Autoru |
Poruka |
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Pesma ptičara
Ptica koja leti tako nečujno Ptica crvena i topla kao krv Ptica tako nežna ptica ismevač Ptica koju odjednom obuzima strah Ptica koja samu sebe udara Ptica koja bi htela pobeći Ptica usamljena i izbezumljena Ptica koja bi htela živeti Ptica koja bi htela pevati Ptica koja bi htela vikati Ptica crvena i topla kao krv Ptica koja leti tako nečujno Da to je tvoje srce lepa devojko Tvoje srce koje krilom tužno udara O tvoje čvrste i bele grudi.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
DECA SRECE
Covek je imao psa psa kog je zvao Amor latinski to je ljubav covek ga hranio pas ga lizao covek je milovao psa i lizao ga kad su bili sami ponekad cak i lajao da ugodi psu to je moj pas moja ljubav govorio je covek to je moj covek lajala je Ljubav ali jednog dana tuznog tuznog dana covek je primetio neke stvari oh... kad jedem nesto bolje manje dam svome psu oh... ako primeti on ce pobeci a ja cu sam ostati svoga psa necu vise imati svoju ljubav moju ljubav ubicu je pojescu je nista nece biti izgubljeno i ubija je jede ali na kraju obeda pojavljuje se ispod stola i umiljava se avet psa mahinalno covek baca seni kost kost ali avet pseca dobro se oseca u pokrov umotana kost za nju nije hrana zivim okom odmeri coveka skoci na njega i pojede ga onda iz trpezarije klateci se podje Amor ziv zivcijat brzo sebi dodje pa potrci Amor potrci Ljubav po gradu treba joj drugi gospodar ljubav za umiljavanje ljubav za milovanje ljubav za bicevanje ljubav za umiranje ljubav za prozdiranje prozdiranje prozdiranje.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Razbijeno ogledalo
Čovečuljak koji je neprestano pevao čovečuljak koji je neprestano igrao u mojoj glavi čovečuljak moje mladosti prekinuo je pertlu na cipeli i sve se šatre vašara srušiše u jedan mah a u tišini te svetkovine i u pustoši toga slavlja čuo sam samo tvoj veseli glas glas tvoj koričući i slabačak detinjast i očajan kako me iz daljine doziva
Ja tada stavih ruku na srce u kome se prelamalo sedam parčadi ogledala okrvavljenih tvoga zvezdanog osmeha.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
VERGL
Ja sviram klavir pricao je jedan ja sviram violinu pricao je drugi ja harfu ja bencho ja violonchelo ja gajde... ja frulu a ja drombulju. I jedni i drugi su pricali pricali pricali sta sviraju. Muzika se nije cula svi su pricali pricali pricali niko svirao nije ali u jednom uglu neki covek je cutao: "A u koji instrument svirate vi Gospodine sto sedite i cutite stalno?" upita ga drustvo muzikalno. "Ja na verglu sviram na kami koncentriram" rece im onaj covek za kog su mislili da ce cutati dovek te s kamom u ruci na muzikante krenu i pobi ih u trenu onda na svom verglu poce da svira a njegova muzika bila je tako istinita tako ziva i tako ljupka da je izmilela ispod klavira gde je od dosade legla zaspala domacinova cerka mala i rekla: "Ja sam se igrala sa obrucem igrala zmurke igrala skolice punila kofice igrala jurke kljuc katanac ko me pipne magarac igrala se tate i mame igrala se s lutkama sa suncobranom igrala se s malim batom sa malom sekom igrala zandara i lopova al' ta igra je gotova gotova hocu da se igram ubice i na verglu da sviram." I covek je uzeo devojcicu za ruku pa su otisli u gradove u kuce i vrtove i poubijali sto su mogli vise ljudi a onda su se vencali i mnogo dece imali. Ali najstarije je naucilo klavir drugo violinu trece harfu cetvrto frulu peto drombulju a onda su poceli da pricaju pricaju pricaju pricaju muzika je zamukla a reci se cule pa se opet moralo poceti od nule!
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
PTIČJI POKLON
Jedan vrlo stari papagaj donese mu semenke suncokreta i sunce uđe u njegovu dečju tamnicu.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Živi pesak
Demoni i divote Vetrovi i plime More se već povuklo u daljine A ti Ko alga što vetar je miluje nežno Na pesku postelje u snu se protežeš Demoni i divote Vetrovi i plime More se već povuklo u daljine Ali u tvojim očima poluotvorenim Dva mala vala Su ostala Demoni i divote Vetrovi i plime Dva mala vala da me utope.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Veliki manevri
Noć goni dan koji proganja noć Senke bez broja Brojevi bez senki U beskraj Strojevim korakom Broj senki Senka brojeva U beskraj Napred marš Noć goni dan koji proganja noć A čopor beskrajnih dana zavija na život.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
PUTOVANJA
I ja kao slikari imam svoje modele
Jednoga dana zapravo juče na platformi jednoga autobusa posmatrao sam žene koje su silazile u Ulici Amsterdam Odjednom kroz staklo autobusa primetih jednu koju nisam video kad je ulazila Sedela je sama smešila se divno u istom času mi se dopala silno ali tog istog trena shvatih da je to moja žena I bi mi milo.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
VOLJNO
Stavio sam kapu u kavez i izašao sa pticom na glavi Šta nema više salutiranja upita major Ne nema više salutiranja odgovori ptica Pardon izvin'te mislio sam da je trebalo salutirati reče major O ništa ne mari svako može da se prevari reče ptica.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Iznenada buka
Iznenada se čovek probudi usred noći oseti muku pa i ne želeći sluša tihu viku strepnje buku koja ne diže buku ćutanju koje strašno viče u velikoj školjci noći ta bezglasna vika... kao zvuk pepela... čovek uzalud pokušava da se od nje brani vika nastavlja da stravično i tiho viče ta buka ne pravi nikakvu buku onda čovek skače s kreveta otvara prozor i traži od ulice da nešto učini moli je da diže buku pravu buku živu kao život ali ulica ostaje gluva kao gluva kučka nema kao mutava sova kao ostriga prozor gleda na groblje zid a iza njega pod zemljom mrtvaci nigde žive duše samo buka koja ne diže buku i napolju se šeta predelom mrtvog sveta predelom noći a čovek glavom o zid udara rana se otvara krv šiklja kao vrelo kao bešumni izvor čovek i dalje čuje strašni žubor vode koja izvire nesanice ledeni zov i pobeđen kao čovek koji umire skljoka se na pod odjednom ptice sa groblja Per Lašez se bude i cepaju noć sunce se diže bledo kao ljudi koji nisu spavali gde li je samo provelo noć možda u javnoj kući tamo... vrlo daleko na strašnoj Javi nekoj čovek se takođe diže sav krvav cvokoće od svežine noćne grčevito se drži za prozorsku ogradu i gleda kako sija sunce koje se spaslo iz brodoloma noći osluškuje sve glasove života zinuo je zadivljeno smeši se njegovo lice krvlju obliveno. Nazad na vrh Ići dole
|
|
|
|
|
|