|
Autoru |
Poruka |
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Da rekli su mi da je lepa,al baš tako? .. To nisu rekli.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Znala je tu pesmu... "Otkaci šlepove...Nanišani jutro i pusti tu lađu da klizi..." Eh...Da sam država, uzeo bih tu baladu za svoju himnu... Ali, samo u neponovljivoj, šaputavoj njezinoj verziji..."Spusti svetla... Oduzmi gas...Smešnih stvari se bojimo...Misliš da neko pita za nas? Kao da ne postojimo..." Stavi misli u prazan hod. Stresi zvezde ko dudove. I polako nasuči brod na te plišane sprudove...Dovraga... Nikad mi neće poverovati da sam to napisao njoj, deset godina pre nego što sam je sreo...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
"Ona je bila orhideja baš tamo gde je to retkost. Da se zadesila negde gde sve vrvi od orhideja, sigurno bi bila neki potpuno drugi cvetić... "
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Rekoh joj ja sam samo tu da vreme brze proleti ja nosim cizme skitaljke mene je tesko voleti, badava
Hej, doleti mala senice tu, na moje zlatne civije vatra sara tvoje zenice razbij nesto i zaigraj ludo, divije
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
No, bilo kako bilo, Ona je suvlasnik moje sudbine… Kupivši me za par osmeha na pijaci Robova Pomirenosti povela me je u svoju osamljenu palatu obraslu bršljanima mašte, dobro znajući da ću i ako me oslobodi neizbrisivo nositi njen žig, da ću se ubuduće i rađati s njim, kao s neobičnim mladežom na mišici… Rešila je ovaj rebus od mog života prosto, poput kafanske zagonetke sa šibicama u kojoj pomeranjem jednog jedinog drvceta promeniš smisao svega, i onako u prolazi, kao da traži prašinu na polici vitrine, izdrobila je pod prstima delić natrule cirkuške mreže nad kojom sam tako nepromišljeno hodao po žici, i istog tog trena postao sam svestan nad kakvim sam bezdanom, i pod kakvim sam bezdanom, i kakav to bezdan nosim u sebi… Tim trunčicama dodala je troprst pepela prvog lista spaljenog te jeseni, dve kapi mleka iz stabljike poslednjeg miholjskog maslačka, i još ponešto, što je ipak njena tajna, i smućkala mi naročiti Čaj Od Strahova, spasonosni protivotrov za sve one opore Jabuke Ravnodušnosti koje su zle čarobnice godinama ostavljale u mom prozoru…
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Ljubav ne pobeđuje nijedna od stotine to su samo drevne zablude, više izmišjotine Maslo ludih pesnika, prevejanih lisaca raznih muzikanata, glumatala i pisaca
Znam, ljubav ruši zidine ponosa i taštine ali bajke da pobeđuje - to su budalaštine Lako je izigraju, kao trsku slome je nikoga ne porazi sem onoga u kome je
Romeo i Julija pravila su kršili sitnim slovom počeli, a krupnom tačkom tu priču završili Na vernost se zakleli, samo srca sledili da je tužno, tužno je, al' nisam ubeđen da su pobedili
Ljubav je tek akrostih, refren stare arije takvi nikad ne pobeđuju, to su koještarije Utvrda bez stražare, poharama krunjena naiva i ranjiva, zanesena i zbunjena...
Orfej se oglušio o pretnje i pridike Tamni Hades prošao, pa opet ostao bez Euridike Nesretna Karenjina, crni zar na auri inicijal Puškina zorom ugraviran na kovnoj čauri
Hej, u kraj oka tinjaju mali, zlatni grumeni Daj mi, Bože, jedan stih da utešim jedan nosić rumeni A, da, ljubav nosi dolamu od vilinskog prediva i možda ne pobeđuje, ali je zato nepobediva!
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj…
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Sedam godina su kofer u koji može stati strašno mnogo stvari.Ako umes da pakuješ,naravno... To što meni ne trebaju više neke sitnice koje njoj trebaju sve vise, ne daje mi pravo da je nagovaram da ih ne trpa unutra... Njen kofer,na kraju krajeva. Poznao sam u sebi pepeo vatre koja se u njoj tek rasplamsala,ali nisam pokušavao da je odvratim... Do pepela se i jedino stiže preko vatre... Nema tih reči koje mogu nadomestiti šibanje godina u lice,ni od priče ne može se isplesti mreža za hvatanje vremena... Za sedam jeseni,koji minut posle pola jedan,jedan ili pola dva, i ona će negde zastati pod zamuckujućim plavim neonom sa reklame iznad izloga"prodavnice modne obuće"... I onda će znati. Dah uspomene pažljivo će oduvati prašinu sa smešne stare ogradice od posesivnosti koju sam jednom uzalud dizao oko skrivenog senovitog vrta u kom su pupile njene ambicije. Uzdahnuće,predosećam? Čestice sjaja rastopiće joj se načas u pogledu,kao odraz udaljenih zvezda na vodi... Biće sama,nadam se? Jer,tada će se u ritmu njenog pulsa možda pojaviti ona uznemirena i ključna sinkopa koju sam poslednjih dana uzalud osluškivao u odjecima naših tišina... Da... I onda će znati da je jedina koju sam ikada voleo... Da sam sve druge voleo tamnom stranom srca... Štedeći se... Učeći se kako ću najbolje voleti nju... Kada je konačno nađem.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|