Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 01:27

Autoru Poruka
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 27 Jan 2013, 18:39
rang
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33

Кад бих циљано тражио аргументе, цитате, поетске бравуре о томе како је лепо вратити се и поделити љубав са неком особом коју сам волео, наравно ако је то могуће, није емигрирала, удала се, умрла, не борави у затвору... сигурно бих пронашао сијасет.
Обично, колико имате примера и аргумената против, толико има и за. Кажу:
Подгрејана љубав је као подгрејани спанаћ, супа, пире...(следи списак из области кулинарства)
Међутим, има један аргумент који не стоји:
Подгрејана љубав је као подгрејана сарма.
Када се сарма добро спреми, њој одговара што дуже кување на тихој ватри. И сваки пут када се подгреје је за нијансу укуснија. Можете се консултовати са искусним домаћицама. Наравно, треба знати сарму и подгрејати...
Ако се ради о људима које су нормалне, стабилне личности, они ће сести и ставити на сто аргументе за и против и изаналитирати их. У једном тренутку ће схватити да је разлог за растанак био смешан, ствар каприца једног од партнера, погрешно схваћена порука, тренутни инат, лош хормонални, психички или емотивни период у животу... Па зар то може бити толико непремостиво, пар година касније, када су људи размислили, стали на ноге, испливали из проблема... Поготово ако партнер није у међувремену био гад и около причао свашта о свом бившем партнеру, ако је говорио са поштовањем или симпатијама.
Људи и сазру са временом, и схвате да су погрешили, да је у вези било много више лепих догађаја него лоших, и да су они били нека врста целине, допуњавали су се.
Зар због неке глупости, неодмерене речи, да пропадне толико лепоте коју су поделили? Да ли је то паметно.
Наравно, о свему томе се може разговарати ако се може разговарати. Јер највећи проблем, у суштини, је комуникација. Ако нема комуникације, онда џаба добре воље и решености да се понешто опрости и заборави.
Уосталом, Хемингвеј је то већ рекао, прочитај у потпису овог поста.

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 27 Jan 2013, 19:00
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57

Zasto ja imam osecaj da je post od Mad upravo neki odgovor na ,moj copy/paste citat? I na moje sopstvene misli? Kao da sem mene niko nije jos citirao ....khm....
No , ja nisam rekla da je ljubav nesto zlo , ali ima zli ljudi koji bi da budu voljeni a ne i da daju i mrvicu svoje ljubavi. Ljudi koji pesnicama vole , koji dokazuju da su oni vlasnici svega u njihovoj okolini , da su postali vlasnici partnerovog tela , uma ,duse i vazduha koju bi na slamcicu iz ljubavi na njihov sopstven nacin dozirali toj osobi ,koja bi mozda nekad usla u vatru zbog njega! Ne nekad....mozda jos i uvek svaki put , iznova i iznova!Dokle?
Kad se iz takve nazovimo kvazi ljubavi uspe neko da se otrgne , ne verujem da ima zelju za vracanjem nazad....I ovom pricom ne pricam o sebi , niti o svojim iskustvima. Nego sam se nadovezala na pricu , jedna veoma bliska osoba meni sigurno ne bi podgrejala tu ljubav koju sam gore napisala.
A gosp. MAD , verujte mi ta osoba o kojoj pricam ume da voli i da pokaze .Samo nazalost uvek pogresne osobe.

I ostajem pri onoj svojoj : Ima ljubavi zbog kojih se ne vredi osvrtati a ponajmanje vracati im se! Ma koliko nam se cinilo beskrajnim , toplim i iskrenim na pocetku.

Zao mi je ako nismo na istoj talasnoj duzini , no svako ima pravo da svoje misljenje.

A sto se mene tice , moja ljubav ...pa bez reci se razume, iz pogleda ako onaj kome je upucen ume da procita.

Vrh
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 27 Jan 2013, 19:17
rang
rang

Окано, ми јесмо на истој таласној дужини. [treptrep.gif]
Ако поново прочиташ мој текст видећеш о каквим се особама ради. Рекох о нормалним људима који су се разишли због глупости и ситница, можда због неког поноса и сличног. Има таквих...
Наравно да патолошке особе, пијанице, људе који злостављају породицу, криминалце, наркомане... треба оставити, ако им се не може помоћи, и ако се не могу призвати. Од таквих се треба склонити, не из куће, стана, него и из града и државе.
И, понављам, данас људи не умеју да разговарају, не умеју да ЧУЈУ саговорника. Одатле све крене.
Само разговарати, измењивати аргументе, све док се не дође до решења.
Ако имате с ким.

Vrh
Mojne
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 30 Jan 2013, 23:35
Korisnikov avatar
mojne

Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41

.

Poslednji put menjao Mojne dana 31 Jan 2013, 05:30, izmenjena samo jedanput

Vrh
Andjeo sa greskom
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 00:46
Korisnikov avatar
ASG

Pridružio se: 06 Dec 2012, 20:55

Vrh
Mojne
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 01:34
Korisnikov avatar
mojne

Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41

phpBB [media]

Vrh
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 15:51
rang
rang

Slika

Vrh
Emanuella
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 17:02
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:25

sarme,pire i spagete?
mnogo ste pateticni

Vrh
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 17:14
rang
rang

Драго ми је што смо се упознали!
Члан организације Патет Лао!
[smehsmeh.gif]

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Poruke mojoj ljubavi  |  Poslato: 31 Jan 2013, 23:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57

Dozvoli mi da te zagrlim , da te volim na svoj nacin . Ne umem da nadjem dovoljno nezne i iskrene reci da bih ti rekla sve ono sto osecam. Ne jer ne znam kako , vec reci koje trazim ne postoje...Dozvoli mi da ti svojom sutnjom sapnem sve ono sto recima ne umem.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu