Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 05 Avg 2025, 06:18

Autoru Poruka
GiGi
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 16 Apr 2014, 14:50
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Jedna je mama! [srce.gif]

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Emanuella
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 16 Apr 2014, 18:45
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:25

hladnoca

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 17:30
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

iz emisije "Utisak nedelje"....
Glumac Radoslav Milenković opisuje gde mi živimo i ko nas vodi.
Ovo je poruka za prizivanje svesti kod naroda i buđenje ljudskosti u svima nama.

phpBB [media]

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 21:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Glumac je odlično pokazao stanje svesti naroda...
Kada pogledam koji sve političari uspevaju kod nas jasno mi je da je narod kriv što im sve to dozvoljava.
24 godine gledamo iste face, nove/stare laži, nepotizam, bahatost. Niko nije kriv nego mi sami. U uređenim zemljama ovi naši političari ne bi mogli da vode ni udruženje stanara zgrade, a kamoli da vise po najbitnijim funkcijama. Lažima zaslepljuju mase, a ekonomija propada li propada.

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 22:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

padala je kisa

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 23:09
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

eeej zivteee lutalicooooooo sta mi radiis [zenskismeh.gif]

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 23:12
Korisnikov avatar
Laki

Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12

ti mi dusu vadissssss [hanghead.gif]

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 18 Apr 2014, 23:41
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

vadi vadiii,iscrpi bree [zenskismeh.gif]

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 19 Apr 2014, 15:14
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Вучица je napisao:
iz emisije "Utisak nedelje"....
Glumac Radoslav Milenković opisuje gde mi živimo i ko nas vodi.
Ovo je poruka za prizivanje svesti kod naroda i buđenje ljudskosti u svima nama.

phpBB [media]

Lepo je cuti ovakvo razmisljanje, daje snagu da ostanemo ispravni.
Ljudi mi nisu jasni. Zaista. Gde se izgubio onaj duh, ona dobrota...? Mozda zato sto sam bio klinac pa mi se sve cinilo a mozda je i bilo bolje. Nekada je bila sramota ukrasti. Slagati. Kao dete sam pozdravljao starije ljude sa "dobar dan", ustajao u gradskom prevozu... Nekada se znalo kako moras da se ponasas kada izadjes uvece u grad, kako ces se obuci... Nekada su mangupi stitili devojke, udvarali im se, postovala se lepota, pamet, vedrina, postonje...
danas svega toga nema. Ljudi su se pokvarili. Sistem vrednosti je izopacen.
A vlast, zakonodavna (Skupstina), pa pogledajte ko sedi tamo. Tuga i jad. kakvi su to ljudi koji tamo sede!? I oni glasaju zakone, uredbe i ostalo.
Vlast Sudska (pravosudje i tuzilastvo) o tome da ne pisem.
Izvrsna (svi organi gradova, opstina, policija, inspekcije i ostalo) mislim da je to najkorumpiraniji deo vlasti.
I kada takvi ljudi donose zakone, presudjuju po tim zakonima a izvrsna vlast odlucuje ko treba da odgovara, dobijemo jednu politicku zurku. Ova nasa Srbija je taoc stranaka.
Svaka stranka ima svoju televiziju, svoje kompanije. Nis je bio DS, Gasprom vlasnistvo 30% drzave Srbije (citaj SPS), energetika DS i G17 plus. sada je sve to uzela pod svoje SNS.
Svaka stranka ima svoj deo udbe, policije, sudstva, imaju svoje fudbalske i kosarkaske klubove. Svaka stranka ima svoje dekane fakulteta. Svoje profesore univerziteta koji regrutuju nove mlade stranacke kadrove iz redova studenata.
Tako funkcionise ova nasa drzava. A narod, pa on gleda i cita medije i razmislja onako kako mu je servirano. Godinama je izlozen medijskom ispiranju mozga i vremenom i najjaci posustaju i bivaju uvuceni u masinu.
Imam i ja koristi od ove i prosle vlasti. Nije da nemam. Dobijam putne dozvole za tranzit kroz zemlje EU, ali ih posteno i placam. Time sam svrstan u privilegovane firme koje se bave transportom robe.
Jedan moj drug je kao stranacki kadar bio u gradskom odboru za obrazovanje. Sada je promenio dres i malo su ga degradirali ali ne i oterali. sada je u skolskom odboru jedne od najprestiznijih beogradskih gimnazija i za pola godine do godinu eto njega opet u gradu a mozda i na republickom nivou. Naravno, moj je drug, posten i dobar covek i sigurno izasluzuje to mesto. ali pitam se koliko ljudi sa mnogo boljim prosekom nije imalo priliku da se zaposli ni kao profesor u srednjoj skoli? O fakultetima da i ne pisem.
Formiraju se nove nevladine organicije, recimo samo Nemacka daje 8 miliona evra na godisnjem nivou za rad NVO u oblasti ugrozenih gradjana. A to ugrozenih se iskljucivo odnosi na gej populaciju i sigurne kuce.
I sada to ovako funkcionise... Neka catrljica negde u Borci koja ima jedan telefon i kompjuter postaje sediste NVO. Pozove se profesor fakulteta da odrzi predavanje na temu ugrozene populacije, odstampaju se plakati i napravi se konferencija za stampu. Pozovu se predstavnici ambasada i taj profesor odrzi predavanje na nekom od fakulteta. za sve to je rashod od nekih par hiljada evra. Tri do cetiri puta godisnje se odrze takva predavanja. Izvrte se spotovi na b92 i to je sve. A prihod, pa onih 8 miliona evra se procentualno podeli na tri do cetiri NVO koje se bave tom temom. Plati se porez i polovina se vrati u dzepove onih koji su to dali (citaj ambasadi nemacke), cistih opranih para koje zavrse na nekom racunu nekih administratora ambasade. Druga polovina se deli na vlasnika NVO i politicara koji mu je savetovao da pokrene NVO na tu temu.
Eto to je samo jedna od munja koje svakodnevno prolaze kod nas. a gde su upravni odbori, provizije, plate, bonusi...
I onda procitam kako je neki jadnik dobio robiju jer je ukrao nesto sto vredi par hiljada evra. A neko nicim izazvan pravo iz fakultetskog amfiteatra postane clan upravnog odbora JAT-a sa mesecnom platom od 7-8 hiljada evra a sa avionima ima veze kao i Dalaj Lama. Pa troskovi, dnevnice, bonusi, reprezentacija, skupi se tu fina kinta. puta 12 meseci... Naravno, mora stranci da placa reket ali ostane i za njega nesto.
zato kada citam da je neko opljackao postu, banku, nesto drzavno, na gangsta nacin, pa pozelim mu srecu i zdravlje i da ga nikda ne uhvate. Nije taj opljackao nista drzavno nego stranacko. Stranke su odavno opljackale narod i postale vlasnici svega sto je nekada bilo narodno a sada je kao drzavno. Nije drzavno nego njihovo. Stranacko.

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 19 Apr 2014, 19:02
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Prostakluk je dragi moj C uzelo maaja gde oš a najviše na egzistencijalnom nivou...
Nekada je bilo sramota reći neću starijoj osobi od sebe zar ne.. sećaš se, nije naše detinjstvo BAŠ TOLKO u prošlosti!
Nisu svemu devedesete krive a ponajmanje političari-stranke.. ima nešto kičerajsko u nama samima jbga sad...
No, krenimo redom.
Nije se izgubila samo dobrota, prvenstveno se izgubilo čovekoljublje i milost a samim tim i moralnost kao mikrokosmos pojedinca...
Ljudi više ne polaze od sebe već kroz sebe.. velika razlika zar ne!
A samim tim pothranjuje se onaj "zapadnjački" sistem vrednovanja pojedinca "niko kao ja", "ja, ja i samo ja"

Kulturološki šok, kažu sociolozi bile su te famozne turbo folk devedesete, kada je euforija najnižih ljudskih potreba uzela primat,
ja se sa istim ne slažem, ali se slažem da se u toj ujdurmi rata, bede kako duhovne tako i materijalne, Nemoralnost uvukla ko da
je "hleb naš nasušni"... zamenili smo teze, i umesto kada smo kao progledali da nastavimo tamo gde smo stali pre svega toga,
mi smo se još više učaurili i još više uljuljkali u tu lažnu sliku "sreće", koja nam je bila preko potrebna da "prežvaćemo" opet one snakcije,bombardovanje,
siromaštvo, glib u šta smo ne svojom voljom zglajznuli.... na žalost, generacije su na tim našim pomerenim vrednostima stasale!
Nisu nove generacije krive što smo Mi bili tako i toliko naivni, zar ne!
Počev od NAS pa sve do onih koji su odgovorni da ih i u školskim ustanovama opštim znanjem vaspitaju.
Zato danas nemammo kuturno osvešćene generacije, da ako slučajno kažeš "bio sam u pozorištu" ne doživiš podsmeh, ili ako ne do bog
nekom kaže šta misliš a suprotno je njegovom mišljenju, e to je onda "krv do kolena" a ne dijalog...
Politička scena Srbije je ogledalo nas samih.
Sve te novokovanice nas odavde i njih odande jeste i biće naše ogledalo

Kad se DATA REČ vrati gde joj je mesto onda ćemo opet biti svoji na svome a dotle
ko što reče g-đa Ministarka vratiću se opet ja...

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu