|
Autoru |
Poruka |
Komsinica
|
|
Forumski novinar
Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
Sta trenutno citate, ili makar sta ste nedavno procitali? Bilo bi lepo da date neku preporuku uz kratak osvrt sadrzaja.
|
|
Passion
|
|
rang
Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Zena u crvenom U ovoj snažnoj priči o ljubavi, gubitku i iskupljenju prepliću se prošlost i sadašnjost, otkriva nam se priča koja stoji iza portreta o zabranjenoj ljubavi tokom II svetskog rata, ljubavi između Vilijama Makgintija i Eleonore Stajls. Strašna tajna koja ih je čvrsto vezala biće otkrivena pola veka kasnije, kada se Alis Kesler, koja je provela devet godina u zatvoru zbog pokušaja ubistva pijanog čoveka koji joj je ubio sina, upusti u romansu sa Kolinom Makgintijem. Kolin se nedavno vratio na ostrvo i uselio u kuću nasleđenu od svog dede, slikara Vilijama Makgintija, u kojoj pronalazi dedin najčuveniji portret ?Žena u crvenom?. Ispostavlja se da je model za sliku bila Alisina baka.
|
|
|
|
|
Zana
|
|
Pridružio se: 02 Okt 2012, 16:22 Postovi: 35
|
Gnjavim se sa "Fukovo klatno"..za ovu knjigu je potrebno znanje iz astronomije,matematike,fizike itd..
_________________ Život je jedan i nema reprizu!
|
|
|
|
|
lOOla
|
|
Administrator
Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05 Postovi: 1388
|
Синови неба - Фети Даутовић Зaистa je oвo и књигa o љубaви, aли o љубaви у суштини, o свим видoвимa њeнoг пoстojaњa. O бoжaнскoj љубaви. O тoмe дa свaкo oд нaс мoрa дa прoнaђe изгубљeнo дeтe у сeби дa би вoлeo и oпрoстиo. O Бoгу, o људимa.Синoви нeбa су Зaпрaвo причa o тoмe дa су сви људи Бoжиja дeцa (бeз икaквoг вeрскoг фaнaтиЗмa!). Брojни су симбoли кojи сe крoз књигу прoвлaчe - пут и прстeн прe свeгa; чeстo сe пoсмaтрa oднoс (љубaв?) измeђу oцa и синa из рaзличитих углoвa и крoз рaзличитe ликoвe; Дaутoвић чeстo пишe и o смрти. Пoчeтaк свeгa je Зaпрaвo путoвaњe Лукe/Aхмeтa крoз врeмe дa би сe сусрeo сa сoбoм кaд je биo дeтe и схвaтиo и рeшиo нeкe кoнфликтe, рaзумeo нeкe ствaри кoje су гa крoз живoт прaтилe и бoлeлe. Синoви нeбa су шeтњa крoз врeмe - кaкo крoз Лукин/Aхмeтoв живoт, тaкo и крoз причe o мнoгим истoриjским личнoстимa (Дoстojeвски, Христ, Мусaши, Влaдикa Никoлaj, Гaуди, Aлeксaндaр Димa Oтaц и Син, Прoмeтej, Aлeксaндaр Вeлики, Aтилa, Лeди Гoдивa, Мухaмeд итд.). У тим причaмa Дaутoвић чeстo дискрeтнo прoвлaчи зajeдничкe eлeмeнтe, мajстoрски нaс вoди крoз врeмe и живoтe рaзличитих људи.
|
|
|
|
|
UtherPendragon
|
|
Razarač
Pridružio se: 10 Okt 2012, 20:36 Postovi: 6089
|
120 dana sodome
_________________ skriveni tigar pritajeni zmaj
|
|
|
|
|
MeGi
|
|
Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|
Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
|
|
|
|
Žex
|
|
rang
Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
|
|
|
|
Sibila
|
|
Pridružio se: 29 Sep 2012, 13:54 Postovi: 226
|
Čitam u busu i veliko mi je zadovoljstvo što primećujem da je mnogo onih koji to isto rade. Sedeći, stojeći, viseći o šipku...čitaju Poslednje što sam čitala su Andrićeve pripovetke. A sad sam, onako na ulici, za 100 dinara, sebi kupila još jednu, za bus... "Priče iz trapa"- Miroslav Josić VišnjićPriznajem, potpuno mi je bio anoniman autor, ali me je zaintirgirao taj vojvodjanski jezik i zaboravljene reči na koje sam, brzim pregledom, naletela. I eto me, čitam, pročitaću do ponedeljka
_________________ Reči su ogledalo duše
|
|
|
|
|
montoya
|
|
rang
Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:34 Postovi: 6875
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|