Autoru |
Poruka |
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
Zbog svega sto smo najlepse hteli, hocu uz mene nocas da krenes Ma bili svetovi crni ili beli, ma bili putevi hladni ili vreli, nemoj da zalis ako svenes. Hocu da drzis moju ruku, da se ne bojis vetra I mraka, uspravna I kad kise tuku, jednako krhka, jednako jaka. Hocu uz mene da se svijes korake moje da uhvatis, pa sa mnom bol I smeh da pijes I da ne zelis da se vratis: da sa mnom ispod crnog neba pronadjes hleba komadic beli, pronadjes sunca komadic vreli, pronadjes zivota komadic zreli. Ili crknes, ako crci treba, zbog svega sto smo najlepse hteli..
Miroslav Antic
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Ulaziš u pesmu kao u vrt
Ulazis u pesmu kao u svoj vrt slazes reci, pomeras mlado drvece u nekakav red razumljiv tvom oku tako nehajno kao sto u san moj ulazis kao u svoj vrt gde te svaka travka s radoscu docekuje i sunce ti na rame silazi,
i korak ti je lak i necujan, kao da si i sama od sna satkana, iz noci u noc tako sa morem snagu premeravas, umirujes ga recima i u poslusnu pticu pretvaras.
Ulazis u pesmu kao u svoj dom gde je sve oblikovano tvojom rukom, koja i mojom rukom uzaludne reci ispisuje koje bi da me od tebe odbrane.
- Pero Zubac
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Ti koja imas nevinije ruke
Ti koja imas nevinije ruke od mojih i koja si mudra kao bezbriznost. Ti koja umijes s njegova cela citati bolje od mene njegovu samocu, i koja otklanjas spore sjenke kolebanja s njegova lica kao sto proljetni vjetar otklanja sjene oblaka koje plove nad brijegom.
Ako tvoj zagrljaj hrabri srce i tvoja bedra zaustavljaju bol, ako je tvoje ime pocinak njegovim mislima, i tvoje grlo hladovina njegovu lezaju, i noc tvojega glasa vocnjak jos nedirnut olujama.
Onda ostani pokraj njega i budi poboznija od sviju koje su ga ljubile prije tebe. Boj se jeka sto se priblizuju neduznim posteljama ljubavi. I blaga budi njegovu snu, pod nevidljivom planinom na rubu mora koje huci.
Seci njegovim zalom. Neka te susrecu ozaloscene pliskavice. Tumaraj njegovom sumom. Prijazni gusteri nece ti uciniti zla. I zedne zmije koje ja ukrotih pred tobom ce biti ponizne.
Neka ti pjevaju ptice koje ja ogrijah u nocima ostrih mrazova. Neka te miluje djecak kojega zastitih od uhoda na pustom drumu. Neka ti mirise cvijece koje ja zalijevah svojim suzama.
Ja ne docekah najljepse doba njegove muskosti. Njegovu plodnost ne primih u svoja njedra koja su pustosili pogledi gonica stoke na sajmovima i pohlepnih razbojnika.
Ja necu nikada voditi za ruku njegovu djecu. I price koje za njih davno pripremih mozda cu ispricati placuci malim ubogim medvjedima ostavljenim u crnoj sumi.
Ti koja imas nevinije ruke od mojih, budi blaga njegovu snu koji je ostao bezazlen. Ali mi dopusti da vidim njegovo lice, dok na njega budu silazile nepoznate godine.
I reci mi katkad nesto o njemu, da ne moram pitati strance koji mi se cude, i susjede koji zale moju strpljivost.
Ti koja imas nevinije ruke od mojih, ostani kraj njegova uzglavlja i budi blaga njegovu snu!
Vesna Parun
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

|
Razbicu gitaru... crn je mrak ispunjava odavno se svoje pesme bojim pomera u meni... neke... gene Dunava pa ja tecem... i kad stojim.
Ali opet...
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

|
Sreca
Ne merim vise vreme na sate, Ni po suncevom vrelom hodu; dan mi je kad njegove se oci vrate, i noc kad ponovo od mene odu.
Ne merim srecu smehom, ni time da li je ceznja moja od njegove jaca; sreca je meni kad bolno cutim s njime, i kad nam srca biju ritmom placa.
Nije mi zao sto ce zivota vode odneti i moje grane zelene; sad neka mladost i sve neka ode; on je zadivljen stao kraj mene.
Desanka Maksimovic
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
"Opsena"
Ti si kao zvezda jednog jutra slave, A u meni osta kao crna rana; Ti si trista vrela sto bruje i plave - Da sva budu jedna suza otrovana.
Bese kao carska galija kroz pene, S glasom o pobedi; bese u cas zore Himna zemlje suncu; a samo za mene - Red crnih zastava sto kroz mrak vihore.
Ruka ti je bela meka kao cvece, A moja ostade sva okrvavljena, Otkud si i ko si, niko znati nece; Ljubav ili mrznja, sudba ili zena.
Jovan Ducic
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
ODAKLE MENI TI
Odakle meni u džepu vetar Koji je mrsio tvoju kosu Nekoliko kamenčića Koje si bacala iza sebe Govoreći da ćes tako lakše naći U povratku put do kuće A vrapci ih neće pojesti
Odakle meni mali komad papira Na kome si napisala Volim te I tvoja slika Iz vremena kada si volela da gledaš Kako opada lišće Kada si volela da gaziš po njemu
Odakle meni u kutiji od šibica Malo peska sa zamka Koji si sama sagradila I u kome sam te Princezo Poljupcem probudio iz sna
Odakle meni snovi puni tvojih reći I gomile rečenica Koje ti pričaš samo meni
Odakle meni to da nikada ne kasnim Na sastanke sa tobom Jer ti uvek dolaziš ranije Odakle meni glupa navika Da ti nikada ne kažem Ja te volim Samo zbog toga što znam da znaš A meni je teško da te reči izgovorim
Odakle meni devojka Koja se osmehne uvek kada me vidi I kaže mi samo jedno ćao Koje znači i volim te I drago mi je što si tu I poljubi me I budi blizu mene I lepo je što si baš ti moj
Odakle meni sanjalica Odakle meni neko ko ne ume da svira Ali čiji je svaki pokret Čija je svaka reč pesma
Odakle meni ti?
M. Marinovic
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

|
Upali svetlo da se gledamo u oci kao u staroj decijoj igri ko ce duze moci kazu da sudbinu niko ne moze da spreci sta ce nam reci? oci ce nam reci.
|
|
oleg
|
|

rang

Pridružio se: 21 Jun 2013, 00:12 Postovi: 352
|
Pogledaj u sunce, iznad oblaka to sto tamo vidis to smo ti i ja pogledaj u nebo, pogledaj u san to se zove ljubav to smo ti i ja
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
Зашиваћу те ветром. После ћу, знам, побркати моју кожу с твојом. Не знам да ли ме схваташ: то није прожимање. То је умивање тобом.
Љубав је чишћење неким. Љубав је нечији мирис, сав изаткан по нама. Тетовирање маштом.
Мика Антић
|
|
|
|
|
|