|
Autoru |
Poruka |
Astra
|
|

Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58 Postovi: 10711
|
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
|
|
Passion
|
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Polja i granice - izložba grafika u Zrenjaninu ZRENJANIN - U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu otvorena je izložba grafika Nade Denić i Milana Jakšića "Polja i granice". Likovni kritičar Sava Stepanov u pratećem katalogu je zapisao da crno-bele grafike Nade Denić poseduju vlastitu zasebnost i samodovoljnost, a da posmatraču stvaraju istinski estetski ugođaj.
Denić je rođena 1954. godine u Koljanima, u Hrvatskoj.

Likovnu akademiju je završila u Beogradu, kao i postdiplomske studije, na odseku vajarstva. Izlagala je na više od 200 kolektivnih i 26 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Živi i radi u Zemunu.
"Jakšićeva grafika je u aktuelnom trenutku zabavljena autentičnom modernističkom problematikom", zapiso je Stepanov u katogu.
Jakšić je rođen 1952. godine u Osijeku, završiio je Pravni fakultet u Beogradu, a studirao na Likovnoj akademiji u Novom Sadu.
Izlagao naviše od 200 kolektivnih i na 23 samostalne izložbe, u zemlji i inostrantvu.
Živi i radi u Pančevu. IzvorL rtv
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Kao da su živi: Pogledajte neverovatne 3D crteže holandskog umetnika Holandski umetnik Ramon Bruin stvara toliko realistične trodimenzionalne crteže, da deluje kao da vode sopstveni život. Gledani pod određenim uglom i na odgovarajućoj svetlosti, predmeti i životinje naizgled se odvajaju od papira.

Ptica leti "iznad" papira, a u ruci umetnika ostaje njeno pero Tridesetjednogodišnji Ramon Bruin već deset godina se bavi erbrašingom, tehnikom koja podseća na crtanje grafita pomoću spreja, s tim što je preciznija i daje umetniku veću kontrolu.
Ramon hvala podvodnu neman za rep Diplomac akademije za erbrašing u Holandiji danas je na čelu kompanije "JJK Airbrush", koja se bavi oslikavanjem različitih predmeta, poput gitara i kaciga.

Ko se to sakrio ispod pokrivača? Ipak, Ramonova najveća strast su crteži nastali samo pomoću grafitne olovke. Kombinacija senke, odgovarajuće svetlosti i ugla posmatranja, stvara utisak da zmije, miševi i insekti koje umetnik nacrta "iskaču" iz papira.
Kostur izlazi iz groba i penje se na susedni list papira - Moji crteži su, sami po sebi, zapravo veoma ružni i imaju čudnu perspektivu. Svetlo i ugao gledanja su presudni, oni čine da crtež "oživi" - objašnjava za "Blic" Ramon Bruin.

Raketa se raspala nakon pada na zemlju Prema njegovim rečima, ideja o trodimenzionalnim crtežima nastala je pre dve godine, kao rezultat želje da isproba nešto novo.
Pojedini crteži dobijaju smisao tek kada im se dodaju pravi predmeti - Čitavog života stvaram i do sada sam isprobao gotovo svaku tehniku koja postoji. Pre dve godine pokušao sam da napravim jednostavan 3D crtež i rezultat je bio neverovatan. Kasnije sam počeo da eksperimentišem sa senkama, svetlošću i različitim predmetima.
"Ugao gledanja je veoma bitan", napominje Bruin Talentovani Holanđanin nacrtao je na desetine trodimenzionalnih crteža, od kojih je svaki još impresivniji od prethodnog.
"Moji crteži su zapravo veoma ružni", kaže umetnik Tu je podvodno čudovište koje kao da cepa hartiju, patuljak koji se krije ispod lista papira, ptica koja leti nad belim prostranstvom... Utisak o opipljivosti dodatno pojačava sam umetnik, kada u fotografiju uključi sopstvene prste.
 Majmuni i čovek vise sa olovke Dok mediji širom sveta objavljuju priče o njegovim neverovatnim radovima, Ramon Bruin već priprema novi projekat. U pitanju su, kako kaže, crno-beli portreti velikih dimenzija, sačinjeni od mnoštva kvadrata.

Autoportret Romana Bruina u tehnici koju trenutno razvija - Za sada sam napravio sedam portreta, a za svaki mi je trebalo oko 40 sati. Svi su veoma ružni kada se gledaju izbliza, ali kako se posmatrač udaljava, slika polako dobija smisao - otkriva za "Blic" Ramon Bruin, koji je ovom tehnikom naslikao i autoportret.

IyvorČBlic
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
|
|
|
|
lOOla
|
|

Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05 Postovi: 1388
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|