Autoru |
Poruka |
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17 Postovi: 6498
|
e bem vas bas...evo da nesto naucite... ''Oblik opanka je različit u raznim delovima Srbije. Najčešći oblici su sa „kljunom“ ili bez njega. Kljunom se naziva vrh prednjeg dela koji je lako povijen na gore, odakle se počinje preplitanje opute. Opanci sa "kljunom" se nazivaju i "Šiljkani". Najčešće se prave od teleće kože, ali se opanci napravljeni od svinjske kože nazivaju “šivenjaci“. U vremenu posle Drugog svetskog rata opanci su izrađivani i od starih izlizanih guma, tzv. „točkaši“. U novije vreme fabrike obuće proizvode savremene opanke od gume koji mogu imati unutra postavu od platna ili kaiš za zakopčavanje. U narodu ti opanci se nazivaju i "Piroćane" jer su se proizvodili u Pirotu. Na pijacama se mogu kupiti i gumeni opanci bez postave i bez kaiša, ali oni osim imena nemaju mnogo zajedničkog sa prvobitnim opancima koji su deo narodne nošnje.'' PS..i da se zna..nemam nista protiv opanaka...  Vazno je da idem u Australiju...
_________________ Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!
|
|
|
|
|
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

|
MeGi je napisao: ahahahaah jbt od cele slike ti primjetis gumenjase-opanke gumene. Gledaj sliku, kako samo izgledas zaneseno i srecno:) medju zvezdama i mjesecom kako se smjesi jer ti je cela planeta na dlanu:) Potrebno je samo da prosetas gumenjasima kroz aerodrom Nikole Tesle, pa u Dubai , gdje li vec pa u Sidnej:) p.s. Julija, ok mozda neko to zove opancima, ali meni su rekli da su to gumenjasi, i vidjala sam da to nose stariji ljudi poreklom iz Bosne:) bar ovdje ahahhaha a ovo sto Molena nosi se zove BUCE ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) Megi ne zove neko..tako se zovu..Imas razne vrste opanka..Kljunasi ona slika sto si ti stavila, gumenjasi ili gumenjaci jel se prave od gume..itd.. Ma salim se ja... al zapalo mi za oko jer sam mislila da ima neku poentu.. Ono idem u Australiju..tamo cu cuvam ovce..a kako bez opanaka....
_________________ Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!
|
|
|
|
|
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

|
al je slika vrhhhhhhhhhhhhh....
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
šiljkani Jooj zasmija se bas Drago mi je da ti se svidelo Mozes je dobiti uramljenu za 1000 dinara:)
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

|
MeGi je napisao: 3 JULIJA
|
|
|
|
|
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

|
MeGi je napisao: šiljkani Jooj zasmija se bas Drago mi je da ti se svidelo Mozes je dobiti uramljenu za 1000 dinara:) hahahhaha..pitaj babu ako meni ne verujes..  Naravno da mi se svidelo.... ![[top88.gif] [top88.gif]](./images/smilies/top88.gif)
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
imas dve  
|
|
|
|
|
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

|
ebote sta je ovo. ![[ccc3.gif] [ccc3.gif]](./images/smilies/ccc3.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
šiljkane je bre Poeteso turila Triletu s sve čarapke na cvetiće samo se nedaju videti moji nisu iz Pirot ![[ufuf.gif] [ufuf.gif]](./images/smilies/ufuf.gif) zato je kod mene sve naopaČko more Poeteso, bitno je da ti ode kod kenGurka i to s sve zanosnu kosicu i jošte zamamnije bokove ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Ahaaaa pitacu jer kazu svi "Jebesh google,pitaj babu" ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) ahahah LaYa ovo je kao rebus Julija sanjala Picarda u kosulji Julija ima velike grudi Julija zaljubljena Julija sanja autraliju i na kraju Julija stavila tacku:)
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
|