parada,pa to mi jesmijesno,mislim da se tu samo skrece pozornost s vecih problema,tako to biva u politici,penzije se smanjuju i place koje su ionako mizerne,i moram reci cak i Hrvatska koje je u ne dobrom stanju je Amerika za Srbiju,Bosnu,Crnu Goru....To pokazuje standard a i zvanicni podatci. Nemojte shvatiti ovaj post kao da je uperen pritiv nekoga osobno,nego govorim o realnom stanju i zvanicnim oodatcima,ja osobno nemam nista protiv nikoga,ne gledam naciju,vjeru,boju koze(samo velicinu sisa),i naravno osobu kao čovjeka.Bujrum!
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 108 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|