Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 03 Maj 2025, 22:24

Autoru Poruka
Lila
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 16 Okt 2012, 13:27
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19

*Twilight* je napisao:
Koliko se ja secam da je majka Sultanija naredila to ubistvo
a ona ....ufff kako se? sto sluzi majku Sultaniju... da, Daje sad se setih... ona je nesto posumnjala i poslala je Bali Bega kao da je majka Sultanija to naredila.

Jos jedan neuspeli pokusaj da se rese Hurem! [top88.gif]

E tacno majka Sultanija je na strani one prve zene.

Sta je Molena ti ne gledas , ako sto bi svi isto gledali? Ja pod stare dane nemam nameru da gledam nesto sto bi me mnogo opterecivalo.
Nije Suljo zavladao mojim dnevnim boravkom nego cekam da vidim kako ce jedni drugima da dohakaju odnosno da se medjusobno poubijaju mada su i Suljo i Roksa umrli prirodnom smrcu sto je tada bila prava privilegija.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 16 Okt 2012, 13:29
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Ma Lila....samo vi uzivajte, ko voli i kome se svidja neka gleda.
Ali cim ima vise od 68 epizoda ( a vjerujem da ima i preko 200) to je za mene previse...

Vrh
Lila
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 16 Okt 2012, 13:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19

Molena je napisao:
Ma Lila....samo vi uzivajte, ko voli i kome se svidja neka gleda.
Ali cim ima vise od 68 epizoda ( a vjerujem da ima i preko 200) to je za mene previse...

Pa ne bi se moglo reci da uzivan ali nesto se mora gledati.
Kada gledam 1100-tu epizodu Male neveste ovaj Suljo je sitnica. [001_smile.gif]
Salim se ne pratim ja tako detaljno ali tako nam serviraju pa uzmi ili ostavi.

Vrh
*Twilight*
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 16 Okt 2012, 14:30
Korisnikov avatar
Laprdalo i tuturutka

Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07

Suljo je lepa serija, ja koja ne gledam TV pocela sam gledat tu seriju

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 16 Okt 2012, 20:12
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

Merjem Uzerli: Sultanija Hurem u prirodnom izdanju (Video)

Slika

Sultan Sulejman zaludeo je žene na našim, ali i regionalnim prostorima. Njegova lepša polovina u seriji, Hurem, nije ništa manje popularna.

Glumica je pridobila pažnju muškaraca koji su zbog nje rado počeli sa gledanjem popularne serije "Sulejman Veličanstveni". U čuvenom haremu nosi skupocene duge haljine i često je obavijena svilom, a sada vam je predstavljamo u "prirodnom" izdanju.

Merjem Uzerli je 29-godišnja glumica rođena u Nemačkoj, a glumom se bavi već 10 godina i to izuzetno uspešno. Gledoci u Srbiji upoznali su je u ulozi Hurem ili Rokselane.

Sultanija, kako je zovu brojni obožavaoci, nije nam odala neke intrigantne stvari iz harema, niti se hvalila svim svojim čarima. Međutim, Merijem jeste. Voli poziranje, savršeno koketira sa objektivom, a krasila je i naslovnicu turskog izdanja prestižnog časopisa "Marie Claire".

Pogledajte ovu lepu Turkinju u prirodnom izdanju, sigurno će muškoj populaciji izmamiti uzdah.

Izvor:Svetplus

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 22 Okt 2012, 11:50
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Po ugledu na Elizabet Tejlor: Sultanija se slikala za Vogue (Foto)

Slika

Najpopularnija turska glumica kod nas Meryem Uzerli, naciji poznata po ulozi sultanije Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni, uradila je editorijal za tursko izdanje magazina Vogue inspirisan glumicom Elizabeth Taylor.

“Ona je poput kameleona, treba se igrati njenom mističnom lepotom”, poručuju iz sedišta turskog Voguea, koji su Meryem našminkali kao Elyzabeth i stavili joj plavo-ljubičasta sočiva, kako bi transformacija bila što autentičnija.

Slika
Slika
Slika

Svet Plus

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 22 Okt 2012, 14:36
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17

Molena je napisao:
Aman zene moje, nije valjda da je Sulejman zavladao vasim dnevnim boravkom.....

izgleda da jeste....
Meni je i reklama bila dovoljna kad onaj brkati turcina kaze ''Merhaba Srbistan''...jbttttttttt...dobro ne rece Tadzihistan [zenskismeh.gif]

Vrh
*Twilight*
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 23 Okt 2012, 10:59
Korisnikov avatar
Laprdalo i tuturutka

Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07

Ma je l' to Rakel idalje ima zadatak da mrc?
Sulja je super serija, interesantna, vezana za istoriske likove a i moram priznati da su turci ufff
uzivanje za oci.

Mozda serija nije radjena bas po istoriji, kako je zapisano ali je fenomenalna.
Stvar ukusa ali za mene je super, i 1000x ponavljam ne gledam tv ali sam pocela da pratim kada je pocela.

Spletke, ljubav i ostala desavanja su super.

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 23 Okt 2012, 13:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

Srbi gledaju „Sulejmana" jer su bili pod Turcima

Turski glumac Halit Ergenč, zvezda serije „Sulejman Veličanstveni" čiju novu sezonu u Srbiji prikazuje TV Prva, pokušao je da objasni veliku popularnost turskih serija na Balkanu
- O tome imam sledeću teoriju. Zanimljivo je to što se sve turske serije, a ne samo „Sulejman Veličanstveni", gledaju u zemljama koje su u Sulejmanovo doba bile deo Osmanskog carstva. To znači da ljudi s kojima smo delili bar deo istorije osećaju zanimanje za našu istoriju i svakodnevni život i gledaju nas. Susreli smo se sa zanimljivom situacijom. Hrvatska i Srbija dele granicu sa Zapadnom Evropom. Njihovi susedi nas ne gledaju, iako su blizu. Ali, te zemlje nas gledaju. Na primer, u Beču nas ne gledaju, ali u susednoj zemlji nas gledaju. Mislim da je najvažnija veza to što je tamo svojevremeno bilo prisutno Osmansko carstvo, tj. turska kultura - ispričao je Halit za hrvatski RTL.

Slika

Glumac ističe da se i u nastavku serije radnja bazira na ljubavi prema sultaniji Hurem.

-Iako se prvenstveno čini zastrašujućom, pozicija vladara zapravo je veoma usamljena, hladna i burna. Upoznati nekoga ravnog sebi, koliko god s tom osobom bilo teško živeti, veoma je važna okolnost. Hurem je za Sulejmana zapravo to, životna saputnica, neko na koga će moći da se osloni kada treba, dotakne ga, štiti. Jer jedna je stvar štititi osobu, a druga štititi carstvo i građane. Hurem je jedna od retkih osoba koju može da dodirne i oseti. Zato dubina njihove ljubavi proizilazi, naravno, iz njihove emocionalne i telesne bliskosti, ali i sličnost u razmišljanju ima veliku važnost - rekao je Ergenč, i dodao da je najvažnija Sulejmanova osobina bila to što je bio pun ljubavi:
- Jedan od najvažnijih razloga zbog kojih mu je dodeljen atribut veličanstveni jeste to što je bio pobornik pravde i pun ljubavi - smatra Halit.

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 23 Okt 2012, 14:28
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17

*Twilight* je napisao:
Ma je l' to Rakel idalje ima zadatak da mrc?
Sulja je super serija, interesantna, vezana za istoriske likove a i moram priznati da su turci ufff
uzivanje za oci.

Mozda serija nije radjena bas po istoriji, kako je zapisano ali je fenomenalna.
Stvar ukusa ali za mene je super, i 1000x ponavljam ne gledam tv ali sam pocela da pratim kada je pocela.

Spletke, ljubav i ostala desavanja su super.

Ne nemam zadatak...
A i nemam nameru da namecem drugome svoje misljenje..Samo iznosim svoje..
Prvo ne mislim da su turci ''melem'' za oci..
Niski..crni..brkati :D
Ali to je vec stvar ukusa...kao i nekih licnih stavova..o kojima ne bih sada..
Meni licno bas ybog tih istoriskih likova..jednostavno ne moze da bude uzivanje da gledam..
Ko voli..neka gleda...;)

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu