Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 09 Jul 2025, 05:02

Autoru Poruka
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 31 Jul 2012, 15:22
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13

Snimaju se “Pijavice” Davida Albaharija

Film radnog naslova „Pijavice“ inspirisan je istoimenim Albaharijevim romanom, ali i „Mrakom“ i žanrovski bi najbolje moglo da se okarakteriše kao ljubavno-politički triler. U režiji Dragana Marinkovića snimaće se u Srbiji i Kanadi

Slika
David Albahari i Dragan Marinković

DAVNO najavljena filmska adaptacija romana Davida Albaharija ulazi u završnu fazu priprema. Kako „Novosti“ saznaju, reditelj Dragan Marinković („Vizantijsko plavo“, „Neka čudna zemlja“, „Bumerang“, „Diši duboko“), zajedno sa piscem upravo završava scenario.

Film radnog naslova „Pijavice“ inspirisan je istoimenim Albaharijevim romanom, ali i „Mrakom“, po rečima reditelja, žanrovski bi najbolje moglo da se okarakteriše kao ljubavno-politički triler. Reč je inače o prvoj filmskoj adaptaciji nekog Albaharijevog dela.

Glavni junak romana „Pijavice“ je srpski novinar iz Zemuna, zaljubljen u Jevrejku. Posle teksta o porastu antisemitizma u Srbiji, biva pretučen i živi u stalnom strahu i paranoji. Radnja romana „Mrak“ smeštena je u Srbiju devedesetih, na početku takozvane tranzicije i govori o odsustvu morala i o nespremnosti za preuzimanje odgovornosti za izrečenu reč.

Marinković nam otkriva da gledaoci ne treba da očekuju „doslovnu ekranizaciju“.

- Glavni lik u filmu je junak iz „Pijavica“, ali scenario čine delovi oba romana. Iz jednog smo uzeli lik, delove priče, iz drugog neke druge scene. Osnovna priča je tu, romane ćete svakako prepoznati na ekranu, ali oni nisu prepisani - objašnjava Marinković.

Reditelj Marinković ima bogato iskustvo u adaptaciji knjiga i saradnji sa piscima. Pre „Pijavica“, još 1988. snimio je film „Neka čudna zemlja“, inspirisan pričama Radoja Domanovića - „Stradija“ i „Mrtvo more“. Projekat „Vizantijsko plavo“ bio je zasnovan na jednoj kratkoj priči Milorada Pavića (bio i jedan od koscenarista filma), dok je film „Bumerang“ obeležila saradnja sa Svetislavom Basarom.

- Meni je oduvek bila interesantna adaptacija književnih dela. Jer, vi građu romana prebacujete u jedan potpuno drugi medij. Veliki je izazov i ozbiljan posao da od jedne knjige napravite scenario, ali ja volim to da radim. Smatram da je naša literatura izuzetno kvalitetna i inspirativna, greh je ne napraviti nešto „filmsko“ od nje - kaže Marinković.

Na koji način će Albaharijeva dela biti pretočena u film, saznaćemo naredne godine, kada počne snimanje. Reditelj kaže da je još rano i da se govori o podeli uloga, „mada postoje određene ideje“.

- Sada nam je najvažnije da nađemo strane koproducente, pre svega iz Kanade. Sa njima ćemo se konsultovati oko glumaca i ekipe - otkriva Marinković i dodaje da će dinamika snimanja „Pijavica“ zavisiti od finansija. Novac koji je dobijen prošle godine na republičkom konkursu samo je mali deo potrebnih sredstava. Kanadski producenti, objašnjava reditelj, posebno su važni jer će se deo filma snimati u zemlji u kojoj Albahari poslednje dve decenije piše svoje romane.

- Ako moram da se izrazim u procentima, rekao bih da će oko 25 odsto filma biti snimljeno u Kanadi, a ostalo u Srbiji. Isto tako, veći deo „Pijavica“ biće na srpskom jeziku, a manji deo na engleskom. Zato nam je strana koprodukcija važna - zaključuje Marinković.

SCENARIO U VIŠE VERZIJA

REDITELj Marinković i pisac Albahari napisali su nekoliko verzija scenarija, koje se trenutno „kristališu“ u finalnu priču.
- Trudili smo se da prenesemo sve važne elemente iz knjiga, da to bude zanimljivo, ali, ipak, film nije roman. U rad smo uključili i Dušana Spasojevića, a svi zajedno pravimo neku novu, konačnu verziju, koja će na kraju i biti filmska priča.

Novosti

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 31 Jul 2012, 15:38
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Intervju čitalaca - Bojan Perić: Anđelini Džoli bih ponudio da me usvoji!

Glumac Bojan Perić prepričava anegdote sa snimanja serije Vojna akademija, otkriva na šta je sve spreman zbog ljubavi, ali i šta je to najpotrebnije mladom glumcu.

Slika

Junak serije Vojna akademija glumac Bojan Perić simpatije nežnijeg pola osvojio je ulogom kadeta Stošića u ovom gledanom serijalu RTS-a, a u intervjuu čitalaca otkrio je i neke od njemu najzanimljivijih anegdota. Bojan se prisetio saradnje sa Džonom Kjuzakom s kojim je snimao film Gavran, ali i svojih glumačkih početaka u srednjoj školi. Otkrio je da voli masaže, setio se prve ljubavi i objasnio je zbog čega bi da može voleo da upozna Kralja Petra I, Slobodana Miloševića i Pavla Vujisića.

Slika

Ajoooj kako je mogla da se završi onako sezona Vojne akademije? Pa ono nije humano po nas gledaoce ni malo. Možeš li nam otkriti da li te gledamo i u novoj sezoni i kada možemo očekivati prikazivanje iste na malim ekranima, zna li se? Pozdrav Stošiću i sve najbolje želim i privatno i poslovno! Vesna Veličković

- E vidiš, i ja to kažem! Kako je mogla onako da se završi, sad ne znam da li sam preživeo, pa ne mogu kvalitetno da planiram svoju budućnost! (Smeh) A mislim da je to odgovor na drugi deo tvog pitanja – ne znam da li me ima u nastavku, pošto je scenario za drugu sezonu u fazi pripreme. To znaju samo naš producent, Nele Garić i scenarista Gordan Mihić. Hvala ti puno, i ja tebi želim sve najbolje!

Slika

Da li prihvatio piće sa obožavateljkom? Šta treba da poseduje mladi glumac da bi se bavio tim poslom? Glumica
P.S.
Ja se bavim glumom oko godinu dana, ali dovoljno da znam da time želim i profesionalno da se bavim, pa me zanima tvoj savet.

- Mislim da je mladom glumcu najpotrebnija – SREĆA! Sreća je nažalost postala osnovni faktor, pošto se svakim danom otvaraju po tri nove glumačke akademije, jako puno mladih, školovanih glumaca se stvara svake godine. Usled tako velikog broja glumaca, a tako malo posla, ispada mnogo teže uopšte dobiti ulogu, nego je dobro odigrati. Imaj to u glavi kada budeš odlučivala da li želiš da ti gluma bude životni poziv! Ja ti svakako želim svu sreću, ma šta da izabereš! A ako pogodiš šta volim da pijem, onda bismo se dogovorili za to piće. (Smeh)

Koju vrstu muzike najviše slušaš i da li si bio na koncertu Metalike? MM

- Slušam sve vrste muzike, stvarno. Nemam ništa određeno. Volim da pustim i Guettu, a i da zapevam Rano je za tugu... Na koncertu Metalike ovoga puta nisam bio, iako je Metalika moj dobar drugar!

Slika

Da li si romantičan? I da li su momci u vezama takvi? Marina Nikolić

- Ne znam! Nikada nisam bio u vezi sa nekim momkom! Ali, za sebe znam da jesam. Volim da iznenadim svakoga, a pogotovu dragu osobu do koje mi je baš stalo!

Da li imaš devojku i da li si ikada dolazio kod NAS u Vojvodinu? Jovana Jelovac

- Ne znam da li ti je ovo drugo pitanje po Ustavu, ali u našoj Vojvodini sam bio mnoooooogo puta i mnogo volim da idem u Novi Sad, Sremske Karlovce... Smiri se čovek nakon beogradske gungule. Istina, mene taj mir vrlo brzo uznemiri, fali mi haos Beograda.

Kada bi mogao da upoznaš upoznaš tri ličnosti iz istorije, ko bi to bio i zašto? Veliki pozdrav za Bojana Perica iz Banja Luke! Ana

- Kralja Petra I – da mi prepiča prelazak preko Albanije, da bih mogao da napišem scenario za film. Slobodana Miloševića – da mi objasni kako da nabavim novac da snimim taj film i Paju Vuisića da ga ubedim da igra u tom filmu, jer nema dobrog domaćeg filma bez njega! Veliki pozdrav za Anu iz Banja Luke od Bokija Perića iz Beograda!

Slika

Da li imaš devojku? Ako nemaš da li bi hteo da se upoznaš sa mnom? Zezam se bre . Cool si ,zgodan si ...Maa naaaaaaaaajbooooljiiii siiii... P.S. samo me nerviras što u seriji muvas onu Lelu! ...Jelena

- Imam, i ja se ne zezam, bre! (Smeh) I hvalaaaa, a cool sam ti baš zato što u seriji muvam Lelu. Moram malo i da nerviram! Mada, meni su scene sa Lelom baš super! Anja Stanić koja nju igra, odlična je glumica i super partner za rad!

Ima li nešto jako smešno sa snimanja Vojne akademije što bi rado podelio sa nama? Jovana

- To što je jako smešno, nije za novine i javnost! (Smeh) Iskren da budem, kada se setim kako je izgledalo snimanje sa nas desetak mladih u kadru skoro stalno, dobro smo mi uopšte i snimili tu seriju! Evo ti anegdota sa prvog dana snimanja. To je bilo u Batajnici na aerodromu, snimali smo scene kada iskačemo iz aviona. I sad, moja ekipa: Raša, Ivan, Branko, Daca Dabović, Tijana... Mi smo snimali prvi let aviona, zajedno sa pripadnicima 63. padobranskog bataljona. Oni su iskočili, dublirajući nas, a mi smo u avionu, na 1200 metara snimali scenu. E sad, dole na zemlji, čekali su nas Anja Stanić i Nikola Džoni Rakočević, planirani da snimaju prilikom sledećeg poletanja. Po izlasku iz aviona, mi smo se dogovorili da ih malo zezamo, da im kažemo da avion trese, lupa, propada po nekoliko stotina metara, udara... Ja sam se pravio da mi je strašno muka, Tijana je simulirala padanje u nesvest, Raša i Branko su se polili vodom da izgleda kao da su gola voda... E sad, u međuvremenu – vreme se baš pokvarilo, krenuo je da duva jak vetar... Oni su poleteli da snimaju, i kada su završili, svi su iz aviona izašli zeleni. Sve što smo se mi šalili, njima se stvarno desilo. (Smeh) Bilo je tu i teških reči, al i vapaja za vodom i čvrstim tlom.

Slika

Kako ti misliš da mi preživimo bez tebe sad kad prođe serija, a? Una Kukolj

- Kako se osećaš ovih dana? Jel sve ok? Pritisak, sećer? Osećaš li mučninu, vrtoglavicu? Ukoliko osećaš bilo koji od ovih simptoma, preporučujem, tri puta dnevno po dve epizode na Youtube-u i za manje od tri dana će ti biti bolje!

Sa koliko godina si počeo da se baviš glumom? Da li ćemo te gledati uskoro u nekoj seriji ili na filmu? Super si, pozz! MT

- Dosta mator bejah, kad sam se susreo sa glumom. To je bilo u trećem razredu gimnazije, falio je neko da uskoči u neke scene za neko takmičenje, pa me zamolila profesorka... Stvorila je monstruma, a da ni sama to danas verovatno ne zna. (Smeh) Ja se nadam da će se raditi nešto, pa da će me pozvati. Ako imaš neki scenario i pare da produciraš, ja ću se rado odazvati tvom pozivu! (Smeh) Hvala i pozz i tebi!

Slika

Na pusto ostrvo bi poneo šta? Pozdrav brate i samo napred. Diamon Karić

- iPad, loptu i obruč koji bih prikačio na palmu i Partizanov šal!

Da li ti se sviđa Tamara Dragičević? Miloš Krkić

- Tamarica je super! Mi se znamo još od moje prve godine fakulteta. Ona je tada ako se ne varam, bila prva godina gimnazije. Radili smo zajedno scenu na kastingu za Anđele 3. Od tada se znamo i družimo.

Da li si se bavio sportom kao dete? Kojim? Miljana

- Kao dete sam se bavio aktivnim puženjem kroz kuću, ili trčanjem u džaku za spavanje. Majka neretko priča kako sam bio neuhvatljiv dok šprintam hodnicima u džaku! Kasnije sam se bavio košarkom i plivanjem. Ali, svi su u jednom trenutku porasli na dva metra, ja nisam, pa sam prestao. (Smeh) Inače, volim da igram sve sportove, osim fudbala. Imam dve leve noge, pa to ti je...

Slika

Zanima me koliko daleko si spreman da odeš zbog osobe koju voliš? Kada bi trebao da odeš na put sa voljenom osobom, a znaš da se nećeš vratiti (daleko bilo) da li bi pristao? Miljana

- Pa spreman sam da odem do Kragujevca, do Prolom Banje, do Miločera, do Meseca.. Ljubav valjda ne poznaje kilometražu i potrošnju goriva. A ovo drugo, stvarno daleko bilo!

Da li voliš masaže i gde najviše voliš da te masiraju? Kristian i Klara Diamond

- Zapravo, jako volim da masiram! Smirim svoju nervozu, a nekome bude lepo. Nego se to pročulo, pa ne mogu da postignem. Što se mene tiče, u retkim trenucima kad se neko smiluje, najviše volim da me izmasira u donjem delu ledja. Imam diskus herniju prsljenova L5 – S1 pa me taj deo leđa uvek boli. (Smeh)

Ko ti je bila prva devojka, Srpkinja ili Grkinja? I koje devojke su bolje i lepše po tvom mišljenju? Dajana Gojić

- Ha! Niti jedno niti drugo! Skoro celo školovanje sam išao u Internacionalnu školu, gde nije bilo Grkinja – ali nije bila ni Srpkinja. Prva devojka u životu beše kosih očiju, a prva velika ljubav Turkinja! Ako se tvoje pitanje pitanje odnosi na to ko je lepši, Srpkinje ili Grkinje – pa daaaaaj? Jesi bila nekada u Grčkoj?

Slika

Da li si sebe pronašao u liku? Da si mogao da biraš koji lik da budeš da li bi bio Stošić ili neki drugi lik? Gde te ima u Beogradu? Čime se baviš u slobodno vreme? Pozdrav Marina iz Obrenovca.

- Pa ne znam, to bi ti trebalo da mi kažeš! Ja sam prezadovoljan što je Zeka, naš reditelj, kao i ceo produkcioni tim, procenio da bi baš ja trebalo da igram Stošića. Meni se još na kastingu taj lik najviše svideo, iako ti moram priznati da su me u početku probali za Risa. Što se tiče toga gde me možeš sresti u Beogradu, to je jako teško pitanje jer me ima svuda. A pošto mi je sve vreme ovoga sveta trenutno slobodno, onda me non-stop ima svuda. Ponekad ni sam ne znam gde sam.

Dobar si glumac i da li si gledao film Vojnik sa Vojom Brajovićem? Mnogo me podsećaš na njega, ako nisi gledao pogledaj i videćeš da ste slični. Koja podudarnost da ti on igra oca u seriji, kao da su mene pitali! Kako ti se sviđa uloda i da li si zadivoljan. Puno pozdrava.

- Skoro sam pogledao taj film, iako mi je Iskra, Vojina ćerka, a moja drugarica sa klase, odavno rekla da ga pogledam! Stvarno ima sličnosti, iako su zapravo naša dva lika suštinski različiti. Stošić na Vojnu akademiju dolazi svojevoljno, a u filmu se ipak prikazuje bunt protiv nevoljnog odlaska u JNA. Inače, divno je bilo raditi sa Vojom, pogotovo što on mene posmatra od prvog kolokvijumima, jer je dolazio da gleda Iskru. Od takvih glumaca uvek nešto naučiš i to je jedan od sigurnih načina da se u ovom poslu napreduje! Puno pozdrava i tebi! Ostavi mail redakciji, ako bude nedoumica za podelu novih uloga u drugoj sezoni, da te pozovemo! (Smeh)

Kada bi mogao da budeš lik iz neke video igrice, koji bi bio i zašto? Jelena Kovačević

- Max Payne! A evo i zašto... Max Payne i pre toga Super Mario su mi dve omiljene igrice bile kao klincu. E sad, Mario udara glavom u ciglu, napadaju ga živahne pečurke i vuklja se kroz kanalizacione cevi. Treba li da objašnjavam da od toga glava boli, pečurke mogu da budu baš čudne, a kanalizacija jako smrdi. Samim tim, Payne i nehajno pucanje po gradu deluju dosta primamljivije, a i gotivno je obučen!

Koja je tvoja neostvarena želja? Ljubica Mitić

- Da mi se ostvari jedna velika i davna želja!

Kada bi mogao da izađeš na večeru sa bilo kojom poznatom osobom, ko bi to bio? Anna Tintor

- Sa Anđelinom Džoli. Uz večeru, ponudio bih joj da me usvoji za određenu novčanu nadoknadu .

Kako izgleda tvoja idealna devojka? Milica

- Upoznaću vas kad se sretnemo negde u gradu!

Koja ti je fizički najlepša glumica iz Vojne akademije? Najbolji si i samo tako nastavi! Jelena

- Svaka na svoj način! Stvarno ne bih mogao ni jednu da izdvojim! Hvala ti, i trudiću se da baš ovako nastavim.

Ko ili šta te čini srećnim? Veliki pozdrav! Maka

- Dragi ljudi, njihovo zdravlje i sreća! Uzvraćam još većim pozdravom!

Osobina koju najviše ceniš kod drugih? I kakav je osećaj igrati u filmu Gavran, sa glumcem kakav je Džon Kjuzak? Veliki pozdrav!

- Iskrenost! Ništa nije nepremostiv problem, sve možemo da se dogovorimo, samo nemoj da me lažeš i mažeš! A osećaj igranja u filmu poput Gavrana je super! Stvarno lepo iskustvo koje sigurno doprinosi glumačkom sazrevanju. Voleo bih da mi se uskoro ponovi slično iskustvo!

Story

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 02 Avg 2012, 15:16
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

"Čarobnjak" Rupert Grint na jesen u Beogradu

Nova filmska adaptacija Šekspirovog "Magbeta" biće delom snimljena u Srbiji, a u Beograd će da dođe i britanski glumac koji se proslavio ulogom čarobnjaka Rona Vizlija u serijalu o Hariju Poteru.

Slika

Pored Ruperta Grinta u našu prestonicu, gde će i biti snimljeni delovi filma "Enemy of man", kako je radni naslov adaptacije, će krajem godine da dođe zvezda filma "Antihrist", glumica Šarlot Gejnsburg koja će da igra Ledi Magbet, piše "Blic".

Rupert će da igra škotskog plemića Rosa, a producentska kuća "Work in Progres", koja je stajala i iza snimanja "Koriolana" sa Ralfom Fajnsom, će raditi i na ovom ostvarenju.

List "Blic" piše da je za očekivati da se i u ovom filmu pojave i srpski glumci - "bar u epizodnim ulogama".

Reditelj filma će biti Vinsent Regan, koji je kao glumac u Srbiji snimao film "Lockout".

Izgleda da su se se reči naše glumice Ana Aleksander obistinile i Srbija zapadnim filmadžijama postaje sve zanimljivija, a Ana takođe na jesen, u goste planira da nam dovede Džulijen Mur i Roberta Dauni Džuniora.

(MONDO)

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 03 Avg 2012, 11:49
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Završena druga faza snimanja filma Nikole Vukčevića

Slika

PODGORICA - Druga faza snimanja regionalne koprodukcije, dugometražnog igranog filma "Đečaci iz Ulice Marksa i Engelsa", u režiji crnogorskog reditelja i profesora filmske režije, Nikole Vukčevića, završena je u Podgorici, saopštila je produkcijska kuća "Galileo production".

Snimljeno je 95 odsto filma, posvećenog ličnim, intimnim istorijama mladih ljudi Balkana, koje uglavnom ostaju u senci burnih događaja poslednjih 20 godina, a snimanje će biti nastavljeno u septembru.

"Ovo je film o Balkanu i nekim dečacima iz ulica naše mladosti, ali i film o našim roditeljima i njihovoj snazi da nas u godinama tranzicije izvedu na pravi put - film o teškim izborima i snazi pojedinca, film o ljubavi i osveti", objasnio je Vukčević.

U fokusu priče su pitanja vrednosti i zadovoljenje nagona i potreba, kroz koje će protagonisti sazreti mnogo više nego što su imali u planu. Takođe, priča balansira između tvrdog dramskog stila i veoma komičnih elemenata, uz niz lokalnih specifičnosti koji u sebi sadrže duh univerzalnog, a koji potiču kako iz Titograda, tako i iz Podgorice.

"Snimiti skoro 95 odsto filma je veliki uspeh kada se ima u vidu užasno komplikovana finansijska godina na Balkanu. Moja ekipa i ja smatramo još većim uspehom to što uprkos takvoj situaciji nismo pravili kreativne kompromise. Imamo veoma kvalitetno snimljen materijal i to mi daje veliki spokoj i veru da smo uradili pravu stvar", istakao je Vukčević.

On je dodao da je veoma zadovoljan saradnjom sa glumačkom, autorskom i produkcionom ekipom koja je čitav projekat "iznela na mišiće" uz veliko žrtvovanje i posvećenost.

Scenario su napisali Vukčević i Milica Piletić po motivima drame "Instant" Đorđa Milosavljevića, a u glumačkoj ekipi su Ana Sofrenović, Nebojša Glogovac, Emir Hadžihafisbegović, Goran Bogdan, Petar Božović, Momčilo Otašević, Branka Stanić, Branimir Popović... Učestvuju i učenici i studenti, odabrani na kastingu, Anđela Mićanović, Filip Đuretić i Zoran Dragićević.

Pesma "Ne brini" beogradske grupe "U škripcu" glavna je muzička tema ovog "rokenrol filma" koji bi trebalo da bude završen do zime.

Glas Javnosti

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 03 Avg 2012, 11:58
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Apokalipsa po Dru Barimor

Glumica će režirati film "The end" o kraju sveta.

Slika

Dru Barimor, koja čeka prvu bebu sa novim suprugom Vilom Kopelmanom, režiraće film o apokalipsi za studio "Vorner bros".

Film će biti "optimistični pogled na kraj sveta", i pratiće britanskog DJ-a koji uživo prepričava apokalipsu, mladi par koji roditelji pokušavaju da razdvoje i čoveka koji prelazi Tokio uzduž i popreko kako bi pronašao svoju ženu i dete.

Barimorova će režirati film po scenariju Arona Ilaja Kolejta, poznatog po seriji "Heroji" i filmu "Reka".

(MONDO)

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 04 Avg 2012, 16:28
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Novi Madsonov film premijerno u HN

Film crnogorskog reditelja Draška Đurovića "As pik", u kojem jednu od glavnih uloga igra holivudski glumac Majkl Madsen, 5. avgusta biće premijerno prikazan na "Montenegro film festivalu" u Herceg Novom.

Slika

"As pik" je ljubavna priča, sa elementima akcije i komedije mentaliteta, u kojoj se prepliću motivi savremene društvene stvarnosti.

"Reč je o mešavini filmova prema romanima Voltera Skota i filmova B produkcije 1970-ih godina u kojem Ajvanhoa ne igra Robert Tejlor, već crnogorski glumac Bane Popović, a umesto Lija Marvina pojavljuje se poznati Majkl Madsen", kazao je Draško Đurović agenciji Beta.

Crnogorski reditelj je rekao da je nameravao da snimi staromodan film, sa takvim kostimima, scenografijom i pričom smeštenom u devetedete godine prošlog veka.

"Pokazalo se da su 1990. godine danas socijalni, politički i estetski hit. Zato je ostala ideja da pokažemo cinizam kraja 20. veka na Balkanu, a dizajn je potpuno apstraktan", rekao je Đurović.

Film "As pik" dobio je poziv za učešće na više stranih festivala, pre svega zbog glumačke postave u kojoj su, pored Madsena, čarobnjak iz filma "Hari Poter i vatreni pehar", srpski glumac Peđa Bjelac i pripadnik KGB-a iz "Muzičke kutije" Koste Gavrasa, Rus Georgi Pusep.

"Ne očekujemo ništa od festivala na koje trenutno idemo, osim da publika dobro odreaguje, a hoće, jer je cinizam neka vrsta komercijale danas", kazao je Đurović.

Govoreći o budućim planovima, Đurović je rekao da sa scenaristom filma "As pik" Obradom Nenezićem planira da snimi priču sa radnjom u Perastu u 19. veku i mnoštvom "intriga, ubica u mantijama i lažnih grofica".

Za ulogu lažne grofice u tom filmu je, kako je kazao, zainteresovana i "jedna poznata glumica iz Los Anđelesa".

"Pretpostavljam da će proces nalaženja para trajati dugo, duže nego kada bih snimao priču o životu bivšeg radnika i njegove ćerkice u postindustrijskom gradu bez budućnosti. To bi oduševilo filmske fondove, ali mene to ne inspiriše, jer volim kolor neba i mora", kazao je Đurović.

Draško Đurović diplomirao je 1993. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi kratki filmovi "Fotograf" i "Specijalna jedinica" nagrađeni su na festivalima u Skoplju, Beogradu i Vest Palm Biču.

Reditelj je filma "Rođeni sutra", a najveći uspeh postigao je filmom "Desant na Prčevo" iz 2008. godine. Taj fim je dobio nagradu za najbolji akcioni strani film na festivalu u Njujorku čiji je direktor poznati režiser Ejbel Ferara. Osim toga nagrađen je i za scenario na najvećem svetskom festivalu ratnog filma, u Rostovu na Donu.

Ovogodišnji, 26. Montenegro film festival Herceg Novi 1. avgusta otvorio je ruski reditelj Pavel Lungin ("Ostrvo", "Car"). Festival traje do 7. avgusta.

B92

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 05 Avg 2012, 15:36
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Zašto se vole Stalone i "Švarci"?

Zvezde akcionih filmova Arnold Švarceneger i Silvester Stalone decenijama su želeli da sarađuju, ali se to nije dogodilo sve dok se nisu našli u frizerskom salonu, nakon čega je usledio njihov prvi zajednički projekat - "Plaćenici" (Expendables) iz 2010.

Slika

Glavni glumci u filmovima "Roki" i "Terminator" razgovarali su o saradnji prethodnih 20 godina, ali nisu uspevali da pronađu odgovarajući scenario u trenucima kada su obojica bili slobodni od drugih obaveza, objasnio je Švarceneger.

"Uvek je postojala neka prepreka. Scenario nije bio dobar ili studio nije bio zainteresovan u meri u kojoj smo mi bili. Jednostavno se to nije desilo", objasnio je Švarceneger na sastanku Asocijacije televizijskih kritičara.

"Jednog dana sedeo sam kod svog frizera i Stalone mi je prišao i rekao: Čoveče, bilo bi super ako bi mogao nešto malo da uradiš u mom filmu 'Plaćenici'", ispričao je 65-godišnji glumac.

U to vreme Švarceneger je bio guverner Kalifornije i pauzirao je u svojoj karijeri u akcionim filmovima. Složio se odmah da odradi nekoliko sati za film "Plaćenici" vikendima, kako mu to ne bi oduzimalo vreme potrebno za guvernerske dužnosti i rekao da će to uraditi besplatno.

Film se u bioskopima pojavio 2010, a kako je kratka sekvenca sa Švarcenegerom dobro primljena kod publike, Stalone ga je angažovao i za nastavak -"Plaćenici 2", koji u bioskope stiže sredinom avgusta.

Njihov novi projekat usledio je nakon što je Stalone rekao producentu filma "The Tomb" da ne želi da snima ukoliko i Švarceneger nije uključen.

Bivšem guverneru scenario se dopao i on se priključio ekipi, a "The Tomb" je jedan do pet filmova u kojima igra Švarceneger, a koji tek treba da se pojave.

I dok se pojedini šale kako su se njih dvojica zaljubili jedan u drugog, Švarceneger kaže da nemaju u planu nove zajedničke filmove. Iapk je dodao da je siguran da će "Plaćenici 2" biti hit i da će onda Stalone verovatno opet doći i tražiti od njega da bude i u sledećem filmu.

Švarceneger se, nakon političke karijere, vraća filmu i u kratkom dokumentarcu "Arnold''s Blueprint" koji je fokusiran na njegovu službu u austrijskoj vojsci.

Slavni glumac je rekao da mu je vreme provedeno u vojsci dok je bio tinejdžer pomoglo da oblikuje svoju buduću karijeru u bodibildingu, glumi i politici. "Priča filma je o prevazilaženju prepreka", dodao je.

Švarceneger je osvajao titule na takmičenjima u bodibildingu, a sport mu je poslužio i kao odskočna daska za karijeru akcionog heroja.

"Imao sam jasnu viziju kojim putem želim da se krećem, a lekcije koje naučite u sportu, možete primenjivati u svim sferama tokom čitavog života", istakao je on.

Dokumentarac "Arnold''s Blueprint" imaće premijeru 26. septembra na sajtu Grantland.com mreže ESPN, kao deo serijala "30 for 30 Shorts".

B92

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 08 Avg 2012, 17:04
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Zvezda "Zelene milje" u bolnici

Glumac Majkl Klark Dankan doživeo je srčani udar i u životnoj je opasnosti.

Slika

Dankan (54), najpoznatiji po ulozi osuđenika na smrt Džona Kofija u filmu "Zelena milja", doživeo je srčani udar i smešten je u bolnicu u Los Anđelesu.

"Porodica je uz njega, i moli za očuvanje privatnosti u ovom teškom trenutku. Okrenuli su se molitvi i veri u izlečenje", saopštila je njegova PR zastupnica Džoj Fejili.

Pored "Zelene milje", za koju je nominovan za Oskara za sporednu ulogu, Dankan je igrao i u ostvarenjima "Kralj škorpiona", "Armagedon", "Grad greha" i drugim.

(MONDO)

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 09 Avg 2012, 15:41
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

"Igre gladi" se isplate

Tek su joj 22 godine, a već je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu. Do juče je bila "devojka iz susedstva", a danas je milionerka na koju filmska industrija ozbiljno računa.

Slika

O Dženifer Lorens se malo znalo kad se pojavila na kastingu za ulogu Katnis Everdin u filmskoj adaptaciji romana "Igre gladi", ali nakon prikazivanja filma Dženifer je sebi osigurala zvezdani status sada se sprema za snimanje nastavaka filma koji ju je lansirao u zvezde.

Prema finansijskim izveštajima, umesto plate od 500.000 dolara, ona je za svoj prvi film dobila čak 10 miliona dolara jer je film doživeo neverovatan uspeh na bioskopskim blagajnama i u samo prvom vikendu prikazivanja zaradio 152,5 miliona dolara.

Dženifer je prvu zapaženiju ulogu imala u filmu "X-Men: First Class", ali više ne planira da se vrati popularnijh franšizi, jer već narednog meseca će da počne sa snimanjem drugog dela filma "Igre gladi", a zatim slede još dva nastavka...

U međuvremenu, procurela je informacija da će se Dženifer pojaviti i u romantičnoj drami "The Ends of Earth".

"Dženifer je bila prvi izbor da glumi Lidi Marland, koja je napravila pravi skandal u Americi, kad se udala za očuha koji je usvojio kad je bila mala", pišu filmski magazini.

Kako god, ali Dženifer je pre dve godine bila nominovana i za Oskara za rolu u nezavisnom filmu "Winter's Bone" i tako postala druga najmlađa glumica koja je nominovana za prestižnu nagradu.

(MONDO)

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 09 Avg 2012, 19:08
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Bob Hoskins napušta glumu zbog Parkinsonove bolesti

Britanski glumac Bob Hoskins namerava da se povuče iz glume nakon što mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest, prenosi BBC.

Slika

Njegov agent je izjavio da će 69-godišnji glumac napustiti glumu nakon fantastične karijere, koja je trajala pune četiri decenije, i posvetiti se porodici.

- On želi da se zahvali svim sjajnim i talentovanim ljudima sa kojima je radio tokom godina, kao i svim svojim obožavaocima koji su ga podržavali tokom karijere - istakao je Hoskinsov agent, dodajući da bi glumac želeo da se njegova privatnost poštuje.

Hoskins je rođen 1942. godine u Safoku, u Engleskoj. Počeo je da glumi sasvim slučajno krajem 60-ih godina u Londonu, a tokom karijere je igrao široku lepezu uloga, od okorelih gangstera do komičnih rola.

Među njegovim najpoznatijim filmovima su "Crni petak za gangstere" (1980) u kojem mu je partnerka bila Helen Miren, "Ko je smestio zeki Rodžeru" (1988) i "Mona Liza" (1986) koji mu je doneo brojne nagrade, uključujući i nominaciju za Oskara i nagradu Bafta.

Njegovo poslednje pojavljivanje je u filmu "Snežana i lovac", u kojem glumi jednog od patuljaka.

Blic

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu