Autoru |
Poruka |
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Tamnicareva pesma
Kuda lepi tamnicaru Sa tim kljucem poprskanim krvlju? Idem da oslobodim onu koju volim Ako jos ima vremena A nju sam zatvorio I nezno i svirepo na najskrovitijem mestu svojih nemira U lazi buducnosti U glupostima zaklinjanja Hocu da je oslobodim Jer hocu da je slobodna Po cenu i da ode Pa cak i da se vrati i da me jos voli Ili da zavoli drugoga Ako joj se taj dopadne Pa ona ode I ja ostanem sam Sacuvacu samo Do poslednjeg daha Blagost njenih dojki,izvajanih ljubavlju.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Ogromno i crveno
Iznad Gran – Palea Zimsko sunce pojavljuje se I nestaje Tako ce i moje srce nestati I sva moja krv otici Otici u trazenju tebe Ljubavi moja Lepoto moja I naci te onamo Gde si ti.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Strelac
Nezno i opasno Lice ljubavi Pojavilo se preda mnom jedne veceri Posle veoma dugog dana Mozda je to bio strelac Sa svojom strelom Ili jos bolje muzicar Sa svojom harfom Ne znam vise kako A ne znam ni vise nista Sve sto znam To je da me je ranilo Ili svojom strelom Ili svojom pesmom Sve sto znam To je da me je ranilo Ranilo u srce I za svagda Vrela je, oh suvise vrela Rana ljubavi
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
KAKO NASLIKATI PTICU
Elzi Enrikes
Naslikati prvo kavez sa otvorenim vratancima naslikati onda neshto ljupko prosto lepo i korisno za pticu nasloniti zatim platno na neko drvo u vrtu shumi ili planini sakriti se iza drveta cutke i ne micuci se... Ponekad ptica odmah sleti ali bogme nekada joj trebaju godine i godine da se reshi Tu ne smete klonuti valja chekati chekati i godine ako treba brzina ili sporost dolaska ptice nema nikakve veze sa uspeloshcu slike Kada ptica sleti ako sleti tu isto savtshena tishina sachekati da ptica udje u kavez i poshto je ushla chetkicom pazljivo zatvoriti vratanca a zatim sve prechage izbrisati redom tu paziti da ne dodirnete nijedno perce na ptici Naslikati zatim drvo s tim da uzmete najlepshu granu za pticu naslikati zatim zeleno lishce i svezinu vetra sunchanu prashinu zujanje buba u travi u vrelini leta a zatim prichekati da se ptica reshi da peva Ako ptica ne propeva To je losh znak znak da slika ne valja nishta ali ako ptica zapeva to je dobar znak znak da je mozete mirno potpisati Tada sasvim lagano ishchupajte ptici jedno pero i tamo u coshku slike lepo se potpishite.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Šetao sam Londonom leti zažarenih nogu i sa srcem u očima Beše to tužan dan od bakra i peska koji je tekao lagano izmedju uspomena pustih ostrva uskovitlane prašine za životinje koje riču od besa i obaraju glave baš kao vi i ja jer mi smo sada sami u ovom gradu crvenom i crnom gde su svi dućani bakalnice i gde najbolji ljudi imaju plave oči Vrućina je i danas je nedelja i tužno je reka je veoma nesrećna a stanovnici su ostali po kućama.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Ljubav na robotski nacin
Neki čovek piše na mašini ljubavno pismo i mašina odgovara čoveku svojeručno i umesto primaoca Toliko je savršena ta mašina Mašina za prodaju čekova i ljubavnih pisama I čovek udobno smešten u svojoj mašini za stanovanje čita mašini za čitanje odgovor mašine za pisanje I u svojoj mašini za snivanje sa mašinom za računanje kupuje mašinu za ljubav I u svojoj mašini za ispunjavanje snova vodi ljubav sa mašinom za pisanje s mašinom za ljubav I ta ga mašina vara s nečim S nečim da pukneš od smeha.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Izgubljeno vreme
Pred ulazom u fabriku radnik se odjednom zaustavi lepo vreme bese ga cimnulo za rukav i kako se okrenuo pogleda u sunce crveno i okruglo tek probudjeno iz neba dubokog i namignu mu onako srdacno Zbilja drugar Sunce zar ti se ne cini ipak malo glupo po ovakvom danu rintati za gazdu?
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
I to mi je neka razonoda
I to mi je neka razonoda pisati i to mi je neka razonoda sanjati Eto taj list bio je potpuno beo pre nekoliko sekundi Ni minut jos nije prosao A evo na sta to lici.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Adrijen
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Grudva snega koju si bacio na mene u Šamoniju prošle zime sačuvala sam je Eno je na kaminu pokraj svadbenog venca moje pokojne majke koju je ubio moj pokojni otac što je giljotiniran jednog tužnog zimskog jutra ili proletnjeg ... Grešila sam priznajem znala sam ostati duge godine ne vraćajući se kući Ali nikada ti nisam rekla da je to zato što sam bila u zatvoru grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! I Vrbova grana tvoj mali foksterijer koji je crk'o prošle nedelje sačuvala sam ga! Eno ga u frižideru i ponekad kad otvorim vrata da uzmem pivo ugledam jadnu životinju i to me strašno rastuži! A ipak to sam ja uradila jedne večeri da skratim vreme dok sam te čekala ... Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Sa vrha kule Sen-Žak bacila sam se prekjuče zbog tebe sam se ubila Juče su me zakopali u jedno divno groblje i mislila sam na tebe i večeras sam se vratila u sobu po kojoj si se šetao go u vreme dok sam još bila živa i čekala te
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! U redu grešila sam duge godine nisam se vraćala kući ali sam ti uvek krila da je to zato što sam bila u zatvoru! Grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela!
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se!
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
LOV NA KITA
U lov na kita, u lov na kita, Govorio je otac gnevnim glasom Sinu Srećku pod šifonjerom, U lov na kita, u lov na kita Što nećeš Da ideš, ej? A što da lovim to živinče, Ništa mi nije učinilo, tata, Idi, ćale, lovi sam, Kad ti se sviđa, Ja više volim d' ostanem kod kuće s majkom I bata-Gasom. I otac na svom kitolovcu potpuno sam brodi Po uzburkanoj vodi... Otac na moru, Sin kod kuće, Kit van sebe. Čorbaluk supe vruće Prevrnu bata-Gasa. Bura bila strašna, Supa bila slasna. Srećko seo pa se vajko: Što ne odoh u lov, majko, U lov na kita? Zar priliku retku ja da upropastim I brkove svoje kitom ne omastim? Al' otvoriše se odnekuda vrata - Mokar i zadihan pojavi se tata Sa kitom na ramenu. I na sto kita tresnu, životinju lepu Plavooku, Što se ne viđa svakodnevno Pa reče plačevno: Šta žurite, požurite, Isecite ga, gladan sam, 'oću da jedem. Ali naš Srećko ustade kao od bede, Pogleda svoga oca u beonjače, U beonjače plavih očiju, Plavih kao u plavookog kita. A što jadno živinče da sečem kad mi Ništa nije učinilo? Neću, uzmite moj deo, reče. I na zemlju baci nož, A kit nož dograbi kako ga opazi I na oca jurnu, skroz ga proburazi. Joj, joj, reče bata-Gasa. Ovo meni na lov liči kad se love leptirići. I evo Evo Srećka gde čitulju sprema. Dok majka zbog muža crninu oblači, Kit dom razoreni gleda okom plačnim. I odjednom zakuka: Zašto ubih jadnog smetenjaka? Goniće me odsad sila motornjaka, Istrebiće celu moju retku felu. Nasmejavši se preteće Uputi se ka vratima, Udovici uzgred reče: Gospođo, ako me neko potraži, Budite ljubazni i recite: Kit je izašao, izvolite sesti I sačekajte ga ako vam ne smeta Vratiće se opet kroz petnaest leta...
|
|
|
|
|
|