Autoru |
Poruka |
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Mala glava bez pameti
Bicikletu maznu u letu klinac vozi a malo i plače jer ga vlasnik uz urlike vitla Čuvar pruge diže zastavicu klinja ipak šturnu a voz preko njega sav zaduvan i vlasnik pristiže nemo zuri u taj krš od gvožđa rođenim očima da ne veruje Oba točka smotana ručice razbudžene ram u fronclama far u paramparčadi svećice samlevene A gde li se samo denula medalja moga zaštitnika stvarno to više nisu deca više ne znaš kome da veruješ više ne znaš šta da kažeš više ne znaš šta da misliš bog sami zna kako će se sve to svršiti ne znaš više na čemu si stvarno
Bože kakva gomila budala kaže čuvar pruge plačući.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Na uglu neke ulice
Podne je i crno sve je ili odjednom porumeni Na uglu ulice, koje više nema, smrt šeće kao da kod kuće je.
Svejedno mi je, ja čekam dugu, a duga je onaj koga ljubim. Ljubav se skriva bilo gdje, ljubav se nalazi bilo kada, ljubav se vodi bilo kako, ljubav je mlada, mlađa od smrti, da su i rođene podjednako. Na uglu ulice koje više nema, koja je nestala ovog trena smrt faćka i šeće kao žena.
Svejedno mi je i ja šećem i sigurna sam da moj dragi njen klijent danas biti neće.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Takva sam kakva sam
Takva sam kakva sam. Bas takva sam stvorena. Kad imam zelju da se smejem, Smejem se grohotom. Volim onog ko me voli. Pa zar sam za to kriva? Sto nije uvek isti onaj koga volim. Takva sam kakva sam. Bas takva sam stvorena. Pa sta sad hocete? Sta hocete od mene? Stvorena sam da se dopadam I tu se nista ne moze izmeniti. Potpetica mi je suvise visoka, Struk mi je suvise vitak, A grudi suvise cvrste. I koluti pod ocima suvise modri. A onda I zatim Takva sam kakva sam! Dopadam se onome kome se dopadam. I sta se to vas tice? Ono sto mi se dogodilo… Da, ja sam volela nekoga. Nekoga ko me je voleo. Kao deca sto se medju sobom vole I znaju prosto da vole, Da vole, vole, vole… I zasto me onda ispitivati? Ja sam ovde samo da vam se dopadam I nista se tu ne moze izmeniti.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Veliki manevri
Noć goni dan koji proganja noć Senke bez broja Brojevi bez senki U beskraj Strojevim korakom Broj senki Senka brojeva U beskraj Napred marš Noć goni dan koji proganja noć A čopor beskrajnih dana zavija na život.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
DIVNI ŽIVOT
U menažerijama Puno je životinja Čitav život provode Iza rešetaka Zar mi nismo braća Tih sirotih životinja
Nismo za kaljnje treba nas koreti Dopustili smo da nas iznenade A šta smo učinili Mi deca stepeništa Deca iz ćorsokaka Svet nas je odbacio od sebe A život tresnuo u blato
Majka nam je beda A otac krčma Izrasli smo po fiokama Umesto u kolevci Dopustli su da se otkotraljamo Niz oluke ulične nagi od najmlađih naših dana Parkirani smo po zatvorima Spavamo po kavezima I vrtimo se u krug Ne videći prirodu Ne pevajući pesme
Nismo za žaljenje Mi smo za prekore Dopustili smo da nas iznenade A šta smo učinili Mi deca stepeništa Deca iz ćorsokaka Svet nas je odbacio od sebe A život tresnuo u blato.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Posjeta muzej
U muzeju voštanih Uspomena prođite glaerijom Promašenih namjera hodnikom Neiskrenih želja stepenicama Bezvoljnih žudnji i upašćete u klopku Kajanja i tu moći ćete da urežete po zidovima sa malim nožem-uspomenom kupljenim na ulazu zareze Nesporazuma Ali iznad sale Izgubljenih dobročinstava vezanih očiju akrobata Ljubav igraće na žici ukočen od sreće jedva nazrene od sreće nikad ne zaboravljane I muzika njegovog cirkusa okretaće svoju izlizanu ploču islabljenu ali oduševljenu i ploča će se okretati kao mjesec krvavi i ožalošćeni očarani oživljeni nasmijani obasjani zadivljeni i zadivljujući I biće to muzika naroda ptica muzika ptica naroda Posjetioci slušajte tu muziku i dobro je čujte i ne da samo obraćate pažnju na tu muziku na taj šum već predajte joj se sasvim Ona će vam se spokojno isplatiti jednog lijepog dana ili nekog drugog dana ta muzika naroda ptica ljubavi.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
UVELO LIŠĆE
Želela bih da se uvek sećam Srećnih dana naše ljubavi Tada je život bio mnogo lepši I sunce blistavije bilo no danas Uvelo lišće slaže se po zemlji A ja te još nisam zaboravila Uvelo lišće slaže se po zemlji Ko naša tuga i uspomene Hladni vetar odnosi ih Zajedno sve u noć zaborava A vidiš nisam zaboravila Pesmu koju si mi pevao Ta pesma je bila slična nama I tebi koji si me voleo I meni koja sam te volela Živeli smo zajedno Ti koji si me voleo I ja koja sam te volela Ali život razdvaja one One koji su se mnogo voleli O sasvim polako i bez šuma More briše tragove po pesku Koraka razišlih se ljubavnika.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
JEDNOG LEPOG JUTRA
NIje ga bilo strah ni od koga NIje ga bilo strah ni od čega Ali jednog lepog jutra On je mislio da vidi nešto Rekao je Nema nikog I bio je u pravu Bez ikakve sumnje Nije bilo ničega Ali istog jutra njemu se činilo da je čuo nekog I on je otvorio vrata I zatvorio ih govoreći Niko I bio je u pravu Bez ikakve sumnje Nije bilo nikog Ali odjednom osetio je strah I shvatio je da je sam Ali nije bio sasvim sam Jer tada je video da NIŠTA Živi ispred njega
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Poljubi me
... Zagrli me čvrsto Ljubi me Ljubi me dugo Ljubi me Kasnije biće kasno Nas život to je sada Ovde se umire od svega Od toplote od zime Ili se smrzavas ili se gušiš Ovde vazduha nema Ako prestanes da me ljubiš Čini mi se umreću ugušena Imaš petnaest godina imam petnaest godina Oboje trideset Sa trideset godina više nismo deca To su godine kad treba da se radi To su godine kada se ljubi Kasnije biće kasno Nas život to je sada Ljubi me.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Ptica što pjeva u mojoj glavi I ponavlja mi da te ljubim I ponavlja mi da me ljubiš Ptica što jedno isto ruje Sutra ujutro ubit ću je.
|
|
|
|
|
|